Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

06-07-2018
Bikkel

 

Hij is één van de zovele bewijzen dat elk leventje het waard is om voor te vechten!
Hier is zijn verhaal…
Alsof het zo moest zijn besloot Bikkel op een nacht door een kattenluikje in een garage naar binnen te glippen.
Daar was het te doen, want daar wonen nog andere katjes die eten kregen. Slimme Bikkel!
De volgende morgen vond de melder hem. Hij zag er vuil en zeer onderkomen uit, wat nu?"
Bikkel kwam bij ons binnen en we zagen meteen dat het heel erg fout was met zijn bekje.
Onze dierenarts besloot hem meteen te opereren, het arme dier had pijn.
Bikkel kreeg zijn operatie, al zijn tandjes werden verwijderd. Dat moet een opluchting zijn!
Helaas bleek onze jongen ook nog eens positief te zijn voor kattenaids, maar geen nood. Bij ons is hij van harte welkom!
Bikkel knapte niet op, zijn bekje bleef enorm ontstoken. Op dat punt beslissen veel monden: "Inslapen."
Maar we zijn wel wat gewend, ook onze dierenarts vond dat hij een tweede kans verdiende. Hij kreeg opnieuw een operatie. Ditmaal werden er injecties rechtstreeks in zijn bekje aangebracht, plus werd er een maagsonde ingebouwd, zodat Bikkel eventjes niet zelf hoefde te eten.
Maar Bikkel heeft duidelijk zijn naam niet gestolen, want hij begon zelfstandig zijn papjes naar binnen te smikkelen  Oke....
Hij genoot intens van de knuffels en de aaitjes, ook begon zijn gewicht toe te nemen. Jazeker, hij weegt nu zelfs 700 gram zwaarder!
Eergisteren even op controle bij de dierenarts en ditmaal hadden zijn slijmvliezen weer kleur gekregen, hij kwijlde amper uit zijn bekje, dus... hup de maagsonde eruit!
Al met al niet verkeerd voor onze Bikkel!
Hij krijgt nu dagelijks hele goede pijnbestrijding en antibiotica om zijn bekje de kans te geven om te genezen.
We zijn er nog lang niet, we kijken heel goed naar zijn gedrag en of hij zich lekker voelt...
In dit filmpje zie je hoe intens hij geniet van knuffelen, dus waarom zou hij een spuitje moeten krijgen? Elke dag is er eentje voor Bikkel en zolang hij geniet, heeft hij recht om te leven. Zo zit dat.

(Bikkel is momenteel enkel op afstand te adopteren)

06-07-2018
Welkom Joep!

 

Joep kwam onlangs binnen in Villa Vagebond. Al jaren zwerft hij buiten rond in de buurt van Kinrooi. Gelukkig werd hij daar steevast gevoerd door een dame. Maar nu gaat zij verhuizen en de zwervertjes kunnen niet mee. Zo kwamen ze bij ons terecht…

Maar na een sneltest, en vervolgens ook een Western Blot labotest blijkt Joep FIV-positief te zijn. Wat een tegenvaller voor Joep, maar geen nood. Joep blijft natuurlijk even hard welkom in Villa Vagebond! Voortaan verblijft hij in de Junglekamer, waar ook onze andere Buddy Kat vriendjes verblijven. Wees welkom lieve jongen, we gaan je vertroetelen en later ook een fijn baasje voor je zoeken! 

06-07-2018
Ook voor Binki een hartverscheurende beslissing moeten nemen...

Rust zacht allerliefste, mooie Binkie! 
 

Alweer een zware opdoffer, die kregen we gisteren al… als een donderslag bij heldere hemel.
Op dinsdag komt onze dierenarts elke week langs in Villa Vagebond. Dan zorgt hij dat alle katjes die nog niet in orde zijn hun vaccin en chip krijgen, gesteriliseerd worden en indien nodig kijkt hij natuurlijk ook de katjes na die andere verzorging nodig hebben. Binkie stond eigenlijk helemaal niet ingepland, maar onze verzorgster schrok toen ze hem ’s morgens aantrof. Hij was heel erg mak, zijn haartjes stonden warrig en hij leek vermagerd… Onze dierenarts onderzocht hem, en wat bleek: Binkie had een enorme tumor in de buik, wel ter grootte van een tennisbal. En daar was niets meer aan te doen... Binkie toch, lieve jongen. Je moet je zo lang sterk gehouden hebben! 
In eerste instantie zouden we hem heel nauw gaan opvolgen en vertroetelen, we zouden hem de weken geven die hem nog gegund waren. Maar vanmorgen bleek al snel dat het écht niet goed met hem ging. Hij zag af, hij had wellicht erg veel pijn. We konden niet anders dan alweer een hartverscheurende beslissing te nemen om hem een langere lijdensweg te besparen…
Lieve Binkie jongen, die vuile tumor heeft ons, maar vooral jou in snelheid gepakt. We hadden jou zo graag een eigen thuisje met een mooie toekomst gegeven. Maar het heeft niet mogen zijn. De enige troost die we hebben is dat je nu wellicht rust hebt gevonden, geen pijn meer, geen zorgen…
Ach lief kereltje, je zal in de Villa gemist worden door ons en door de andere katjes B
Bij ons blijf je voor altijd in onze harten. Je bent voor altijd thuis bij ons… Rust nu maar zacht lieve schat! 
 

06-07-2018
Eden

 

Die vuile tumor was daar terug op je neusje, nu voor de tweede keer. Terug opereren was geen optie, want daarvoor was er te weinig gezond weefsel over. De tumor woekerde door heel je neusje en tastte zelfs het kraakbeen aan. Samen met onze dierenarts overlegden we wat het beste voor jou kon zijn. Zonder medicatie zou je nog enkele weken verder kunnen, maar steeds meer gaan aftakelen. We kregen nog de keuze om je leven via medicatie wat te rekken, maar omdat de andere katten deze medicatie absoluut niet mochten binnen krijgen zou je opgesloten moeten worden in een aparte ruimte, en dat was nu precies jouw allergrootste nachtmerrie. Die stress hebben we jou willen besparen, lieve Eden. We wensten voor jou kwaliteit boven kwantiteit. Niet nodeloos rekken. Jouw laatste weken en maanden ziek opgesloten zitten, je had het vast niet begrepen, het had je nog zieker gemaakt wellicht. Ziek van alle stress. 

Eens de vreselijke beslissing gemaakt was het meteen duidelijk: onze verzorgsters wilden je niet alleen laten vertrekken daar bij de dierenarts. Drie van onze verzorgsters repten zich naar de dierenarts om afscheid van je te nemen en je bij te staan tijdens je oversteek naar de regenboogbrug. We hopen dat je die liefde nog hebt gevoeld, lieve Eden. Diep in onze harten denken we van wel!

Liefste Eden, sterke, maar toch gevoelige jongen. Jij was het boegbeeld van Buddy Kat, jij toonde iedereen dat het ook anders kon. We glommen altijd van trots toen je weer eens op de bank lag, of in de hangmat rustig lag te chillen. Onze kanjer, onze speciale kerel. Nu ben je weer thuis, in Buddy Kat, op je plankje. En straks komt je urntje trots in de kast te staan, voor altijd bij ons. Dit was jouw thuis. Voor altijd, liefste Eden… diep in onze harten! 

06-07-2018
Farah geplaatst!

Farah is vertrokken naar haar gouden mandje...

Afgelopen weekend mocht deze prachtige meid vertrekken naar haar forever thuisje! Als dat geen fijn nieuws is?!
We wensen haar en haar baasje een hele mooie toekomst samen toe! 
Het ga je goed lieve meid, laat je af en toe nog eens wat van je horen?  
Veel liefs,
Team Buddy KatAdoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg