Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

31-01-2012
Nieuwtje geplaatste Oskar!

Met Oskar gaat het heel goed hoor, hij is helemaal opengebloeid. Hij eet ondertussen bijna alles wat hij van mij krijgt. En geloof me dat zijn heus wel wat lekkernijtjes :-).
Hij knuffelt ook heel graag en wil graag elke dag zijn portie knuffels gehad hebben.
Met de hondjes begint hij het stilaan te vinden.
Alleen mijn vriend kan er nog niet zo goed aankomen, de voorkeur van Oskar gaat volledig naar mij :-).
Hij morst wel altijd veel met zijn kattenbakvulling maar hij is zo schattig dat ik er niet boos op kan zijn. Hij is het thuis al heel gewoontjes aan het worden en als ik niet bij hem ben maar hij weet dat ik toch in huis ben, dan hoor ik hem al van ver op miauwen en weet hij dat ik er meteen aan kom gehold en dan is onze lieve Oskar weer helemaal content.
Ik heb heus geen spijt dat mijn lieve Oskar deel uitmaakt van ons gezinnetje, hij heeft zijn plaatsje gekregen en ik weet dat hij gelukkig is want hij knort best veel :-) en das toch het teken dat een poes gelukkig is.
Zijn baasje

30-01-2012
Afscheid Moustache

Het zijn toch altijd van die kleine wondertjes die je opeens zo gelukkig kunnen maken, het hoeft geen miljoen te zijn, of die nieuwe auto.
Als gastgezin van een jong aidskatertje, worstelde ik met het feit dat Moustache nadat hij genoeg aangesterkt was, niet bij mij in de opvang kon blijven.
Hij heeft toch niet voor deze ziekte gevraagd, maar zou hierdoor wel van een normaal gezin verstoken blijven. En daar lag ik in de nacht toch vaak aan te denken. Moustache was in het begin wat stilletjes, wilde alleen slapen en eten, had geen idee wat spelen was. Nu is hij een gezonde knaap geworden die wel houdt van een robbertje vechten  met een balletje en een touwtje.
Een echte lieve knuffel.
De medewerker van Buddykat had me wel verteld dat ook deze katten een goede kans maken, maar echt geloven deed ik dat niet.
Katten van deze leeftijd delven vaak het onderspit ten opzichte van een kitten. En dan ook nog aids positief!
Maar wat schetst mijn verbazing, een telefoontje van een lieve vrouw die op zoek was naar een aidskat en deze moeilijk vinden kon. Hoe is het mogelijk?
Ze had nog nooit eerder van Buddykat gehoord en hoorde bij toeval hiervan.
Ja, maar waarom zoek je nou een aidskat? Omdat je zelf ook een katje hebt wat positief is bevonden en niet meer naar buiten kan en dit katje gun je dan een kameraad. Moustache!
Geweldig, dezelfde leeftijd, dus dat wordt spelen…. Heerlijk ook nog lieve honden en andere beestjes, het kan niet op.
Net gehoord dat de eerste dag al prima verlopen is en dat hij met het andere katje en met 1 hond al vriendschap gesloten heeft.
Mijn dag kan niet meer stuk en dank je wel lieve mensen dat jullie deze dieren een warm hart toe dragen en dank je Buddykat, want zonder jullie opvang had mijn lieve Moustache geen kans gehad.
O ja, Moustache krijgt een nieuwe naam: STAR!! En weet u waarom, het aanwezige katje van deze lieve mensen is een tijgertje en die heet: STRIPES!!
Dikke mik……………STAR EN STRIPES!!
Geweldig! Dit kan alleen maar goed gaan.
Knuffel voor jullie allemaal, namens Jacqueline, gastgezin van Moustache.

30-01-2012
Moustache is OOK uitgevlogen vandaag!!

Wat gaat het hard met de plaatsingen van onze FIV katten:-)

Moustache kwam ook nog eens van het drama Dendermonde.
Hij woont nu bij een andere FIV kat, enkele honden en nog wat andere dieren. Er is nu al een klik gemaakt met de andere kat en met enkel honden kan hij ook al goed overweg:-)
Het ga je goed jongen!

As donderdag zal Seppe ook uitvliegen en dan kunnen er weer nieuwe bewoners binnenkomen:-)

26-01-2012
Gaan we aerosollen Doezeltje?

Zoals jullie al een tijdje hebben kunnen lezen is Doezel ziek. We gaan hem dan ook niet meer herplaatsen, hij mag zijn ouwe dagje bij ons blijven wonen.
Hij snottert de laatste tijd en de aerosol doet hem veel goed! Dan kermt hij weer om eten en dan moet je hem bezig zien achter zijn voerbakje:-)

26-01-2012
Het ga je goed Matzie

Dag lieve Matzie, het ga je goed...
Sinds vanavond woont hij bij zijn nieuwe baasjes en drie " broers" , nl 3 hondjes. Er is nu een langzame introductie gaande via de benchmethode, dus even door de zure appel heenbijten he schatje!
Het ga je goed!

De liefde hing in de lucht. Hij is geadopteerd door Peter en Stefan uit... Lauw:-) Uit hetzelfde dorp waar Matzie verblijft. Heel toevallig!
Ook Peter en Stefan zijn getroffen door Buddy Kat en worden tevens verzorgers.
Geweldig:-) Het baasje van Seppe en nu ook al van Matzie zijn nu medewerkers geworden van Buddy Kat. Dank jullie wel!
 

23-01-2012
Drie fotosessies!

Vanmorgen was het poseerochtend.
We hebben een nieuwe fotoreportage gemaakt van Matzie, Deejay en Doezeltje. Ze waren zeer bereidwillig moet ik zeggen. Deejay, onze pipo de clown, deed zijn uiterste best om snoezig te kijken in de buitenren. Daarna ging hij weer volop blaadjes verzamelen en grassprietjes tellen.
Matzie kijkt een beetje droevig op de foto's, maar dat snappen we wel. Hij vindt het onbegrijpelijk dat niemand voor zijn charmes is gevallen ( tot nu toe). Maar hij geniet van aandacht, kroelen en kusjes.
Doezel vond het allemaal prima, zolang je maar naar hem kijkt, bij hem bent, hem daarna op schoot neemt, hem in je armen laat kruipen. Onze ouwe reus ziet Buddy Kat als zijn thuis.  

Matzie!  Nog meer fotos hier

Deejay!  Nog meer fotos hier

Doezel! Nog meer fotos hier

20-01-2012
Onze Willem is geplaatst!

Zijn opvanggezin was zo dol op hem... u raadt het al:  ze hebben hem geadopteerd!

Willem is met zijn gat in de gouden boter gevallen,we zijn dolblij voor hem!
Lief chineesje van ons, je hebt veel meegemaakt, je kwam van ver. Maar wat een machtig mooie afloop en wat heb jij dit verdient!

Het ga je goed kapitein, je hebt je anker uitgegooid!
 

20-01-2012
Boudewijn

Boudewijn is helemaal gewend hier. Hij heeft een troon (een voetenbankje) beneden waar hij graag op ligt. En hij heeft een mandje boven van waaruit hij ook af en toe naar beneden kan kijken om te zien wat wij aan het doen zijn.

Hij vindt de winter wel prima, dan gaat de verwarming namelijk aan. Hij is dus ook vaak op de bovenkant van de bank aan het loungen en wordt dan helmaal warm aan 1 kant van de verwarming. Jagen op zijn muis is zijn favoriete vrije tijds besteding en hier staan 2 filmpjes van op YouTube. Zoals op de filmpjes te zien is, is Boudewijn heel goed in verstoppen en heeft de muis absoluut geen kans. Er zijn ook 2 nieuwe vissen bijgekomen en Boudewijn vindt ze fantastisch. Ik denk dat hij ze het liefste wil opeten maar tot nu toe speelt hij alleen met ze met zijn pootje tegen het glas van de kom.
Samantha

19-01-2012
Doezel doet het goed!

Onze Doezel is uit zijn dieptepunt geraakt! We hebben onze medicijnen aangepast en het schijnt zeer goed aan te slaan.
Doezel is weer ouderwets aan het schreeuwen om aandacht, hij eet als een beer, is vrolijk en weer lekker jaloers als een ander aandacht krijgt.
Doezeltje, je bent nog langggggggg niet van ons af!

14-01-2012
Wil je flyers verspreiden?

Achter de schermen van Buddy Kat zijn we druk op zoek naar een gouden mandje voor onze Fivjes.
Maar we zijn ook op zoek naar nieuwe gastgezinnen (in Nederland en Belgisch Limburg), peters en meters, nieuwe verzorgers, etc.

Heb jij interesse om ons te helpen? Dat kan door onze flyers op te hangen in jouw omgeving.

Mail naar steun@buddykat.be, dan krijg je van ons de nodige flyers.

10-01-2012
Doezeltje

Ons mannetje gaat al een tijdje niet zo goed.
Hij is afgevallen, zijn huid is niet oke en eventjes liet hij zijn ontlasting lopen en hebben we ons erge zorgen gemaakt. Hij at slecht, was niet meer zo vrolijk en kwam niet meer van het bed af.
We besloten een bloedonderzoek te laten doen, even zien of zijn rode en witte bloedcellen oke zijn en of zijn nieren in goede staat zijn.
Alle verzorgers hebben hem extra liefde gegeven en met spanning was het wachten op zijn bloeduitslag.
De uitslag was duidelijk: er was een fikse ontsteking gaande en moest bestreden worden met de juiste antibiotica. Ook zijn vacht, vol met bultjes en korstjes moet worden behandeld. De nieren waren oke.
Na een dikke week medicatie, zien we hem wel vooruitgaan. Hij is vrolijker geworden, hij laat zijn ontlasting niet meer lopen, eet veel beter, maar toch..... het is een oud mannetje geworden, vergeleken met een jaar geleden. Ja, hij zit al meer als een jaar in de opvang.
Doezeltje? We houden van je en we blijven jou zoveel mogelijk liefde geven. Je bent een kat uit duizenden, voor ons ben je wel geadopteerd, nl door Buddy Kat. Wij zijn jouw baasjes, zo voelt dat in elk geval.
Momenteel ben je niet plaatsbaar, we zien wel he jongen? Met de dag. Je bent een lieve schat...

 

08-01-2012
Moustache

Ons Fivje bij ons opvanggezin

08-01-2012
Kerstfeest 2011


Domper op de feestvreugde: Doezel is ziek


We zien je hoor Seppe


Deejay! Speeltjes!!


Voor jou lieve Doezeltje


Zoveel kado's..................

 

02-01-2012
Dobbel eerst en nu

02-01-2012
Een liefdevol en diervriendelijk 2012!

Wij wensen u het allerbeste toe in 2012. Mogen al uw wensen uitkomen
Enorm bedankt voor uw steun in 2011, deze was meer dan hartverwarmend, u maakt daadwerkelijk verschil voor onze FIVjes!
Laten we weer samen in dit nieuwe jaar de handen ineen slaan en zoveel mogelijk FIV positieve katten gaan redden!
Uw financiele en/of morele steun ( er zijn ontzettend veel particuliere acties voor ons gehouden) heeft ons sterk gehouden!
Maar dit gaat allemaal hand in hand met ons prachtige team.
Dank u wel allemaal, we gaan er weer voor, volle borst vooruit. Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg