Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

25-08-2015
Sumo na 1 jaar plaatsing

Niet te geloven maar Sumo is alweer 1 jaar geplaatst.
Sumo heeft het moeilijk gehad, een mislukte plaatsing. Hij werd ziekjes (penisamputatie) en had nog maar weinig vertrouwen in de mens. Langzaam aan kreeg hij meer vertrouwen bij het opvanggezin en bloeide stilletjes open.
Het opvanggezin ging voor zes weken op vakantie en er moest een plekje voor hem gezocht worden om die tijd te overbruggen. Hij mocht naar zijn vroegere opvangpapa gaan waar ook zijn moeder Flo en Morre verblijven. Het was liefde op het eerste zicht! Het leek net of Sumo zich nog alles herinnerde, van toen hij bij zijn opvangpapa met zijn moeder en broertjes in de opvang is gekomen.
U kan het wel raden ... na die zes weken vakantie is Sumo niet meer terug gekeerd naar het opvanggezin. Hij mocht voor altijd bij zijn vroegere opvangpapa blijven wonen :-)
Een korte update hoe het nu met Sumo na één jaar gaat:
Met Sumo gaat het opperbest. Hij is heel aanhankelijk naar ons toe, maar het blijft een schrikkepuit als er vreemden opduiken of als er iets niet volgens het normale stramien verloopt. Zo durft hij nog steeds niet in huis binnenkomen. Soms zie je hem heel voorzichtig voorbij sluipen, maar wanneer hij merkt dat hij betrapt is, dan trekt hij een spurtje naar de deur en verdwijnt naar buiten. Nochtans heeft niemand hem ooit verboden om in huis te komen, integendeel, maar het is een kater met vaste gewoontes. Zijn huisje is aan de overkant (waar Morre en Flo ook zitten) of in de grote binnentuin waar hij als kitten gewoond heeft of dikwijls geweest is. Als hij zich daar meer op zijn gemak voelt, dan is dat voor ons ook goed natuurlijk. Ook met de andere katten gaat het vrij goed. Ze hebben hem eigenlijk van in het begin geaccepteerd. 
Sumo kan hen soms nogal pesten door achter hen aan te lopen (net als een schaduw) en hen dan plots te bespringen. Het is de bedoeling dat de andere zich omdraait en dan achter hem gaat lopen, dat spelletje speelde hij ook met zijn broertjes. Maar de anderen interpreteren dat niet zo. Hopelijk komt het nog. We kunnen hem het best afleiden door met water te spelen. Wanneer we water uitgieten dan volgt hij het stroompje naar beneden. Hij heeft de anderen ook aangestoken. Het lijkt wel een 'teambuilding event' waarbij een groepje katten probeert te verhinderen dat het water door het rooster wegloopt door er met hun pootjes in te spelen. Zo leren ze mekaar meer te vertrouwen en het is grappig om te zien.
En tenslotte … Sumo heeft een vriendinnetje. Ze heet Lisa en past met haar drie kleurtjes perfect bij hem. Ze geeft hem neusjes en voordat hij van de verwondering kan bekomen gaat ze tegen hem staan wrijven. Is dit niet vertederend! 
Zoals u kan lezen beste mensen is Sumo echt wel met zijn kontje in de boter gevallen. Dit doet ons alleen maar deugd, weer een aidskater die een 2de kans heeft gekregen en hoe!
 
Wij (Buddy Kat) blijven opkomen voor de aidskatten, zodat ze net als andere katten met respect worden behandeld.

24-08-2015
Opendeurdag 2015 was een groot succes!

Ziehier enkele sfeerbeelden van deze ontzettende geweldige dag!

20-08-2015
Guus mag solliciteren

Joehoeeeee .... ik mag mij echt gaan voorstellen!
Ikke, Guusje, heb eindelijk de toelating gekregen om voor mijn gouden mandje te solliciteren. In het begin toen ik in Buddy Kat woonde, was ik een timide mannetje. Ik heb me een hele tijd onder de rieten bank verstopt omdat ik me daar veilig voelde. Langzaam aan kreeg ik meer zelfvertrouwen en voelde me op een gegeven moment zo zeker, dat ik de bank in de grote ruimte had veroverd. Dat was genieten johhh! 
De verzorgers kwamen bij me zitten en ik kon me meteen op hun schoot neerleggen. En maar aaitjes van links naar rechts, dan op mijn koppie, onder mijn kinnetje en weer van links naar rechts en en en. Als ze stopten met aaien of kriebelen, zette ik mijn zielig snoetje op en dan begonnen ze weer opnieuw. Hahaha, heb ik lekker van geprofiteerd! Ze konden me niet weerstaan, ik was veel te Cute ;-)
Uiteindelijk ben ik een beetje stout geworden want ze snapten maar niet wat ik wilde. Ik wilde alle aandacht voor mij alleen, is dat nu zo moeilijk te snappen? Daarom heb ik een paar keer ruzie gemaakt in Buddy Kat, een tik hier en daar uitgedeeld en toen ging de alarmbel af.
Pim was ondertussen op vakantie gekomen en hem vond ik wel een coole kater. Niks mis mee, hij is lief, komt je een kopje en een neusje geven, hem vond ik wel oké.
En nu mogen jullie raden wat er is gebeurd?
Weten jullie het nog niet? Wel ..... toen de opvangmama van Pim hem weer kwam ophalen in Buddy Kat, ben ik mogen meegaan. Ik ben zoooooo blij, een huisje met familie, heel veel aandacht voor mij en Pim is nu mijn vriend. Ik kan lekker doen wat ik wil, ik mag zelfs lekker op bed gaan liggen. Het liefste lig ik onder het dekbed (zie foto), jaaaaa want ik heb een beetje last van artrose. Ik vind het wel fijn als het lekker warm is. Voor de rest geniet ik van het leven, lekker eten en vooral knuffelen, knuffelen en nog eens knuffelen.
Oké, ik weet het, ik ben zwart van kleur, 11 jaar oud en aidspositief. Maar gohhhhhh ik heb nog zoveel zin in het leven! Dus als jij heel erg graag wilt knuffelen en mij wat aandacht kan/wil geven, voilà, dan ben ik de perfecte kater voor jou.
Zo, en dat heb ik nu eens lekker van mezelf gezegd hihi.
Mag ik mijn koffertje al stilletjes aan klaar maken?
 
Een lief kopje van Guus(je) x

17-08-2015
17 augustus, Zwarte Kattendag

Vandaag is een dag, dat men speciaal aandacht aan zwarte katten besteed. Het is geweten dat katten met een zwarte vacht, veel langer in de opvang blijven zitten dan een andere kat. Het is moeilijker voor hen om een baasje te vinden, zo triest. Ze worden vaak vergeleken met verzinsels uit het verleden dat ze ongeluk brengen. Als blijkt dat ze ook nog aidspositief zijn zoals onze bewoners van Buddy Kat, maakt dit het alleen nog moeilijker voor hen. Waarom toch? 
Ze zijn even lief, willen even graag geknuffeld worden en hun aandacht krijgen. Ze zijn precies hetzelfde als alle andere katten met een andere vachtkleur. Daarom willen we vandaag toch onze Morre, Guus en Koos extra in de bloemetjes zetten. Zij verdienen even hard als ieder ander katje een gouden mandje.
Eigenlijk zou dit helemaal niet mogen zijn ..... zwarte Kattendag!
Het moet iedere dag een feestdag zijn voor elke kat op de wereld, maakt niet uit welke kleur ze heeft.

17-08-2015
Pim en Guus samen naar het opvanggezin

Kijk nou toch eens hier!
Pims vakantie in Buddy Kat is voorbij. Zijn opvangmama is terug thuis en was maar al te blij om hem te kunnen ophalen. We zaten echter met 1 probleempje. Dat probleempje heet Guus!
Sinds de dood van onze Nikko heeft hij zich de bank als zijn bezit toegekend. Hij wil alleen maar geknuffeld worden en heeft het moeilijk dat hij de aandacht van de verzorgers moet delen met de andere bewoners van Buddy Kat.Hij durft dan ook regelmatig een tik uit te delen als er eentje van de andere bewoners op de bank wilde liggen of bij de verzorgers kwam om een aaitje te vragen. 
Omdat Guus naar Pim toe wel sociaal is en een beetje ontzag had voor hem, hebben we aan de opvangmama van Pim gevraagd of Guus niet mee mocht. Daar krijgt hij meer aandacht, heeft er sowieso een kattenvriendje bij en het zou weer wat rust brengen in Buddy Kat voor Koos, Pom en Alim. Pims opvangmama hoefde zich niet lang te bedenken en vond het oké dat Guusje mee overgeplaatst zou worden. Zo gezegd, zo gedaan!
We zijn nu een aantal dagen verder en we kunnen zeggen dat we Guusje er alleen maar heel erg blij mee hebben gemaakt. De eerste dagen heeft hij eventjes onder de bank gezeten, kijken wat er allemaal rondom hem gebeurde. Maar eenmaal hij door had dat hij er veel aandacht kreeg, lekker eten enzovoort .... kwam hij al snel onder de bank uit. De kids van het opvanggezin en de vriendjes vindt hij geweldig. A ja, hij kan op schoot liggen en wordt uren na elkaar gestreeld en geknuffeld. Meer moet ons Guusje niet hebben ;-)
En Pim?
Pim gedraagt zich gewoon alsof hij nooit in Buddy Kat op vakantie is geweest. Hij voelde zich meteen weer thuis en plofte neer op zijn plekje in de zetel. Hij geniet ook met volle teugen van de aandacht die hij krijgt bij het opvanggezin. We kunnen dus alleen maar blij zijn, iedereen weer happy. Hopelijk blijft deze 'vrede' nu duren tussen Guus en Pim. Duimen jullie mee?

13-08-2015
Sheldon wacht nog steeds op een baasje

Hallo allemaal,
Hier ben ik nog eens, Sheldon ..... die leuke muisgrijze kater met zijn kleine oortjes. Jaren geleden werd ik achtergelaten door mijn mensjes toen ze verhuisden. Toen ben ik maar beginnen te zwerven door de wijk, maar ik werd ziek, zieker en nog zieker. 
Een buurtbewoonster heeft gelukkig hulp ingeroepen bij Zwerfkat in Nood. Ik werd opgehaald en kwam in de zevende hemel terecht.
Mijn opvangmama zorgt 200% voor me, dat was ik helemaal niet gewend. Ik kreeg veel medicijntjes, zalfjes voor mijn oortjes en toch verliep de genezing niet zo vlot als men hoopte. Ondertussen was ik helemaal HOT op feestboek hoor, iedereen wilde me adopteren.
Na een bloedonderzoek werd er vastgesteld dat ik aidspositief was. Ik schrok me rot, maar mijn opvangmama zei dat ik daar nog heel oud mee kan worden. Poehhh, dat deed me toch goed om te horen hoor! Maar omdat het toch nog niet echt beter met me ging, hebben ze me nog eens helemaal nagekeken bij de dierenarts. Pffff, blijkt dat ik ook nog suikerpatïent ben!
Nu, zo een brave jongen als ik ben, laat ik me rustig 2x dagelijks de insuline inspuiten. Ik ben enorm dankbaar omdat ik ondanks alles toch nog een tweede kans heb gekregen. De ene dag voel ik me beter dan de andere, maar hey ..... dat is heel normaal hoor.
Mijn opvangmama zegt dan wel: Shelly .... jij bent een kater uit duizend, de aller grootste schat op aarde. Daar ben ik vet mee!
Sinds iedereen weet dat ik aidspositief en suikerpatïent ben, heeft niemand nog interesse in mij. Ik hoor niet meer ohhhhh en ahhhh als ze me zien. Ik vraag me echt af of ik ooit nog wel mijn gouden mandje zal krijgen.
Heb jij er geen moeite mee om mij 2x daags insuline te geven en mij in de watten te leggen? Nou, waar wacht je dan op?
Neem je telefoon en bel meteen naar kattenbemiddeling voor een afspraak.
Liefs Sheldon xxx

08-08-2015
Wereldkattendag

We gaan ervan uit dat alle katten die een baasje hebben, goed behandeld worden. Maar er zijn nog zoveel zwerfkatten die het alleen moeten zien te redden in deze wereld. Ze worden niet begrepen, op vele plaatsen worden ze weggejaagd, het is HARD voor hen om zich erdoor te knokken. Zeker onze aidskatten hebben het moeilijk want er wordt heel snel de term 'euthanasie' gebruikt, wanneer men ontdekt dat ze aidspositief zijn. Daarom willen wij vandaag speciaal onze opvanger Wiggle in de bloemetjes zetten.
Wiggle heeft een aanrijding gehad en men heeft hem bijna 4 u langs de weg laten liggen voor men om hulp vroeg. Hij is letterlijk met de bezem van de weg geveegd. Na controle bij de dierenarts, kwam men erachter dat hij een vorm van ataxie heeft, doof en besmet is met kattenaids. Een hele boterham voor dit kereltje en op vele plaatsen zou hij geen kans meer hebben gekregen.
Wij gaven hem het voordeel van de twijfel!
Het is een tijdje op en neer gegaan met zijn gezondheid en het was zoeken naar de juiste medicatie voor hem. Uiteindelijk is hij naar een ander opvanggezin overgeplaatst want hij krijgt bij hen minder prikkels te verwerken. Hij heeft het kattenluikje ontdekt en is meteen op onderzoek gegaan in de buitenren. Plotseling begon het te regenen en dat werd even teveel voor hem, hij begon meer te wiebelen.
Dit zijn teveel prikkels die hij plots krijgt en heeft dan even tijd nodig om het te verwerken. Daarna is hij zo moe en kan ie pardoes in slaap vallen, maar toch ontspannen. Wiggle eet goed, is opgewekt, ontzettend lief en volgt je overal. Ga je even weg, wacht hij op die plek op jou waar hij je naar buiten heeft zien gaan.
Wiggle is een kater die alleen moet geplaatst worden bij een rustig gezin. Liefst zonder afleidingen en waar structuur is, zo blijft hij het beste stabiel. Hij is aidsbesmet, doof, heeft ataxie en krijgt nu eenmaal meer prikkels dan andere katten.Toch is dit kereltje in zijn wereldje super gelukkig en zijn wij blij dat we hem de kans hebben gegeven om te bewijzen dat hij het wel degelijk waard is om voor te vechten.

05-08-2015
Boris controleert de zwijmelmatten

Boris, ex-opvanger van Buddy Kat, woont bij de vrijwilligster die zich inzet voor het maken van de zwijmelmatten. 
A.s. 23 augustus is opendeurdag bij Buddy kat en worden deze zwijmelmatten daar extra verkocht. De opbrengst van de zwijmelmatten op de opendeurdag van Buddy Kat, gaat geheel naar onze aidskatjes. Dat betekent hard werken en knutselen voor de mama van Boris en andere vrijwilligers die hieraan meehelpen.
Vanwege de vele bestellingen voor de Zwijmelmatten, is Boris als tijdelijke uitzendkracht in dienst genomen voor de kwaliteitscontrole van de zwijmelmatten. Er mag niets verkeerd gaan en na controle van Boris, zijn ze klaar voor verkoop ;-)
Heeft u interesse in een zwijmelmat voor uw kat(ten), kom dan naar onze opendeurdag. U kan kiezen uit verschillende kleuren en soorten.
Tot dan .....

05-08-2015
Pim heeft iets te vertellen

Dag lieve mensjes, hier een briefje van Pim!
Ik ben momenteel op vakantie in Buddy Kat en heb het er reuze naar mijn zin. Toch hebben ze me in mijn oortje gefluisterd dat ik moet blijven solliciteren voor mijn gouden mandje. Jullie zullen wel benieuwd zijn hoe het met me gaat, niet? 
Nou, hier komt tie dan, een kleine update hoe het met me is als ik bij mijn opvangmama woon.
Na alle ellende die ik heb meegemaakt mag ik jullie nu vertellen dat ik me prima voel. Af en toe moet ik nog snotteren maar ja, daar hebben jullie ook wel eens last van niet? Mijn vachtje is weer goed aan het aangroeien en mijn figuur mag ook weer gezien worden. 
Mijn opvangmama noemt mij ‘schatje’ en dan smelt ze helemaal wink-emoticon
Nou daar krijg ik me toch een opkikker van zeg ik je, hihi! 
We gaan dan samen knuffelen op de bank en dan voel ik me in de wolken. Spelen begin ik nu ook leuk te vinden want daar was ik eerst nog veel te moe voor. O ja, die speelveer in Buddy Kat vind ik helemaal de max. Oeps, ik ben weer aan het afdwalen ;-)
Ik snap nu ook beter waar alles voor dient. Je bent nooit te oud om bij te leren hé? Ze zeggen dat ik nu sterk genoeg ben om ergens anders te gaan wonen. Ik heb weer hoop,de donkere wolken boven mijn koppie zijn weggeduwd. Ik mag nu een huisje zoeken en dat is heel erg spannend! 
Ik zoek een bijzonder baasje, eentje die weet van hoe ver ik ben gekomen en het niet erg vindt dat ik aidspositief ben. Ik zal mijn opvanggezin zeker gaan missen maar weet dat er dan een andere kat weer een kans krijgt. Wie wil er graag geknuffeld worden en ziet mij wel zitten? Ik ben wel aidspositief, maar ze zeggen dat ik daar best oud mee kan worden. Ik ben net zo de moeite waard als ieder ander katje, en dat zeg ik nu eens lekker over mijzelf! 
Zeg ... als je deze foto van mij bekijkt, kan je me dan nog weerstaan?
 
Dag lieve mensen, Pimmetje xAdoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg