Logo Adopteer Een Hond

Aids en dan?


Volg ons op Facebook

     

Indien uw kat FIV-positief is, neem eender welke beslissing niet te overhaast. Laat u goed informeren en overweeg aub niet meteen euthanasie. En wees absoluut gerust: FIV is NIET overdraagbaar op mensen, honden enz. Enkel een andere kat kan erdoor besmet worden, maar dan ook slechts na bloed-op-bloed-contact.

Veel dierenartsen zijn nog niet vertrouwd met het fenomeen FIV, zodat zij vaak heel snel voorstellen tot euthanasie over te gaan. Dit is heel jammer, zeker wanneer je beseft dat FIV- katten nog makkelijk jaren kwaliteitsvol kunnen leven! Anders is het wanneer de FIV-kat al te ziek en verzwakt is: dan is euthanasie de enige humane handelswijze.

Het enige wat men echt voor een FIV-kat kan doen, is ervoor te zorgen dat het diertje zo goed mogelijk verzorgd wordt: zo min mogelijk stress, regelmatige ontwormingen en ontvlooiingen, GEEN vaccinatie (dit onderdrukt immers de weerstand), goede voeding, homeopathische ondersteuning en voedingssupplementen. Er zijn tal van voorbeelden van FIV-katten die 5 tot 10 jaar lang met hun ziekte hebben geleefd.

Heel belangrijk is ook om ervoor te zorgen dat er geen besmetting van andere katten kan plaatsvinden, m.a.w. de FIV-kat mag onder geen beding vrij naar buiten. Indien de FIV- kat steeds met andere gezonde katten heeft samengeleefd en de groep is ‘stabiel’, d.w.z dat er niet onderling gevochten wordt, dan hoeft de kat niet van deze andere katten te worden gescheiden. In een harmonieuze groep hoeft u zich dus weinig zorgen te maken over een met FIV besmette kat. Het is anders wanneer deze laatste geregeld een gevecht aangaat: zo een kat zal jammer genoeg in afzondering moeten leven. In dat geval is het belangrijk om een apart, gezellig plekje in te richten voor het diertje, waar zich genoeg verberg- en speeluitdagingen bevinden. Op die manier kunt u de kat nog heel wat levensplezier bezorgen.

Ze zijn heel speciaal

Werkelijk opvallend is dat deze katten ongelofelijk zachtaardig zijn: ze zijn enorm mensgericht en vertonen een soort ‘onmiddellijke heimwee’ als je ook maar een secondje van hen weggaat. Ze fixeren zich enorm op je en willen altijd heel dicht bij je zijn. Het lijkt wel alsof ze dankbaar zijn voor het feit dat ze je een (tweede) kans op leven gunt, de schatten met hun heel speciale ‘aidssnoetje’. We beginnen ze zo stilaan te kennen, onze FIV’jes. 

Er bestaat een fantastische website van Femke met nog meer informatie. Neem gerust een kijkje als u nog vragen hebt: www.kattenaids.nl
Femke zal u bovendien met alle plezier te woord staan.
 




Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat



© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg