Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei

30-09-2011
Alle fivjes even in the picture!

Geschreven door Bina, onze verzorgster

Doezel
Onze Doezel is op het moment “ de man” van Buddykat.  Hij doet niet alleen de harten van de vrouwen veroveren , hij weet de mannen al net zo goed te bespelen. Hij ziet er een beetje versleten uit, zijn staartje staat krom, hij ziet er precies ook altijd vuil uit, soms lijkt het of zijn kopje scheef staat, maar wat is hij toch o zo een lieverd ! Als je binnenkomt bij Buddykat, is hij het welkomstcomité. Hij schreeuwt dan zo hard om eten en om knuffels, en jaaa, dat is niet moeilijk. Aangezien hij zelf doof is, heeft hij helemaal niet door hoe hard hij schreeuwt.
Maar het liefste kruipt hij langs je benen omhoog tot in je nek. Hij kan zich dan zo tegen je aandrukken en geniet heel intens van de knuffels die hij krijgt, tot kwijlens toe. Soms geniet hij zo fel dat hij zijn tongetje heeft uitsteken, heel grappig om te zien. En als je dan ook nog met hem op bed gaat liggen, dan is hij helemaal hoteldebotel. Dan komt hij boven op je liggen en drukt zijn kopje tegen je gezicht aan en duwt, duwt , duwt….hij krijgt er gewoon niet genoeg van. Hij plakt dan als lijm aan je, en echt hoor…je moet moeite doen om hem terug van je af te krijgen.
Het liefste zou hij de hele dag op je arm willen hangen en knuffelen, en dat gaat niet altijd. De andere buddy’s moeten ook wat aandacht krijgen, en daar heeft Doezel het soms moeilijk mee. Hij deelt je niet graag met een ander, bang dat hij niet genoeg knuffels krijgt. En dan kan er soms wel eens een tik vallen, maar al bij al …degene die echt een schoot – en knuffelkat tegelijk wil, die moet bij Doezel zijn.
Hij heeft alles in huis om aan je wensen te voldoen.

Seppe

Seppe is de meest verlegen Buddy die we op het moment in Buddykat hebben.
Als je binnenkomt staat hij je van op een afstand in de gaten te houden, en heeft hij de neiging om zich te verstoppen. Maar als hij dan ziet dat de kust veilig is, komt hij beetje bij beetje korter naar je toe.
En als hij dan ziet dat je met één van de Buddy’s aan het knuffelen bent, dan is hij er ook meteen bij. Hij komt dan tegen je aan leunen, kruipt heel langzaam naar je nek toe, kroelt, kronkelt zich in allerlei bochten….zodat je ieder lichaamsplekje van hem zou aaien. Dan begint zijn motortje volle bak te draaien, en dan is hij helemaal “woezie”. Hij raakt precies in extase, zo kan hij genieten  van alle knuffels, je moet nu zelfs oppassen als je de kattenbak wil proper maken, want hij klimt via je rug naar je nek.
Hij kan je ook zo verliefd aankijken, hij kijkt zo doordringend, bang om iets verkeerd te doen zodat je zou stoppen met hem te knuffelen of te aaien.
Hij is een echte levensgenieter, gaat nu ook af en toe naar de buitenren om van het zonnetje te profiteren. Ja….geef hem eens ongelijk, als je het goed hebt, moet je het ook zo houden is zijn motto !

Willem

Willem is een geval apart. Hij kon in het begin niet aarden in Buddykat en is toen verhuist naar Sabine die naast Buddykat woont.
Beetje bij beetje is hij zich onder de mensen beginnen te begeven, en na een tijdje heeft hij ook weer de weg naar Buddykat gevonden.
Er zijn dagen dat hij lekker voor zijn bakje eten komt en weer weg is. Maar er zijn ook momenten dat hij fijn in Buddykat blijft, met de balletjes en de muisjes spelen, daarna rusten in een van de krabpalen of in de “schoen”, en dan kan hij zelfs ook genieten van een aaitje en een knuffel.
Maar Willem is niet Willem als hij ook af en toe eens de grommelpot kan uithangen. Dan wil hij echt niets weten van een knuffel en laat dat ook goed merken.
Soms lijkt het of hij schrik heeft om zijn ware aard te laten zien, dat hij zich “hard” opstelt om weer niet ontgoocheld te worden. Wat heeft deze jongen dan ook niet allemaal meegemaakt in zijn vroegere leven.
Eigenlijk is het een macho, die diep van binnen toch een heel zacht karakter heeft. Dit zal zich alleen maar uiten als hij ergens kan zijn, waar hij alleen de man des huizes is. Eigenlijk doet Willem me denken aan onze Benneman, hij is nu ook zo een watje geworden bij zijn nieuwe eigenaars. O ja, en niet te vergeten……eten !! Daar kan je Willem altijd mee verleiden, maakt niet uit of het lekker is, als het maar veel is, zegt hij.

Boudewijn

Boudewijn is denkelijk vroeger veel gepest in zijn zwerversbestaan. Hij draagt nog sporen van littekens op zijn neusje en zijn oren.
In het begin was hij ook op zijn hoede, en als je hem te snel  wilde aaien, deelde hij meteen tikken uit om je op afstand te houden. Naarmate de tijd vorderde is Boudewijn beginnen te ontdooien. Hij begon te genieten van strelingen en aaitjes aan zijn wang en kopje, was af en toe te vinden voor een spelletje met de hengel.
Maar het liefst ligt Boudewijn lekker relax op bed of in de zetel, te dommelen…uren aan één stuk als het moet. Hij heeft graag privacy ! Uiteindelijk zijn we erachter gekomen dat hij enorm kan genieten van de hengel met het roze pluimpje. Daar is hij altijd voor te vinden, zelfs een korte kambeurt kan hij nu appreciëren.  Maar als hij er genoeg van heeft, dan laat hij dit ook wel merken.
Hij geeft zelf wel aan wanneer hij te vinden is om te spelen of te knuffelen, of wanneer je hem met rust moet laten.
Ook blijft hij nog steeds op zijn hoede voor onverwachte dingen en is hij zeer alert. Bij het minste geluid wat niet bekend is voor hem, gaat zijn koppie rechtop, oortjes gespitst en wachten wat er gaat gebeuren. Maar als hij merkt dat er niets aan de hand is, dan gaat hij ook weer gewoon even zalig verder liggen met dommelen. Of je hebt kans dat hij je dan met een heel brutaal gezicht bekijkt van….wat moet dat ? Enig om te zien.
Het was een ruwe bolster, die ontdekt heeft dat er ook liefde in de wereld is.

Matzie

Na zijn  ontsnapping uit Buddykat , had niemand van ons nog durven te denken, dat we hem nog ooit zouden terug zien. Hij moet toch beseft hebben dat het bij ons nog niet zo slecht is, want hij is toch maar mooi teruggekomen.
We kennen hem nog niet zo goed. Eerst was hij onder de indruk van het hele gebeuren i.v.m. het vangen van hem in de kooi, en wilde hij toch op één of andere manier weer weg.
Hij is nog een beetje schrikachtig, maar we geven hem alle tijd om te wennen aan ons, en aan Buddykat. Het staat wel vast, één ding is zeker ….wie Matzie ziet is verkocht !
Hij heeft zo een mooie lange rode/blonde manen, doordringende oogjes die naar liefde vragen. Hij vindt het ook heerlijk om op schoot te zitten en zich te laten betuttelen. Dan gaat heel zacht het motortje van hem aan. Hij kan zo intens genieten van de aandacht die je hem geeft, dat je er zelf blij van wordt.
Verder zullen we even moeten afwachten hoe hij zich verder gaat ontplooien in Buddykat. Maar we hebben er alle vertrouwen in, met deze jongen zal het ook wel goed komen.
 

21-09-2011
Willem in the picture

Het is in deze periode van groot belang dat we onze FIVjes geplaatst krijgen, de wachtlijst wordt langer en langer..... dus werk aan de winkel voor ons om hen extra in het zonnetje te zetten! Spreek het voort.

 

18-09-2011
Leuke kiekjes

van Doezel en Seppe

 

 

18-09-2011
Matzie

Hij vertrouwt het nog niet allemaal. Hij inspecteert alle deuren en hij is ervan overtuigd snel weer de benen te nemen. Dacht het niet lieve jongen!
Afgelopen nacht heeft Sabine bij hem geslapen op de grond. Wat dekens op de grond en we zijn op weg. Hij was nl erg onrustig. Die nacht heeft hij niet veel geslapen, kwam kopjes geven, prrrrrr concert, maar hij was ongewennig.
Maar wat een schat ben jij! Zie hier

16-09-2011
Groot nieuws! Matzie is...

BACK!

Heerlijk dat geluid van een dichtslaande vangkooi:-))
Op 7 juli werd Matzie naar Buddy Kat gebracht en hij ontsnapte dezelfde avond.... verschrikkelijk!
In al die maanden geen enkel spoor van hem. Niemand die hem zag, niemand die belde, hij leek van de aardbol verdwenen. TOT vanavond....
Ik ( Sabine) liep de tuin in en hij keek me aan en spurtte weg. Ik kon mijn ogen niet geloven. Ik was in alle staten, mijn hart sloeg tien keer over.

Ik ging vervolgens uitgebreid in de tuin zitten met allemaal lekker eten, maar nee, hij kwam niet. Dan maar binnen zitten en op afstand toekijken, tot het dwangmatige af.
En hij kwam eten en rende snel weg toen hij me zag. Niet met mij he, dacht ik nog, jou ga ik krijgen vanavond.
Ik zette de vangkooi op scherp en liep hoopvol en zenuwachtig naar binnen. Vanuit het raam zat ik minutenlang te staren. Geen Matzie. Na een half uur kwam hij weer tevoorschijn en hij had honger. " Come to mamma" fluisterde ik met mijn zweethanden ineen. " ja , jij hebt honger he, loop maar stapje verderrrr". En ik zag hem lopen... ik wist niet wat ik zag. Loop verder was alles wat ik dacht: hij hengelde naar het eten.  BOEM, de vangkooi sloot en Matzie zat erin. YES. Adrenaline, ik sprong in de lucht, maakte een dansje en begon te juichen. Mijn man bekeek me op afstand en moest zachtjes lachen.

Na 2 maanden en 1 week  is Matzie terug... , kan het nog niet geloven. Hij is ondertussen gekalmeerd en komt kopjes geven en ik hoor een zacht gespin uit zijn keeltje komen. Hij heeft goed gegeten en lijkt tevreden te zijn. Matzie wat zijn we blij, poeh!

Dit geeft hoop, dit toont aan dat ook na enkele maanden uw dier kan terugkomen, uit het niets. Alles is mogelijk.
 

14-09-2011
Het gaat goed met Oskar!

Vandaag kregen we het geweldige nieuws dat onze Oskar ( na dikke 2 jaar opvang en onlangs zijn gouden mandje gevonden) het uitstekend maakt!
Hij bloeit steeds meer open en  geeft zijn baasje Kelly vele kusjes. Hij vindt het heerlijk om gestreeld te worden en begint er nu ook al naar te vragen!
We missen je kleine man, maar van zulk nieuws worden we altijd heel vrolijk:-)

10-09-2011
Boudewijn movie!

07-09-2011
We helpen waar we kunnen

U krijgt misschien niet dagelijk van ons updates, maar besef dat we achter de schermen  enorm veel ondernemen.
We krijgen zeer geregeld telefoons van eigenaren die het niet meer zien zitten na het verdickt: uw kat heeft aids, best inslapen.
We begeleiden eigenaren met FIV positieve katten, we geven raad en staan hen bij.
Er is nog altijd een stop met aanname in Buddy Kat vanwege de schimmeluitbraak bij Seppe. Het gaat nu al een stuk beter met hem! Het lijkt de goede kant op te gaan, maar we moeten voorzichtig zijn en de wachtlijst groeit en groeit....
U mag gerust weten dat ik als voorzitter ( Sabine) soms nachten lig te woelen omdat die verdomde schimmel niet weg is.
De wachtlijst blijft maar groeien en groeien.... we zijn dan ook de enige officiele opvang van fiv katjes in Belgie.Hoe erg is het dan om te moeten zeggen: neen, nu kan het niet.... dat raakt  tot op het bot.
Dankzij een congres in Spanje (via onze vaste arts) is de grote professor Hartmann op FIV gebied ook Buddy Kat ter ore gekomen. Ze was geinteresseerd in onze aantallen FIV vals positief....

04-09-2011
Okke

is helaas overleden.... rust zacht lieve jongen.

04-09-2011
Onze hernieuwde ruimtes

     

 

03-09-2011
Okke...

 
Brood brood mager...

We weten niet of hij definitief aidspositief is, maar de alarmbellen zijn afgegaan.
Hij is helaas positief op de eerste test van het labo, plus zijn zijn nieren niet oke.

2-9-2011
Vanavond een spoedmelding uit Kaulille: een volwassen zeer onderkomen kater, oogde erg ziek. Eigenlijk hebben we helemaal geen plek voor volwassen katten, maar dit klonk verontrustend, we wilden hem helpen. De meldster had hem in het bos gevonden en hem tijdelijk in haar garage gezet. Nergens kreeg ze respons.....
Wij zijn gaan kijken en dat was maar goed ook.
Dit allerliefste charmante katertje was erg uitgedroogd, broodmager, dikke snottebellen uit zijn neusje, hij stonk en heeft bruinige vacht van ontbering ( we denken dat hij zwarte vacht heeft). 
 

Momenteel gaat het slecht met hem, hij moet veel braken. Is het vele braken door weer eten na lange tijd ontbering, of ligt het aan zijn nieren?Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg