Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

31-12-2015
Verwennerij voor Shmiegel

Onze moederorganisatie Zwerfkat in Nood II heeft een kerstactie gehouden in de maand december t.v.v. van al onze opvangers. Daar horen natuurlijk ook onze aidskatjes bij en Shmiegel heeft zijn eerste pakketje mogen ontvangen.
 
Hey Shmiegel, kom eens kijken, er is een pakje voor jou gebracht.
Voor mij, meen je dat nou?
Gohhhh, zie ik dat nu goed, zit daar van alles lekkers in?
Is dat allemaal voor mij, wowwwwww .... zo ben ik nog nooit verwend geworden.
Ik word er helemaal verlegen van.
Maar dat hoef je helemaal niet Shmiegeltje. Er zijn mensen die jou graag zien en die speciaal voor jou gedoneerd hebben.
Nou, mijn eindejaar kan niet meer stuk. Ik ga me wat lekkers eruit halen en heerlijk opsmikkelen zo meteen.
 
Dank-u-wel lieve mensen, ik wens jullie een hele prettige jaarwisseling vanavond.
En vooral een gelukkig, een gezond en zeer zeker een diervriendelijk 2016 toe.
Amuseer jullie, ik ga dat nu ook doen ;-)
Shmiegel x

25-12-2015
Vanwege het Buddy Kat team

Namens het Buddy Kat team en onze aidskatjes, prettige kerstdag!

21-12-2015
Dusty hoeft nooit meer te verhuizen

Dusty woont al een hele tijd bij een opvanggezin van Buddy Kat. 
Ze ziet en hoort slecht, heeft medicatie nodig en zit momenteel in haar laatste fase van de kattenaids. Daarom hadden we besloten om haar niet meer te laten adopteren. Al die veranderingen naar een nieuwe familie zou haar niet ten goede komen, integendeel.
Dusty heeft veel verzorging nodig en heeft een band opgebouwd met haar opvangmama. Eigenlijk woonde ze al in haar gouden mandje ;-) Dit is dan bij deze ook officieel bevestigd.
Dusty mag voor de rest van haar leventje bij het opvanggezin blijven wonen. Doe jij maar lekker je ding meisje, laat je maar verwennen en vertroetelen.
We wensen je alle liefs en goeds toe!

19-12-2015
Aidspoes Miesh stelt zich voor

Hallooooooo,
Mag ik mij voorstellen? Ja, oké .... ik ben knappe poes Miesh.
Ja, je hoort het goed, ik ben een aidspoesje. Komt niet vaak voor hé?
Ik heb voor vanavond mijn wit kleedje aangetrokken en mijn zwart jasje erover heen. Geeft een betere indruk hé ;-)
Ben ik blij dat ik uit het dierenasiel weg mocht. Ik woon met Shmie bij een opvanggezin van Buddy Kat. Nu heb ik tenminste een Huis (appartement) om te wonen in plaats van een hokje.
Het gaat heel goed met mij ondanks dat ik aidspositief ben getest.
Normaal ben ik een redelijke rustige poes, maar af en toe krijg ik wel eens van die kuren. Ken je dat? Van links naar rechts door de living crossen, effe snel een tik tegen de benen van mijn opvangmama geven als ik voorbij wandel. 
Zij zegt dat ik een echte spring-in-'t-veld ben. Ik kan héél lang, héél happy door de woonkamer en de keuken huppelen. Ik loop dan iedereen achterna want ik heb héél veel te vertellen. Ja, mijn bekje staat niet snel stil hihi. Ik hou van mensen en vind het heerlijk om samen te kroelen en zo.
Nieuwsgierig ben ik ook, maar daarom ben ik een meisje hé?
Als mijn opvangmama boodschappen heeft gedaan, ben ik er als de katten bij om te gaan snoeten wat er in de boodschappentas ligt. Misschien catisfactions voor ons?
Ja ... ons, ik woon hier niet alleen hé! Shmie loopt hier of ligt hier ook nog. Hij heeft last van zijn oogje en is daaraan geopereerd. Gohhh, zit die zielig te doen en aandacht te vragen, dat vind ik minder leuk. Ikke wil ook aandacht, halloooooo, ik ben er ook nog.... Nu weet je zo een beetje hoe ik in mekaar zit.
Vind je mij leuk en denk je dat je nog een gouden mandje voor mij vrij hebt? Maak dan heel snel een afspraak met mijn opvangmama, please.
Een mooier kerstcadeau kan ik me niet voorstellen.
 
Doeiiiiiii Miesh x

18-12-2015
Kerstversiering in Buddy Kat

Jingle Bells, Jingle Bells ....... december is de kerstmaand. 
Daarom hebben we Buddy Kat ook een beetje in de kerstsfeer omgetoverd.
Koos en Ollie hebben het goed gekeurd ;-)

16-12-2015
Zorgkatje Ayla stelt zich voor

Jippie jippie, ik mag mij eindelijk voorstellen.
Ik ben Ayla en verlang héél erg naar mijn eigen thuisje. Nu zal je wel denken waarom is die zo enthousiast? Wel .... ik heb het één en ander al achter de rug in mijn jonge leventje en zal het allemaal uitleggen. Ik ben als jonge mamapoes met mijn 4 kindjes in de opvang van Zwerfkat in Nood II gekomen. Het ging al moeizaam om mijn kindjes groot te brengen, mijn opvangmama heeft me hiermee moeten helpen.
Mijn kindjes heb ik uiteindelijk naar hun nieuwe familie uitgezwaaid en daar zat ik dan. Ik was ondertussen ziek geworden en men kon niet meteen vinden wat er met me scheelde. Ik werd beroerder en beroerder en men zat echt met de handen in het haar. Maar ome Brecht (onze dierenarts) heeft uiteindelijk gevonden wat er met me scheelde. Een gedeelte van mijn alvleesklier heeft het begeven. Hier krijg ik nu speciaal enzymen (pancrex poeder) voor door mijn eten. Ik krijg ook lekkere Fibre Respons brokjes om mijn darmpjes te ondersteunen. En geloof het of niet, maar het werkt!
Ik voel me super goed, geniet weer van het leven, heb energie voor drie katten, hihi. Ik speel dat het een lust is, mijn vachtje glanst weer en mijn dikke buikje is zo goed als weg. Ik kom zienderogen bij in gewicht. Tja, wat moet ik nog meer zeggen, ik voel me gewoon super gelukkig! Ik hou en geniet van mensen rondom mij. Ome Brecht noemt mij het wonderpoesje.
Omdat mijn voeding zo belangrijk is, kan ik het beste alleen geplaatst worden. Liefst bij mensen die me heel veel liefde en warmte willen geven. Die beseffen hoe belangrijk mijn voeding voor mij is. Als je dat hebt, ben ik de trouwste en gelukkigste viervoeter bij jou in huis. 
Je hoeft me niet constant aandacht te schenken, neen hoor! Gewoon bij me in de buurt zijn, weten dat ik niet alleen ben is al genoeg voor mij. Ga nu niet denken dat ik een verwend nest ben hé. Ik kan zeker een paar uurtjes alleen blijven en ik kan ook alleen spelen. Dus wat denk je ervan? Zie je het zitten om samen met mij door het leven te gaan? Zal ik mijn koffertje al inpakken, maak je een kijkafspraakje?
Ik sta al ongeduldig met mijn pootjes te trappelen en wacht op een telefoontje van jou.
 
Een lief kopje van het 'wonderpoesje' Ayla xx

13-12-2015
Nieuwe aidskater Shmie

Hier is tie dan, Shmie!
Shmie is een nieuwe opvanger van Buddy Kat en woont bij een opvanggezin. Hij werd overgenomen van een dierenasiel omdat hij aidspositief is.
Jeetje, jeetje, wat heeft dit mannetje al veel meegemaakt! Zijn leeftijd wordt geschat op ongeveer 10 jaar en zo te zien heeft hij lange tijd gezworven vooraleer hij in het asiel is binnen gebracht. Doordat hij zijn lichaamsreserves heeft moeten aanspreken, heeft hij bijna geen spiermassa meer. Hij is zo ontzettend mager, waggelt hierdoor op zijn pootjes en heeft af en toe de neiging om om te vallen.
Zijn linkeroogje is er ook niet al te best aan toe. Eerst dacht men dat hij entropion had en dit met een operatie te verhelpen was. Maar tijdens de oogoperatie werd duidelijk dat er veel meer aan de hand was. Hij was sowieso al blind aan dit oogje en daarom werd er besloten om het oogje te verwijderen om verdere problemen te vermijden. Na de operatie was hij aan het waggelen en wat sufjes, maar de dag erna ging het al stukken beter met hem. De zwelling was behoorlijk afgenomen en Shmie neemt heel braafjes zijn nodige medicatie in. De wonde is goed aan het genezen en er is gelukkig geen ontsteking merkbaar. Maar onze Shmie heeft nog een operatie voor de boeg!
Zijn gebit moet ook grondig nagekeken worden, vermoedelijk zullen er veel tandjes moeten getrokken worden. Auwww, dat ook nog!
Hij is iets meer dan een weekje bij het opvanggezin en is zo een 340 gram aangekomen. Is dat goed of is dat goed? Shmie doet het heel goed! Hij is een rustige kater die enorm lief van karakter is. Geen greintje kwaad zit in hem, hij laat gewoon alles toe kwestie verzorging. Spelen interesseert hem voor de meter niet. Neen! 

Hij wil alleen maar knuffelen en fletsen en knuffelen en fletsen en knuffelen en fletsen .... Shmie wil alles inhalen wat hij zolang heeft moeten missen. Geef hem eens ongelijk, profiteer er maar van jongen. Geen zorgen meer voor jou! Jij wordt nu in de watten gelegd en je opvangmama gaat zorgen dat jij achter een tijdje een pracht van een kater bent.

We zijn nu al razend benieuwd om de voor- en na foto's te kunnen zien ;-)wink-emotico

wink-emoticon

09-12-2015
Pim is vertrokken naar zijn Forever-huisje

Yes Yes Yes, ikke (Pimmetje) did it :-)
Vandaag was een hele belangrijke dag voor mij. Mijn opvangmama had me vanmorgen verteld dat ik misschien wel eens naar mijn voor-altijd-huisje zou gaan. Is dat dan niet hier? Ik snapte er niets van, maar goed, ik zal het wel zien zeker?
De deurbel ging en ik hoorde mensen binnenkomen. Heyyyy ..... die jonge meid heb ik nog al eens gezien, toen was ze zo lief voor me. Wacht eens even, denk eens heel goed na Pim, van waar ken je haar? Ik weet het weer, van de opendeurdag in Buddy Kat. Daar heb ik ook al heerlijk met haar geknuffeld.
Ik hoorde haar zeggen tegen mijn opvangmama dat ik toen al stiekem in haar hartje was gekropen. Ohhhhhh, dat bedoelt mijn opvangmama! Nou moet ik eventjes héél erg mijn best gaan doen. Mooi rechtop zitten, knipperen met mijn oogjes. Ja, dat werkt altijd heb ik geleerd wink-emoticon Ik liet me meteen aaien, ik kreeg kusjes van die meid, moest er helemaal van blozen johhhh.
Plots zag ik dat er papieren op tafel werden gelegd, ben ik toch maar even naar mijn opvangmama gegaan. Even met haar knuffelen want ik zag in haar blik dat er toch wel echt iets belangrijks ging gebeuren. Ben je een beetje triest, niet doen, ik voel me helemaal happy hoor!
Mijn opvangmama fluisterde me in mijn oortje dat ik naar mijn Forever-huisje zou gaan en er andere poezenvriendjes op me wachten. Dus, vol verwachting ben ik dan vertrokken. Nou, 't is te zeggen, in die reismand gezet worden en die lange autorit vond ik twee keer niks. Ik heb dat ook laten merken en wat gemopperd, puhhh.
In mijn nieuwe huisje aangekomen ben ik even apart op een kamer gezet. Ikke heel snel onder dat bed in, ben ik toch wel even onder de indruk van het hele gebeuren zeg. Die jonge meid, enfin ... dat is nu mijn echte mama, heeft me eventjes alleen gelaten om te bekomen. Na een half uurtje kwam ze terug naar mij kijken en heeft ze zich bij me gezet.
Wowwwww, ik voel me helemaal happy de pleppy!
Zo uit het niets kroop ik lekker bij haar op schoot en viel in slaap. Ik vertrouw haar volledig, dit gevoel heb ik nog nooit gehad. Ik wijk niet meer van haar zijde, mijn mama en ik horen echt bij elkaar. En als ik naar haar ogen kijk, ben ik zo goed als zeker dat het wederzijds is.
Is dit dan mijn vervroegd kerstkadootje?
Dank u wel lieve kerstman, ik had zelf niets mooiers kunnen bedenken. Tot binnenkort lieve mensen, dan laat ik wel weten hoe het met me verder gaat.
 
Doeiiiii, Pimmetje xxx

08-12-2015
Hoe gaat het met Sheldon?

Hoe gaat het nu met jou Sheldon?
Met mij .... super goed hoor op het moment.
In de maand oktober heb ik maar twee slechte dagen gehad. En als ik zeg slecht, dan is dat ook heel erg slecht! Ik heb dan nergens zin in , lig heel veel, moet veel overgeven en voel me dan echt niet lekker in mijn vel. De maand december ben ik wel redelijk stabiel gebleven. En willen jullie eens wat weten?
Ik weeg rondom de 6 kilo, ik weet het ....het is wat te zwaar.
Maar de liefde van de man gaat door de maag hé ;-)
Mijn vachtje ziet er ook stukken beter uit, het is mooi glanzend geworden. Mijn opvangmama zegt altijd dat ik haar grote lieverd ben, die je met zijn grote ogen begrijpend kan aankijken, hahaha.
Ik vind het hartstikke leuk met al dat jong grut hier in huis in de opvang. Ik mail tegenwoordig met enkele vriendinnetjes die hun gouden mandje hebben gekregen. Hartstikke tof om op de hoogte te blijven hoe het met hen gaat .
Spelen is niet meer aan mij besteed, daar word ik te snel moe van.
Maar voor de rest hoop ik nog een tijd te genieten van mijn leventje. Het bevalt me super bij mijn opvangmama en zij kent me als de beste. Weet wanneer er iets met me scheelt en doet er dan ook alles aan om me weer beter te krijgen. En die twee spuitjes per dag, ach ja, die neem ik er maar voor lief bij hé.
Dit was het dan weer, ik ga TV kijken en wat liggen, doeiiiiiii.
 
Sheldon x

06-12-2015
Charlie is NIET aidspositief!

Een mooi Sinterklaas kadootje voor Charlie!
Charlie is enkele weken geleden in de opvang van Buddy Kat gekomen. De meldster gaf Charlie al een tijdje te eten en had opgemerkt dat hij wat ziekjes was. Omdat hij zo super lief was, ging ze ervan uit dat hij zeker en vast een baasje moest gehad hebben. Ze nam contact op met het plaatselijk dierenasiel en mocht Charlie daar naartoe brengen.
In het asiel hebben ze een test gedaan en bleek dat Charlie aidspositief was. Tja, de meldster kreeg de keuze ..... zoeken naar een oplossing of Charlie zou de dag erna 'het' spuitje krijgen. De meldster was in alle staten toen ze dit hoorde en is meteen iedereen beginnen bellen voor hulp. Zo is Charlie bij ons in Buddy Kat terecht gekomen.
Omdat hij toch wat aan het snotteren was en er bloed moest geprikt worden om te kijken of er nog iets anders met hem scheelde, werd er ook besloten om alsnog een tweede aidstest te laten doen. Wel te verstaan de Western Blot test!
We zijn iets meer dan een weekje verder en vandaag kwam de bloeduitslag binnen. Charlie is NIET aidspositief!
Joehoeeee, wat zijn we blij voor je, kereltje. We gaan nu snel een opvanggezin voor hem regelen bij onze collega's van Zwerfkat in Nood. Daar kan hij verder herstellen en genieten van zijn leventje tot hij zijn gouden mandje krijgt.
 
Dus lieve mensen, wat zijn we de meldster ontzettend dankbaar. Zonder haar was lieve Charlie al ingeslapen geweest. Je durft er niet aan te denken. Het is zo belangrijk om de juiste test te laten uitvoeren om zekerheid te hebben of de kat al dan niet aidspositief is. 
Voor Charlie is het nu groot feest, al beseft hij zelf niet waarom iedereen zo blij voor hem is ;-)

03-12-2015
Ex-opvanger Boris is een sterretje aan de hemel

Het leven bestaat uit vreugde en verdriet. 
Vandaag begon de dag met een beetje zon. Voor de baasjes van ex-opvanger Boris zal deze dag één van de verdrietigste dagen in hun leven zijn. Zij hebben vanmorgen afscheid moeten nemen van dit bijzondere kereltje.
Boris kwam al ziekjes in de opvang en zijn opvangmama was op slag verliefd. Ze heeft voor hem gezorgd, over hem gewaakt en alle liefde gegeven die ze had. Boris had zelfs zijn gouden mandje bij zijn opvangmama gekregen. Niet meer wennen aan andere mensen, aan een andere omgeving of wat dan ook. 
1,5 jaar heeft Boris geleefd als een koning en hij genoot er duidelijk van. "Houden van" betekent soms ook "loslaten", dit is wat er vandaag gebeurde. 
Het verdriet is onbeschrijflijk, leest u de update mee van Boris zijn baasje:
Afscheid genomen van mijn grote vriend. Mijn speciale vriend.
Mijn prater, brompot en hartendief. Geen woorden voor dit verdriet.
Mijn vriend met een sluimerende ziekte, die bij hem altijd in een bepaalde vorm aanwezig was. Wat hebben we een mooie tijd gehad, vol liefde en levensvreugde. In slechtere tijden was ik je troost, degene die je opzocht om lekker bij weg te kruipen. 
Wat zal ik je s'nachts missen als je niet meer lekker opgerold naast mijn kussen ligt, jouw pootje in mijn hand. Een lege plek, jouw kussentje is leeg. Je zit diep in mijn hart, daar heb je altijd gezeten, maar het tastbare is weg. Geen pijn meer voor jou, maar heel veel verdriet bij mij. Een huis zonder jou, zal nooit meer hetzelfde zijn. 
Liefste Boris, ik ben blij dat ik jouw alles heb mogen zijn xxx
Wij wensen de baasjes van ex-opvanger Boris heel veel sterkte bij het afscheid van hun geliefde huisgenootje.
 
Het Buddy Kat team

01-12-2015
1 december Wereldaidsdag

1 december, een dag die in het teken staat van Aids!
Voor ons betekent dit ook even stilstaan bij onze FIV-katten.
Wat betekent FIV? Feline immunodeficiëntvirus, namelijk kattenaids.
Wij vragen om erkenning en aandacht voor hun probleem. Het FIV-virus is enkel overdraagbaar van kat op kat via bloedcontact. Het is niet besmettelijk naar andere dieren of mensen toe. Velen denken dat zij een snelle dood sterven, niets is minder waar. Deze katten kunnen nog jaren een gelukkig leven leiden.
Helaas wacht hen in de meeste asielen de dodenspuit. Ook het merendeel van de dierenartsen is van mening dat euthanasie het beste is voor deze katten.
Neem geen impulsieve beslissing wanneer uw kat positief blijkt te zijn.
Buddy Kat zal blijven strijden tegen vooroordelen over aidskatten.
Daarnaast geven we informatie en voorlichting aan de mensen wat te doen, als blijkt dat je kat positief is bevonden.
Buddy Kat is een UNIEKE opvang voor katten besmet met aids. Ze verblijven hier tijdelijk in gezellige huiskamers en van hieruit wordt gezocht naar een nieuw baasje.
Buddy Kat is in 2005 opgericht en tot nu toe hebben we 100 aidskatten een gouden mandje kunnen geven.
Wij zullen niet rusten tot aids positieve katten eindelijk hun respect en erkenning krijgen die zij verdienen!
 
Waarom? Omdat aidskatten ook een Buddy nodig hebben...Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg