Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

27-05-2014
Lewie en eten

Als hij dit de gehele dag kon doen, dan deed hij dit!

25-05-2014
Hoe gaat het met onze mannen

Hoe gaat het met onze ex-opvangertjes..

Nou er is in die 4 weken wel wat veranderd bij ons thuis.
Juul was de eerste week echt heel schuw, gelukkig ging hij wel van onder de bank naar onder het bed. Daar konden we hem ook zien en Leo kan dan ook bij hem komen. Na 4 weken ligt hij gelukkig niet meer onder het bed maar op het bed. Overdag heerlijk in het zonnetje (als die schijnt natuurlijk) op bed of op de vensterbank (al dan niet met Leo samen) en tegen de avond komt hij meestal naar de huiskamer.
We laten overdag alle deuren van de kamers gewoon open zodat hij ons kan horen aankomen. Als we boodschappen hebben gedaan, komt hij samen met Leo even kijken of er ook iets voor hen bij zit, wat 9 van de 10 keer natuurlijk zo is. Hij geniet echt van zijn whiskas kattenmelk en overdag eet hij ook graag een pakje natvoer. De brokjes eet hij eigenlijk de gehele dag door en zijn snoepjes zijn natuurlijk ook niet te versmaden. Hij ligt ook graag bij onze zoon Kayra, maar aangezien die dikke maatjes is met Leo heeft hij natuurlijk niet veel kans bij hem. Leo laat niet zo gemakkelijk zijn plaats bij zijn maatje inpikken. Dus neemt Juul dan maar genoegen met mij of mijn man.
Het is heerlijk om Juul te zien spelen met een laserpen, je zou denken dat hij een jaar of 3 is in plaats van 10 jaar! Als hij uitgeput is van het spelen komt hij meestal bij mij op schoot liggen of als Leo daar al zit dan bij mijn voeten of bij mijn man.
s Nachts ligt Juul bij ons op een stoel in de slaapkamer en Leo op het voeteneind bij ons op bed. 's Ochtends vroeg wil Juul nog wel eens tussen de hoofdkussens van mij en mijn man komen liggen waar hij dan heerlijk gaat liggen knorren tot de wekker gaat.
Als we bezoek krijgen blijft hij nog even onder de bank afwachten, maar na een kwartiertje is hij toch wel nieuwsgierig wie dat allemaal zijn en komt hij een kijkje nemen.

20-05-2014
Dag lieve vriend

Grote verslagenheid in Buddy Kat!

Onze lieve Thor (Thorremans) is er niet meer.
Thor is verleden jaar in juni in de opvang gekomen van Buddy kat.
Hij heeft een zwaar zwerversleven gehad. In de buurt waar hij met de groep leefde werd hij bekogeld met stenen door de mensen en weggejaagd. Omdat hij grotendeels zwart van kleur was, dat bracht ongeluk volgens hen.
Ondanks zijn nare ervaringen met mensen, was en bleef Thor een echte mensenvriend. Heerlijk langs je liggen, knuffelen, spelen met de hengel.....hij kon van alles zo intens genieten. Zijn extra kenmerk was zijn wipneusje. Soms noemden we hem kabouter Plop voor de grap.
In oktober bleek na bloedcontrole dat Thor ook suikerpatiënt was. Ook dat nog....niet alleen aidspositief maar ook nog diabeet.
2x daags kreeg Thor zijn insuline en dat onderging hij of het de normaalste zaak van de wereld was. Wij (de verzorgers van Buddy Kat) genoten van Thor tijdens onze dienst en hij van ons.
De laatste 2 weken ging het iets minder met hem. Hij werd slomer, speelde niet meer zo intens. Het leek wel of hij moe was, uitgeblust. Thor was niet meer onze Thorremans zoals we hem kenden. Gisteren zijn we met hem naar de dierenarts geweest voor controle.
De bezorgdheid over Thor werd groot, het zag er echt niet goed uit voor hem, maar we hielden hoop. Vanmiddag is onze allerliefste Thor van ons heen gegaan.
Je was op hé manneke? Rust nu maar uit aan de overkant van de regenboogbrug.
Lieve lieve Thor, jij gaat een grote leegte achterlaten in Buddy Kat. Het plekje waar je lag in de klimpaal zal voortaan leeg zijn. Lieve jongen toch...... tranen rollen over de wangen van de verzorgers van Buddy Kat. Onze Thorremans zal altijd een speciaal plekje in ons hart behouden.
We gaan je missen kereltje, nog een hele dikke knuffel,

Het Buddy Kat team xxx

Thor wordt individueel gecremeerd en zal een speciaal plekje krijgen in Buddy Kat.

15-05-2014
Ex opvangertje Simba voelt zich goed

Bij baasje in huis:-)

11-05-2014
En onze ex-opvanger Ziva!

Het gebeurt maar zelden, maar verleden jaar kregen we een poes in de opvang van Buddy Kat. Ze is al enige tijd geleden geplaatst. Hoe gaat het met haar?
 


Hoi hoi,
Met Ziva gaat het uitstekend, ze is ons goed gewoon geraakt en voelt zich hier echt wel thuis. Ze is een beetje kieskeurig geworden in haar menu, maar er is wel altijd iets dat ze lust.
We kunnen haar eindelijk ook oppakken en knuffelen. Dit was eerst helemaal niet mogelijk en nu heeft ze er soms nog moeite mee. Ze is met momenten nog erg schrikachtig. Maar ook dat zal nog wel beteren in de toekomst. We zijn in ieder geval blij om haar als huisgenootje bij ons gezin te hebben.

Gr Nele Jimmy Kisha & Ziva

11-05-2014
Onze Wout

We hadden een speciale oproep voor hem gedaan voor adoptie of tijdelijk opvanggezin. Zijn opvangmama was zwaar allergisch geworden en hij kon er niet meer langer verblijven. Als bij wonder heeft deze oproep geleid tot het gouden mandje van Wout.
Hij is nu ongeveer 1 maand geleden geplaatst en we zijn toch wel heel erg benieuwd hoe het met onze jongen gaat.
Leest u de update... van zijn baasje mee?
 


Ondertussen is Wout exact één maand bij ons en we zouden hem niet meer kunnen missen! Hij wilt altijd bij ons zijn en heeft zoveel te vertellen elke keer. Zo schattig, maar's ochtends iets minder aangenaam. Hij staat ons elke keer op te wachten wanneer we thuiskomen. Vreemd genoeg kan die onze huissleutels onderscheiden van de anderen want wanneer mijn vriend de trap opkomt, sprint hij al naar de voordeur.
Onze regels over de kat vs slaapkamer zijn ook van de eerste nacht al gebroken. Wout slaapt gezellig bij ons en dan is hij zo blij. Overdag is het bed ook zijn favoriete slaapplaats. Spelen doet hij ondertussen ook volop, zijn veertje is inderdaad favoriet maar ik heb ook een grappig filmpje kunnen maken waarin hij met een balletje van zilverpapier tekeer gaat. Zo grappig, ik had hem nog nooit zo actief gezien!
Ik snap echt niet dat er anderhalf jaar lang niemand geïnteresseerd in hem was, hij is zo braaf. Hij drentelt wat achter je aan of legt zich op het tapijt zodat hij ons in de gaten kan houden. Je hoeft ook maar 1x te zeggen op welke meubels hij niet mag en hij doet het niet meer. Hij is gewoon zo relaxed altijd, niet snel bang of onder de indruk, enkel de stofzuiger is hij geen fan van. Op 1 maand tijd heeft hij zich al super aangepast, ik denk ook wel dat hij zich goed thuis voelt.
Die lieve Wout gaat hier niet meer weg!
Groetjes en poot van Wout

07-05-2014
Stagedag

Laura kwam een dagje stagelopen in Buddy Kat. Zij is studente en volgt een opleiding Veterinaire Natuurgeneeskunde in Breda.
Ze heeft echt genoten en veel vragen gesteld. Een dag waar ze op kan terugkijken. Onze Buddy katjes extra verwend:) Dank je wel Laura!


03-05-2014
Lewie gaat vooruit!

 

01-05-2014
Oskar geopereerd

23 maart had Oskar zijn koffertje gepakt en was hij naar wat hij dacht, zijn gouden mandje vertrokken in Geleen. Maar dat geluk was van korte duur want 17 dagen nadien kon hij zijn koffertje weer inpakken retour naar Buddy Kat.
Oskar was de eerste dagen een beetje de kluts kwijt, eerst verhuizen, een nieuw kattenvriendje leren kennen, dan weer opnieuw verhuizen.....het is me nog al wat.
Maar dat was nog lang niet alles, onze jongen heeft intussen al twee operaties aan zijn linkeroortje gehad. Hij bleek een poliep in zijn oortje te hebben en deze werd operatief verwijderd. Naderhand bleek deze poliep een tumor te zijn, ai!
 


Op 28-04 bleek bij controle dat de tumor weer terug was en
29-04 werd hij voor de tweede keer geopereerd. Een erg ingewikkelde en secure ingreep, maar met behoud van zijn oortje en gehoor. Gelukkig!
Hij was zelf even van de wap en was nog wat groggy toen hij in Buddy Kat kwam. Maar dat komt goed... Hij wordt nu extra in de watten gelegd, zoals een ware prins met meerdere bedienden betaamt. Over een weekje gaat hij weer op controle en gaan de hechtdraadjes eruit. Jij maakt wat mee he lieve jongen, maar das nu voorbij, nu mag je uitrusten lieve Oskar.

Dank aan onze dierenarts die weer een knap staaltje vakkennis heeft verricht!

01-05-2014
Marius!

Het is altijd fijn iets te horen van onze ex-opvangers. Zo hebben we deze keer een leuke update van onze ex-opvanger Marius gekregen. Hij is in november 2010 samen geplaatst geworden met Boy. Helaas is Boy ondertussen overleden. Maar Marius... heeft 2 nieuwe vriendjes erbij gekregen en voelt zich super! Lees het verhaal van de eigenaar:
 


Je ziet hoe ze hier alle drie liggen te genieten. Het is soms om het snelste bij het baasje te zijn, nog sneller dan bij het vrouwtje. Marius heeft een paar weken terug door het spelen een krab in zijn oog gehad met ontsteking als gevolg. Door snel te reageren is dit helemaal hersteld. Ingo, ons zorgenkindje, is nogmaals bij de dierenarts geweest voor een antibioticakuur maar is nu ook opnieuw aan het eten. Voor Ingo is het even aanpassen omdat zijn tweede oog ook wat achteruit is gegaan en hij dus minder ziet. Hij heeft de geur nodig om zijn eten te vinden.
Span is onze spring-in-het veld, letterlijk. Een uitdagertje ook en een echte tijger.Het zijn alle drie schatten en het is fijn om ze te zien genieten. 's Avonds is het om ter snelst op bed te springen. Marius worstelt zich tussen ons beiden en grolt als hij plaats moet ruimen. Ingo komt meestal tegen je aan liggen en Span op je benen. Naast onze poezen is er ook nog onze woef die nu toch ook graag gezien wordt, weliswaar van op afstand, maar ze durven al wat dichter komen. Zeker als je weet dat eigenlijk de hond schrik heeft van hen i.p.v. omgekeerd. Je moest ze zien, Ingo en Marius om ter snelst in de hondenmand en zelfs gaan drinken aan haar kom.
We kunnen alleen maar zeggen.... deze poezen, en alle dieren, verdienen een kans, ook al zijn ze seropositief en leukosepositief.

De wittekop is Marius, onze ex-opvangerAdoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg