Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

27-01-2014
Leiwe heeft de klik gemaakt

Hey allemaal, ik ben Lewie, maar jullie kennen me al als dat schuwe boze katertje. Ik word zelfs 'opa' genoemd bij mijn lotgenootjes.
Ik was zo angstig toen ik pas bij mijn opvanggezin kwam. Ik was nog nooit ergens binnen in huis geweest.... Ik wist niet hoe het er in een huishouden aan toe ging. Ik moest op mijn oude dag nog zoveel leren, dat is moeilijk hoor!
Maar de mensjes hebben geduld met me, véél geduld en nog altijd. Ze lieten me mijn eigen gang gaan, me op mijn eigen ritme alles verkennen.
Het heeft mij en mijn mensjes veel bloed, zweet en traantjes gekost. Maar ze gaven me de liefde die ik nodig had. En stilletjes aan kreeg ik vertrouwen, ook mijn mensjes die toch in mij bleven geloven.
Ik was bang, maar ik zag ook dat die grote meneer des huizes een beetje bang was van mij. Ah ja, ik was bang van handjes en hij van mijn nageltjes. Ai ai, ik kon flink uithalen hoor! En nu?
Tja....ik ben op een dag naar hem toe gegaan en ben tegen hem opgekropen. Ik heb hem stilletjes in zijn oor gefluisterd dat hij niet bang hoefde te zijn, dat hij me gerust mocht aaien. En dat doen we nu ook, elke dag!
En ik geniet ervan en hij geniet van mijn zachte vacht onder zijn grote handen. Niemand had dat ooit verwacht, zelfs ik niet.
Ik ben nog steeds een beetje schrikachtig en kan nog niet tegen plotselinge handjes. Dat vind ik nog een beetje eng. Maar mijn opvangmama is zo trots op me!
Ze had dit ook nooit verwacht, ze had de traantjes in haar ogen toen ook zij mij eindelijk mocht aaien.
Ik ben op de goede weg, elke dag een beetje meer. Ik sta versteld wat ik nu allemaal durf en ben trots op mezelf!!!!
Lieve groetjes van (opa) Lewieke x

24-01-2014
Nieuwe opvanger!

Daar is ons manneke, een lieve schattige teddybeer met een volle toet! Ach ja, hij is aids positief. Verwacht?
Pierke zat al sinds juni 2013 in het dierenasiel Sint Truiden. Uiteraard moest hij in quarantaine, waardoor helaas zijn bewegingsvrijheid beperkt werd. We namen hem over, omdat wij een gespecialiseerde tak in onze organisatie hebben, nl Buddy Kat. We hebben al veel aids- positieve katten overgenomen van instanties en nu viel de beurt aan Pierke.
Er gaat hier een wereld voor hem open, hij mag rondlopen en zich nestelen op schoot, al spinnend en genietend.

Wat ben jij lief! Je bent onlangs geopereerd aan je oogjes, want je oogleden groeiden naar binnen ( entropion). Binnenkort mogen de draadjes eruit en zullen we een check up laten doen bij onze dierenarts.
Maar hey, jij bent echt leuk en je bent volgens mij super blij in je nieuwe opvang. Zo aanhankelijk en gezellig, je loopt de hele tijd je opvangmama achterna. Een echte grote zwarte reus om heerlijk in je armen te sluiten en je gek mee te knuffelen:-)

19-01-2014
Honger!

Lewie roept al om 7 uur 's morgens, eten- eten -eten! Hij eet vier tot vijf keer per dag, das dus heel veel.
Ook kleine natte brokjes zijn geen probleem meer, zijn kaakjes zonder tandjes zijn goed getraind:-)
Als je roept, komt hij zich al uitrekkend naar je toe, totdat hij je handen ziet, en dan krijg je weer een pats! Gossie, ik moet leren mijn handen te verbergen.
Zijn naam kent hij goed, Lewie!! Mauwemauwemauwe, krijg ik eten? Nee Lewie, ik wil je eens een keertje aaien, kom je ooit eens op mijn schoot hangen? Mauwemauwemauwe, ok Lewietje, je krijgt je eten, hongerlijdertje. Ach, als dat je blij maakt, dan maakt het mij ook blij oude man, knabbel maar ...
Opvangmama Sonja

13-01-2014
Hoe gaat het met Elmo ( Bike)

Begin mei 2013 kwam hij in kritieke toestand bij ons binnen.
Hij was aangereden in Zolder en in zware shock naar de dierenarts gebracht.
Zijn kaak was gebroken, hij had een klaplong en zijn pootje was verlamd. Hij heeft twee operaties moeten ondergaan, een kaakoperatie en een pootamputatie.
Hij werd ook nog eens aids positief getest, ook dat nog! En weet u? Het gaat geweldig met hem!

Hieronder een update van zijn nieuwe familie:
'Alles gaat nog steeds supergoed met Elmo/Bike.
Hij is wat dikker geworden, maar we letten goed op zijn eten, misschien is het wel wintervacht.
Elke dag zie je hem andere dingen doen en bijleren, zijn krabpaal wordt steeds meer en meer gebruikt, net zoals zijn gepersonaliseerde bed..
Ondertussen vindt hij het ook niet meer erg als je hem oppakt, op voorwaarde dat hij dan geaaid wordt natuurlijk. We hebben ook zijn favoriete speelgoed ontdekt: TOUWTJES, hoe langer en hoe dunner, hoe beter! Alle knuffeltjes, balletjes, daar kijkt hij amper naar om, maar achter een touwtje rent hij doorheen het hele appartement.
En het knuffelmoment 's avonds in de zetel, dat wil hij ook nog altijd voor geen geld ter wereld missen, dan kruipt hij tussen ons in en wordt hij door de twee baasjes tegelijk geknuffeld, wat wil 'n kat nog meer?'

08-01-2014
Dank aan de mensen van het oud ijzer

Deze week kregen een envelopje van enkele mensen die een jaar lang oud ijzer hebben opgehaald in Tongeren. Buddy Kat en een hondenorganisatie waren hun goede doel.
Na een jaar lang zwoegen, sorteren, platmaken van blikjes, op en neer naar de ijzerman rijden, kregen we tadaaaa... maar liefst 500 euro geschonken! Dank jullie wel lieve mensen!

07-01-2014
Hoe gaat het met Guus en Igor!

Baasje vertelt:
"Wij stellen het wel, wij hebben onze thuis gevonden.  
Ze maken het hier best naar ons zin, in de zomer hadden we zelfs een zonneterras en een afgesloten tuintje, hoe heerlijk was dat want we konden het gras voelen.  
We hebben er hier nog wat vriendjes bij gekregen, wij hebben nog een vriendinnetje bij Folstja.
Ik (Igor) moet wel iets bekennen, ik ben in love op Folstja.  

Zie maar op het fotootje als we beiden naast mekaar liggen op de warme verwarming, we kunnen mekaar niet meer missen.Ik (Guusje) hangt meer bij de konijntjes die vaak mee binnen in de zetel vertoeven het zijn schatjes, ons mama heeft ze met de papfles grootgebracht. Momenteel zijn hier nog twee katten in opvang dus je ziet maar we hebben gezelschap voldoende.
Veel liefs en bedankt voor jullie goede zorgen voor ons toen we nog in Tongeren woonde. Igor en Guusje."

01-01-2014
Gelukkig Nieuwjaar!

 

Lieve mensen

2013 is voorbij, we gaan een gloednieuw jaar in. Mag ik u namens het hele team van Zwerfkat in Nood en Buddy Kat een heel fijn, gezond en diervriendelijk 2014 toewensen! We hopen dat al uw dromen zullen uitkomen.
Wij mogen terugblikken op een bewogen jaar. Hoogtepunten en dieptepunten, ze gaan hand in hand.
We werken nou eenmaal met levende wezentjes en daar komt veel emotie bij kijken. Sterftes laten ons niet los, de hele zieke dieren die ondanks onze beste zorg, een sterretje aan de hemel worden. We zullen hen nooit vergeten.
Maar we hebben ook heel veel hoogtepunten gekend, waardoor ons hart weer sneller ging kloppen. Een gevoel dat niet te omschrijven is. Alweer een redding, een mager ziek snoetje kreeg een metamorfose... een stralende blik met blozende wangen. Daar doen we het voor.
Onze opvangers behandelen we net als onze eigen huisdieren en niets zal hen ontbreken. Daar staat onze VZW voor, das ons unieke beleid. Ze krijgen allemaal een kans, want wij hanteren een No-Kill beleid.
Zo wil ik 2014 in gaan, samen met jullie allemaal, samen met al onze opvanggezinnen, verzorgers en vrijwilligers. We gaan ervoor en de dieren staan altijd op nummer 1! Daar staan we borg voor en we gaan niet voor minder.
Bedankt lieve vrijwilligers en gastgezinnen van Zwerfkat in Nood en het fijne team van Buddy Kat! Gelukkig Nieuwjaar allemaal!
Sabine, voorzitterAdoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg