Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-04-2012
Deejay, our man

Onze man Deejay...... staat op optie!
Deejay heeft onlangs een tandoperatie ondergaan, hij is er nog niet goed van. Maar hij krijgt alle tijd om te revalideren, onze gekke mafkees:-)
As vrijdag is er hoog bezoek voor meneer, duimt u mee?

30-04-2012
Sean wordt uitbundiger...

30-04-2012
Onze vier mannen

Onze vier tijdelijke bewoners in Buddy Kat! Sean, Sam, Sushi en Fonz. ( Boudewijn, Deejay en Bisou verblijven in onze opvanggezinnen)

28-04-2012
Wat een bijzondere donatie...

Allereerst hebben wij maar liefst een enorme donatie van 500 euro mogen ontvangen van een hele lieve meneer. Deze donatie kwam niet zomaar tot stand… Hij is 25 jaar in dienst bij het TweeSteden Ziekenhuis. Hij heeft ervoor gekozen om het geld dat hij mocht besteden voor de viering van zijn 25 jarig dienstjubileum aan een goed doel te schenken…. Dit werd Buddy Kat!
Twee jaar geleden heeft hij met zijn vrouw onze aids positieve katten opvang bezocht en ze waren erg onder de indruk van de werking en de gedrevenheid van de verzorgers.
We zijn er heel stil van dat hij zijn verdiende feest overslaat en al onze buddy katjes zo’n warm hart toedraagt.
Heel erg bedankt namens ons allemaal!!

28-04-2012
Goed zo Bisou!

 

Bisou begint langzaam een echte " kat" te worden. Hij hield zich altijd schuil tussen 's morgens en half 10 's avonds. Hij wilde niet van zijn kamer af in die periode, bleef maar in zijn mandje liggen.. We hebben wat zaken veranderd voor hem en nu is zijn periode verkort om uit zijn mand te komen. Nu komt hij niet meer 's avonds om half tien, maar half 8 uit zijn mand.
Hij is al die tijd gewend dat iemand heel wat uurtjes van huis verbleef, daar paste hij zich op aan en hield zich dan ook schuil. Niet nodig jongen, kom maar lekker eerder, alles is oke:-) We zien hem opbloeien. Het was geen schootkatje, maar nu geniet hij toch echt om op de borst van ons opvanggezin in slaap te vallen. Heerlijk om hem zo te zien veranderen!

26-04-2012
Onze nieuwe bewoner De Fonz!

Fonz komt uit Scherpenheuvel, hij werd door iemand buiten gevoerd. Toen hij naar de dierenarts werd gebracht voor castratie, werd er ook een test gedaan. Helaas... ook de tweede test was positief.

Fonz is zo'n echte doorgewinterde kater. Gespierd, stoer, maar een klein hartje. Hij liep al de eerste avond parmantig rond op inspectie in de kamers. Goedgekeurd denken we.Hij komt zijn knuffels halen, vlijt zijn kopje tegen je benen en komt gezellig erbij zitten als je op de bank wat in het logboek schrijft.
Ook heeft hij al zijn speelse trekjes laten zien tidjens het uitdagen met de lazermuis. Jaja, dat wordt nog wat he jongen.

22-04-2012
Sean in het zonnetje

Lekker relaxen in de buitenren

 

Onze lieve knul zoekt nog altijd die ene hele speciale, de echte, de ware liefde van zijn leven waar hij voor altijd mag wonen. Iemand die hem neemt zonder vooroordelen, want zie nu zelf: is het geen prachtig dier? Hij is in een bere conditie, goede gezondheid en verdient een warm huisje net zoals elke andere kat. Je mag er zijn Sean!

20-04-2012
Maandag onze nieuwe bewoner!

As maandag wordt hij de nieuwe bewoner in Buddy Kat. Hij komt uit Scherpenheuvel, werd als zwerfkat gevoerd, daarna getest en helaas... aids positief. Tot binnenkort lieve jongen!

19-04-2012
Goedgekeurd!

Onze nieuwe aanwinst in de buitenren is goedgekeurd door Sean en Sam. Sam checkt liever buiten beeld, maar Sean zegt: COOL!

    

         

 

   

16-04-2012
Effe een ditje en datje

Vandaag hebben we eens geteld hoeveel aids positieve katten we al hebben opgevangen in onze vzw. Tadaaaa... 68 FIVjes! Wat gaat dat hard zeg:-)
Verder is helaas de plaatsing van Sushi niet doorgegaan, maar we hebben alle tijd met onze rooie schoonheid.
As vrijdag wordt Deejay geopereerd: er worden veel tanden getrokken, wat zal dat een opluchting voor hem zijn. Deejay kan daarna prima gewoon alles eten hoor geen enkel probleem! ( eten is ook zijn hobby)
Het gaat goed met Sumo bij zijn nieuwe baasjes, hij moet nog wennen, maar ze zijn ontzettend lief voor hem.
 

15-04-2012
Sumo is geplaatst!

Wat is een sumo-poes? Het is eigenlijk niet zo eenvoudig te omschrijven. Het is natuurlijk een kat, maar niet zomaar de eerste de beste kat. Ze beschikt over natuurlijke charmes, goede looks, een goed uitgebalanceerde dosis geduld en ongeduld en de kwaliteit om de grootste schavuitenstreken uit te halen en de baasjes daar nog mee te doen lachen ook.
Wij mochten zo een sumo-poes gedurende 9 maanden bij ons opvangen. We noemden hem ... SUMO. 
Zijn komst en deze van zijn 3 broertjes kwam op een nogal ongelegen moment, toen we eigenlijk geen opvangplaats meer hadden,  midden in de zomer van 2011. Twee broertjes hadden een positieve fiv-test en het hele nestje zou 6 weken later hertest worden. Al van het eerste moment was duidelijk dat dit katertje pit had. De hem toegewezen ruimte was te klein en elke morgen en avond voor het opdienen van de maaltijd ging meneertje een wandelingetje maken. Hij kwam altijd netjes terug wanneer het eten geserveerd werd. Hij moest ook altijd alles zien. Dit ging van de inhoud van de bloempotten tot de inhoud van je kopje thee. Alles maar dan ook alles werd aan een grondige inspectie onderworpen.
Hij was ook gesteld op een regelmatige massage. Van kop tot teen en van rug tot buik! En ronken dat die toen deed.
Buiten spelen was ook heel fijn. Van de ene hoek naar de ander crossen op onze erf en in de balken van het dak klauteren was geweldig. Maar nog veel plezanter was het om lekker heen en weer te rollen voor het raam, waarachter één van onze eigen katers jaloers zat te kijken en nijdig werd omdat hij de indringer niet kon verjagen.
Ach Sumo, we zouden nog uren over jou en je zotte fratsen kunnen vertellen. 
Maar nu zullen de lieve mensen die je geadopteerd hebben ook van je gekke sprongen en je lieve karaktertje kunnen genieten. We hopen dat we hiervan ook mogen horen.
We missen je, lieve jongen, maar we gunnen je het warme nest waar je zo lang op hebt moeten wachten van harte.
Rowan en Kristel

13-04-2012
Ruimtes vernieuwd

Meer fotos hier

10-04-2012
Onze nieuwste aanwinst

Bisou was volledig onderkomen in augustus 2011 binnengekomen bij de meldster. Nu is hij helemaal bekomen en lijkt zijn verloren jeugd in te willen halen. Hij vindt alles geweldig: propjes papier, kurkenstop aan een touwtje, verstoppen onder dekens, balletjes, speelgoedmuisjes etc..
Als hij in een rustige bui is, vindt ie het zalig om gestreeld, gekust en geknuffeld te worden. Hij is dol op fleece dekentjes, spint de sterren van de hemel en als hij in ttrance is, verwacht je maar een wasbeurt van jouw hand:-) 
 

09-04-2012
Fotosessie Sushi

06-04-2012
Wennen, maar gaat goed

Sean en Sam zijn sinds korte tijd bewoner geworden in Buddy Kat. Hun broers Sushi en  Sumo verblijven nog bij ons opvanggezin.
Het heeft veel tijd gekost voor de mannen om hier te wennen. We zijn daar enerzijds verdrietig over, anderzijds is het goed dat ze nieuwe prikkels opdoen en moeten wennen aan nieuwe dingen in het kader van " nieuw baasje."
Wat zijn ze toch schattig en lief...Sam was de timide kater van de vier, maar hij is hier de meest opengebloeide kater.
Sean heeft nog altijd nog wat tijd nodig, maar ooo als we hem strelen horen we enkel prrrrr en we voelen dat hij kopjes geeft.
Ze zullen hun broers missen, dat beseffen we ook, maar we konden hen onmogelijke alle vier samen plaatsen.
Sean voelt zich erg geborgen bij zijn broer Sam. Sam was heel zorgzaam zijn vachtje en fluistert hem vast lieve woordjes in zijn oor. Die twee zijn zwaan-kleef-aan.

 
Lieve Sean
 


Sam en Sean

05-04-2012
Kadootje van Pascalle ,7 jaar

Buddy Kat wordt alweer verwend! Pascalle, een lieve meid heeft ons voor de tweede keer verrast. Lekkere dingetjes voor onze buddy katten, elke verzorger een zeepje en een mooie herinnering aan Doezel. Dank je wel lieve Pascalle!Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg