Logo Adopteer Een Hond

Medicijngebruik


Volg ons op Facebook

   

Meningen verschillen hieromtrent danig. Indien er infecties opduiken, worden ze meestal specifiek voor de infectie in kwestie behandeld. Elke dierenarts blijkt naar een ander geneesmiddel te grijpen. Van sommige medicijnen is echter niet bewezen dat ze doeltreffend zijn, maar er zijn steeds meer aanwijzingen dat ‘Interferon’ dat wel zou zijn. Dit geneesmiddel heeft als doel de weerstand van een FIV-kat kunstmatig op peil te houden. Welk geneesmiddel nu het beste is, laten wij aan de respectieve dierenartsen over.

Interferon
Interferon is een eiwit die zich aan bindt de celwand en bescherming opbouwt tegen virussen. Zij beschermd de nog niet geinfecteerde cellen.
U kunt het dus voorleggen aan uw dierenarts, deze kan zich hierin gaan verdiepen. Het betreft hier de Omega Virbagen van de Virbac firma. 
Dit is geen humaan middel ( bestaat ook voor mensen), maar het is een diergeneeskundig medicijn.
Dit kan preventief  dagelijks worden ingenomen in verdunde vorm ( gebruiksaanwijzing Virbac). Aangezien interferon enkel wordt opgenomen via de amandelen, behoort dit oraal te worden toegediend. Geeft u de druppels via de voeding, dan wordt dit afgebroken in de maag en wordt het product teniet gedaan en is het zinloos dit te gebruiken.

Daarnaast kan het curatief worden gebruikt via injecties. De interferon wordt puur toegediend ( subcutaan) met intervallen. ( 5 dagen, 2 weken niet, dan weer 5 dagen, en herhaling na 60 dagen). Dit kan soms wonderen verrichten.

Het humane middel AZT wordt afgeraden, vanwege het toxische neveneffect.

Daarnaast geven wij onze FIV-katten ook nog dagelijks extra vitamines, vaak ondersteund door homeopathische geneesmiddelen (Immunity complex, vitaminepoeder, runderbloedpoeder). Belangrijk om weten is wel dat sommige medicatie NOOIT mag worden toegediend, bv. cortisonepreparaten. Cortisonen onderdrukken de weerstand en dat heeft een FIV patientje net niet nodig. Dit wordt echter wel gebruikt indien het dier erg ziek is en men "niet anders kan".

Opvallend zijn de bekproblemen bij FIV positieve katten. Vaak is het glazuur van hun gebit aangetast en zit er niets anders op dan de oorzaak aan te pakken nl: tanden trekken. In praktijk merken we dat vele dierenartsen hier huiverig voor zijn en eerst vele antibioticakuurtjes opstarten. Echter... uit onze ervaring is gebleken dat het trekken van de tanden de enige echte optie is.


Ik heb aids, maar ik voel me goed!

 




Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat



© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg