Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

31-12-2013
Oskar geniet!

29-12-2013
Kerst in Buddy Kat!Ja lieve mensen, de eerste kerstpakketten zijn gearriveerd vanwege de kerstactie! 
Men kon nl. een kerstpakket doneren voor 1 van onze opvangers. Gisteren was ons jaarlijkse feestje in Buddy Kat, onze zijtak en kleinschalige opvang voor aids- positieve katten. Zij zijn echt overweldigd met zoveel cadeautjes.

Wat zijn zij verwend! Ieder die gedoneerd heeft voor onze aidskatjes? Uw pakket is zeer goed terecht gekomen en zij kunnen weer genieten van zoveel lekkers. Ze verdienen het, onze speciale opvangertjes.

Onze Fivjes Sumo, Flo, Morre, Anaise, Wout, Juul, Thor, Lewie en Oscar danken deze lieve mensen voor een onverwachts feestje helemaal speciaal voor hen. Waarom? Omdat ze er mogen zijn! Geniet ervan dames en heren!
25-12-2013
Fijne Feestdagen!

18-12-2013
Nog meer kadootjes en sfeer

Vandaag kregen we een heel lief pakketje voor onze Buddy's! En nog eens een pakketje. En natuurlijk is het Kerst in Buddy Kat:-)

14-12-2013
Nou Lewie, het valt niet mee heSinds een maand hebben we Lewie in de opvang. Lewie is aids-positief en zat eerst in een ander soort opvang in een bench weg te kwijnen. Geen goede omgeving voor hem, dus we besloten hem bij ons te laten binnenkomen.
Lewie was boos, ook had hij enorm veel pijn aan zijn bekje. Lewie even in een reismand zetten was niet evident, het ging moeizaam en zwaar. Hij  werd nog bozer, hij begreep het allemaal niet.
Zijn bekje zag er helemaal niet goed uit, dus hebben we hem moeten laten opereren. De meeste tanden werden getrokken en we dachten dat het euvel was opgelost. Lewie was niet te aaien, maar hij raakte wel steeds meer ontspannen en vond het heerlijk om uren op de vensterbank te zitten wegdromen.
Ondertussen bleef meneertje maar kwijlen en kwijlen. Hij verzorgde zichzelf erg goed, waardoor hij natuurlijk een nat rugje kreeg door al dat wassen. Mmm... weer met de dierenarts gesproken. Hij krijgt nu andere antibiotica, omdat hij vermoedelijk een speekselklierontsteking heeft.
Nou moe Lewie, das allemaal niet leuk he vriend! Mag nu wel eens beter gaan hoor.
Gelukkig ben je nu wel een stuk kalmer geworden EN... daar zijn wij vooral beretrots op: voor het eerst heb je rond de benen gedraaid van je opvangmama. Wat een stap Lewie, heel moedig jongen:-) We komen er wel samen, het is gewoon nog even zoeken en we willen jou medisch zo goed mogelijk ondersteunen.
Jij hebt meer tijd nodig dan alle andere katten in onze opvang, we ondersteunen je met Bach bloesems en het helpt. By the way, je snoet is om op te vreten, die wil je toch aanraken, maar jahaa handjes af, we zijn braaf. We zullen zien, we dromen van de dag dat jij 'de klik' zal maken. Dan zul jij Lewieke gaan beseffen, dat de wereld nog vele malen mooier is. Tot die tijd doe jij maar lekker waar jij zin in hebt.

11-12-2013
Kerst voor onze buddy's

Hee, wat lezen we nu? Een kerstactie voor Zwerfkat in Nood en Adopteer een hond?
Dat willen wij Buddykatjes eigenlijk ook wel. We kunnen niet meedoen met de gewone pakketjes. Vanwege onze speciale voedingsbehoeften krijgen wij vaak wat exclusiever voer. De meesten van ons missen wel wat tandjes, hierdoor gaat niet alle voer even gemakkelijk naar binnen.
Maar wij kunnen een pakketje met extra lekkere hapjes zeker niet weerstaan.
Een gourmetje, Sheba of een ander delicatesse voer valt zeker in de smaak.
Voor onze Thor, die suikerpatient is, zou wat Royal Canin Diabetic natvoer helemaal super zijn en natuurlijk niet te vergeten onze Sumo; hij krijgt Royal Canin Urinary s/o, om zijn blaasje helemaal gezond te houden.
Zo kunnen die twee ook lekker smullen en genieten van een heerlijk kerstmaaltje.
Wil je ons ook een onvergetelijke kerst bezorgen?
Je kunt onze verzorgers een luxe pakketje t.w.v 7.50 euro of 15.00 euro laten maken.

Mail de naam van het door jouw gekozen katje door naar steun@zwerfkat.com en wij zorgen ervoor dat dit katje een heel mooi kerstcadeautje krijgt.

Het bedrag kun je overmaken naar:
Zwerfkat in Nood
BE11 0013 8231 3048 (Belgie)
NL29INGB0009480375 (Nederland)
ovv Buddykat en de naam van de opvanger

Of... je kunt natuurlijk ook altijd zelf een pakketje maken voor een opvangertje naar keuze. Mail dan voor adresgegevens naar steun@zwerfkat.com
Dank je wel namens de Buddykatjes voor je bijdrage aan een heerlijk kerstfeest.
Liefs, Wout, Thor, Oskar, Juul, Sumo, Anaise, Morre, Flo en Lewie

11-12-2013
Lief...

05-12-2013
Hoe gaat het met Leo!

Een berichtje van onze Spaanse vriend Leo (ongeveer half jaartje geleden geadopteerd)
 
 


"Met Leo gaat het prima! Het is nog steeds een lekkere dikkerd en hij doet ook zijn best om dat te blijven. Hij eet sinds een paar maanden ook natvoer, natuurlijk alleen mousse van Gourmet want dat hapt het makkelijkst naar binnen als je geen tanden meer hebt. Natuurlijk moet het wel gegeven worden als meneer er zin in heeft en dat is meestal zo rond 06.00 uur 's ochtends! En het is een volhouder, hij blijft net zo lang mauwen totdat je opstaat en hem zijn mousse geeft.
Hij speelt nog altijd even graag met zijn veertjes en rennen door de gang gaat hem ook nog steeds goed af. Alleen krijgt hij een beetje moeite met op de bank en op het bed springen, dan protesteren zijn pootjes een beetje.
Hij weet precies wat hij wel en niet mag bij ons thuis, alhoewel hij toch een kat is en blijft en hij dus behoorlijk eigenwijs is. Dus probeert hij nu en dan eens of hij toch niet op het aanrecht mag, kan wroeten in de aarde van de planten of lekker op de eettafel kan gaan zitten!
Oja, en slapen hoort ook nog bij één van zijn favoriete bezigheden!"
Groetjes Miranda, Serkan en Kayra

01-12-2013
Wereldaids dag

 

Op deze dag staat men wereldwijd stil bij aids.
Men vraagt internationaal de aandacht ivm de aidsproblematiek en roept solidariteit op bij de mensen.
Welnu, ook voor onze aids positieve katten zal het wereldaidsdag zijn en vragen ook zij om erkenning en aandacht voor hun probleem.
Nog altijd is men te onbekend bij het gegeven FIV en denkt men dat zij een snelle dood sterven. Tevens is het fabel dat wij mensen aids besmet kunnen raken van deze dieren nog altijd niet van de baan.
In vele asielen wacht hen de dodenspuit en zijn veel dierenartsen nog altijd van mening dat euthanasie het enige geaccepteerde middel is.
Niets is minder waar en daar zullen wij elke dag tegen blijven strijden. Het geven van juiste voorlichting, geruststelling bij de eigenaren, het niet zomaar doden van FIV positieve katten is een MUST.
Wij zullen niet rusten eer aids positieve katten eindelijk hun respect en erkenning krijgen die zij verdienen!Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg