Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

29-03-2014
Lewie moe

 

Hey, hier ben ik weer!
Ja ik zie er moe uit, ik weet het, ik ben dan ook redelijk lui geworden, wat wil je? Ik krijg hier alles voorgeschoteld, eten, drinken, mijn natje en droogje.
Na jaren rennen en zoeken in de buitenwereld voor een hapje en een droog warm schuilplaatje, heb ik nu een luxeleventje. En daar word ik zo moe van. Nee hoor, ik profiteer er gewoon van, van alles!! De aaitjes, de liefde, de zorg. Jij zou dan toch ook lekker luieren? Of geef je me ongelijk?
Ik ga mijn oogjes nog een beetje sluiten, lekker niks doen, doen jullie mee?
Veel liefs, lewie

23-03-2014
Het ga je goed Oskarito!Daar ga je mooie jongen ... een bijzondere plaatsing van een speciale jongen.
Oskar is aids-positief en zat 8 maanden in onze opvang. Oskar was in het begin voorzichtig en iets gesloten. We moesten ons best doen, om zijn vertrouwen te winnen en daar hadden we graag alle geduld en liefde voor over. Hij liet zich altijd aaien, maar drong zich nooit op. Hij hypnotiseerde ons met zijn blik, zijn speelse huppeltjes zo aandoenlijk. Zodra de hengel met de veer tevoorschijn kwam, gingen de remmen los. Sprongetjes in de lucht, soms wat naar achter deinzend en schuchter om zich heen kijkend. Zijn vrolijke staartje fier in de lucht, zijn grappige witte toefje op zijn staart licht heen en weer zwiepend.
De laatste weken was het puur genieten, want Oskar besloot op schoot te komen krullen en zijn muurtje was om.
Lieve Oskar, wat gaan we jou missen, je gekke buien en de gezelligheid op de bank. Al jouw verzorgers wensen jou zoveel goeds toe, het is je zo gegund...
Je woont nu in Geleen, en daar woont nog een aids-positieve kater. Het zal misschien een beetje moeilijk voor je zijn, en waarschijnlijk vind je die andere kater maar een rare snuiter. Maar hier moet je eventjes doorheen, je hebt twee fantastische lieve baasjes gekregen die jou alle tijd van de wereld geven. En wie weet, ben je morgen al aan het springen achter de veertjes. En jazeker, ook jij bent weer het levende bewijs dat aids-positieve katten plaatsbaar zijn!
Dag Oskarito, een aai over je bol x

21-03-2014
Nieuwe bewoner Beer

Gisteren is er bij ons een nieuwe aids-positieve kater in de opvang gekomen. Hij werd vorig jaar gevonden aan een appartementsgebouw in Gent. Deze goedzak was overgeleverd aan de goedheid van de buurtbewoners. Ge...lukkig kon hij snel binnenkomen bij onze collega's Kat Zoekt Thuis in Gent. Hij bleek helaas na 2 verschillende testen aids-positief te zijn en verbleef vervolgens maanden bij zijn opvanggezin. Toen men vroeg of Buddy kat een plekje vrij had, besloten we hem deze week nog te laten binnenkomen.
Onze grote dikke knuffelbeer moet nog even wennen. Het is een hele lieve zachtaardige kerel, maar ja, al die veranderingen ineens, dat hakt er toch even in. Neem je tijd maar mooie knappe Beer, we gaan je lekker vertroetelen en in de watjes leggen. Daarna gaan we op zoek naar de ware persoon voor jou, want we weten zeker dat deze bestaat!

21-03-2014
Onze mooie Pierke

Hier is tie dan, onze jongste telg van Buddykat, Pierke 1 jaar oud.
Zijn opvangmama heeft ons een update doorgegeven van hem.

Met Pierke gaat het uitstekend.
Pierke wordt erg opgewonden als hij de andere katten van ons gezin ziet. Hij steekt zijn poten door de deur en maakt purrende geluiden.
Pierke is een enorme knuffelkat. Ik kan hem over mijn schouder leggen en gewoon achter de pc werken. Hij blijft gewoon op mijn arm hangen en kopjes geven en spinnen.
Slapen doet hij het liefst onder het tafeltje, op een dik kussen.
In het begin speelde hij nauwelijks, maar nu is dit heel anders. Hij speelt met alles en houdt van ingewikkelde speeltjes, maar ook de muisjes vliegen door de hele ruimte.
Op het konijntje wordt nog dagelijks geblazen. Dit vindt hij echt akelig.

Wel krijgt hij goed voer, Hills of Schesir brokjes en natuurlijk gourmetjes en Almo Nature. Dat gaat echt prima.
Hij blinkt als een spiegeltje en de huidschilfers zijn grotendeels verdwenen.
Wel heeft hij wat last van een tranend oogje en ik heb het idee dat hij een verstopt traanbuisje heeft. Hij heeft er zelf geen last van, maar ik maak iedere dag zijn oogje schoon.
Ik noem hem ook wel eens Pierske, want hij heeft een rond perforatie gaatje in zijn oor, waarschijnlijk van de castratie in de zwerfgroep. Eigenlijk gewoon een heerlijke onbezorgde, vitale kater, die geniet van de aandacht en verzorging.
Hij laat ook alles toe.

19-03-2014
Hoe gaat het met Boudewijn

Het is alweer iets meer dan 1 jaar geleden dat onze ex-opvanger Boudewijn definitief zijn gouden mandje heeft gekregen bij zijn opvangmama. Hij heeft ondertussen nog 2 kattenvriendjes erbij gekregen die "niet" aidspositief zijn. Maar dit is helemaal geen probleem, de groep is stabiel en Boudewijn is zelfs beschermend over de 2 jongste telgen.
Hier een korte update van zijn opvangmama:

Mijn mannen en ik zijn hier al goed gewend. Boudewijn is helemaal op zijn plek in Delft. Genoeg ruimte om de hele dag binnen te zitten en een mooie afgeschermde tuin om de hele dag buiten te zitten. Hij heeft nu een kattenluik zodat hij, wanneer hij het maar wil, lekker naar buiten kan. Hij vindt het heerlijk om in het zonnetje te liggen.
Ze hebben al een standaard ritme: mij wakker maken, eten, naar buiten, spelen, weer naar binnen om te eten, nog even buiten kijken en dan binnen nog een keer spelen en uiteindelijk slapen.
Boudewijn is ook een echte knuffelaar, vindt het zo fijn om samen op de bank te liggen.
Hij kan het goed vinden met de zwarte mannen Terro en James.
Hij is wel duidelijk de baas maar hij is heel mild tegenover ze.
Groetjes van Samantha, Boudewijn, Terro en James

17-03-2014
Een happy end voor Oskarito!

Gisteravond gingen mensen bij Flo op kijkbezoek. Ze vonden haar enorm leuk en zagen haar wel zitten als speelmaatje voor hun aidskatertje. Helaas was er totaal geen match met Flo. Flo is Flo niet zonder Morre en Morre is Morre niet zonder Flo.
Het wordt meer en meer duidelijker dat Morre en Flo zijn zoals Ying en Yang, zoals kaas en wijn, het taartje en de slagroom.....
Zij zijn gewoon het perfecte duo en wij hopen van harte dat ze samen een gouden mandje zullen vinden.
Omdat het met Flo niet gelukt was, vroegen de mensen of ze nog even naar Buddy Kat mochten komen. Eventjes kijken of er daar misschien een speelmaatje voor hun katertje was. En ja hoor, bij het zien van onze Oskar was er meteen die blik die zei: DAT is em! Super voor onze Oskarito, maar even verschieten voor ons verzorgers. Zo snel.... wie had dat ooit gedacht?
Gelukkig hebben de mensen alle begrip en komen ze hem pas volgende zaterdag ophalen. Zo kunnen de buddy kat verzorgers nog op hun gemakje afscheid nemen van onze schootkater.
Jaaaa, de laatste weken vindt Oskar het super om op schoot bij je te liggen. Lekker aaien, knuffelen, strelen en tegen je kletsen.
Lieve jongen, nog eventjes van je profiteren deze week en dan wuiven we je uit naar je nieuwe familie.

14-03-2014
Cadeautjes voor onze mannen

Gisteravond zijn onze Buddy's lekker verwend:-) Twee lieve mensen uit Tongeren kwamen ons verrassen! Ze hadden vanalles meegenomen: Diabetic voer voor onze Thor,  Urinary voer voor Sumo, snoepjes, speeltjes... keukenrollen, ontsmetteingsmiddel en voor onze kittens: melk en een zuigflesje. Superrrr bedankt!!

02-03-2014
Morre is heel slim!

Hij heeft alle snoepjes ontdekt!Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg