Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

27-06-2012
Het baasje van Deejay!

We waren best zenuwachtig om Deejay op te halen. Zou hij zich wel thuis gaan voelen bij ons? De lange rit naar Bocholt was hij braaf, maar toch. Wat ging er toen allemaal om in dat kopje van hem? Waar ga ik nu weer naartoe en wat is dan weer het volgende? Bij ons aangekomen heeft hij het hele appartement een paar keer doorlopen. We toonden hem zijn kattenbak, eetplaats en krabpaal. De eerste dag vond hij het onder bed een veilig plekje. Hij kwam af en toe eens kijken wat er in de woonkamer gaande was en ging dan weer veilig onder bed liggen. Eten die dag interesseerde hem ook niet. Dag 2 hebben we de slaapkamer deur dicht gehouden en kwam hij geleidelijk aan naar de woonkamer. Ook eten vond hij weer de moeite. 's Nachts werd ik wakker door het geluid van iemand die op het toetsenbord van de computer zat te tikken. Het was Deejay die voor het raam was gaan zitten en bij het terugkomen was blijven hangen in het koordje van het rolgordijntje. Dat snoetje was geld waard. Nu zijn we ondertussen slimmer en hangt het koordje omhoog, zodat onze gekkerd er niet meer kan vast komen te zitten.

Ondertussen voelt hij zich helemaal thuis. Yves heeft de kat met karakter die hij wou! :-) Deejay brengt echt leven in huis. 's Morgens als de wekker gaat, gaat dat kopje omhoog en denkt hij meteen aan zijn buikje. Dan dartelt hij rond je en stoot hij met zijn kopje tegen je aan. Hij kan niet snel genoeg in de keuken zijn. Hij springt op het aanrecht en dan geven we hem meteen zijn eerste 2 druppeltjes "Interferon" van de dag. Dan krijgt hij een half zakje natte voeding ("vleesje" noemen wij het) en dan eet hij rustig alles op. Na het eten krijgt hij weer zijn gekke kuren en spelen we nog een beetje alvorens we moeten gaan werken. Aangezien ik niet ver van huis werk, kom ik vaak 's middags thuis eten en dat vind hij ook wel prettig. Dan krijgt hij ook af en toe een beetje kattenmelk. Als we na het werk thuiskomen, komt hij ons al groeten op de trap. Dan krijgt hij zijn laatste 2 druppeltjes 'interferon' en vervolgens zijn andere helft vleesje. Doorheen de dag staan er ook altijd brokjes droogvoeding klaar. Meestal eet hij die op als we gaan slapen. Bij valavond komt de gekke Deejay weer tot leven en spelen we nog een hele tijd met hem. Als we gaan slapen gaat Deejay met ons mee. Dan is het nog even "voetjes vangen" onder de deken en dan gaan de oogjes toe. Deejay vind mijn kussen in het bijzonder lekker zacht. Hij komt er eerst een beetje bij liggen om vervolgens 's nachts (tot mijn verbazing) het hele kussen opgeëisd te hebben.

We hebben ook wel opgemerkt dat Deejay niet "miauwt". Er komen wel allerlei gekke geluidjes uit, maar geen miauw.

Deejay is een gekke, hele lieve, maar ook hele slimme kater. (zie foto's in de bijlage) We hebben een goede keuze gemaakt en het geeft ons enorm veel voldoening dat we hem nog een mooi leven kunnen geven. We denken dus dat Deejay zijn gouden mandje wel gevonden heeft en het ook prima naar zijn zin heeft.  

16-06-2012
Sushi houdt van overdrijven

16-06-2012
Sam en Sean

Onze mannen hebben nog veel tijd nodig om te wennen. Ze zijn 5 dagen geleden geplaatst en ze verstoppen zich vooral... Ze laten zich niet zoveel zien, maar gelukkig eten ze 's nachts wel hun eten op. Konden we de klok maar dagen vooruit draaien, zodat de wenperiode achter de rug is, het raakt ons hartje.
Gelukkig hebben hun baasjes geduld, want dat is nodig. We bellen bijna dagelijks met elkaar en geven de nodige tips en steun. Sam laat zich strelen en dan geniet hij met volle teugen, daarna verstopt hij zich weer.
Sean heeft het het moeilijkst, hij laat zich strelen , maar het gaat nog niet van harte. Sean komt niet uit zijn schuilplaats.
De mannen hebben hier ook veel tijd nodig gehad, dus we herkennen het wel.
Op afstand proberen we zo goed mogelijk te helpen, lieve schatjes... echt... de wereld is niet zo eng... jullie treffen het en laat het los... kusjes op jullie snoetje, we denken aan jullie x

11-06-2012
Loterij is afgelopen!

De loterij is afgelopen, de winnares is: Ida Dirkx!
Ida is een grote fan van Buddy Kat en natuurlijk adoptiemamma van onze mannen. Ze heeft besloten  haar prachtige gewonnen klimpaal niet aan te nemen, maar te schenken......aan ons!
We zullen deze prachtige geweldige klimpaal in Buddy Kat plaatsen, zodat al onze Buddy vriendjes hier lekker van kunnen genieten, fantastisch!

Lieve Ida, dit gebaar is groots en we zijn heel trots op jou en op jouw geschonken prijs...en als je nog eens op onze opendeurdag komt, dan mag je de klimpaal komen bewonderen:) Je bent een schat!

10-06-2012
Sam en Sean geplaatst!

 

De broers Sean en Sam mochten vandaag definitief Buddy kat verlaten. Wie zegt dat aids positieve katten niet te plaatsen zijn?
De twee broers wonen nu in Geel bij een lief gezinnetje en krijgen later toegang tot een mooie grote afgesloten tuin.
Sean en Sam zijn verlegen mannetjes, maar leer je hen beter kennen dan zijn ze heel aanhankelijk en bloeien ze open tot twee vrolijke speelse broers.
Ze hingen altijd erg aan elkaar: Ying en Yang waren altijd samen en sliepen samen in 1 mandje. We konden hen niet uit elkaar halen en vandaag is het dan gelukt: ze mogen voorgoed samen blijven en altijd Ying en Yang zijn.
Er zijn vandaag tranen gevallen, tranen van toekomstig gemis, geluk, bezorgdheid en gewoon: uit liefde voor de twee.
Lieve Sam, doe het goed he ventje. Zwarte parel van Buddy Kat, jij komt er wel, je broer steunt je en straks kun je lekker heel hard dollen in jouw eigen tuin!
Sean, mijn beste vriend, we hadden een bijzondere band met elkaar, daarom is loslaten ook liefde. We gunnen jou je eigen baasjes, je eigen stek, nu hoef je niet meer te verhuizen. En hou die speelgoedmuizen heel! Maar zorg ook goed voor je broer wil je?
Hele dikke knuffel van al jullie verzorgers uit Buddy Kat, we houden van jullie! xxx


 

10-06-2012
Gaat het een plaatsing worden?

Sean en Sam... straks komen er mensen die jullie willen adopteren. Laten we hopen op een goede dag? Vannacht gaat onze verzorgster bij jullie slapen, tis gewoon een gevoel...

07-06-2012
De mannen in Buddy Kat

05-06-2012
Sean is geopereerd

Gisteren is Sean onder het mes geweest: zijn tanden zijn getrokken. Het glazuur was nl aangetast ( heel typisch voor fiv katten), dus het moest gebeuren.
Hij was heel braaf bij de dierenarts en bij thuiskomst had meneer alweer praat voor tien.

Een hele snelle revalidatie!

03-06-2012
Hoe gaat het met Obelix!

Kennen jullie Obelix nog? Met zijn prachtige grote diepe kijkers... Zie hier hoe goed hij het doet bij zijn baasjes en hoe fantastisch hij eruit ziet:-) Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg