Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

29-11-2015
Het team van Buddy Kat Naturel maakt ons blij!

Gisteren was een belangrijke dag voor Buddy Kat!
De actie van Buddy Kat Naturel t.v.v Buddy Kat is ten einde gelopen. Het opgeleverde bedrag werd gisteren bekend gemaakt.
Maandenlang heeft het team van Buddy Kat Naturel zich met hart en ziel in gezet om deze actie tot een goed einde te brengen. Ze zijn bijna het hele land doorgereisd om op markten te staan met de beroemde lippenbalsem met aloë. Niets heeft hen tegen gehouden ... warmte, koude, wind, regen, nee niets. Ze hadden een doel en gingen er niet 100% maar 200% voor!
Per lippenbalsem die verkocht werd, ging er een deel t.v.v. Buddy Kat voor onze aidskatjes. Nu zult u wel benieuwd zijn of het ook de moeite is geweest, niet?
Zeer zeker!! 
Gisteren is het team van Buddy Kat Naturel de cheque komen overhandigen in Buddy Kat. We hebben maar liefst 1600 euro mogen ontvangen :-) We zijn hier ontzettend blij mee en danken het team van Buddy Kat Naturel uit de grond van ons hart voor hun doorzettingsvermogen. Een mooi bedrag waar we veel aidskatjes mee verder kunnen helpen.
Nog een hele dikke dank-je-wel aan het team van Buddy Kat Naturel en aan alle mensen die een lippenbalsem hebben gekocht om onze aidskatjes te steunen.
Ons weekend kan niet meer stuk ;-)

25-11-2015
Nieuwe bewoner Charlie

Hoi hoi allemaal, hier ben ik dan, Charlie, de nieuwe Buddy Kat bewoner.
Het zal je maar gebeuren als kat wat ik heb meegemaakt, poehhh.
Ik ben heel toevallig bij lieve mensen aangekomen, ik had de snotter en zo een grote honger. Echt niet meer normaal hoor! Ik kreeg meteen lekker eten van deze mensen en als wederdienst mochten zij me aaien. 
Iedereen happy en tevree. Omdat ik zo lief ben, dachten de mensen dat ik misschien een baasje had. Ze namen contact met het plaatselijk dierenasiel en ze mochten me naar daar brengen. Is dat nu een goed of een slecht teken, ik wist het niet. Daar aangekomen kreeg ik een prik in mijn nek, auwwwww. Waar is dat nu voor nodig zeg!
Bloed afnemen, duhhh. 
Ze gingen controleren of ik soms aidspositief was. Wat is dat?
Je raadt het nooit, ik was dus inderdaad aidspositief en dan heb je grote pech in dat asiel daar. Als mijn vrouwtje (de meldster) geen oplossing vond, zou ik het spuitje krijgen de volgende dag. Nou zeg, mijn vrouwtje was in alles staten! Dit liet ze niet zomaar gebeuren en ze is meteen beginnen bellen. Stiekem vond ik dat wel leuk dat er zoveel aandacht aan mij werd besteed wink-emoticon Enfin, zo ben ik uiteindelijk in Buddy Kat terecht gekomen. Dit is een unieke opvang voor katten besmet met aids in Belgie. Ik bedank de verzorgsters daar nu met kopjes geven, spinnen en ik trappel van geluk.
Oké .... ik heb de snotter en krijg daar nu medicatie voor. Ben het er niet mee eens, maar ze hebben me verteld dat ik binnenkort voor mijn gouden mandje moet gaan solliciteren. Maar hiervoor moet ik er tip-top uitzien. Dus euhhhhhh, als ik helemaal opgeknapt ben, horen jullie weer van me.
 
Doei, kopje van Charlie x

23-11-2015
Hoe gaat het met Alim?

Verleden week is Alim totaal onverwachts geadopteerd door een lieve mevrouw uit Utrecht. U zal zeker wel benieuwd zijn hoe het met Alim ondertussen gaat, niet?
We hebben een korte update ontvangen van ons mannetje. Stiekem zijn we best trots op hem, hij doet het goed ;-)
 
Zijn baasje schrijft:
Alim is al iets meer op zijn gemak, de eerste grote schrik is achter de rug. Hij verandert inmiddels zo nu en dan van ligplaats, maakt zich niet meer zo klein mogelijk maar probeert wel een beetje uit het directe zicht te gaan liggen. Maar hij knippert zo nu en dan naar me, dus dat komt helemaal goed over een tijdje. Gisteravond zat ik op de bank voor de tv en plotsklaps liet Alim van zich horen. Zat hij al miauwend voor de deur van de serre. Leuk! En een goed teken dat hij geluid durft te maken terwijl ik in de kamer ben. Ik ben echt superblij met het ventje en ben er van overtuigd dat het een grote knuffelkat gaat worden. We hebben geen haast, alles in zijn tempo, op het gemak dus.
We hebben een nieuwe naam voor hem bedacht: Teun is het geworden.

20-11-2015
Nieuwe bewoner Shmiegel

Hé hallo, wat leuk dat ik mij mag voorstellen vanavond!
Ik ben een wat oudere heer van 13 lentes jong, dus niet bepaald een schattig kitten. Ik heb veel te lang buiten moeten leven en ben ziek geworden. Via een noodoproep ben ik gelukkig zowat een maand geleden in de opvang van Buddy Kat terecht gekomen.
Ik heb alle pech die je maar kan indenken. 
Ik ben niet alleen aidspositief, ik ben ook leucosepositief! Zo, dat is eruit, valt me zwaar maar het is nu eenmaal zo. Leucose is enorm besmettelijk naar andere katten toe, dus moesten ze even zoeken om een plekje bij een gastgezin voor mij te vinden. Ik moet nu wat beter op mezelf letten en daarom mag ik niet meer naar buiten gaan. Nou zeg, mij hoor je niet klagen hoor, het leven binnen in huis is nog niet zo slecht! Tuurlijk was ik in het begin onder de indruk. Mijn veilige plekje was onder het bed, gelukkig hadden ze er alle begrip voor. Mijn bekje was flink ontstoken, maar een lekkere maaltijd zag ik helemaal zitten hoor ;-) Zo kreeg ik ook mijn medicijntjes binnen en hoefde mijn opvangmama mij niet te plagen om het me in mijn bekje te doen.
Stilletjes begin ik te ontdooien en lig ik als een prins op een heerlijk fleece dekentje. Ik heb ontdekt dat mensen heel lief kunnen zijn en dat ze me heerlijk kunnen kriebelen. Hmmmm over mijn kopje, mijn rug, mijn staart. Ik ga er spontaan van spinnen!
En wil je nog wat weten, ik ben stiekem een beetje verliefd geworden op een puberpoesje dat hier rondloopt. Zij heeft ook leucose en het kan dus geen kwaad als we samen zijn. Zij komt dan lekker tegen me aan liggen en dan knuffelen we wat met elkaar, zooooo heerlijk. Ik mag van mijn opvangmama door het hele huis lopen, maar alles op zijn tijd hé?
Ik hou van mensen, honden zijn ook geen probleem voor mij. Eigenlijk andere katten ook niet, ik hou van iedereen haha. Ik hou enorm van knuffelen, ik moet inhalen wat ik al die tijd heb gemist. Verder heb ik niet veel wensen buiten een goede warme plek en lekker eten. Ik beloon je dan met vele kopjes en een spinconcert van hier tot Tokio. Vaker hoor ik wel zeggen als ze mijn koppie zien ..... die sluit je meteen in je hart.
Heb jij dat ook als je me op de foto ziet? Kom me dan maar eens gauw bewonderen bij mijn opvanggezin, ik ga je verleiden :-)
 
Alvast een kopje van Shmiegel!

19-11-2015
Alim is geplaatst, zo bijzonder

ALIM!!
Een bijzondere dag, een bijzondere plaatsing ..... jaaaaaa, u leest het goed. Totaal onverwachts is Alim gisterenavond naar zijn gouden mandje vertrokken.
Wat ging er vooraf?
Alim werd in een park in the middle of nowhere ingevangen. Hij was duidelijk ziek en had dringend hulp nodig. Aangezien wij met onze organisatie alle dieren een kans willen geven, werd er besloten om Alim in te vangen. Een bezoekje aan de dierenarts brengen, hem genezen met medicatie, castreren en dan terug uitzetten in zijn habitat. Het was gewoon overduidelijk dat Alim totaal niets met mensen had. Hij was bang/schuw/wild of hoe je het ook maar wilt noemen.
Maar het dierenartsbezoek gooide roet in het eten. Alim bleek aidspositief te zijn en weer uitzetten in zijn habitat was nu geen optie meer. Van het opvanggezin werd Alim overgebracht naar Buddy Kat. We hebben daar een buitenren ter beschikking voor onze aidskatjes en dat leek ons wel ideaal voor dit kereltje.
Alim is een echte kattenkat, maar mensen ..... hij vertrouwt ze niet.
Mettertijd merkten we toch dat we contact met hem kregen, hij knipperde met de oogjes en werd rustiger. We lieten hem in zijn waarde, hij mocht zijn ding doen waar hij zich goed bij voelde en zou zo een beetje de mascotte van Buddy Kat worden.
En dan kwam er plots een telefoontje voor Alim. Voor wie, voor Alim?????
Neen ... dat bestaat niet, wie wil nou voor een bijzondere schuwe kat gaan die niets met mensen te maken wil hebben.
Wel, een lieve mevrouw uit Utrecht is zelf vrijwilligster geweest bij een dierenasiel. Daar heeft ze zich meestal ontfermd over diertjes die bijna geen plaatsingskans hadden. En deze keer heeft ze heel bewust gevraagd wie in onze VZW bijna onplaatsbaar was. Dit was overduidelijk Alim, hij is besmet met aids en ontzettend schuw naar mensen toe.
Na een telefonisch gesprek over Alim en alle uitleg te hebben gegeven hoe hij zich gedraagt enzovoort, liet mevrouw zich niet afschrikken. Sterker nog, ze was helemaal vastberaden om Alim zijn gouden mandje te geven.
Wowwwww, hier word je gewoon stil van!
Alim heeft verleden week een kleine dip gehad. Hij heeft een tandenoperatie gekregen en is nu weer in orde. Daardoor zat Alim nu in de ziekenboeg van Buddy Kat zodat we zeker waren dat hij zijn medicatie binnen kreeg en kon revalideren.
Gisteren belde mevrouw op en kwam helemaal van Utrecht naar Buddy Kat om onze jongen op te halen. Germe toch, onderweg ook nog een klein ongelukje met de auto gehad, maar helemaal vastberaden reed deze lieve dame stoer door naar Buddy Kat. Naar haar Alim!
Op een kalme manier hebben we Alim in een grote kattenmand kunnen zetten. Hij had een reis van 2 1/2 uur voor de boeg, dus een beetje comfort (aangezien zijn gewicht) mocht er wel zijn voor hem ;-) Hij gaat nu wonen bij een andere Fiv kat en nog twee oude katten. En zo belangrijk voor onze jongen, er is een omheinde tuin .... hij kan zijn eigen ding doen en zich vrij voelen.
Na thuiskomst is Alim gisteren even in een aparte kamer gezet zodat hij zicht had op de andere katjes in huis. Vandaag zullen we te horen krijgen hoe het is verlopen met hem.
Gohhhh Alim, wie had dit ooit gedacht of verwacht!
Zo zie je nog maar weer eens dat, hoe kansloos het er soms uitziet voor een dier, je toch steeds weer die éne ultieme kans moet grijpen om het tegendeel te bewijzen.
Wij wensen je alle liefde, warmte en geluk toe. Je verdient het als geen ander. We gaan je missen vriendje in Buddy Kat. Jij bent zo een kater die een pootafdruk achterlaat.
Geniet van je verdere leventje bij deze lieve dame.
 
Het Buddy Kat team xxx

18-11-2015
Nieuw in onze webwinkel

Deze prachtige foto-kerstkaarten zijn speciaal ontworpen voor Buddy Kat en Zwerfkat in Nood II
Alle katjes op de foto's zijn ex-opvangertjes van onze VZW.
Wees er snel bij om te bestellen.
Een setje bestaat uit 5 kaarten en 5 enveloppen.
Prijs: 4,50 euro per setje exclusief verzendkosten.
 
U steunt onze VZW en krijgt er iets unieks voor in de plaats ;-)
 
Meer info: http://www.zwerfkat.com/winkel.php?c=2&s=1

15-11-2015
Obelix is een sterretje geworden

Obelix, een sterretje aan de hemel!
Obelix kwam einde 2010 in de opvang bij Buddy Kat.Zijn grote nieuwsgierige ogen was het eerste wat je meteen opviel. Hij was super aanhankelijk, genoot van alle aandacht, was een speelvogel eerste klas .... het laserlampje was voor hem de max.
Door de vele aanmeldingen bij Buddy Kat is Obelix overgeplaatst naar een opvanggezin. Daar is hij uitgegroeid tot een prachtige atletische kater want klimmen in de balken was zijn favoriete bezigheid. Toch heeft hij steeds zijn zachte kant behouden.
29 mei 2011 was de grote dag voor Obelix.
Mensen die interesse in hem hadden kwamen op kijkbezoek en Obelix vond het helemaal te gek. Hij dacht bij zichzelf, Jaaaaaa .... die zijn hier voor mij! Hij rende meteen naar ze toe om ze te overladen met al zijn liefde die hij had. Wie kan dit nu weerstaan? 
De adoptie van Obelix werd een feit en Obelix heeft de gelukkigste tijd van zijn leven gehad. Hij werd nog meer aanhankelijker, speelser en ondernemender en genoot van alle aandacht en liefde die hij van zijn baasjes kreeg.
Helaas werd Obelix enkele weken geleden ziek en de prognose zag er niet goed uit voor hem. Op hele korte tijd is hij snel acheruit gegaan en afgelopen maandag is onze Blixie (mijn koosnaampje voor hem) overleden. Zijn baasjes zijn kapot van verdriet en het gemis wordt iedere dag groter. Obelix was dan ook een hele speciale jongen, zijn grote kijkers zullen ons altijd bij blijven.
Wij wensen de baasjes van Obelix alle sterkte toe en hopen dat ze dit grote verlies van hun huisgenootje een plekje kunnen geven.
Dat ze de mooie herinneringen aan deze grootse jongen kunnen koesteren.
Dag lieve Blixie, het ga je goed aan de andere kant van de regenboogbrug.
 
Voor altijd in onze gedachten, het Buddy Kat team xxx

12-11-2015
Zorgkater Boris stelt zich voor

De volgende in de rij van de speciale zorgkatten is Boris. Hij gaat zijn best doen om zich voor te stellen. Wie weet brengt hem dit zijn gouden mandje!
 
Hey Hey, Ik ben Boris, 11 lentes jong en zoek een heel speciaal baasje. Ik zal het maar meteen uitleggen, dan kunnen we het daarna over de leuke dingen hebben. Ik ben namelijk een nierpatiëntje, chronisch nierfalen. Ik krijg speciale voeding, zodat er minder gifstoffen geproduceerd worden en mijn niertjes dat ook niet meer hoeven te verwerken, want dat kunnen ze niet meer goed. Zo dat is eruit, dat lucht op zeg...!
Verder ben ik een echte Boris, een knuffelkont ten top. Alles voor een aai over m’n bolletje. Als ik je betover met mijn bijzondere mooie ogen, wind ik je zo om mijn pootje. Ik ben je beste vriend, niet alleen die van jou maar ook van je andere kattenvriendjes. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde zeg ik steeds :-)
Het liefst krijg ik heel veel aandacht en heel veel knuffels, kruip lekker bij je om samen een filmpje te bekijken. Wanneer pikken wij eens een filmpje?
Plan maar een date! 
Knuffel Boris x

10-11-2015
Ollie krijgt vertrouwen

Heyyyyy, psssst ..... kijk eens! 
Ollie krijgt opnieuw vertrouwen in ons, mensen. Hij werd ingevangen in een bungalowpark te Durbuy in de Ardennen. Hij was ziek en vooral erg bang. We hebben hem voorlopig in de kleine ruimte van Buddy Kat gezet zodat hij contact met de verzorgsters moet maken. Hij is meteen in het holletje van de krabpaal gaan liggen en kwam er pas uit als er niemand meer in Buddy Kat was. 
We zijn/waren op zoek naar een gastgezin voor Ollie om hem zo meer zelfvertrouwen te geven. Zodat hij van de warmte en het huiselijk gevoel kan gaan genieten. Maar .... het lijkt of Ollie heeft begrepen dat hij misschien uit Buddy Kat weg moet naar een opvanggezin. Heel moedig komt hij nu al enkele dagen uit het krabholletje om zijn bakje leeg te eten. Hij houdt alles in de gaten maar ohhhhhh, kijk naar de blik in zijn oogjes ...... 
Lieve jongen toch, wij hebben echt het allerbeste met je voor. Neem je tijd, je krijgt de tijd, leer ons opnieuw vertrouwen en geniet van je leven.
Je bent het waard!
 

07-11-2015
Wiggle zijn eerste nazorgmoment

Een kat wordt aangereden, men veegt het dier met een bezem langs de straatkant en laat hem uren liggen vooraleer er hulp wordt ingeroepen. Dan blijkt dat deze kat doof is, een ernstige vorm van ataxie heeft en ook nog aidspositief is. 
Ik hoor de meeste mensen al zeggen, dat dier wordt beter ingeslapen. Fout antwoord!
Onze Wiggle is dit allemaal overkomen en hij is een echte survivor. Hij kreeg het voordeel van de twijfel en heeft die met beide pootjes gegrepen. Meer nog, hij heeft een maand geleden zijn gouden mandje gekregen. Leest u de update van zijn baasje mee?
 
Ik heb natuurlijk al een aantal keer contact met jullie gehad maar Wiggle gaat alleen maar fijner. Vorige vrijdag zijn de twee boven hoektanden verwijderd en is zijn overgebleven gebitje schoongemaakt. De dierenarts belde nog even, omdat Wiggle toch wel héél erg onder de indruk daar was bij de intake en hij neurologisch helemaal los ging. Dat deed hij hier de eerste dag ook, dan kan hij door de indrukken en de stress bijna niet lopen. Maar gelukkig is alles goed gegaan en kreeg ik bij het nazorg belletje van de dierenarts nog het compliment dat ik wel de liefste kat ooit heb - daar ben ik het helemaal mee eens!
Hij heeft zichzelf nu geleerd de bank op te klimmen en springt daar heel netjes ook weer van af. Hij zoekt je op voor aaitjes en knuffels en als we naar de keuken lopen, probeert hij elke keer weer de liefste meest hongerige kat te spelen voor iets lekkers. 
Helemaal geïntegreerd hier in Amsterdam! 
Groetjes Ildiko en Wiggle
 
Nou, hoe mooi is dat dan om te horen ;-)

05-11-2015
Speciale zorgkat Kastro

Buddy Kat is een unieke opvang in België voor katten besmet met aids. Omdat wij momenteel ook vele speciale zorgkatjes in de opvang hebben, willen wij u graag vanavond Kastro voorstellen. Twee van onze vrijwilligsters zijn een week gaan helpen in een kattenopvang op het Griekse eiland Samos. Kastro mocht meekomen, maar goed ook want Kastro is suikerpatiënt.
 
Ik ben de blonde Griekse adonis met een zuidelijke mentaliteit. Ik was kei ziek, toen ze me op Samos vonden. Ze moesten huilen van verdriet. Ik niet, want ik ben een adonis. Ik vond die vrouwen wel meteen al erg leuk. Ik werd verzorgd en daarna zat ik op het vliegtuig. Nu zit ik bij Zwerfkat in Nood en dat bevalt me erg goed. De opvangmama is een goeie vrouw en ik slaap graag op haar borst. Ik hou erg van mijn siësta en verder gaat alles op z'n gemak. Ik heb alle tijd, geen haast, en wat niet is, komt morgen wel. Mij hoor je niet klagen, ik ben een echte schoothanger en een prrprrrtje. Ik speel ook wel hoor, zeker weten. Maar daar kun je ook moe van worden.
Wat vinden de dames trouwens van mijn lange witte haren, mijn glanzende vachtje en pluimen oren? Kan het jullie bekoren? Willen jullie mij misschien adopteren? Een echte man in huis. Eentje die heel makkelijk is, andere katten geen probleem. Heb je ook knappe soortgenootjes?
Nou, dat was het, en zeg niet dat ik niet mijn best gedaan heb!"

04-11-2015
Afscheidsverhaal van Guus zijn opvangmama

Vandaag is het één week geleden dat Guus is overleden. Hij was enkele dagen ervoor, samen met Pim, door zijn opvangmama naar een ander opvanggezin gebracht. Ze ging voor een weekje op vakantie met de familie. Om haar vakantie niet te verbrodden, hebben we gewacht tot zaterdagnamiddag om haar het trieste nieuws te vertellen. Gisteren werd Pim terug opgehaald en het is toch best een zwaar verlies voor haar. Wij willen dan ook graag de opvangmama nog veel sterkte toewensen en haar afscheidsverhaal met jullie delen.
 
Lieve Guus,
Je verbleef in Buddykat toen onze opvanger Pim er kwam logeren in de zomervakantie. De andere katten in Buddykat vond je maar niks maar Pim was een toffe peer. Toen we Pim gingen ophalen werd me gevraagd of jij ook bij ons zou mogen komen. Tuurlijk namen we je mee naar huis. 
De eerste 2 dagen bleef je onder de bank verstopt maar voorzichtige toenaderingen en aaitjes kon je wel waarderen. Je kreeg telkens meer vertrouwen dat het goed was. Je kwam onder de bank vandaan en liet de vele aaitjes maar al te graag toe. Je kwam zelfs steeds vaker bij me op schoot liggen en volgde me door het hele huis. Je bloeide helemaal op en werd een grote knuffelbeer.
Opeens begon je slecht te eten en drinken en brachten we een bezoek aan ome Brecht. Daar ontdekte hij dat je hele mond en tanden waren ontstoken. Je tanden moesten worden getrokken en je kreeg antibiotica. Je kwam weer thuis maar eten bleef moeilijk. We gingen een weekje weg en jij ging samen met Pim naar een ander opvanggezin logeren. Met pijn in het hart heb ik je ziek moeten achterlaten . Tijdens mijn vakantie kreeg ik een mail dat jij was overleden. Hoe kon dit nou .... mijn knuffelbeer was er plots niet meer. Het bleek dat het snel slechter met je was gegaan en dat antibiotica niet meer hielp. Ome Brecht heeft er alles aan gedaan om jou te redden maar de aids had drastisch toegeslagen. Je was te ziek en moest je gewonnen geven. 
Wat doet het pijn dat ik er niet voor je was bij dit laatste gevecht en dat ik geen afscheid van je heb kunnen nemen. Je hebt nu je rust en geen pijn meer, daar put ik troost uit.
 
Vaarwel van je opvangmama GuillianneAdoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg