Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

28-05-2015
Pim voelt zich goed en is tevreden

26-05-2015
Rommelmarkt t.v.v. Buddy Kat

Rommelmarkt t.v.v. Buddy Kat te Kanne-Riemst (B)!
 
Gisteren was een lange dag, vandaar de update met een beetje vertraging. Vijf uur uit bedje om meteen te beginnen met de stand klaar te zetten en vanaf zes uur volle bak aan de gang.
Het duurde niet lang of de vrijwilligers kregen een flinke regenbui over zich heen. Toch deerde het hen niet en de mensen evenmin.
Iedereen bleef vrolijk doorgaan met verkopen en kopen, onder begeleiding van leuke muziek uit de grote tent in het centrum van het dorp. Het is altijd fijn zo een dagje omdat je dan donateurs van Buddy Kat tegenkomt, adoptanten van opvangertjes van Zwerfkat in Nood II.
Mensen die horen dat we er staan voor een goed doel, om aidskatten aan een gouden mandje te helpen. Je verstrekt informatie en spontaan steken ze een centje in de collectebus, hartverwarmend is dat. Het was een pittig dagje, maar wel een hele leuke, we hebben toch de som van 400 euro ontvangen. Daar wil je wel graag nat voor worden, moe en pijn in je voeten en je benen voor hebben.
Het was een super geslaagde dag en we kunnen weer even vooruit om onze buddy's te helpen en lekker te verwennen. Daar doen we het immers voor!
Aan de vrijwilligers die zijn komen helpen, een hartelijke dank-je-wel.
Zonder jullie hadden we dit niet kunnen verwezenlijken.

22-05-2015
Simba is van ons heen gegaan

Simba ..... een prachtig sterretje in de hemel erbij!
 
Simba kwam in de opvang van Buddy Kat in 2012 en was zo ontzettend angstig/schuw. Het was meteen duidelijk dat dit mannetje veel had meegemaakt en vertrouwen in de mens moest krijgen. Daardoor werd hij in een opvanggezin van Buddy Kat geplaatst. 
Zo kon men hem de nodige aandacht geven en beginnen met socialiseren. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad vooraleer hij zijn opvangmama vertrouwde. Maar toen hij eenmaal de klik had gemaakt, ging hij steeds meer en meer vooruit.
Hij was een prachtige kater met een aparte vachtkleur. We hebben goed opgelet dat eventuele baasjes hem niet voor zijn uiterlijk zouden adopteren. Simba was een mannetje met zeg maar, een kleine gebruiksaanwijzing.
Uiteindelijk zijn de juiste mensen voor hem gekomen en heeft hij bijna drie jaar nog volop van zijn gouden mandje kunnen genieten. Hij werd steeds zelfzekerder, vertrouwde zijn baasjes helemaal, was grote vriendjes geworden met het hondje des huizes. En hij was vooral vriendjes met het kleindochtertje, hij was er heel liefdevol mee. 
Helaas is Simba ziek geworden!
Men heeft nog alles geprobeerd maar het mocht niet baten. Uiteindelijk stond men voor de keuze om hem los te laten, hoe zwaar en pijnlijk deze beslissing ook is. Wij wensen zijn baasjes heel veel sterkte met dit verlies, zij zijn er het hardst door getroffen. Lieve Simba, je hebt nu je rust gekregen. Jij blijft voor altijd in onze gedachten....
 
Het Buddy Kat team x

22-05-2015
Kijk eens ..... dit is onze Alim!

KIJK, KIJK ...... zie je het, dit is onze Alim?
 
Dit is helemaal ECHT en GEEN trucage.
Met hele kleine pasjes gaat Alim iedere dag een beetje vooruit. 
Eigenlijk heeft hij niets met mensen, hij wil graag zijn eigen ding doen en dat is lekker buiten vertoeven. In het zonnetje liggen, de wind door zijn vachtje laten gaan, op tijd en stond zijn maaltijd en hij is tevreden.
Maar op één of andere manier begint hij toch nieuwsgierig te worden. Enkele weken geleden heeft één van onze verzorgsters een filmpje van hem kunnen maken, toen hij 's avonds zijn bakje binnen in Buddy Kat kwam leeg eten. Hij loopt niet meer zo snel weg als er iemand binnen komt in Buddy Kat, vertrouwen doet hij het nog niet helemaal.
Maar hé, als je bedenkt wat voor een weg dit mannetje al heeft afgelegd ;-)
Gisteren is hij weer een stapje vooruit gegaan. In de overloop om naar de buitenren te gaan, is er een luikje voorzien dat we kunnen open maken. Zo kunnen we de jongens ook daar van eten en drinken voorzien. De verzorgster ging de bakjes nemen om bij te vullen en tot haar grote verbazing kwam Alim eens 'snoeten' toen hij haar hoorde.
Zij is snel de camera gaan halen en heeft een foto van hem genomen. Normaal zou hij meteen weglopen maar nu bleef hij heel verbaasd staan. 
De verzorgster begon zachtjes tegen hem te praten, knipperen met de ogen naar hem en opende opnieuw heel zachtjes het luikje. Heel voorzichtig heeft ze de camera genomen en deze prachtige foto van Alim kunnen maken. Hij bleef weliswaar zitten, knipperde wat met de ogen terug en is daarna zelfs ontspannen gaan liggen.
Als dat geen goed nieuws is, hier worden wij heel erg blij van!
Gaat hij helemaal de klik maken, is nog steeds de vraag? Maar het is een feit dat hij iedere dag kleine stapjes vooruit gaat. Dus we gaan gewoon verder met hem zoals we bezig zijn. Wie weet, misschien kunnen we jullie binnenkort een filmpje laten zien waar hij zich laat aaien :-)

21-05-2015
Nikko onze taaie rakker!

Nikko is niet meer plaatsbaar omdat hij al in een ver gevorderde fase van de aids zit. Hij krijgt dagelijks zijn medicatie en als hij zich slecht voelt, zie je het meteen aan hem. Dan krijgt hij een medicijntje erbij dat hem een extra boost geeft.
Zolang dat Nikko nog om zijn knuffeltjes komt vragen, goed eet, met zijn pootjes kneedt van geluk en hij 'katwaardig' kan leven, gunnen wij hem dit van harte.
Jij bent een taaie rakker Nikko, maar goed ook! 
Zo kunnen wij (de verzorgers) nog lekker van je genieten net zoals jij met ons doet ;-)
 

17-05-2015
Pim is er klaar voor

Hallo, ik ben het .... Pim!
Ik zal jullie eerst iets over mijn buitenleven vertellen, maar dat wil ik het liefst zo snel mogelijk weer vergeten. Heel lang heb ik rond gezworven en voelde me zo ellendig dat ik een huis ben binnen gelopen. Ik had dringende hulp nodig en wilde nog niet sterven, dus ik waagde de gok. De mevrouw waar ik het huis ben binnen gelopen, was zo aardig en lief voor mij en is met me naar de dierenarts gegaan.
Ik voelde me echt zooooo ontzettend slecht, niet normaal. Ik was ontzettend mager, mijn botjes kon je zo tellen. Mijn vacht was smerig en vervilt, ik had pijn aan mijn tandjes en nog zoveel meer.Kreeg ik bij de dierenarts te horen dat ik sowieso aidspositief was en hoogstwaarschijnlijk ook nog leucose positief.
Nou, mijn hele wereld viel in duigen!
Gelukkig heeft die lieve mevrouw ervoor gezorgd dat ik in de opvang van Buddy Kat mocht komen. Bij mijn opvangmama aangekomen kreeg ik eerst een badje en met de tondeuse een modern kapsel. Zij deed mijn oogjes meerdere keren per dag zalven en gaf me medicijntjes.
Bij de dierenarts werden mijn tandjes getrokken en ik kon eindelijk weer gewoon eten. Ik kreeg lekkere hapjes geserveerd zodat ik mijn buikje goed kon vullen. Maar het mooiste cadeau dat ik kreeg bij de dierenarts was te horen dat ik geen leucose had.
De test was negatief, joehoe!!!!
Ik voel me nu hartstikke prima, slaap graag en lig vooral graag bij je. Om te knuffelen mag je me altijd wakker maken, dat vind ik helemaal toppie! De hele dag door krijg ik te horen dat ik de liefste kater op de aardbol ben, sjiek hé ... that's me :-)
Ik heb wel mijn medicijntjes nodig om me zo goed te blijven voelen.
Ik ben lief, rustig en momenteel fit genoeg om naar een definitief gouden mandje te verhuizen. Ik ben op zoek naar een rustig plekje, graag alleen, waar ik heerlijk verwend kan worden. Nu woon ik bij een opvanggezin met oudere kinderen en die vind ik ook de max!
Ben jij die hele speciale voor mij?
 
Hopelijk snel tot ziens, Pimmetje x

13-05-2015
Wout is een sterretje aan de hemel

In oktober 2012 kwam een wat oudere (muisgrijze met wit) kater in de opvang van Buddy Kat. De melders hadden ons gewaarschuwd dat Wout enige dominantie vertoonde. In het begin verliep alles vlotjes maar plots kwam de 'echte' Wout tevoorschijn.
Hij vond het niet leuk om de aandacht te moeten delen met de andere bewoners van Buddy Kat. Zo deelde hij regelmatig een tik uit om zijn ongenoegen te uiten. Wij (buddykatverzorgers) hadden hem de bijnaam Grumpy gegeven.
Hij zat gewoon niet op de goede plek om gelukkig te zijn.
Uiteindelijk hebben we begin januari 2014 een opvanggezin gevonden waar onze Wout terecht kon. Geen andere katten in huis, alleen maar een hondje. Wout vond het super geweldig en begon stilaan open te bloeien. We werden met verstomming verslagen als we de updates en de foto's doorkregen van zijn opvangmama. Zo mooi om te zien wat voor een tevredenheid hij uitstraalde, je werd er warm van.
Helaas sloeg het noodlot toe!
De opvangmama van Wout had een zware kattenallergie ontwikkeld. Hij kon er niet langer blijven, maar het was niet evident om zo 1-2-3 een ander opvanggezin te vinden zonder eigen katten.
Er werd een noodoproep geplaatst op onze facebookpagina om Wout te helpen. En ja hoor, een tijdje later werd de definitieve adoptie van onze Wout een feit!
Wout heeft de tijd van zijn leven gehad bij zijn mensjes. Hij voerde hele gesprekken met zijn baasjes tot zelfs samen liedjes zingen.
Zijn motortje bleef maar ronken wanneer hij ben hen op de zetel lag. Hij genoot ervan om op de vensterbank in het zonnetje te liggen. Maar vooral dat nu alle aandacht voor hem alleen was, dat vond hij helemaal geweldig.
Enkele dagen geleden kregen we het trieste bericht dat Wout ernstig ziek was. Hij had kanker!
Men ging kijken of medicatie of een operatie nog kon helpen, of er geen uitzaaiingen waren maar vooral ..... of hij geen pijn had!
Helaas is hij op korte tijd zo achteruit gegaan dat men een beslissing moest nemen.
'Houden van' betekent ook 'loslaten' waar je van houdt.
Gisterenavond hebben de baasjes van Wout hem losgelaten tot hun allergrootste verdriet. Woutje had de strijd opgegeven, het was goed geweest voor hem. Er rest nu een enorme leegte en stilte in huis bij de baasjes van Wout.
Het Buddy Kat team wenst hen dan ook alle sterkte toe om dit immens verlies een plekje in hun hart te kunnen geven.
Rust zacht lieve Wout xxx
 
We sluiten dan ook af met de mooie woorden van zijn baasjes: 
Zo een speciale kat gaan we niet snel meer tegenkomen.
Woutertje zal altijd mijn speciaal eerste poesje blijven.

11-05-2015
Guusje is een lieverd

Guus kon niet meer uitgezet worden in de zwerfkattengroep waar hij leefde omdat hij aidspositief getest was. Geen probleem jongen, wij hebben een plekje vrij gemaakt voor jou in Buddy Kat. 
Guus was een timide mannetje en verstopte zich meteen onder de rieten bank. Dat was zijn veilige plekje. Als je moeite deed en met je hand over zijn wangetje streelde, ging meteen het spinmotortje aan en vroeg hij naar meer.
Omdat we toch merkten dat hij niet helemaal oké was, zijn we met hem naar de dierenarts op controle geweest. Guus had zijn bekje helemaal ontstoken, rotte tandjes en het tandvlees tot bloedens toe! Tjonge tjonje toch, arm mannetje ..... wat moet jij voor een pijn hebben gehad? De tandjes werden met spoed getrokken, alles moest eruit op de hoektanden na. Wat een opluchting hé jongen, geen pijn meer hebben! 
Om hem zijn dagelijkse medicatie te kunnen geven, hadden we tijdelijk een bench opgezet in Buddy Kat. Guus vond het geweldig, zijn eigen paleisje, hij genoot met volle teugen van de aandacht die hij kreeg.
Ondertussen begint Guus meer en meer zelfvertrouwen te krijgen.
Hij durft meer rond te lopen en op verkenning te gaan. Hij heeft zelfs de buitenren ontdekt en gaat er samen met Alim en Koos in vertoeven. Zijn tongetje hangt nog soms uit zijn bekje, maar dat is Guus. Dit hoort gewoon bij hem ;-)
Soms heeft hij wel wat last van gezwollen kliertjes in de keel. Hiervoor krijgt hij medicatie en blijft het stabiel. Guus laat het niet aan zijn hartje komen, hij eet goed en geniet ontzettend van de aaitjes, de knuffeltjes, de strelingen enzovoort. Als je stopt met hem aan te raken, graait hij met een poot naar je hand en wil hij meer.
Guus is een ontzettende lieve kater en we zijn er zeker van dat hij met de tijd nog verder zal open bloeien. Het is nog eventjes uitzoeken hoe zijn keeltje verder evalueert. Heeft hij hiervoor blijvende medicatie nodig of niet?
Zodra we hier een definitieve besluit over krijgen, kunnen we op zoek gaan naar een geschikt gouden mandje voor hem.
In de tussentijd genieten de verzorgers van Guus en andersom, knuffelen, aaien, knuffelen, aaien ........

07-05-2015
Wiggle is momenteel stabiel

Iedereen weet inmiddels dat ik 4 uur lang in de struiken heb gelegen en dat ik aan de kant van de straat geveegd ben met een bezem. Na 4 uur wachten en daar maar te hebben gelegen werd ik opgehaald door de dames van Zwerfkat in Nood II.
Dat is mijn redding geweest!
Heel erg boos ben ik bij mijn opvangmama terecht gekomen. Zij had al snel in de gaten dat ik eigenlijk een grote lieverd ben. Ik was gewoon bang! 
Mijn opvangmama heeft me geleerd om weer vertrouwen in de mens te krijgen. Daar ben ik haar heel erg dankbaar voor en vooral ook blij mee. Er is toch niets zo fijn dan ontspannen door het leven te gaan in plaats van constant boos te zijn, niet?
Ik heb ataxie en ga al wiebelend door het leven. Vandaar dat mijn opvangmama mij ook de naam Wiggle heeft gegeven. Dat is wel echt passend bij mij hé wink-emoticon
Ik ben ook aidspositief getest, waardoor mijn weerstand niet altijd even hoog is. Ik kreeg regelmatig een serieuze dip en men begon zich flink zorgen over mij te maken, ook onze dierenarts. Mijn medicatie is aangepast en afkloppen ..... sindsdien gaat het goed met me en blijf ik stabiel.
Het wiebelen is nou eenmaal zo en ik kan er goed mee omgaan. 
Soms val ik eens om, sta weer op en loop gewoon verder. Ik weet precies waar ik naar toe wil gaan, namelijk daar waar mijn opvangmama is. O ja, weten jullie dat ik ook nog doof ben? Soms is dit wel een beetje onhandig, maar ondertussen weet ik ermee te leven en weet niet beter. 
Zoals iedereen zoek ik ook een gouden mandje of een plekje waar ik lekker op de bank mag liggen. Ik weet het, het zal niet makkelijk zijn. De meeste mensen denken misschien wel, och arm kereltje toch.
Maar hélaaaaa ..... ik ben helemaal niet zielig hoor!
Ik geniet van alle aandacht en knuffels die ik krijg en spin de sterren van de hemel. Ik hoop dat er toch ergens een vast plekje op een bank is voor mij. O ja, vloerbedekking is ook handig voor me, dan glij ik niet zo uit, hihi.
Tot snel!
 
Lieve knuffel van Wiggle x

01-05-2015
Sheldon heeft zijn ups en downs

Hij kwam ziek bij ons binnen, had huidproblemen, een hele zware oorontsteking met open wonden. Bang, omdat hij niet wist wat hem te wachten stond. 
Wat wilden die tweevoeters van hem?
Sheldon is een prachtige muisgrijze kater en zo ontzettend lief. 
Hij heeft ook alle vertrouwen in de mensen gekregen, vooral dan zijn opvanggezin. De oorproblemen zijn opgelost, echter is Sheldon in tussentijd zware suikerpatient geworden.Twee maal per dag krijgt hij zijn insuline ingespoten en proberen we zijn suikerlevel onder controle te krijgen.
Maar toch klopte er iets niet, hij was met momenten zo stil, sliep bijna constant. Dit mannetje zat niet goed in zijn vel en er werd besloten om zo snel mogelijk naar de dierenarts met hem te gaan. Er werd bloed afgenomen en opgestuurd naar het labo, nu spannend afwachten wat er uit de bus ging komen.
De uitslag van het bloed kwam binnen en BAMMMMM ..... Sheldon is ook nog aidspositief!
Arme jongen toch, het zit je echt niet mee.
Zijn huidprobleem is ook weer toegenomen en onze dierenarts zat een beetje met de handen in het haar. Het is zoeken naar de juiste medicatie voor hem, zonder dat dit invloed heeft op zijn suikerlevel en de aids doet aanwakkeren.
Sheldon heeft nog een lange weg te gaan en zijn opvangmama probeert zo goed mogelijk haar best te doen om hem te verwennen. Sheldon heeft een speciale band met zijn opvangmama. Voor haar was het verschrikkelijk om één week te moeten wachten op de bloeduitslag.
Was Sheldon nog te helpen of niet, moest ze afscheid van hem nemen of niet?
Bij het vernemen dat ze nog lang geen afscheid hoefde te nemen van Sheldon, speelden de emoties op. Een traantje van blijdschap hieromtrent, werd weggepinkt.
Lieve Sheldon, er word veel van je gehouden en samen vechten we met je mee. Jij hebt veel hartjes gestolen, hoe kan het ook anders met zo een lief koppie!Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg