Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

28-09-2013
Hoe gaat het met Sumo!Sumo, onze aids positieve kater,  kwam enkele weken geleden retour. Wegens prive omstandigheden kon hij niet meer bij het baasje blijven. Ook had Sumo een plasprobleem. Goed, na een korte observatie zagen we dat dit timide mannetje bij ons ook onzindelijk was. Maar wat ons nog grotere zorgen baarden was dat hij zeer veel moeite had met plassen. Toch maar even een ritje dierenarts en maar goed ook! Zijn blaas zat overvol en hij kon niet meer plassen: er zat maar liefst een samengebundelde massa steentjes met een doorsnee van 2 cm in zijn blaas!
Er zat niks anders op dan van Sumo 'een vrouwtje' te maken en hij kreeg een spoedoperatie, nl een penisamputatie. Dit was op 4 september. De wond geneest heel goed en het plassen gaat prima nu:-) Fijn he Sumo!
Maar hij was nog niet helemaal klaar helaas... hij had tevens slechte tanden, die moesten er ook uit, dus enkele dagen geleden zijn ook zijn tandjes getrokken. Pfffff... Er was wel van alles met je mis he Sumo en je bent nog maar zo kort bij ons.
Maar weet je wat nou zo geweldig is... Sumo kwam ziek en overstuur bij ons binnen en je zou hem nu eens moeten zien, ons dartelend veulentje. Hij is helemaal opengebloeid, dikke maatjes met de hond en hij zit geen seconde stil, de rooie rakker.
Wat een metamorfose, en het is hem zo gegund. Lieve Sumo, nu ben je van alle pijn verlost,  ga nu maar alle schade inhalen bij jouw lieve opvangmama. We weten dat je nog kan schrikken van plotselinge geluiden maar hey, daar liggen we niet wakker van. Doe je best kanjer!
Sumo is aids positief, maar hij moet nu ook op speciale voeding. Dit maken zijn adoptiekansen nog lager vermoeden wij, maar wij geven zeker niet op!27-09-2013
Alweer een half jaartje geleden vertrok Simba naar zijn gouden mandje.Hier een update:

“Onze Simba is een echte kat-man geworden. Hij heeft zich volledig aangepast. Simba heeft bij ons zijn drive gevonden. Het was wel zoals jullie het ha...dden voorspeld. Hij heeft veel tijd nodig gehad om zich opnieuw aan te passen. Van een bang vogeltje is hij open gebloeid naar een ondernemende kat.
Onze Simba heeft nu de truc gevonden om ‘s avonds op onze schoot te komen chillen.Nooit gedacht dat hij dat zou doen. Wanneer de tv op staat en we durven ons neer te zetten dan is hij daar. Hij kan zich zo goed verstaanbaar maken. Hij springt eerst op de leuning van de zetel, dan begint hij te spinnen en kopjes te geven tot hij aandacht terug krijgt en dan stapt hij behoedzaam op de schoot. Het is soms zo ver dat we hem moeten af remmen want is hij met zijn 2 voorste pootjes zo hard aan het ‘kneden’ dat het pijn doet aan onze benen! In ieder geval, die momenten zijn super. Dat is puur genieten en erg gezellig.
Ik kan hem ook op pakken en knuffelen. Bij Eric wil hij dat nog niet. Rond stappen met hem op de arm is ook nog te beangstigend maar dat komt wel. Wij forceren hem niet en wanneer hij het niet fijn vindt dan hoeft het ook niet.
Simba en Joske de hond zijn 2 handen op een buik. Die 2 hebben elkaar van in het begin gevonden en dat blijft zo. Onze Simba is wel de leider van hun 2. Wanneer Jos te uitbundig is dan remt Simba hem af door met zijn poot te verwittigen. Als ze samen slapen dan wast Simba onze Jos. Grappig om te zien. Jos laat het hem wel gevallen en Simba neemt de vaderrol op zich.
Voila, het laatste nieuws van onze schattebol.Wij willen jullie toch nog even bedanken dat wij zo een fijne lieve kat hebben mogen adopteren.
Liefs en tot later, Eric en Bea.

16-09-2013
Dag liefste Corky, het ga je goed!


Corky (achteraan) met onze ex bewoner Fonz, enkele dagen na plaatsing

Grote man, klein hartje, you did it! Corky is ons aids positief katje (FIV) en hij vond zijn gouden mandje:-)
Wie had dat gedacht, onze rooie, na drie maanden opvang. Hij is drager van het aidsvirus en we zijn altijd extra blij, wanneer juist zij hun gouden mandje vinden.
Corky kwam binnen in juni, drie maanden geleden, helemaal uit Nieuw Amsterdam, uren rijden voor de melder. Corky was naast aids positief ook nog eens suikerpatient. Hij kreeg zijn insuline 2x daags, maar na een goede opvolging en 2x bloedonderzoek, bleek de insuline niet meer nodig. Hij blijft wel staan op speciale voeding.
Nu woont hij bij Sushi ( broer van de vermiste broers Sam en Sean), Fonz en Moustache, jawel, onze ex bewoners.
Lieve Corky.... je hebt een gouden hart, je bent zo zachtaardig. Dank je wel dat we je mochten kennen, je bent een kat uit duizenden en dat hele FIV gebeuren...zucht, overal ter wereld worden katten zoals jou ingeslapen en weet je: wij doen hier niet aan mee en je bent onze kanjer! Het ga je goed lieverd, je gaat gemist worden, vooral door je opvangmama:-)

13-09-2013
Zijn we dichterbij Sean en Sam...of nietSam en Sean zijn twee ex opvangers van ons, sinds begin juni vermist geraakt bij de eigenaar. Onze vrijwilligers zijn al maanden bijna dagelijks bezig met deze zoekactie en er zijn door ons al duizenden flyers deur aan deur verspreid. We geven hen niet op, ook al is het slopend en moeten sommigen een uur rijden, de meldingen blijven toch binnenkomen. Dan zetten we onze schouders er weer onder.
Gisteren kregen we een melding uit Herentals die wel erg goed overeenkwam met de twee broers. Niet alleen de omschrijving en de knip in het oor, maar ook de plaats konden we erg goed verklaren.
Maar wat we toen hoorden, maakten ons vreselijk ongerust... ze zijn verzwakt, zwaar onderkomen, graat en graat mager en de rode kat zat onder de olie en viezigheid. Zwarte pus kwam uit zijn oogjes. We kwamen meteen in actie en de vangkooien werden diezelfde avond naar daar verplaatst.
We hebben onze verplichtingen laten vallen en zijn daar vandaag opnieuw gaan flyeren en met mensen in de buurt gaan praten. Ook vanmorgen zijn ze weer op dezelfde plek gespot en het eten was uit de kooien...maar deze stonden nog open. Ze stonden niet scherp genoeg! Nu is alles in paraatheid gebracht, de melder gaat drie keer per dag kijken, we voeren hen een beetje bij buiten de kooi, zodat ze op dezelfde plek blijven en nu is het hopen...zo hopen.
Maar zijn het onze lieve schatten niet, dan verdienen ook deze twee katten onze hulp en zullen wij voor hen ons best doen.
We zijn erg zenuwachtig... komen we nu eindelijk dichterbij, is de zoekactie bijna ten einde of niet? Laten we het hopen! We missen jullie zo Sam en Sean, we zijn zo bezorgd.

11-09-2013
Arne zo mooi

Arne poseert bij zijn eigen foto aan de muur. Arne is reeds meer dan 2 jaar gelukkig bij zijn huidige baasje, maar hoe leuk is het dat zijn foto mooi kan pronken aan de muur. Arne is het hier alvast mee eens. Zijn mooie snoet komt nu nog beter uit!

09-09-2013
Hoe gaat het met Cooper?

Cooper is alweer een tijd geleden geplaatst, maar zo te zien gaat het goed bij zijn baasje!
Hij heeft het hondenbedje van Lady ingepikt!

07-09-2013
Sumo is weer thuis!

Nou, de operatie is geslaagd:-) Met een berg medicijntjes en speciale voeding kon het gastgezin samen met Sumo weer naar huis rijden.
De wond is nog wat ontstoken, hij mag er niet aan gaan likken en maandag gaat  Sumo weer even op controle.
Thuisgekomen was het eerste wat em deed: de kattenbak op en meteen een grote plas doen! Dan is dit kletterende geluid ineens heel erg geweldig:-)
Hij loopt nog wat verdwaasd rond en moet nog een beetje wennen. Zet em op kereltje!

05-09-2013
Sumo krijgt een zware operatie vanavond

Sumo is een verlegen, zachtaardige jongeheer. Hij bleek vorig jaar, samen met zijn moeder, broers en zus aids positief te zijn, en ze kwamen bij ons in de opvang. Sumo kwam twee weken geleden terug na 1 jaar plaatsing. Wegens prive omstandigheden kon hij niet meer blijven. Ook had Sumo een plasprobleem. Goed, we gingen hem eerst eens observeren. Sumo was na terugkomst volledig over zijn toeren en hij kroop weer helemaal in zijn schulp. Maar gelukkig sloot hij zich niet volledig af en kwam hij langzaam weer tevoorschijn en aaien was toch wel lekker. Maar... ook bij ons zagen we dat hij onzindelijk was, maar de manier waarop hij plaste, baarde ons toch wel zorgen. Best zsm naar de dierenarts en dat was maar goed ook!
Zijn blaas zat overvol en zelfs een catheter inbrengen ging niet. Foto's maken en ..daar zag men een enorme massa steentjes, samengebundeld, zeker 2 cm! Helemaal niet goed. Dit zou een spoedoperatie worden, nl een penisamputatie ( ja auwie ). Dan ergens een gaatje maken om zo de steenachtige massa eruit te halen.
Sumootje toch, dat was de reden van je onzindelijkheid.... Gisteren moesten je tanden er al uit en vanavond deze zware ingreep. Wat jij allemaal moet meemaken. Maar morgen gaat alles alleen maar beter Sumo, echt, het gaat nog een intensieve verzorging worden, maar komt goed,  we denken aan je.

04-09-2013
Wat berichtjes uit de opvang!

We hebben een nieuwe bewoner uit Brugge! Zijn naam is Oskar.
Onze Corky staat op optie. Dit betekent dat er interesse is en er mensen gaan kijken:-) Nu, het zijn geen onbekenden van ons, dus we hebben hier alle vertrouwen in! Maar eerst moet Corky even  naar ome Brecht, onze dierenarts, voor een laatste check up, even kijken hoe het zit met zijn suikerspiegel.
Dan onze nieuwkomer Oskar gaat langzaam vooruit. De tussendeur staat al open en hij heeft nu toegang tot de andere ruimtes en de buitenren. Hij blaast nog wat om zich heen, maar hij durft toch al een wandelingetje te maken.
Voor Wout heeft meneer respect, en Thor denk:" Wat doe jij hier, ga es lekker uit de weg."
Juul is de rust zelve, die komt  gewoon binnen, lekker met ons knuffelen en trekt zich van niets of iemand aan.
Gelukkig... alles onder controle in Buddy Kat! Op de foto geniet onze nieuweling Oskar van
de nodige aandacht.Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg