Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

29-09-2015
En ook een OPTIE voor Pom

Een tweede OPTIE deze week voor één van onze Buddy Katjes.
Niet te geloven maar het is echt waar! 
Er is een kijkbezoek geregeld voor onze knappe langharige Pom.
Nadat Pom op de facebookpagina is voorgesteld bij onze moederorganisatie Zwerfkat in Nood II, zijn er mensen op slag verliefd op hem geworden. Ze hebben telefonisch contact opgenomen en ze moeten van redelijk ver komen. Het kijkbezoek is voor volgende week woensdag gepland. Ohhhh wat spannend allemaal ;-)
Pom heeft helemaal niets door dat hij misschien naar zijn gouden mandje gaat verhuizen. Helpen jullie ook mee om héél hard te duimen dat dit de perfecte match is voor Pom?
De Buddy Kat verzorgsters zijn redelijk zenuwachtig.
Aanstaande vrijdag de grote dag voor onze Wiggle en volgende woensdag de grote dag voor onze Pom.
We gunnen het de twee kereltjes in ieder geval van harte.

26-09-2015
Een OPTIE voor Wiggle!

U kan zich misschien het achtergrondverhaal van onze Wiggle nog herinneren. Hij werd gevonden op straat, werd aan de kant met een bezem geveegd en het duurde uren voor men onze hulp heeft ingeroepen. De slechtste start die je je kan bedenken voor een dier.
Maar Wiggle is sterk en wilde blijven leven!
Hij werd naar de dierenarts gebracht en heeft gevochten voor zijn leventje en hoe. Ondertussen werd vastgesteld dat hij positief was bevonden op de aidstest en dat hij ataxie had. Wiggle heeft vele ups en downs gekend en krabbelde iedere keer erboven op. Hij werd uiteindelijk naar een ander opvanggezin geplaatst, omdat hij daar minder prikkels zou krijgen. Dit was alleen maar positief ten opzichte van zijn ataxie. En ja hoor, of dit positief was!!
Wiggle zijn toestand is behoorlijk verbeterd want hij krijgt nu al enkele weken geen medicatie meer. Hij wiggelt en waggelt op eigen kracht rond en vraagt aan iedereen knuffels en aaitjes over zijn koppie. Hij is een tevreden mannetje die geniet van het leven. Maar willen jullie eens wat weten?
Buddy Kat heeft telefoon gekregen voor Wiggle, mensen hebben een kijkafspraak gemaakt. Volgende week vrijdag is DE grote dag voor dit mannetje!
Laten we hopen en duimen dat dit de match is voor Wiggle, dat hij zijn definitieve gouden mandje krijgt bij deze familie.
We houden u verder op de hoogte....

24-09-2015
Guusje voelt zich super goed

Heyla ....hallooooooo,
Guusje hier, ik laat nog eens iets van mij horen. Zoals jullie weten, mocht ik na de opendeurdag van Buddy Kat in augustus mee naar het opvanggezin van Pim. Pim vind ik een coole kerel, niks mee aan het handje. Die andere jongens in Buddy Kat vond ik stom en ik heb dan ook flink amok gemaakt zodat de verzorgers zouden begrijpen dat ik het niet leuk vond. Nou, hé hé.... het heeft eventjes geduurd maar uiteindelijk hebben ze het dan toch door gekregen. Dus ja, ik woon nu bij het opvanggezin van Pim en ik vind dat helemaal SUPERRRRRRRRRRR de LUXE.
Eindelijk alle aandacht voor mij alleen, of tis te zeggen, voor Pim en mij. Maar hier lopen 4 mensen in huis, dus ik krijg hier echt alle aandacht die ik nodig heb. De schootjes waar ik op kan liggen zijn niet te tellen. Ik ben met iedereen vriendjes, een kopje hier, een kopje daar, een knuffeltje hier en een knuffeltje daar.
Echt, ik voel me het gelukkigste mannetje van de wereld! Soms schrik ik nog wel eens bij onverwachte geluiden, maar voor de rest ben ik zo relaxt als het maar kan.
Pim en ik eten graag en we hebben afgesproken om een wedstrijdje te houden onder ons tweetjes. We gaan aldoor zeuren bij onze opvangmama voor eten. Als we dan iets krijgen, kijken we wie het eerste zijn bordje leeg heeft en hoeveel. Leuk hoor! We zijn er nog niet uit wie eigenlijk de winnaar is van ons twee, maar daar brengen we jullie nog van op de hoogte.
Na zo een inspanning moet je ook weer even een siësta houden. Pim en ik zijn al wat op leeftijd, dan gaat dat allemaal niet meer zoals je het graag wilt. Geen probleem, wij hebben hier plekjes genoeg om ons middagdutje te doen. We mogen van onze opvangmama overal liggen, beneden of boven in huis, het maakt niet uit. Lief hé?
Ik hoorde laatst onze opvangmama zeggen dat ze Pim en mij schatten van katten vindt. Al moet ik het zelf zeggen, maar ze heeft helemaal gelijk hoor, hihi.
Dus kom op lieve mensen, ik ben Guus, 11 jaar oud, heb een zwart vachtje en ik ben aidspositief. Niets mee aan het handje want ik ben de grootste en liefste knuffelkater die je ooit in je leven tegenkomt.
Heb jij soms nog een gouden mandje voor mij bij jou thuis staan?
Bel me dan even op, goed? Zal ik mijn koffertje al gaan inpakken? Ik hoor het wel zeker, doeiiiiiii.
 
Guusje xxx

18-09-2015
Morre probeert het nog een keertje

Ja ja, hier ben ik weer voor de vijfentachtigste keer of zo. 
Morre, jullie kennen mij ondertussen al van binnen en van buiten denk ik, niet?
Mijn opvangpapa noemt me soms 'grompie', maar hoe zou je zelf zijn? Ik zit nu meer dan 3 jaar in de opvang en voel steeds meer de druk dat ik naar mijn Forever-huisje moet solliciteren. Tja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan hoor. Kijk, ik zal het jullie nog maar eens een keertje even uitleggen.
Ik ben Morre, 4 jaar oud, heb een mooie zwarte vacht en ik ben aidspositief. Ik woon samen met mijn lief Floke, o jee .... daar begint het al. Dit komt niet positief over maar zo is het nu eenmaal en ik kan er niets aan veranderen.
Floke en ikke, wij zijn twee handjes op één buik. 
Ik vertrek hier niet zonder mijn Floke en andersom ook niet. We hebben een hechte band samen, zijn beiden aidspositief en delen lief en leed met elkaar. We hebben het hier niet slecht bij onze opvangpapa, maar een eigen huisje, eigen personeel dat je bedient. 
Hhmmmm, daar dromen we nu toch al een hele tijd van.
Soms kijk ik stiekem bij mijn opvangpapa aan de pc op facebook. Als wij dan weer eens gepromoot worden, lees ik wel hier en daar, we gaan jullie delen, jullie vinden wel een gouden mandje, als ik geen katten had waren jullie welkom .....
Maar daar blijft het dan ook bij!
We hebben een paar keer bezoek gekregen, maar op de één of andere manier loopt het altijd mis. Waarom? Ik vraag het me echt af hoor. Kijk, we zijn nu niet bepaald het type dat je blij tegemoet komt en meteen begint te kroelen. We zijn al wat ouder, hebben al meer gezien en meegemaakt en wij kijken eerst de kat uit de boom zeg maar.
Ben jij nou iemand die ons neemt zoals we zijn, tijd en geduld heeft om ons te laten wennen, echt hoor...we worden vriendjes voor het leven! Ben jij die ene waar we nu al zolang op wachten? Ik sluit een deal met je! 
Jij belt naar kattenbemiddeling om een kijkafspraak te maken voor Floke en mij. Gezellig aan de tafel met een kattenmelkje en catisfactions kunnen we elkaar leren kennen en zien of het klikt tussen ons allen. 
Wie weet ben jij wel ons baasje waar wij al zolang over dromen? Klikt het niet, geeft niet, kunnen we toch nog gewoon vriendjes blijven of wat denk je.
 
Een pootje van Morre x

15-09-2015
Pom vindt knuffelen fijn

Onze lieve knappe langharige Pom houdt van knuffelen, knuffelen, knuffelen en nog eens knuffelen.
Heb jij heel veel tijd en een gouden mandje vrij voor deze lieverd?
Neem dan snel contact met ons op ;-)
 

11-09-2015
Hoe gaat het met Flo?

Ohhh neeeeee, alweer???
Vanmorgen kwam mijn opvangpapa naar mij toe met mijn eten en zei: Floke, vandaag is het jouw dag. Vanavond gaan ze je in de bloemetjes zetten op de FB pagina van Buddy Kat. Vertel jij nu maar eens even hoe het met je gaat. Maar, wat moet ik dan vertellen? 
Ik ben Flo, ik ben een lapjespoes van 6 jaar oud en ik woon in ..... Neen, flauw hé, dit ga ik niet doen ;-) Maar ik weet echt niet meer wat ik moet vertellen. Ik woon nu al 3 jaar bij mijn opvangpapa. Eerst met mijn 4 zonen en naderhand kwam Morre erbij. Waarom? Omdat wij allemaal aidspositief zijn. Klinkt zo akelig hé, aidspositief, maar wij zijn echt niet eng hoor. 
Wij zijn gewoon katten zoals ieder andere kat, die misschien op langere duur een tikkeltje meer zorg nodig hebben, that's it. Wij hebben ook graag knuffels, een aaitje over ons koppie, lekker eten en nog veel meer.
Maar goed, ik dwaal weer af van mijn voorstelrondje, poehhh.
Zoals jullie weten, kunnen Morre en ik het héél goed samen vinden en zijn we sinds een hele tijd een koppeltje. Wij zijn twee handjes op een buik en kunnen niet meer zonder elkaar. Tja, in elke relatie is er wel eens hommeles, maar we lossen dat steeds weer op.
Vroeger was ik echt kattig, een echt meisje. Nu ben ik wat milder geworden en de laatste maanden voel ik me ook helemaal ontspannen bij mijn opvangouders. Ik geniet nu intens van de knuffels en ga ze ook zelf vragen. Dat durfde ik eerst niet, daar was ik veel te verlegen voor hihi. Ze mogen me nu zelfs over mijn rugje aaien. Daar moest ik eerder helemaal niets van weten, jakkes.
Morre en ik genieten van onze buitenren, luieren in het zonnetje. Soms komt Sumo even met ons buurten, dan komt Winston weer even langs. Er is wel altijd iets te doen bij ons hoor. Dus ja, jullie horen het wel dat we het best naar onze zin hier hebben. Maar toch zijn Morre en ik op zoek naar ons eigen personeel en eigen huisje.
Ik weet het, kleine kittentjes zijn veel leuker en zien er snoezeliger uit. Maar vergeet niet dat die ook groot worden, net zoals wij. Dus pleaseeeee ..... help je mijn oproepje te delen zodat Morre en ik ook ons Forever-huisje zouden krijgen? Na drie jaar bij een opvanggezin wonen is dit toch niet teveel gevraagd, toch? Kijk eens naar mijn snoetje, kan jij dit weerstaan? Heb me zelf een beetje geschminkt om keurig op de foto te staan:-)
Ben benieuwd of er straks een telefoontje voor ons komt. Morre en ik blijven hopen en wachten op de grote dag. 
We geven de moed niet op!
Dag allemaal, ik ga me nu snel op de zetel leggen naast Morre. Ons favoriete tv-programma gaat zo beginnen.
Liefs Flo(ke) x

06-09-2015
De zwijmelmatten zijn een succes!

Onze ex-opvanger Ozzy is ook heerlijk aan het zwijmelen voor het slapen gaan wink-emoticon

04-09-2015
Hoe gaat het met onze Koos?

Hallo allemaal,
Kennen jullie me nog? 
Ik ben Koos en ben lange tijd héél erg boos geweest. Ik kwam einde februari van dit jaar in de opvang van Buddy Kat en ik vond het maar 10 keer niets! Ik heb dat ook goed laten merken hoor, ik moest niets weten van die 2-voeters. Ik wilde met rust gelaten worden en heb me verzet met poot en tand!
Maar ze waren er precies niet zo van onder de indruk, wat ik ook deed, hmmm. Tja, daar sta je dan mooi boos te wezen en je wordt genegeerd.
Ondertussen had ik wel gezien dat mijn kattenvriendjes in Buddy kat op schoot gingen liggen bij de verzorgers. Ze werden dan heerlijk geknuffeld enne ..... stiekem begon ik ook naar een beetje genegenheid te snakken. Op een dag dacht ik bij mezelf, Koos verman je en waag de stap. Ik heb al mijn boosheid en angsten aan de kant gezet en ben boem baf op de schoot gesprongen van één van de verzorgsters. Gohhhhhhhhh, ik wist niet wat me overkwam!
Heerlijke zachte handen die me aaiden, een beetje onwennig omdat ze niet wisten hoe ik ging reageren. Maar ik vind het zo geweldig, ik kan er nu niet genoeg van krijgen. 's Morgens wacht ik al op de verzorgster van dienst. Ik krijg dan als eerste mijn bakje met lekker eten en kan het op mijn gemakje oppeuzelen. Als ik klaar ben met eten, vertrek ik heel erg snel naar de bank in de grote ruimte. A ja, de verzorgsters moeten in het logboek lezen of er iets speciaal te doen is die dag. En dat dingetje gebruik ik dan om me lekker op schoot neer te vleien. En maar aaien en knuffelen, ik kan er niet genoeg van krijgen. Ik wil alles inhalen wat ik zolang heb moeten missen, heerlijk toch:-)
Soms vraag ik me wel eens af waarom ze met dat ding rondlopen en voor mijn neus een flits laten afgaan. Maar kijk eens naar mijn foto? Zie je het verschil hoe ik eerst was en hoe ik nu ben? 
Kijk eens naar mijn snoetje, heb toch echt wel een vooruitgang geboekt hé? Al zeg ik het zelf, maar ik voel me goed in mijn velletje nu. Ik snak naar een warme rustige thuis, waar ze de tijd voor me hebben om me lekker te verwennen en heel veel te knuffelen op schoot. Denk je dat jij de ware bent voor mij?
Wil je dan naar kattenbemiddeling bellen en een kijkafspraak maken voor mij. Ik kijk er al naar uit, even wat vertellen, kijken of we overeen komen en of de .... hoe zeggen ze dat? A ja, de 'klik' er is tussen ons.
Ik zou het fantastisch vinden mocht ik mijn eigen thuisje krijgen, waar ik voor altijd mag blijven wonen zonder zorgen en heel veel liefde.
Doeiiii Koosje xAdoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg