Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

24-06-2013
Hoe gaat het met leo, onze ex bewoner!

Nadat wij Leo op woensdagavond 22 mei 2013 hadden opgehaald bij Buddy kat, was hij de volgende dag al aardig gewend aan zijn nieuwe huis. Inmiddels is hij nu al weer een maand bij ons en heeft hij ons hart gestolen.

Leo laat ons 's ochtends luidkeels weten wanneer het tijd is om op te staan en zijn etensbak te vullen! Niet te veel, want de extra kilootjes moeten er toch af, al gaat dat niet echt snel: er is pas 200 gram af! Daarna is het natuurlijk speeltijd met zijn speelkameraadje (onze zoon van 6 jaar): de lucht in springen om de veertjes aan de hengel te pakken te krijgen en achter onze zoon en speeltjes aanrennen. Als je hem zo ziet gaan, is het moeilijk voor te stellen dat hij een aidskat is. De dagelijkse borstelbeurt wordt ook erg door hem gewaardeerd. Vervolgens is het tijd om uit te rusten op de bank, op schoot of op de vensterbank waar hij ook naar de vogeltjes kan loeren. Als de stofzuiger te voorschijn komt, verdwijnt hij snel naar de slaapkamer waar hij op bed gaat liggen slapen totdat al het lawaai is afgelopen.

Zodra onze zoon uit school komt is het natuurlijk weer tijd om samen te spelen. Ook de vriendjes van onze zoon komen graag met hem spelen en knuffelen. Leo zal nooit naar ze uithalen, maakt niet uit wat ze bij hem doen. En aan het luide spinnen te horen, vindt hij het heerlijk om zo door hen te worden verwend.

Jullie horen het, Leo heeft het prima naar zijn zin bij ons en wij kunnen hem ook niet meer missen! We hopen dat hij nog heel lang onze knuffelkater mag blijven.
Miranda, Serkan en Kayra

13-06-2013
Nieuwe bewoner Corky!

Gisteren kwam Corky bij ons helemaal, helemaal vanuit Nieuw Amsterdam ( Noorden van Nederland).!
Corky stond al een tijdje op onze wachtlijst en hij verbleef zo lang bij de dierenkliniek Makatsi/jochem Stichting. Corky is niet alleen aids positief, hij is ook suikerpatient en krijgt 2x per dag op vaste tijdstippen insuline gespoten.

Na enkele maanden wachten, was het dan zover. Een lange autorit van maar liefst 4 uur bracht hen naar Buddy Kat in Tongeren!  Knap hoor, de dierenarts kwam hem zelf brengen... chapeau voor haar inzet!Corky is een schat van een dier, hij voelde zich meteen al helemaal thuis. Rollen over de grond, kopjes geven, oowwww we zijn nu al verliefd!De verzorgers gaan nu leren om insuline spuiten te zetten, gelukkig helemaal niet moeilijk:-)  Samen worden er goede afspraken gemaakt om meneertje  de beste verzorging te bieden. Welkom lieve schat, ergens zal er wel een baasje rondlopen die jou helemaal ziet zitten, jij zachtaardig dier..


 

10-06-2013
Er is nog geen interesse geweest in Wout

Daarom heeft onze verzorgster Toos een mooi gedichtje gemaakt.

Hey, Hallo

Ik ben Wout en ik ben nooit stout, hi hi.
Af en toe wel een beetje, maar dan verveel ik mij, dat weet je.
Ik hou niet zo van andere katten om me heen, ik krijg alle aaitjes en knuffels liever alleen.
Grote kinderen zijn niet van belang, maar van kleine kinderen ben ik bang.
Ik hou van rust, liefst op jouw schoot, dan wordt mijn hartje voor jou heel groot.
O ja wat ik je nog vertellen moet, ik heb aids, maar zet dat maar in een hoek.
Ben nu heel gezond, dik en rond.
Bewegen vind ik niet zo’n feest al is dat vroeger anders geweest.
Ik zoek een gouden mandje dat is waar, en mijn rugzakje staat al klaar.
Misschien ben jij het wel die ik zoek, dus bel maar gauw en kom bij mij op bezoek.
Tot vlug, Wout

09-06-2013
Welkom Ziva!Dag lief studenten meisje van ons, welkom!
Ziva liep al geruime tijd te slenteren in het bruisende studentenleven in Leuven. Ze vond het wel gezellig daar en ondernam verschillende pogingen om 'op kot' te gaan. Lekker knus bij de studenten naar binnen huppelen. En als dit niet lukte, zette ze het gewoon op een schreeuwen, ze had nood aan aandacht..
Ze werd bij de dierenarts gebracht voor sterilisatie. Ze had trouwens een bandje om, maar helaas stond daar niets in, niet zo handig.
Ze werd gesteriliseerd, deels geschoren vanwege de klitten in haar vachtje en de dierenarts schreef in haar bandje: 'Van wie ben', plus haar gegevens.Vervolgens werd ze teruggezet. Helaas geen respons... dus bleef ze vrolijk meehobbelen in het studenten gedruis.
De conciërge kon er niet mee lachen, ze moest weg. Mmm... terug naar de dierenarts. Er werd een aidstest ( en dubbelcheck) gedaan en ze bleek helaas ook nog eens aids positief te zijn, dus besloot de arts contact op te nemen met onze zijtak Buddy Kat, onze unieke aidskattenopvang.
Deze miss beauty is sinds gisteren bij ons binnen en man o man wat is zij aanhankelijk en lief, gewoonweg LIEF.
Ziva? Mooie leeuwenmeid, wij gaan een super 'kot' voor jou zoeken, ergens waar men het niet erg vindt dat jij drager bent van het aidsvirus.

05-06-2013
Hoe gaat het met onze Simba

Simba is al een tijdje geleden geplaatst en nu kregen we leuke post van zijn baasjes!

Wij hebben beslist om onze Simba buiten te laten. Het is nu goed weer en wij zijn dan gewoon om alle ramen en deuren open te zetten. In het begin gingen wij altijd mee met Simba en wij hadden de indruk dat hij dan meer aan durfde dan hij eigenlijk mocht. Hij maakte aanstalten om op de tuinafsluiting te klimmen.Hij kreeg er altijd een berisping voor. Nu op dit moment gaat hij alleen buiten en binnen. Hij verkent de ganse tuin en voelt zich veilig wanneer Joske in zijn buurt is. Best wel grappig hoe die 2 samen op stap gaan. Hij is nog wel snel bang. Een geluid dat te hard is of een vogel die te laag vliegt schrikken hem nog altijd af. Dan loopt hij in volle vaart terug binnen en zoekt hij dekking op zijn krabpaal of op zijn favoriete zeteltje. Simba geniet van de zon. Hij zoekt een zonnig plaatsje uit en ligt dan te genieten en valt er zelfs bij in slaap.
Wij hebben ook speciaal kattenvoer gekocht voor poezen die last hebben van haarballen. Het lijkt wel beter te gaan. Nu Simba buiten gaat eet hij ook af en toe een beetje gras. Wij kammen hem ook dagelijks en dat maakt ook een groot verschil van haarverlies.
Verder gaat alles prima met Simba. Het bange vogeltje van vroeger is verdwenen. Je ziet dat hij content is en dat hij gelukkig is. Meneertje kan soms zomaar zitten spinnen zonder dat daar aanleiding toe is.
Dat alles en zoveel meer dat maakt ons ook gelukkig. Eigenlijk is het toch onbegrijpelijk dat mensen een dier en dan zeker zo een lieverd als Simba iets slechts kunnen aan doen.

04-06-2013
Juul geniet van het zonnetje

02-06-2013
Welkom nieuwe bewoner: Thor!

Via Adma Mechelen ( Sabine)  kwam deze zwart-witte jongen bij ons binnen. In de buurt waar hij als zwerver leefde werd hij weggejaagd, mensen gooiden stenen naar hem! Arme Thor, hier ben je meer dan welkom!

Thor doet gelukkig alles voor een bakkie eten, dus zodra hij de geur van voeding ruikt, komt hem meteen onder de bank vandaan:-)
Hij geniet ook enorm van aandacht en lekker kroelen, dus we hebben weer een lieverd te pakken!Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg