Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

17-12-2019
Dustie geplaatst!

Dustie geplaatst!

Onze mooie man met het peperkoeken hartje mocht verhuizen.Hij kwam 7 maanden geleden per toeval binnen, we wilden een ander katje vangen, maar Dustie liep in onze kooi. Zeer angstig en boos, dat was hij....heel even vroegen we ons af of we hem wel een plezier deden met opname in ons asiel. Maar het lot bepaalde al heel snel dat hij bij ons moest blijven, hij bleek fiv+ te zijn, dus uitzetten op zijn vertrouwde plekje was sowieso geen optie meer.
En wat zijn we daar blij om. Hij ontpopte zich in die maanden tot een lieve, ietwat timide, maar toch een grote knuffelbeer. Dankbaar voor al het goede dat hem overkomen is. Met zijn droopy oogjes, pakte hij iedereen in. Zo ook zijn nieuwe baasjes. Ze hebben reeds vier fiv + katten, dus voor hen niets nieuws onder de zon. Na een kennismaking was het dan ook snel beklonken, Dustie mocht zijn intrek nemen bij hen.
Wat zijn we blij voor jou, lieve jongen. En wat zijn we blij dat we nooit over een nacht ijs gaan en alle katjes de kans geven om open te bloeien. En als ze niet van mensen houden, ook prima! Als onze katjes maar gelukkig zijn. Voor Dustie betekende het in elk geval een wereld van verschil, van buitenleven naar huiskat, omringd door zijn baasjes die alles voor hem gaan doen. Het ga je goed lieverd. Geniet maar van alles wat op je pad komt lieve jongen. Laat je nog wat van je horen? 

17-12-2019
Fie zet grote stappen vooruit

 

Fie maakt grote stappen vooruit! 

Tot voorkort verbleef onze Fie in Villa Vagebond, maar Fieke vond het nogal druk daar... We zagen dat ze al een tijdje geen vooruitgang meer maakte. Fie was wat op zichzelf en contact met mensen dat hield ze liefst nog op een afstand. Daarom dachten we dat Fie zich misschien beter zou voelen in de ruimten van Buddy Kat, daar is het een pakje rustiger, kleinschaliger, en één vaste verzorgster. En kijk... that's when the magic happens...  Onze verzorgster mocht haar voor het eerst aanraken. Daar worden wij ontzettend gelukkig van, geniet jij met ons mee? 

17-12-2019
Gabriël geplaatst

 

Gabriël is vertrokken naar zijn gouden mand! 

Afgelopen weekend kreeg Gabriël bezoek en de mensen vielen als een blok voor deze lieverd! Hij mocht dan ook meteen met hen mee naar zijn forever thuis.
Wat geweldig, jouw nieuwe leven kan beginnen. Je gaat het vast heel erg naar je zin hebben bij deze lieve mensen.
We wensen jullie het allerbeste toe voor een mooie toekomst samen, laat je snel nog wat van je horen?
Team Buddy Kat

17-12-2019
Shafik overleden

 

We hebben hem moeten laten gaan…🌈

Ach liefste Shafik toch… waar moeten we beginnen?
Je had de pech om geboren te worden in Aleppo (Syrië). Je zag de afgelopen jaren samen met vele inwoners je thuis in vlammen opgaan. Een oorlog tussen mensen, waar jij niets mee te maken had. Je thuis werd onveilig, voor iedereen. Een plek waar alle mensen weg vluchten, maar wist jij veel waar naartoe? Door de oorlog veel ontbering. Mensen hebben het moeilijk om te overleven daar, hoe moet het voor een zwerfkat zijn. Dat wist jij jammer genoeg wel, Shafik…
En dan was je ook nog eens ziek. Je was inmiddels al in je laatste stadium van kattenaids. Wetende dat nummer 1 en 2 voor goede zorg voor FIV-katjes het vermijden van stress en het geven van goed kwaliteitsvoer met alle nodige voedingsstoffen zijn, dan weten we wel dat jouw omgeving alles behalve goed was voor jouw lijfje. Door de ernstige ontstekingen had je chronisch pijn, ondraaglijke pijn. Gelukkig waren er enkele lieve mensen in Aleppo die zich over jou ontfermd hebben, je wat comfort en alles wat ze konden gaven, ook al was dat voor jou nog onvoldoende.
We wouden jou en liefst zo veel mogelijk van je vriendjes helpen. We stelden alles in het werk om jou naar België te krijgen, zo konden we je beter helpen, want de mogelijkheden zijn hier gewoon ontzettend veel groter.
Maar al na je eerste onderzoek had onze dierenarts er geen goed oog in. Wij hoopten dat hij zich voor deze keer toch eens vergiste. Samen met ons wilde hij nog alles proberen: je kreeg speciale medicatie, een laatste “paardenmiddel” om je er proberen door te krijgen. Even ging het beter, we zagen je genieten. Je leefde helemaal op. Wat deed dat plezier! Je verdiende het zo om te genieten van wat het leven te bieden heeft, alles wat jij tot nu toe nog niet had mogen ervaren. Maar helaas… het ging opnieuw bergaf. Heel erg bergaf…
Shafik verdiende het beste… en op dit punt in zijn leventje was dat hem laten gaan…
Rust zacht liefste Shafik! Jij hebt ons allemaal geraakt, het ga je goed daarboven. Geen pijn meer, geen leed. Alleen maar vrede. Voor iedereen! 

17-12-2019
Robbie geplaatst

Afgelopen weekend was het zo ver...
Onze lieve, dolkomische Robbie mocht vertrekken naar zijn gouden mand! We wensen hen samen veel geluk en bovenal een hoop gekke avonturen toe! 
Het ga je goed, lieverd!

17-12-2019
Welkom Fred

Welkom lieve Fred! 

Deze aandoenlijke kerel kwam binnen via een meldster die hem al een hele poos opmerkte op het werk. Het was duidelijk: hij moest daar weg. Dus... vangkooi opgesteld, alles klaar om hem in te rekenen. Maar dat was dan buiten Fred zelf gerekend. Hij had helemaal geen zin om zich zomaar te laten vangen. Geduld dus...
Uiteindelijk liet deze charmante vent zich toch vangen... eens bij onze dierenarts testte hij positief op de snaptest. Aangezien deze enkel indicatief is, maar veel vals-positieve resultaten geeft namen we zoals steeds ook nog de Western Blot test af. Helaas bevestigde deze het vermoeden: Fred is FIV-positief. Maar, dat maakt ons geen moer uit... Fred is en blijft van harte welkom en we gaan zoals voor elke kat op zoek naar dé juiste match!
Fred is nog een beetje onder de indruk, maar hij is heel erg lief. Komt wel goed lieve jongen... 
Fred is voorlopig enkel op afstand te adopteren. Meer info? https://www.buddykat.be/index.php?DocID=11#.XfNjE-hKiUk

17-12-2019
Mr. Chrookshanks overleden

 

Wat kan het leven ongemeen hard zijn! 

Gisteren vertelden we jullie dat ex-opvangertje Zwieber overleden was ten gevolge van nierfalen. Dat afscheid is voor zijn baasje, opvangmama en meldster (één en dezelfde persoon) ontzettend hard.
Gisteren kregen we dan ook nog eens het totaal onverwachte nieuws dat ook Mr. Chrookshanks overleden is. Alweer een zwaar verlies!!  Mr. Chrooks verbleef al een jaar bij zijn opvangmama, het baasje van Zwieber.
Mr. Chrooks kwam binnen als enorm schuwe kat, niet aan te raken. Hij had echt helemaal niets met mensen. Bovendien was hij een diabetes patiëntje. Zijn opvangmama moest dus erg creatief zijn om hem de broodnodige medicatie toe te dienen! Maar beetje bij beetje wist ze zijn vertrouwen te winnen, en Mr. Chrooks liet zich als maar vaker zien…
Het ging best goed met hem nu! Mr. Chrooks was helemaal niet ziek. Het verlies komt dus totaal onverwacht! Wellicht kreeg hij een hart- of herseninfarct.
Ach lieve Mr. Chrooks… wat hadden we je zo graag nog verder zien openbloeien, nog meer tijd gegeven! Wat heeft het harde leven jou toch allemaal aangedaan. Eindelijk had je een veilige plek, met warmte en veel lekkers…. alles wat je hartje verlangde. Het is onze enige troost dat je dit toch nog een jaar lang hebt kunnen voelen. Rust zacht liefste Mr. Chrooks! 
Onze opvangmama willen we graag een extra hart onder de riem steken. Ze heeft zich met hart en ziel gegeven voor Zwieber en Mr. Chrooks, en dat hebben ze beide gevoeld. Dankzij haar liefde hebben ze nog een hele mooie tijd gehad, hebben ze gevoeld dat ze écht graag werden gezien en zijn ze opengebloeid: voor beiden geen evidente zaak! Helaas is het net die oprechte liefde die het afscheid nu zo pijnlijk maakt. Heel veel sterkte, Ameline. Ze hebben beide zoveel aan jou gehad! 

17-12-2019
Zwiebertje overleden

 

Lieve Zwieber is een sterretje geworden...🌟

Halfweg 2018 kwam Zwiebertje bij Buddy Kat binnen. Zijn meldster had hem gevonden, hij was aidspositief en zij zocht de beste oplossing voor hem. Zo kwam hij bij ons. Stiekem had zijn meldster een dikke boon voor hem. Ze wilde hem graag blijven volgen en ze meldde zich aan als vrijwilliger: ze werd verzorger voor Zwieber en alle andere Buddy Katjes!

Ze ontfermde zich over hem... Zwieber was heel timide, was moeilijk te benaderen en heel wantrouwig. Maar wanneer zijn meldster er was, bloeide Zwiebertje helemaal open. Zijn oogjes begonnen te fonkelen en hij kroelde lekker met haar.
We zagen het aankomen... Die twee waren voor elkaar gemaakt. En dat besefte ook zijn meldster zelf: ze besloot hem te adopteren! 
Ze genoten van elkaars warmte en vriendschap, maar het leven is helaas niet eerlijk. Nu ze elkaar gevonden hadden, Zwiebertje de thuis had waar hij zo zichzelf kon zijn... begonnen Zwiebertjes nieren te falen. Zwieber werd zieker en zieker. Hij is uiteindelijk zachtjes gegaan. Ach lieve schat, we hadden jullie samen nog zoveel liefde gegund! 

Graag delen we nog dit berichtje van zijn geliefde baasje:
"Zwieber, zwieb, zwieberzwabber of zwiebzwab
Iedereen had wel een naampje voor jou. Mijn kleine zonnestraal , je hebt de mooiste ogen van de hele wereld en ver daarbuiten. Dat vertelde ik je elke dag. Een pittig karakter (met een beetje aanstelleritus), maar zoveel liefde om te geven. Kleine zonnestraal… Een eigen wil, je deed lekker wat je zelf wou. Samen waren we een team, knettergek en we konden heel de wereld aan!
Met zo veel liefde, jij voor mij en ik voor jou. Mijn maatje.
Eigenlijk was je twee maand geleden al afgeschreven, maar niemand kreeg jou klein. Niet deze lieverd. Je krabbelde er terug bovenop en we hebben nog 2 dikke maanden samen genoten, kleine strijder!
Vandaag heb ik je moeten laten gaan..
Het doet zoveel pijn, je lichtje ging uit en je strijd was gestreden. Het is goed zo. Je hoeft niet meer te vechten. Ik ben zo dankbaar voor de tijd die me met jou gegund was. Jouw prachtige ogen vergeet ik nooit..
Man wat hou ik van jou, kleine zonnestraal 
Veel liefs, Je zonnebloem 🌻"

We wensen zijn baasje heel veel sterkte toe bij dit verlies! Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg