Logo Adopteer Een Hond

Gastgezinnen


Volg ons op Facebook

Wij zijn altijd op zoek naar hele bijzondere opvanggezinnen.

Zoals u weet werkt VZW Zwerfkat in Nood II met tijdelijke opvanggezinnen.: onze opvangkatjes groeien op in liefdevolle huiselijke sfeer. We zijn altijd uiterst zorgvuldig in het signaleren van ziekte en gezondheid en zieke katten worden bij ons apart gehouden van eigen dieren. We werken hygiënisch en schoon.
   
Gastgezin met Fuerte                   Gastgezin met Belle

Wij zijn op zoek naar bijzondere gastgezinnen die tijdelijk aids-patientjes voor ons willen opvangen.Sommige FIV positieve katten kunnen niet aarden in Buddy Kat en daarom zoeken we mensen die deze mooie ervaring eens tijdelijk willen meemaken. Wanneer zij wel een speciale ruimte hebben, en toch eigen katten, dan kunnen zij wel opvangen, mits er genoeg kwaliteit bestaat voor deze kat. Andere huisdieren zoals een hond, vogel of konijn is geen enkel probleem.

VZW Zwerfkat in Nood II laat  terminale katten pas euthanaseren als zij lijden en alleen maar zieker en ellendiger worden. Maar de meeste aids positieve katten kunnen nog heel wat jaartjes van een leven vol liefde kunnen genieten.

Kattenaids is NIET overdraagbaar op mensen, laat dat duidelijk zijn. Ook niet op andere huisdieren behalve katten.

Heeft u een groot hart voor katten en  heeft u geen eigen katten, OF u heeft een aparte ruimte en wel katten? Wilt u deze oproep dan in ieder geval in overweging nemen? 
Het is belangrijk om hier met elkaar over te praten en er  zal zeker een screening plaatsvinden. U geeft deze kat een tweede kans. Naast alle liefde die u geeft en krijgt, zult u ook zorg moeten dragen. Ook zullen wij  deze katten uiteindelijk gaan plaatsen. Het is niet zo dat u altijd met een 'aidskatje' blijft zitten, we gaan er een geschikt tehuis voor zoeken.


Een eerlijke open communicatie met VZW Zwerfkat in Nood is dan ook van groot belang. Als de tijd komt om een keuze te maken, dan moeten we deze ook samen kunnen nemen. U staat er nooit alleen voor.
Het kan zijn dat zo'n aidskatje nog heel wat maandjes bij u gaat leven. We hebben het dan over katten die nog lekker kunnen genieten van het leven. Zij genieten van strelingen, voor het raam naar buiten staren en wegsoezen, lekker eten, wegdommelen op een zacht bedje en spinnend bij u op schoot klimmen. Je ziet het aan deze katten: ze genieten nog echt van het leven.

Uw opvangpatientje betreft meestal een kat die weinig liefde heeft gekend en enorm dankbaar is voor een beetje liefde en aandacht. Daar gaat het ook om: zij verdienen het om nog even te kunnen genieten van een leventje wat ze nooit hebben gekend. Daar haalt zo'n kat heel veel energie en levenskracht uit. Het is dan ook dankbaar en prachtig om te zien, hoe hij of zij zich al spinnend en kopjes gevend tegen u aanvlijt en in een diepe slaap een rustige droom heeft, zonder enig hongergevoel.

Denkt u er eens over na? U kunt ons altijd bellen om uw vragen te stellen, we staan u met alle plezier te woord. U hoeft nog niks te beslissen. Goede communicatie en openheid is van allergrootst belang. Zij verdienen een TOEKOMST!
Mail info@buddykat.be !


  
Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg