Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

22-02-2012
Het gaat weer wat beter met onze Doezel:-)

Helaas heeft hij door zijn ziek zijn de schimmel weer teruggekregen, dus hij wordt hiervoor behandeld.... zucht.
Maar hoe mooi is het om te zien, dat hij met de dag opgewekter wordt, steeds beter gaat eten en zijn ouwe gewoontes weer terugkrijgt, die ouwe reus:-)
Hij wilt weer tegen ons opklimmen, om vervolgens diep onder onze kin te genieten met prrrrrr. Wanneer we Buddy Kat betreden volgt hij je met zijn ogen en er komen enkel hoge piepgeluidjes uit zijn keeltje. De schat!
Je bent nog niet van ons af ouwetje, go for it!

 

20-02-2012
Vier nieuwe fivjes!

Vier jong volwassen fivjes konden nog niet in BK binnenkomen, ze stonden al heel lang op onze wachtlijst. We hebben dit opgelost door hen toch officieel aan te nemen en de melders zijn nu ons opvanggezin geworden. Ze verblijven momenteel in een omgebouwde stal.

Ik stel aan u voor... Sean, Sumo, Sam en Sushi, 4 lieve mannen, maar 10 maandjes oud.

12-02-2012
Boudewijn denkt..." Come to daddyyyyy"

12-02-2012
Vier musketiers

Deze vier mooie jongens, allen broers zijn fiv positief... amper 10 maanden jong.
Een melding uit Scherpenheuvel, ze staan al heel lang op onze wachtlijst.
Aangezien Doezel weer schimmel heeft gekregen, moeten zij nog even wachten op binnenkomst.
In de tussentijd doen wij volgende week een intake bij deze mensen en zullen de olijke vier officieel in de opvang komen!

11-02-2012
Ons ventje Doezel

Het gaat vandaag weer goed met ons Doezeltje:-)
Hij kwam zo hard in mijn gezicht kussen, dat em een paar keer in mijn lip heeft gebeten (liefdesbeetjes). Hij heeft zich ook eventjes laten gaan bij een knuffeltje waar kattenkruid in verstopt zit.
Hij waggelt, valt bijna om, zijn huid is vreselijk, maar hij schreeuwde vandaag om eten. En maar spinnen prrrrrrrr
Die momenten zijn goud waard!

09-02-2012
Update Doezel

Hij is stabiel, heeft vandaag een beetje gegeten en is zelf om aandacht komen vragen. Maar ons oude ventje is snel moe, heeft toen weer veel geslapen. Maar in zijn oude lijf zit een oerkracht van jewelste. Hij heeft zijn medicijntjes gekregen, zijn zalfjes en pijnstiller, morgen maken we er een mooie dag van he Doezie? 

09-02-2012
Melchior ziet er goed uit!

Geplaatst bij zijn opvangmamma's, naast de fiv ook nog eens suikerpatient.


Wat heeft hij het toch slecht:-)

08-02-2012
Euthanasie Doezel uitgesteld

Het gaat al een tijdje niet meer zo goed met ons kleine vriendje.
Hij is niet alleen een oud mannetje geworden, maar hij kampt enorm met zijn afweergestel. Hij is vatbaar voor alles geworden. Onlangs nog een hevige niesziekte te pakken, waarbij we hem moesten aerosollen. Dit ging langzaam de goede kant op en hij begon minder te snotteren.
Nu is de schimmel bij hem in alle hevigheid weer uitgebroken en hij heeft vreselijke jeuk. Hij is zo vermagerd, zijn reserves zijn op. Soms eet hij, soms niet. Soms wil hij geen aandacht, soms wel. Op en af. Het breekt je hart. Vanmorgen besloten we dat het genoeg geweest was, de afspraak werd gemaakt.
Maar dan komt hij ineens wel zijn hele bakje uiteten, springt hij bij je op bed en vlijt zich tegen je aan om lekker te spinnen. Hij genoot echt.
Euthanasie is uitgesteld, we bekijken het over twee daagjes weer opnieuw…
Wikken en wegen, en goed naar alle signalen van Doezel kijken.

06-02-2012
Moustache bij zijn baasjesWij zijn de trotse eigenaars van Moustache (nu draagt hij de naam Stars). Ons gezin bestond al uit 4 honden, 4 konijnen, 1 varkentje, 2 chinchillas en 1 fiv katje (Stripes).
Stripes kwam bij ons als ziek katje. Dit wisten wij natuurlijk niet. Toen bleek dat hij kattenaids had waren wij er kapot van, ons katje zou nooit buiten mogen. Onze dierenarts stelde ons wel gerust dat onze kat zeker ook kans had op een gelukkig en lang leven.
Sommige mensen zeiden ons ook dat een kat die niet buiten mag nooit gelukkig kan zijn. Dat we hem beter zouden laten inslapen. We deden dit niet en ons katje is nu een perfect gelukkige fiv-kat van ongeveer 10 maanden oud!
Het enige wat hij miste was een vriendje. Wij werken allebei en hij zat overdag alleen omdat hij de oudste hond anders teveel zou vermoeien met zijn actieve karaktertje.
Na een tijdje zoeken kwamen we bij buddykat terecht. Een organisatie die fiv-katjes niet afschrijft, maar ze helpt aan een goede thuis. Ik zag op hun site Moustache, een kater van 11 maanden. Ongeveer dezelfde leeftijd als onze Stripes.
Ik belde dan ook direct en ben de dag erna al gaan kijken. Na een rit van 2uur en 20 minuten zag ik onze Moustache voor het eerst. ik was direct verkocht!
Ik nam hem mee naar huis. We noemden hem Stars.
Hier stelde ik de katten via de benchmethode aan elkaar voor. Dit ging goed, maar het stond onze Stars helemaal niet aan om in een bench te zitten, dus we lieten hem al snel los: de eerste nacht kroop hij al uit zichzelf bij mij! Echt een schatje! Ondertussen klinkt het tussen hem, Stripes, onze kleinste hond, de chinchillas en de konijnen. De grotere honden worden later voorgesteld als alles een beetje bekoeld is.
Donderdag namen we hem mee voor een bezoek aan de dierenarts, dit ging niet van een leien dakje, Stars wou namelijk echt niet meer in een klein kotje. Maar we moesten hem toch meenemen om hem toch eens te laten controleren door de dierenarts. Bij de dierenarts was hij braaf en de dierenarts vond ook niets van mankementjes. Thuisgekomen was Stars natuurlijk een beetje aangedaan van alle drukte om hem te vangen.
Nu is het vertrouwen al terug een beetje beter, maar nog niet terug wat het geweest is in het begin, wat natuurlijk ook normaal is. Maar we laten hem nu nog wat bekomen en als hij in onze buurt komt roepen we hem bij ons en komt hij op onze schoot gesprongen. Dus ik ben er wel van overtuigd dat dit zeker nog zal beteren.
 

03-02-2012
Doezeltje

Twee stoere mannen op de foto!
Onze verzorger Peter en Doezel gisteravond, want nu krijgt meneer dubbel zoveel aandacht, na al die plaatsingen:-)

02-02-2012
Bye bye Seppie!Vanmiddag heeft Sarah haar Seppe voor altijd in haar armen gesloten. Al vanaf november had ze hem gereserveerd, maar ze moest eerst nog aan haar nieuwe huisje werken en dan verhuizen. Tot die tijd kwam Sarah regelmatig op bezoek ( uurtje rijden) om met haar schat te komen knuffelen.
Het was heel ontroerend vandaag hoe Seppe meteen in haar armen kroop en zijn snoet verborg onder haar kin.
Vanaf nu voor altijd samen lieve Sep, nooit meer gescheiden.
Vanavond hoorden we dat hij al toegang heeft tot het hele appartement en Sarah op de voet volgt. Hij verliest haar geen seconde uit het oog.
Heel veel geluk lieverd, we gaan je erg missen!
Namens het hele Buddy Kat team xxx
 

01-02-2012
Buddy Kat rocks!

Zes FIV katten geplaatst en gereserveerd op 3 1/2 maand tijd!!

We hebben eens gekeken en nog nooit zijn onze aidskatjes zo populair geweest, wat ontzettend goed zeg!
Melchior is geplaatst in november
Willem, Matzie en Moustache zijn geplaatst in januari
Seppe vertrekt morgen en Dobbel vertrekt 17 februari.

Hoezo plukt Buddy Kat haar vruchten vanwege haar bekendheid, maar vooral: het duidelijk maken dat katten met aids niet eng zijn, ze een prima leven kunnen leiden en zij net zoveel waard zijn als onze reguliere opvangertjes. Aidspoesjes zijn GEWELDIG!

Wachtlijst: 
Zes katten, waaronder nest van 4, nu 10 maanden oud  zij wachten nu op de uitslag western blot test. Zij kunnen dan mondjesmaat alle vier binnenkomen!Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg