Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

22-04-2014
Zoekplaatje

Als Morre van huis is slaapt Winston (eigen kat) in zijn mandje.

Morre en Flo mochten weer op de erf en Winston was er ook. Er was teveel wind voor Flo, die terug in haar zetel ging liggen. En ook Winston vond er een tochtvrij onderkomen.

17-04-2014
Stilletjes zit ik door het venster te kijken...

Het zonnetje schijnt , ik knijp mijn oogjes dicht en geniet van de warme zonnestraaltjes. Ik geniet van de mensen rondom mij, van mijn twee kattenvriendinnetjes die bij mij wonen. Ik leg mijn kopje op schootjes, laat me strelen en ga kroelen, ik vind het zo fijn. Na zoveel jaren gezworven te hebben, heb ik ondervonden hoe het is om welkom te zijn!
Niet meer bang voor mensjes te hebben, mijn eten, drinken en aandacht te krijgen dat ik zo nodig heb.
Het enige nadeel: ik ben kilo's bijgekomen, het gevolg van het goede leven. Mijn opvangmama zegt dat ik al een mooie kater was, maar nu als dikkertje, ben ik nog véél mooier!
Ik ben gelukkig, ik heb geluk gehad, met het geduld van mijn personeel en met de kans die ik gekregen heb. Veel van mijn vroegere vrienden zwerven nog steeds rond, hebben niet zo veel geluk als ik. Ik hoop dat ook zij het geluk van een warme thuis zullen vinden, ooit zullen weten wat het is om verwend te worden.
Ik ben het voorbeeld van hoe een ongelukkig mager oud diertje, dat aan het verpieteren was, een frisse verschijning kan worden. Als er maar een beetje tijd en aandacht aan wordt besteed.
Ik ga nu mijn driegangenmenu verorberen, en dan nog eventjes lekker met mijn dikke buikje uitrusten op schoot bij mijn opvangpapa.

Knuffel, Lewie! xxx

12-04-2014
Wout is geplaatst!

Tijdens het inpakken van mijn koffertje, blik ik even terug op mijn leven voor mijn gouden mandje............

Omdat ik liefst alle personeel en aandacht voor mij alleen wilde hebben, voelde ik me niet meer gelukkig in Buddykat. Ik mocht bij een opvanggezin gaan wonen, helaas ontwikkelde mijn opvangmama een zware kattenallergie. Ze waren verplicht om een nieuw opvanggezin te zoeken ofwel een rechtstreeks definitief huis voor mij. Daarom hebben ze meteen een oproep via Facebook gedaan, speciaal voor mij! Diezelfde avond hebben nog mensen gereageerd en vandaag ben ik definitief naar mijn gouden mandje vertrokken.
Een moeilijk moment voor mijn opvangmama, lezen jullie mee?

Om 11.00u gaat de deurbel. Wout schrikt er niet van, hij heeft nog niet door wat er gaat gebeuren. Maar ik weet het wel en mijn hart maakt toch even een sprongetje. Daar is de nieuwe familie van Wout! Zoals Wout kennende blijft hij gewoon lekker lui op de stoel liggen en denkt: mwaaaa ik lig hier goed. Totdat hij het bakje Temptations hoort. Eerst geef ik hem er een paar en daarna zijn nieuwe baasjes. Natuurlijk snoept hij ze lekker op en loopt hij dansend rond de benen van zijn nieuw bazinnetje.
Een aaitje over zijn hoofdje kan hij natuurlijk ook appreciëren.
Na een uitgebreid afscheid en invullen van de nodige documenten geef ik Wout nog een dikke knuffel en kus en wens ik hem het allerbeste en alle geluk voordat we hem in zijn reismandje doen.
Daarna hebben we alle nodige spullen en Wout zelf in de auto geplaatst en hebben we met z'n alle (Bart, Liene en ik) hem uitgezwaaid, met de nodige traantjes.
Groetjes Liesbeth
 
En enkele uurtjes bij zijn baasjes.... he is HOME!
 

 

11-04-2014
Sumo is geboeid

door de vogeltjes!

05-04-2014
Ex opvanger Corky

Kennen jullie Corky nog? Onze mooie rooie kater van BuddyKat?
Hij is nu iets meer dan een half jaar geleden geplaatst en we hebben een kleine update gekregen van hem.Met Corky is alles super hier.
Hij krijgt nog steeds die Royal Canin korrels voor diabetes en die potjes van Hills. En hier is hij eigenlijk heel goed mee.
Van zijn suiker heeft hij ook geen last meer gehad.
Hij heeft soms last van extreme drang naar aandacht!
Hij is hier 'The Big Boss' in huis hoor: alles en iedereen wijkt hier voor Corky, hij wijkt voor niemand.
Als onze grote hond aangelopen komt, blijft Corky mooi op zijn plaats staan in het midden van de doorgang en blaast hij. Daardoor kijkt de grote hond mij dan heel vragend aan, omdat hij niet durft passeren. Ik moet dan eerst Corky wegsturen vooraleer onze grote hond durft te passeren. Corky is een kleine rosse met een immense uitstraling!

Vele groetjes van al jullie buddykat-katjes!!!

Nog een filmpje uit de oude doos ...
http://www.youtube.com/watch?v=dh-gKEXf5RU&feature=youtu.be

01-04-2014
Morre en Flo

Joehoe, hier zijn we nog maar eens, Morre en Flo. Ja mensen, wij wachten nu al heel lang op ons gouden mandje en stiekem hopen we dat wij voor altijd bij mekaar kunnen blijven. Wij zijn mekaars tegenpolen en zoals gekend “opposites attract”!

Ze zeggen dat ik (Morre) een moeilijk karakter heb, en dat ik een macho-man ben omdat ik het niet altijd goed met andere katers kan vinden. Ik kreeg hier dan ook het gezelschap van een knappe kattin Flo. Zij heeft een hard leven op de straat achter de rug en is zeer achterdochtig. Mijn bruisend enthousiasme staat dan ook haaks op haar stille gereserveerdheid. Zij had duidelijk een oogje op mij, kwam dan een beetje opdringerig tegen mij aan staan wrijven, neen, ik wist eerst niet goed wat ik met haar aanmoest. Ik toon mijn tere hartje ook niet aan de buitenwereld, maar eens we alleen zijn, dan kruip ik gezellig bij haar in de zetel. Als ik in haar buurt blijf, dan krijgt ze ook weer meer vertrouwen.

Verder amuseer ik mij hier wel. We hebben goed opgeleide dienaren, die voor ons het huishouden doen, en voor lekker eten zorgen. Hoewel, soms durven ze wel eens een vies pilletje onder mijn eten doen als ik teveel aan mijn pels lik (Morre heeft cortisone nodig owv eosinofiel granuloom).

Maar genoeg gekletst. Ik moet nu weg. We hebben zo dadelijk een afspraak bij de kapper voor een goede borstelbeurt.Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg