Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

26-03-2012
Dank je wel Marie Jeanne

Tussen alle lieve, prachtige , mooie, hartverwarmende reacties, ( EN mooie donaties, die zien wij OOK) willen we Marie Jeanne bedanken voor de betaling van de crematie van Doezel. We zouden hem zowiezo hebben laten cremeren, dat stond honkvast.
Maar Marie Jeanne, adoptie mamma, belde ons op en zei: ik wil perse zijn crematie betalen als laatste eerbetoon aan Doezel.
Bij deze... dank namens Doezie...
 

25-03-2012
Dank uit naam van gehele team

Het gehele Buddy Kat team wilt jullie allemaal bedanken voor alle lieve woordjes,kaartjes, alle steun en medeleven ivm onze Doezel.
Doezel moest eens weten hoe geliefd hij bij iedereen was, hij zou spontaan bij jullie allemaal in de benen klimmen:-) Nogmaals een enorme dank je wel!
Alle buddy's van Buddy Kat

25-03-2012
Hoe gaat het met Seppe?

Verslag van zijn baasjeElke ochtend als hij uit zijn bench komt (hij heeft voor ’s nachts een bench – wel een grote waar in feite een hond in kan –) gaat hij eerst zijn krabpalen begroeten.
Dan komt hij al miauwend vragen achter zijn paté (elke ochtend krijgt hij paté van almo nature). Dan komt hij stiekem piepen en als je hem hebt gezien, rent hij als een zot door de living! :-)
Maar dan zijn de muizen de pineut.. want o wee, die vliegen elke ochtend door de living!
’s Avonds is hij als eerste om naast mij op zijn deken te komen liggen. Hij heeft ook een techniek gevonden om op je schoot/in de nek te geraken.

1) Hij kruipt naast je.
2) Hij legt stiekem 1 poot op je been
3) En daar is die 2de poot op je been
4) Heel voorzichtig kruipt hij op je schoot om te eindigen in je nek.

Seppe kan je zo echt met grote ogen verliefd aankijken en dan maar kopjes geven!

23-03-2012
Sam en Sean nu bewoner in Buddy Kat!

Sean, Sam, Sumo en Sushi zaten bij ons opvanggezin. Maar er plekjes vrijgekomen in Buddy kat en vandaag mochten we Sean en Sam  verwelkomen in Buddy Kat! Sushi en Sumo blijven nog eventjes bij ons opvanggezin.

Ze zijn nog erg onder de indruk en moeten nog wat acclimatiseren, maar komt goed mannekes...

22-03-2012
Dag Doezie

Doezel is vanmiddag gecremeerd in Roermond. We hebben hem zelf naar de oven gedragen, we wilden een waardig afscheid.
De crematie duurde langer dan normaal, weer typisch Doezel. De oven zal hard gewerkt moeten hebben, want Doezel is een taaie rakker die nooit opgeeft.
Hij heeft een speciale urn gekregen: een zijden zakje. Nu heeft hij eindelijk een zacht glanzend vachtje:-)
Maar Doezel was altijd wat verfromfraaid en verkreukeld, dus moest zijn urn dit ook uitstralen. Uniek zoals hij was, een unieke urn is wat hij krijgt. Hij krijgt nu een plekje in Buddy Kat, waar hij zich altijd veilig heeft gevoeld. Dag Doeziewoezie...

21-03-2012
Dag allerliefste Doezel

Je bent zelf gegaan
Zonder gedag te zeggen
We hebben geen afscheid kunnen nemen
Maar misschien…
hadden we dit al gedaan

Klimmend omhoog
Slof slof slof
Luide miauwtjes
Lodderige blik
Nestelend onder onze kin

Wat gaan wij jou missen

Nu is het voorbij
Geen Doezel meer in Buddy Kat
Geen hoopvolle blik meer,
die ons zo kon bekoren

Rust zacht taaie man
We houden enorm veel van jou,
we zullen daar nooit mee stoppen

De lente is begonnen
Nieuw leven
We zullen een bloem voor je planten,
zodat je weer opnieuw bent geboren

Dag Doezie, ouwe rakker, Doezeltje, schatje, lekker ding
Voor altijd in ons hart

Al jouw buddy's van Buddy Kat

20-03-2012
Matzie versus hond

Kijk nou eens hier.... onze ex bewoner Matzie had nog nooit honden gezien. Na een wenperiode van enkele weken is dit het liefdevolle resultaat bij het baasje!

17-03-2012
Mr. Deejay in the house

Vorige week is Deejay naar ons gastgezin verhuisd.
We hadden ons er al mentaal op voorbereid, want die Deejay dat is me er eentje… Samen met Deejay kwam ook een vracht aan speelgoed, krabpalen, laserlampjes en dergelijke, want die puber moet veel kunnen spelen.
Na een rustige verkenning van het huis en heel veel knuffeltjes had hij het wel gezien en kroop hij weg onder de bank.
De dagen daarna waren heel rustig, hij komt graag op schoot en houdt erg van knuffelen.

Maar dat spelen… niets kon hem er toe verleiden, Deejay gedroeg zich als een bejaarde schootkat!

Niet dat we dat erg vinden hoor, we hadden net Dobbel in huis gehad, dus waren wel wat gewend. Nu ruim een week later begint Deejay wel wat meer te spelen, maar knuffelen heeft zijn voorkeur.
We vinden hem een superlieve kat, hij is net een grote kitten, vooral als hij languit gestrekt bij je op de bank ligt en zich over zijn buikje laat aaien. Hij is heel aanhankelijk, loopt graag achter je aan en reageert sterk op zijn naam. En bovenal, hij is erg mooi, hij heeft prachtige groene ogen!!!
Liselot

15-03-2012
Hoe gaat het met onze Dobbel?

Hij stelt het opperbest!

Bij thuiskomst hebben we hem naar ‘zijn’ kamer gebracht op de 1e verdieping, waar alles voor hem klaarstond. Rond 4 uur ’s morgens was hij het alleen zitten blijkbaar beu en weerklonk er plots een ‘miauw’ vanuit de kamer. Toen ik binnenkwam, is hij onmiddellijk naar mij toegekomen en hevig ronkend op m’n schoot gesproken, en toen was het ijs gebroken. De rest van de nacht hebben we dan samen verder doorgebracht op de vloer van zijn kamer, maar van slapen is er toen niet veel meer in huis gekomen… Jullie hadden alleszins gelijk toen je zei dat bij Dobbel alles uitvergroot is, het leek wel of ik naast een Boeing 747 lag!!

De volgende morgen is hij dan eerst op verkenning getrokken door het hele huis, waarna we allebei volledig uitgeteld – een mens zou van minder! – in slaap gevallen zijn in de zetel. ’s Namiddag heb ik hem dan eens een uurtje alleen gelaten, wel opgesloten in zijn kamer, maar ook dat is heel goed gegaan. Ook toen ik maandag terug moest gaan werken, heb ik voor alle veiligheid opgesloten in zijn kamer, maar toen is mama ’s middags een paar uur op bezoek geweest bij hem, zodat hij toch niet ineens een lange dag alleen zou zitten. Hij heeft toen trouwens de hele tijd op haar schoot liggen slapen, dus blijkbaar maakt het toch niet zoveel uit van wie de schoot is, zolang die maar warm en zacht is en je er heerlijk met je pootjes kan in dabben.
Ook de kattenpaal staat momenteel nog boven in zijn kamer. De eerste dagen scheen hij er niet veel oog voor te hebben, maar sinds ik de paal en de bijhorende muis-aan-een-rekker ingespoten heb met catnip is hij er nauwelijks nog van weg te slaan. De muis die jullie hem meegegeven hebben, is trouwens nog steeds zijn favoriete speeltje. Die ligt beneden in de woonkamer en heeft omtrent al elke hoek van de kamer gezien! Daarnaast heb ik voor hem ook een muisje gekocht dat begint te piepen telkens wanneer je eraan komt, en ook daar is hij absoluut zot van.
Intussen zijn we al bijna 2 weken verder – wat vliegt de tijd! – en zijn er al een aantal vaste rituelen tot stand gekomen. Zo is er het knuffelmoment voor we ’s morgens opstaan, gevolgd door een rechte spurt naar de keuken waar de eerste brokjes van de dag worden opgediend.

Ook wanneer ik ’s avonds thuiskom is er ons vast ritueel. Dan volgt er eerst opnieuw een uitgebreid knuffelmoment op de schoot, opnieuw gevolgd door… je raadt het al, een rechte spurt naar de keuken voor de 2e helft van het zakje! Meestal gaat hij dan na het eten eerst nog even hevig tekeer met de muis, waarna hij dan meestal overal achter me aanloopt tot ik uiteindelijk zelf ook in de zetel kruip, waarna er dan steevast opnieuw een uitgebreid knuffelmoment volgt en hij moe maar tevreden in slaap valt. Trouwens, over slapen gesproken, ook daar had je gelijk toen je zei dat bij Dobbel alles uitvergroot is. Wanneer hij eindelijk stopt met spinnen, zodat ook ik eindelijk aan een beetje slaap toekom, begint meneer meestal prompt luid te snurken… Wat je me trouwens niet verteld had, is dat onze Dobbel ook een rasechte ochtendmens is, terwijl ik daarentegen… Enfin, laat ons stellen dat ik sinds zijn komst mijn natuurlijke bioritme al grondig heb moeten aanpassen, want als je elke morgen nog vóór het eerste kieken haar oogleden optilt al klaarwakker bent, dan ben je ’s avonds zo tegen een uur of negen wel zowat uitgeteld :o\
Je hoort het, het gaat momenteel opperbest met onze kleine jongen.
Winny

 

13-03-2012
Doezeltje

Doezel gaat weer een stuk beter, hij waggelt minder, drinkt minder water, dit dier heeft een vechtersmentaliteit van een raket!
Onderschat die ouwetjes niet, die hebben een taai hart en opgeven staat niet in hun woordenboek.

13-03-2012
Snoepje?

Wie wilt er een snoepje? Sumo, Sushi, Sam of jij misschien Sean?

12-03-2012
Vrijwilligers gezocht

Buddy Kat is een opvang voor zwerfkatten die aids-positief zijn. Via onze opvang verwennen we de FIV positieve katten en zoeken we een gouden mandje voor hen.

Meer naambekendheid krijgen is zeer belangrijk voor alle aidskatten.
Vele aidskatten krijgen een spuitje omdat ze positief getest zijn, waarom?
Wij zijn het hier niet mee eens, omdat ook zij recht hebben op een mooi en liefdevol leven.

Uiteraard moeten wij zelf op zoek gaan naar financiele en materiële steun, zeker omdat wij geen steun krijgen van de overheid.

Dus kun jij:
- Een aantal uurtjes per maand missen
- Veel goede innovatieve ideeën leveren
- Goed zelfstandig werken

Heb jij genoeg lef en zelfstandigheid om zaken grondig aan te pakken?

Dan wil jij vast samen met ons Buddy Kat sterk en draaiende houden!  Neem snel contact op via steun@buddykat.be

Nog belangrijk om te weten…
- Kattenaids is NIET besmettelijk voor mensen of andere diersoorten.
- Kattenaids kan ALLEEN overgedragen worden door bloedcontact onder katten.
- Een kat die aids-positief is, draagt alleen het virus… Het kan nog jaren duren voordat deze ziekte uitbreekt. In sommige gevallen sterft de kat zelfs uit ouderdom.
 

11-03-2012
Doezel update

Doezel zijn bloedsuikergehalte is gedaald van 521 naar 220 ( normaal 100).
Maar hij is duidelijk ' erg oud' geworden op korte tijd. Hij loopt heel langzaam, waggelend, als een oud mannetje. Maar de knuffels is hij niet verleerd, die neemt ie graag in 10 voud in ontvangst:-) 

10-03-2012
Het ga je goed Dobbel!

Lieve Dobbel,

Wat een schat van een kat ben jij! In die twee maanden dat jij bij ons in huis bent geweest, hebben we genoten van je knuffels en geklets. Er is veel gebeurt; je kwam binnen met een vieze snoet, je kwijlde heel erg en je had heel veel pijn. Het liefst lag je onder de bank, maar voor een aaitje kwam je er toch graag onderuit. Je had al snel door dat je bij ons op schoot ook heel veilig was. Het liefst had je dat ik de hele dag op de bank zat, zodat jij bovenop me kon liggen, heen en weer geloop vindt je maar niets. Hoewel je in het begin heel schrikachtig was, ben je uiteindelijk goed los gekomen en ging zelfs af en toe spelen, tot je eigen verbazing. We hebben vaak om je moeten lachen, als je weer als een kitten je eigen staart achterna zat.

We zijn vaak met je naar de dierenarts gemoeten, elke keer kreeg je weer nieuwe medicijnen, die je braaf in nam. Toch was ik blij toen het eindelijk lukte je nagels te knippen, je bent behoorlijk sterk! Na de ontsteking in je bekje kreeg je te kampen met diarree… weer wekelijkse ritjes naar de dierenarts. Omdat je een FIVje bent duren ziektes langer bij jou, wat een pech.

Maar er was ook goed nieuws! Al vrij snel was er interesse in jou, Winny, helemaal uit West-Vlaanderen, had je op de site gezien en was meteen verliefd. Tijdens de kennismaking was je niet heel enthousiast, maar ja, je houdt nou eenmaal niet zo van nieuwe dingen. Ik weet zeker dat dit het beste plekje voor jou is en dat je heel gelukkig gaat worden bij Winny.

Dag lieve Dobbel, bedankt voor de fijne tijd bij ons!
Liselot

07-03-2012
Boudewijn kat -en muis spel

06-03-2012
Doezel is diabeet geworden

De laatste tijd dronk Doezel heel veel en moest hij veel plassen. Soms raakte hij verzwakt, zoals vandaag. Hij viel ineens om toen hij liep, dit was geen goed teken.
We vertrouwden het niet, hij liet symptomen zien van een diabeet...
We belden vanavond de dierenarts met de vraag of hij even wilde langskomen met een glucosemeter. En het was maar goed ook, want een normaal gehalte is 100, Doezel had een gehalte van 521! Officieel nu een suikerpatientje..
Hij heeft nu zijn insuline shot gekregen en we zullen over schakelen naar speciale voeding.
Doezeltje moet nu op vaste tijdstippen een half uur na het eten een shot krijgen ( mits hij goed eet) en we moeten hem goed in de gaten houden.
Wat kun jij nog NIET krijgen he lieve ouwe reus? Het zit jou nou nooit eens mee.
Maar na het spuitje klom je weer als vanouds via onze benen omhoog om weg te kunnen zwijmelen in onze armen.
En gaan we op bed zitten? Dan komen we het eerste uur niet meer weg, Doezel palmt je helemaal in, dat is qualitytime he lieverd.
Komt goed, we zullen je goed verzorgen, maar we hopen nu echt dat voor jou ook een keer het tij zal keren en alles alleen maar goed gaat.

06-03-2012
Deejay haalde een score van 700 punten!

06-03-2012
Hoe gaat het eigenlijk met Matzie?

Het gaat erg goed met onze kleine leeuw hoor, we merken dat ie elke dag een beetje minder schuchter of verlegen wordt... Ondertussen durft ie al op zen dooie gemak door de keuken en woonkamer flaneren met de staart in de lucht, echte aandacht van onze honden is niet aan hem besteed al begint ie onze kleinste af en toe al zelf te besnuffelen... Onze grootste is zelfs bang van hem! Hihihi
Hij ligt erg graag op de vensterbank te soezen en/of buiten te kijken, dat is nu het zonnetje meer begint te schijnen natuurlijk helemaal hemels voor hem. Soms merken we wel dat ie mee wil glippen, dus dat is wel extra oppassen. Laatste paar dagen vraagt ie zelfs om met hem te spelen, was ff schrikken na paar weken slapende en verstoppende Matzie ervaren te hebben...
En ‘s avonds als we tv kijken, ligt ie het liefst op de rugleuning van de sofa mee te kijken en rond 23u maant hij ons aan om naar bed te gaan door steeds maar naar de deur van de gang heen en terug te wandelen. Eens in bedje, springt ie er lekker bij om te knuffelen en welterusten te zeggen en ‘s ochtends heeft hij hetzelfde ritueel om ons te wekken... haha.
Hij houdt ons wel in het gareel hoor! 
Groetjes Peter en Stef
 

02-03-2012
Dobbel is geplaatst!

Onze charmante lieve FIV jongen is vandaag definitief vertrokken naar zijn gouden mandje!
De eigenares Winny heeft ooit twee aids positieve katten gehad. Ze koos nu bewust voor een " special need" kat en ze viel als een blok voor onze grote man.
Lieve jongen, het ga je goed, je hebt wat hartjes geraakt na het drama Dendermonde en deze mooie dag is jou ontzettend hard gegund! x 

01-03-2012
Onze vier musketiers zoeken een huisje!

Geschreven door Rowan

Een kater en kattin gingen te voet naar Scherpenheuvel
Maar  onderweg bleef het niet bij gekeuvel
En na een week of zeven
Zagen vijf jonkies het leven
De buurt begon te kijven
Ze konden daar niet blijven
Gauw een kaarske branden
Zodat we ergens goed gaan belanden
De vier broers en hun zusje
Werden opgepikt door het busje
Naar de dierenarts voor een prik en een knip
Auw – dat vonden de jongens niet zo hip
Het deed zelfs een beetje pijn
En toen bleken ze fiv-jes te zijn
Toen verhuisden ze naar hier
En maakten veel plezier
Maar vier broers is heus geen zegen
Misschien kom ik op internet een baasje tegen
En het zusje pakte haar koffers met een zwier
Toen waren ze nog met vier
Ze staan reeds lang op wacht
Eentje donker als de nacht
En dan nog 3 rossen
Willen graag jullie huisje binnencrossen
 Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg