Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-01-2015
Wat is Buddy Kat?

Buddy Kat is een unieke opvang, voor katten besmet met aids, in België. 
Deze katten zijn prima plaatsbaar en krijgen zo hun gouden kans op een definitief baasje! Over de gehele wereld worden aids positieve katten ter dood veroordeeld. Of ze nu leuk zijn of niet, in goede gezondheid, lief, knap, maakt geen verschil. 
Zij zijn ter dood veroordeeld!
Neen, dit is geen ver-van-je-bed-show-verhaaltje, want ook in de vele asielen vlak in uw buurt, maken ook zij geen schijn van kans. Puur omdat zij aids positief zijn getest, mogen zij niet meer leven. 
We komen op voor de belangen van hen die geen stem hebben! 
We moeten samen een vuist maken tegen al dit onnodige dierenleed, het onnodig euthanaseren. Aidskatten mogen hun leven niet slijten in kooien, zij mogen niet gedoemd zijn te sterven omdat hun toekomst uitzichtloos is.
Naast de opvang van aidskatten is het voor ons ook van enorm groot belang om voorlichting over hen te geven. Katten waarbij zojuist via een bloedonderzoek de uitslag "aids-positief' is geconstateerd, geeft heel veel angst, twijfels en vragen bij eigenaren. Heel belangrijk dus om samen hierover te kunnen praten, een stukje ongerustheid weg te nemen en juiste informatie te verstrekken.
Neem nooit impulsieve beslissingen, ga nooit te snel over tot euthanasie voor je er goed over gesproken hebt, en alle voor- en contra ‘s tegen elkaar hebt afgewogen. Hoe oneerlijk is de wereld, deze onschuldige dieren worden de dood in gejaagd, terwijl ze nog zoveel jaren gelukkig kunnen zijn. Hun licht wordt meteen gedoofd bij één bloedtest. 
Hier hebben wij vrienden voor nodig, volgers van Buddy Kat! 
Ga naar onze facebook pagina en klik op “vind-ik-leuk” en wordt een blijvende volger van Buddy Kat. Deel het met uw vrienden, nodig hen ook uit om volger te worden van de facebook pagina van Buddy Kat.
Alleen op deze manier kunnen we zoveel mogelijk mensen bereiken en hen laten zien dat aidskatten een perfect gelukkig leven kunnen leiden.
 

26-01-2015
Massimo maakt het goed

Update van de eigenaar:
 
Massimo is nu ongeveer één maand bij ons en we kunnen hem al niet meer missen! Na enkele dagen kende hij ons al goed en na enkele weken kwam hij voor het eerst op schoot. 
Ondertussen heeft meneer helemaal zijn draai gevonden! Waar wij gaan, gaat hij ook. Als we thuiskomen staat hij al te wachten aan de deur. Als we 's morgens opstaan, zit hij klaar onder aan de trap. Vanaf het moment dat hij ons ziet begint zijn motortje te ronken! Miauwen kan hij niet, er komt geen geluid uit, maar zijn gespin is eens zo hard! Hij doet heel erg van 'roeee roeee roeee' en daarom noemt mijn zus hem hier ook wel duifje smile-emoticon
Hij wilt altijd geknuffeld en geaaid worden en bedelt om aandacht. Als hij die, volgens hem, niet genoeg krijgt ..... begint hij dan maar als protest in zijn eentje wat gek te doen. Dan vliegt hij alle kanten uit. Met balletjes en muisjes vermaakt hij zich prima in zijn eentje. 
Als wij het verenstokje vasthebben rolt hij zich dol op zijn rugje, waardoor zijn schattige krulletjes op zijn buikje zichtbaar worden. En daar aaien en kriebelen, dat vindt hij zaaalig! Op schoot moet hij eerst een kwartiertje ronddraaien en een nestje maken en dan maar kneden met die pootjes!
Ook wanneer het etenstijd is, is hij er als de kippen bij. Meneer is wel een beetje kieskeurig, maar weet wat goed is! Brokjes met zalm en tonijn vindt hij het lekkerst. Het water in zijn bakje drinkt hij alleen als het moet. Liever komt hij op de salontafel uit ons glas flessenwater drinken. 
Massimo is echt een schat van een kater, heel erg aanhankelijk en zo ongelooflijk lief! We zijn zo blij dat we voor hem gekozen hebben. 
Ook iedereen die hier op bezoek komt, is dadelijk verliefd op hem. Zeker als het dames zijn, die windt hij zo om zijn pootje met zijn guitige snuit en lieve verwachtingsvolle ondeugende blik.
Ik zou het iedereen aanraden, een aidskatje te adopteren. Hij is echt zo dankbaar en aanhankelijk. Anders dan andere katten die ik ooit gehad heb! 
We gaan je nog heeeerlijk verwennen lieve Massimo, ik hoop dat we je nog heel lang 'onze' vriend kunnen noemen!

23-01-2015
Nieuwe bewoner in Buddy Kat

Alim is zijn naam!

Alim liep al lange tijd in een park rond te zwerven in the middle of nowhere.
Het was overduidelijk dat dit beestje zich niet goed voelde en men besloot hem te vangen.
Gelukkig is hij zo slim geweest om de vangkooi in te lopen en kon hij ondergebracht worden bij een opvanggezin.  Maar er scheelde echt wel iets met dit diertje! Hij begon te snotteren, dus een bezoekje dierenarts was hoog nodig.
Resultaat was dat hij behandeld moest worden tegen niesziekte en er werd voor de zekerheid bloed afgenomen. Spannend afwachten op de resultaten, maar wat viel dat tegen!
Alim is aidspositief en het was geen optie hem na castratie weer uit te zetten in het park, zijn habitat. Hij vertrok van opvanggezin richting Buddy Kat, wat heeft hij toch veel te verwerken de laatste weken.
Alim is helemaal van de wap, weet niet wat er gaat gebeuren en vertrouwt het voor de meter niet meer. Hij probeert zich constant te verstoppen, eet alleen maar wanneer er niemand van de verzorgers in Buddy Kat is.
Arme jongen toch, je hebt totaal geen vertrouwen in mensen. We mogen je aaien, maar we zien aan je koppie dat je het liefste had dat het maar snel voorbij zou zijn. Maar je bent nu bij ons en wij gaan grote zorg voor je dragen. We gaan je ondersteunen en helpen om terug vertrouwen te krijgen in mensen. Je krijgt alle tijd, liefde en geduld die je nodig hebt.  Alles gaan we eraan doen, zodat je leert te genieten van je kattenleventje.
 
Welkom in Buddy Kat Alim, we laten je niet in de steek........ integendeel!

22-01-2015
Siam bij het opvanggezin

Siam komt uit Gent, hij liep al enige tijd bij een verzorgingstehuis rond. Hij was heel mager en onderkomen, na een vangactie en controle bij de dierenarts bleek Siam aidspositief te zijn.
Sinds 2 september 2014 woont hij in Buddy Kat. Hij heeft een smalle snoet, staat hoog op de poten, was enorm speels en een vreetzakje. Hij miauwt best veel (kletsen) en lijkt een beetje op een siamees.Toch kon hij geïrriteerd geraken als je hem aan het eind van de rug aaide.
De eerste dagen verbleef hij in de kleine opvangruimte om te wennen alsook aan de andere bewoners van Buddy Kat. Daarna werd de deur open gezet zodat hij overal eens een kijkje kon nemen in de ruimtes. Nou, Nikko was het daar helemaal niet mee eens en heeft Siam hard aangepakt. Jaaa..... dit zorgde ervoor dat Siam het niet meer vertrouwde en hij zich steeds meer en meer afzonderde.
Eerst ging hij constant in de ziekenboeg liggen, daarna in het mandje op de plank richting de buitenren. Het kletsen hield zo goed als op en hij begon regelmatig te blazen, hield niet meer van een knuffel, tjonge tjonge toch! Het werd steeds duidelijker dat we iets moesten ondernemen om Siam weer gelukkig te maken. 
De vele plaatsingen bij onze moederorganisatie Zwerfkat in Nood II, hebben ervoor gezorgd dat er een opvanggezin vrij kwam. En raad eens, ze hadden geen andere huisdieren. Hoe mooi zou dat voor onze jongen zijn?
Alles werd in werking gesteld om Siam zo snel mogelijk over te brengen naar het opvanggezin. Een nieuwe wereld ging open voor Siam. Hij voelde zich helemaal thuis! Van het ene moment is hij van een knorrepot veranderd in een lieve knuffelkater.
 
Lees maar wat het opvanggezin over hem te vertellen heeft: 
Siam heeft het hier naar zijn zin. Hij is totaal geen slokop maar eet met tussenpozen zijn bakje leeg. De zitzak heeft hij zich al toebedeeld en daar ligt hij graag op te slapen. Het liefst ligt hij dicht bij ons in de buurt. Hij vindt aaien geweldig en dat vraagt hij regelmatig door langs je benen te strijken. Hij is rustig en geniet van de rust hier in huis. Meteen toen hij hier was kon ik hem al oppakken en diezelfde avond kwam hij al bij ons op de bank liggen. 
 
Wat doet dit goed om te horen dat ons mannetje tevreden is en zich terug happy voelt. Nu is het nog te hopen dat hij snel zijn definitieve gouden mandje krijgt. Dat zou helemaal toppie zijn ;-)

14-01-2015
Oskar geplaatst

Oskar mag voor altijd bij de buren van Buddy Kat blijven wonen. Lees het ontroerende verhaal van het hoe en waarom...

Mijn lieve vriend Oskar,

Jongen, wat moet ik zeggen. Peter en ik hebben jou vanavond geadopteerd, voor altijd bij ons. Oskarito, aidspositief, jij zat bijna 1 1/2 jaar in de opvang, geen interesse. Je vond het helemaal niet leuk in Buddy Kat, je werd het slachtoffer van pesterijtjes. Jaaaa, ook katten kunnen wel eens gemeen doen tegen elkaar.Tot overmaat van ramp, ontwikkelde er zich een kwaadaardig tumor in je oor en je onderging een delicate operatie. De tumor werd verwijderd en je kreeg een andere gehooringang. Op hoop van zegen..zou het terugkomen of niet.
Ik besloot je bij me in huis te halen, ook al liepen er nog een aantal katten van onszelf. Zolang jij niet vocht, kon het geen kwaad. Maar de kennismaking met mijn katten verliep moeizaam. Er kwamen geen gevechten, maar de dreiging hing voortdurend in de lucht. Hoeveel ik ook van je hield, ik kon mijn eigen katten geen risico laten nemen i.v.m. de aids. 
Je zou verhuizen naar een ander gastgezin, zonder eigen katten. Het leek alsof je me hoorde, lieve Oskar.... Je werd kalmer en de groep werd stabieler. De spanning verminderde drastisch en je vond je eigen plekje in ons huisje.
Mijn liefde voor jou werd elke dag sterker. Ook al hadden we de grootste ruzie samen, wanneer ik weer eens aan je oor zat te prutsen en mijn armen werden gemolesteerd... je vergaf me al na 1 minuut. Want ja, de kanker was weer terug.
In onze afgezette tuin, lag je uren te genieten onder de struikjes, de zon op je snoet. Op je lieve gekke snoet met je hangend oor. Morgen zou je naar een ander gezin gaan en mijn hart brak. Wanhoop!!
Na een huisberaad kreeg ik de keuze. 
Tranen sprongen in mijn ogen en ik rende naar boven. Je lag lekker te slapen op bed en ik ging bij je liggen. Strelend, met de oogjes dicht. 
Totdat ik je vroeg: " wil je bij ons blijven?" gingen heel even zijn oogjes open en zei je: "Mew". Daarna oogjes dicht en je sliep verder....
 
Ik zal voor je zorgen Oskar, jij hoeft nergens meer naartoe. x

14-01-2015
Hoe gaat het met ex-opvanger Ziva?

Kennen jullie Ziva nog?
 
Ziva is iets meer dan een jaartje geplaatst en het is altijd fijn om te horen hoe het met onze ex-opvangers gaat. 
Hoe gaat het nu met Ziva?
Tja, haar naam had niet Ziva maar Diva moeten zijn.
Zij kent ondertussen het reilen en zeilen bij haar familie en dat betekent wel héél veel voor deze prachtige langharige meid. Haar mensjes hebben zich erbij neergelegd dat zij het voor het zeggen heeft, zij is de baas in huis! 
Zij heeft haar dienaars goed opgeleid hoor :-)
Ziva eet geen 2 dagen na elkaar hetzelfde, zij verwacht een gevarieerde voeding van topmerken. Ze heeft haar persoonlijke slaafjes goed ingewerkt want zij zorgen dat alles naar haar wens verloopt.
Ziva is wel verzot op kaas, daar durft ze wel eens voor op tafel te springen om het van je bord te pikken. Voor de rest is Ziva rustig, spelen met speelgoed is niet haar leukste hobby. Alhoewel...... stiekem spelen met de spulletjes van dochterlief, daar word ze wel erg vrolijk van.
U ziet beste mensen, Ziva is een poes die weet wat ze wilt en gedraagt zich als een echte diva.
Maar haar mensjes zijn ontzettend blij met haar en willen haar voor geen geld van de wereld nog missen. Ze hopen dan ook nog lang te kunnen genieten van haar.
 
En zeg nu zelf, zoals zij verwend wordt, zal dat ook wel lukken,niet?

06-01-2015
Hoe gaat het met Pierke?

Pierke zat al iets meer dan 1 jaar in de opvang en nog nooit was er interesse voor hem geweest. Vreemd, hij is zo sociaal, knuffelig, alles wat je je maar kan wensen bij een kat. 
Hij heeft al die tijd bij een opvanggezin gewoond en is het huiselijk leven hartstikke gewend. Een 3-tal weken geleden kwam hij door omstandigheden in Buddy Kat wonen. En dan plots......dat verrassende telefoontje, een jong koppel had interesse voor onze Black Beauty!
Het kijkbezoek werd geregeld, het was liefde op het eerste gezicht, dus kon hij meteen mee naar zijn gouden mandje. Wat ging dat allemaal snel, iedereen in Buddy Kat was overweldigd hierdoor. Hoe gaat het nu met Pierke?
Goed, héél goed zelfs!
Pierke heeft de naam Harvey gekregen.
Zo een 2 uurtjes na aankomst in zijn nieuwe huisje, was meneertje al helemaal op zijn gemak. Hij is super aanhankelijk want hij lag meteen al te flodderen op schoot bij zijn vrouwtje.
Pierke heeft een fantastische Kerst en Nieuwjaar gehad. Hij mocht zelfs mee smullen van het lekkere eten, men had voor hem apart vlees klaar gemaakt zonder kruiden erop.
Wie maar een beetje verwend wordt hé 
 
Met deze mooie woorden van Pierke zijn vrouwtje, kunnen we alleen maar heel erg blij zijn voor het kereltje: 
We doen er echt alles aan om hem een luilekkerland leventje te geven... Hij is écht ons klein hartendiefje, iedereen is meteen verliefd op hem, hij verdient echt enkel het beste.....

04-01-2015
Boris geplaatst

Het nieuwe jaar 2015 kan zijn geluk niet op in Buddy Kat!
 
Wij kunnen u het goede nieuws melden dat Boris voor altijd bij zijn opvanggezin mag blijven wonen.
Joehoeeeee, een 2de plaatsing en dit op 4 dagen tijd.... ongelooflijk!
 
Boris kwam ontzettend ziek en onderkomen in de opvang binnen. Zijn bekje was volledig ontstoken, hij had klitten in zijn vacht, bijna geen eetlust meer en was ontzettend mager. Na enkele onderzoeken en testen was het duidelijk dat hij een FIV-kater was. Het was nog onduidelijk in welk stadium hij van de aidsbesmetting zat. Wel was het héél erg duidelijk dat deze kater veel intensieve verzorging nodig had om er terug bovenop te komen.
Daarom werd er voor Boris een opvanggezin gezocht waar hij in alle rust kon aansterken. Als hij weer stabiel zou zijn, kon hij naar Buddy Kat verhuizen. Boris blijft kwakkelen met zijn gezondheid, er was al sowieso afgesproken dat hij voorlopig alleen maar op afstand te adopteren zou zijn.
Dit was buiten de grote liefde, voor hem, van zijn opvangmama geteld.
De intensieve verzorging van Boris heeft een speciale band tussen hen geschept. Het is moeilijk om afstand te doen van zo een diertje, dus is de knoop doorgehakt en mag Boris voor de rest van zijn leven bij zijn opvangfamilie blijven wonen.
 
Hoe mooi is dat dan?

03-01-2015
Ozzy geplaatst

Ozzy begint het jaar 2015 héél erg goed!
 
1 januari heeft Ozzy "DE" nieuwe start van zijn leven gemaakt.
Hij heeft zijn gouden mandje en mensjes gevonden!
Zijn koffertje werd gepakt en gevuld met veel lekkers en speelgoed.
Hij gaat een goede toekomst tegemoet bij deze lieve mensen, en dat verdient hij ook. Hij was niet op zijn gemak in Buddy Kat omdat hij geen poezenmaatjes tolereert.
Hij had een hekel aan hen, hij wilde enkel het alleenrecht! 
Dit was voor de medebewoners alles behalve gezellig en zij durfden dan ook geen stap dichter in zijn buurt te komen. 
Voor hem gaf dit veel stress en voor Nikko, Siam en Oskar ook. 
Dus ... de vrede in huize Buddy Kat is weder gekeerd en Ozzy heeft nu een huisje en mensjes, helemaal voor zich alleen.
JIPPY!!!
Daar kan hij naar hartenlust op schoot trappelen en zabbelen tot hij in slaap valt, moe en voldaan van alle inspanningen en genot.
Dat je heel lang mag genieten van je nieuwe leventje en van alles wat je daar mag ervaren. 
Wij zijn blij dat we een bijdrage mochten leveren aan jouw leven, met een geweldige toekomst in het verschiet.
Het is je zo van harte gegund, het ga je goed knul. 
 
Het Buddy Kat team XXX

01-01-2015
Gelukkig Nieuwjaar!Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg