Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

29-11-2012
Wereldaidsdag 1 decemberOp deze dag staat men wereldwijd stil bij aids.
Men vraagt internationaal de aandacht ivm de aidsproblematiek en roept solidariteit op bij de mensen.
Welnu, ook voor onze aids positieve katten zal het wereldaidsdag zijn en vragen ook zij om erkenning en aandacht voor hun probleem.
Nog altijd is men te onbekend bij het gegeven FIV en denkt men dat zij een snelle dood sterven. Tevens is het fabel dat wij mensen aids besmet kunnen raken van deze dieren nog altijd niet van de baan.
In vele asielen wacht hen de dodenspuit en zijn veel dierenartsen nog altijd van mening dat euthanasie het enige geaccepteerde middel is.
Niets is minder waar en daar zullen wij elke dag tegen blijven strijden. Het geven van juiste voorlichting, geruststelling bij de eigenaren, het niet zomaar doden van FIV positieve katten is een MUST.
Wij zullen niet rusten eer aids positieve katten eindelijk hun respect en erkenning krijgen die zij verdienen!

Daarom zal Buddy Kat op 1 december as te vinden zijn in het centrum van Tongeren!
We willen de mensen bewust maken van het aids fenomeen bij katten, de vooroordelen wegruimen en goede voorlichting geven. We hebben een leuk standje met info en verkoop spulletjes en we zullen als kat verkleed en geschminkt de straat op gaan!

Waarom? Omdat ook aidskatten een buddy nodig hebben...

29-11-2012
Kerstactie voor onze opvangertjes - maand december

 
De december maand is aangebroken. Iedereen is druk bezig met de kerstboom, kerstdecoraties en alles wordt gezellig gemaakt.
Natuurlijk willen we onze opvangers, die met de kerst nog geen thuis gevonden hebben ook fijne feestdagen bezorgen! Dat beetje extra gunnen we hen ook.

Helpt u ons mee en legt u een cadeautje onder de kerstboom van onze opvangers?

Er is keuze uit drie verschillende pakketten: voor kittens, voor volwassen katten en voor honden.
Ieder pakket heeft de waarde van €15.
Laat u ons op steun@zwerfkat.com weten welk pakket u wilt schenken?

Het geld mag u overmaken naar 001-3823130-48 (Belgische rekening) of 9480375 (NL - Postbank) met de naam van de opvanger in de mededeling.
Namens alle opvangers alvast bedankt en een hele fijne kerst gewenst!


 

28-11-2012
Komt goed Simba!

Deze prachtige lieve jongen is vanavond bij ons binnengekomen. Ditmaal niet in Buddy Kat zelf, maar in 1 van onze gastgezinnen.
Simba komt uit Scherpenheuvel en komt van dezelefde vindplek als onze Fonz:-) Op exact dezelfde weide!
Hij liep daar  al een tijdje en ineens had hij een vlooienbandje aan, toch liet hij zich niet benaderen.
Daarna was hij een lange tijd weg en ineens verscheen hij weer, broodmager dit keer! Wat was er allemaal gebeurd jongen...
Uiteindelijk heeft de meldster hem kunnen pakken en naar de dierenarts gebracht... helaas aids positief.
Goed, wij werden gebeld en hij kwam op de wachtlijst. Na enkele maanden wachten, mocht meneertje bij ons binnenkomen. Simba! Wat ben jij mooooi:-)
Hij is nog wat onder de indruk van de verhuizing ( foto na 1 uur opvang), hij heeft eventjes zijn tijd nodig. Komt in orde hoor lieverd, neem jij maar alle tijd, wij hebben geen haast. We hebben vervolgens maar snel je lievelingsdekentjes onder de bank bij jou gelegd, dan kun je daar een beetje bescherming in zoeken!
 

26-11-2012
Kerstactie voor asieldieren!

Doe mee met deze geweldige actie opgezet door SOS Bonnie.
Hier worden de asieldieren in het zonnetje gezet en kan men hen een onvergetelijke kerst bezorgen door een kadootje te bestellen! Er zijn diverse dieren geselecteerd uit verschillende opvangen. Paarden, honden, katten, cavia's, u kunt uw lieveling kiezen en voor kerstvrouw/man spelen!
De bedoeling is om met deze actie de moeilijk plaatsbare dieren (vanwege ziekte, ouderdom etc) ook eens een extraatje te geven.

De link: Kerstactie voor asieldieren

Onze asieldieren zijn ook geselecteerd, nl: Morre, Flo, Wout, Bisou,  Cooper en Mikky (hond) en Kim (hond).
U kunt voor hen een kadootje kopen, maar er zijn uiteraard nog heel veel andere fantastische dieren die ook hulp nodig hebben.
Wij doen alvast mee, u ook? Wat een heerlijk gevoel om  kerstman/vrouw te spelen voor hen die ook eens in de watten gelegd mogen worden. Doen hoor!

26-11-2012
Deejay gaat goed!

Kennen jullie hem nog?

Hier een leuke update met foto van onze knappe ex bewoner!

Ondertussen denken we dat Deejay zich echt wel helemaal thuis voelt nu.
In het begin was hij redelijk stil op het gebied van geluidjes en miauwen. Maar nu maakt hij de gekste geluidjes en miauwt hij ook, hihi en vooral als het etenstijd is. Soms is het een echte spraak-waterval. :-)
In het begin kwam hij ook niet echt knuffelen als we in de zetel zaten. Hij kwam niet uit zichzelf op de schoot liggen. Als je hem dan op de schoot nam, duurde het ook maar heel even.
Nu moet je nog maar gaan zitten en hij komt meteen de schoot opeisen. Vooral als we met het dekentje gaan liggen, mag Deejay niet ontbreken.
Eerst mocht hij met ons mee naar de slaapkamer om te slapen, maar nu laten we hem 's nachts vrij in huis en gaat de slaapkamerdeur dicht. ' s Morgens hoort hij dan onze wekker afgaan en als we de deur openen, komt hij ons wakker maken. Zo schattig. En dan moeten we natuurlijk niet te lang treuzelen, want hij heeft altijd reuze honger. Deejay en zijn buikje hé. Maar het is echt een schatje.
Hij en zijn ritseltunnel zijn onafscheidelijk. Als een echte dolle duikt hij erin en probeer er dan maar eens aan te komen. ;-) Hij is een deel van ons gezin en we zouden hem niet meer kunnen missen. Deejay is een schat van een kat !!!

Vele groetjes

Deejay, Tamara & Yves

25-11-2012
Dag onze allerliefste Gijs


Dag hollebolle Gijs

We zwaaien ons ventje uit vandaag. Alweer een aids positieve kat geplaatst!
Lieve knappe Gijs, vanavond ben je vertrokken naar je gouden mandje. Wie had dat gedacht he knul. Zo snel al werden er mensen verliefd op je.
Deze mensen hebben helemaal gelijk, je bent ook een dier om meteen voor te vallen.
Je hebt dit zo nodig, je eigen huisje, mensen die er altijd voor je zijn. Je was zwaan-kleef-aan in Buddy Kat. Wanneer je een verzorger zag, waggelde je al hoopvol naar de bank " Kom je?". Op schoot was het enige wat je wilde en opstaan? Vergeet het het maar, mag niet! Je snakte zo naar aandacht en liefde.
We probeerden jou in Buddy Kat zoveel mogelijk liefde te geven, maar het blijft zo anders dan echt bij iemand in huis wonen.

Deze lieve mensen hebben geen oordeel, zij nemen je zoals je bent. Je bent aids positief en dit maakt hen echt niets uit, ze weten precies waar ze aan beginnen.
We houden contact met elkaar en je zit recht in ons hart. En geniet jij vooral van het leven lekkere jongen van ons, we gaan je enorm missen. Er is wel 1 voordeel: nu wordt er beter gepoetst in Buddy Kat, want we moesten alle werkzaamheden stoppen als jij in onze buurt kwam.

Het ga je goed, en jij toont hier alweer eens het voorbeeld dat ook katten met aids prima plaatsbaar zijn en zij net zoveel recht hebben op een leven, want jij zou normaal al in het asiel zijn ingeslapen wegens " niet plaatsbaar".

We houden van je
Buddy Kat 

22-11-2012
Het was te laat voor deze mooie jongen

Op 31 juli kregen we melding van een dierenasiel in Amsterdam.
Er was een prachtige, lieve zeer aanhankelijke kater binnengekomen, deze bleek aids positief te zijn.De vraag of we hem konden helpen werd beantwoord. Jazeker, maar we hanteren wel een wachtlijst, dit kon wel eventjes duren.
Oke, prima...
Maar de plaatsingen bij ons verliepen zeer voorspoedig, dus we belden hun in oktober op met het goede nieuws dat hij al kon binnenkomen.
Helaas voice mail, maar goed, ingesproken, en wachten tot we een diertje blij konden maken... Weken verstreken en geen gehoor.

We besloten dan maar een email te sturen.
Daar kwam inderdaad antwoord op, maar niet het antwoord waar wij op hoopten...
Het dier was twee maanden geleden al ingeslapen vanwege plaatsgebrek! Zooooo...... we wisten niet wat we lazen... even stond ons hartje stil.

Afspraken zijn niet nagekomen en een gezonde zeer sociale fiv kater is ingeslapen halverwege september al! Waarom? We snappen er niets van en we zijn zo ontzettend verdrietig en boos.
We zijn niet gewaarschuwd en de afspraken zijn niet nagekomen. Als No Kill asiel raakt dat heel hard, ook al kenden we het diertje niet persoonlijk.

In vele asielen worden deze fiv positieve katten nog altijd ingeslapen vanwege
"onplaatsbaar" , hoe vreemd is het dan, dat wij elke aidskat wel geplaatst krijgen, mits een beetje enthousiasme en doorzettingsvermogen? Je moet er wel voor gaan natuurlijk. Je moet er je best voor doen, dan is dit absoluut mogelijk.
We botsen nog altijd zo hard tegen dit gegeven, er is nog zoveel werk aan de winkel. Sensibilisering... mensen bewust maken dat fiv katten wel degelijk plaatsbaar zijn en net zo lief en net zo waardevol zijn als een gezonde kat.
Mensen met HIV zet je ook niet op een eiland, dat zijn middeleeuwse ideeen.

Rust zacht lieve jongen, we hebben je niet gekend, maar je was echt heel welkom bij ons... 

21-11-2012
Gijs, Igor en Wout in Buddy Kat


Gekke igor


Wout


Gijs

19-11-2012
Matzie, ex bewoner Buddy Kat

Kijk eens daar, onze mooie jongen! Hij heeft er een vriendinnetje bij gekregen: Dina!
Dina kruipt lekker knus tegen hem aan en Matzie? Die speelt voor oppas:-)

11-11-2012
Morre wilt gaan emigreren...

Wie zegt er dat de engelse keuken op niks trekt?
Ik had Jamie en de Gordon wel al eens op televisie bezig gezien, en ik vond dat het eten er wel smakelijk uitzag. Maar sinds vorige week krijg ik droogvoer bestemd voor Britse kortharen en ik beken dat ik niks anders meer wil.
Ik laat er mijn natvoer (en dat van Flo) voor staan. Ik heb zelfs al overwogen om te emigreren en een mail gestuurd naar qe2@buckingham.uk maar tot nu heb ik nog geen antwoord gekregen.
Ik word dan misschien niet brits, ik ben in alle geval een blitse korthaar.
Wie wil mij adopteren en verwennen?

09-11-2012
Onze Boudewijn!

Samen gezellig met z'n drieen op bed, Boudewijn toch!
Hij is enkele maanden geleden geadopteerd door zijn opvangmama en dit nieuws is echt zo fantastisch!

06-11-2012
Wout is vandaag geopereerd

Hij is nog maar net bij ons en nu al moest hij onder het mes, helaas.
Hij had een heel slecht gebit en er moesten tanden worden getrokken, een behoorlijke ingreep voor ons ventje.Jammer  dat dit niet eerder is opgemerkt.
Ook was zijn voetzooltje ontstoken en is nu goed schoongemaakt, dit is ansich gelukkig allemaal niet zo erg.
Maar voorlopig mag hij niet op de kattenbak met gewoon kattengrit en zullen we houtkorrels moeten gaan gebruiken.
Heel Buddy Kat dus, want je kunt hem echt niet gaan opsluiten.
Hij is vanavond erg groggy, hij wilde overal opspringen, dus besloten we hem deze nacht eventjes in een bench te zetten. Hij ligt nu lekker warm op zijn snuggle safe.
Komt goed ventje!

05-11-2012
1 december Wereldaidsdag!

Op 1 december in het kader van Wereldaidsdag, zullen wij in het centrum van Tongeren te vinden zijn!
We willen de mensen bewust maken van het aids fenomeen bij katten,  de vooroordelen wegruimen en we hebben een leuk standje met info:-)

03-11-2012
Gijs is gereserveerd!

Vandaag zijn er lieve mensen wezen kijken naar onze lekkere mollige Gijs!  Ze waren meteen verliefd op zijn foto, en toen ze hem in het echt zagen, nestelde hij zich lekker op hun schootje en was de klik gemaakt:-)
Omdat ze voor hem nog in huis wat zaken willen verbouwen, om hem ook een ruimte apart te geven, blijft hij nog een maandje in Buddy Kat en dan mag hij zijn vleugels gaan uitslaan!
 Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg