Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

28-02-2018
Gouden mand voor Rififi

 

Rififi lapt zomaar even alle vooroordelen aan z’n laars, want in no time vond hij een eigen thuis!

FIV’tjes niet plaatsbaar? Vergeet het maar! Zwarte katten over het hoofd gezien… dat is dan buiten Rififi gerekend..
Hij gooide al zijn charmes in de strijd en wist zo in geen tijd een eigen baasje te strikken. Hij mocht met koffertjes en al vertrekken richting eigen gouden mand! En wat voor een gouden mand… Rififi mag een ex-opvangertje van Villa Vagebond (Juul) gezelschap houden én krijgt een afgeschermd terras ter beschikking. Bovendien zijn Rififis gloednieuwe baasjes al vertrouwd met FIV'tjes want in het verleden adopteerden zij al twee katjes bij Buddy Kat.

We zijn ontzettend blij dat jij nu alle kansen krijgt, lieve Rififi. Grijp ze maar met beide pootjes en geniet met volle teugen van jouw eigen warme thuis! Laat je nog wat van je horen? Het ga je goed lieve jongen!
Dikke knuffel van Team Buddy Kat 

24-02-2018
Petros, overgevlogen uit Griekenland

Καλωσόρισμα Petros, welkom Petros!

Dit is onze nieuwe vriend, Petros. Vrijdag maakte hij zijn vlucht vanuit Griekenland naar Nederland om vervolgens nog een ritje richting Buddy Kat te maken. Petros leefde in een kattenkolonie, samen met vele andere katten. Deze jongen sprong er altijd al een beetje uit, want hij vroeg de vrijwilligers die hen kwamen voederen steevast om een aaitje en wat liefdevolle aandacht. 
Op een dag begon hij heel erg te snotteren. De Griekse vrijwilligers besloten hem mee te nemen naar de dierenarts en plaatste hem even in een gastgezin. Zo kon hij alle nodige verzorging krijgen. Hij herstelde goed. Waar het oorspronkelijk de bedoeling was om hem terug naar de kolonie te brengen, maakten de vrijwilligers een ander plan. Want gezien zijn zachtaardige karakter en het aankomende koude winterweer gaven ze hem heel graag een bijzondere kans... eentje om een eigen thuis te vinden. Petros zou kunnen genieten van een leven als binnenkat daar hij het meest van al van mensen en een beetje rust houdt. Na verder onderzoek en tests bleek Petros FIV-positief. Een andere optie dan een leven als binnenkat was er dus niet meer, dit was the way to go. En zo werd onze hulp ingeroepen...

Wij zijn erg benieuwd om je beter te leren kennen, lieve Petros. Je bent bij ons van harte welkom, binnenkort gaan we ook voor jou op zoek naar een eigen baasje.

Petros is voorlopig enkel op afstand te adopteren.

 

 

 

15-02-2018
Rollo terug na 1 jaar plaatsing..

Kennen jullie me nog? Ik ben Rollo en ongeveer een jaar geleden had ik mijn forever thuisje gevonden, of dat dacht ik toch.
De laatste tijd gedroeg ik me thuis wat anders, ik kreeg wat probleempjes met de kattenbak. Vorige week werd ik plots in een draagmand gestopt en we gingen een autoritje maken. Zouden we naar de dierenarts gaan om mijn probleempje te bespreken? Niet dus. Ik herkende de omgeving al snel… ja daar was ik al geweest. Het was Villa Vagebond, de plek waar ze me een jaar geleden was komen halen. Niet veel later werd ik naar de Junglekamer geleid, en toen was ze weg… baasje?

Ja ok, ik voelde me niet zo lekker de laatste tijd. Maar hoe moest ik dat vertellen? Ze spreekt geen kattentaal en ik geen mensentaal. Blijkbaar was mijn baasje van oordeel dat het beter was om me terug te brengen naar de Villa. Maar hoe kon ze dat denken? Nu voel ik me niet alleen niet zo lekker, nu voel ik me ook nog gekwetst. In de steek gelaten. Ik dacht dat we een band hadden, iets bijzonders… niet dan?

Nu zit ik hier weer… moet al m’n moed bij elkaar rapen, wie kan ik nu nog vertrouwen? De mensen zijn lief, ja dat wel. Ze verzorgen mijn oogje ook goed hier… al vind ik die verzorgingsmomenten stiekem niet zo fijn.
Nou, laat me maar even hier zitten zo… ik moet nog wat wennen. Ik zit hier goed zo rustig op mijn gemakje…

15-02-2018
Gabber geplaatst!

Het is razendsnel gegaan voor onze Gabber!

De guitige Gabber heeft niet alleen ons hart veroverd. Neen, gisteren was er bezoek in de Villa en die viel als een blok voor deze pientere jongen. Dus mocht Gabber in een sneltempo zijn koffertje maken, iedereen nog eens een kopje geven en vertrekken richting gouden mand! Gedaan met het zwerversbestaan en gedaan met het asielbestaan. Eindelijk zijn eigen plekje, een eigen warme thuis, iets wat hij zo hard verdient!
Heel veel succes lieve knul! Profiteer er daar maar goed van en zorg goed voor jezelf en je baasje!

12-02-2018
Ed...

Ed laat zich een beetje zien voor de foto…

Zoals je kan zien is Ed niet echt heel gelukkig en gezond bij ons aangekomen. Toen hij binnenkwam was het één en al gesnotter. Intussen werd hij al grondig onderzocht door onze dierenarts en heeft hij alle nodige medicatie gekregen om weer aan te sterken. Ed is nog ontzettend angstig. Het grootste deel van de tijd verschuilt hij zich in donkere hoekjes, maar gelukkig eet en drinkt hij wel heel goed. Dat is momenteel het voornaamste! Eén klein
lichtpuntje voor onze Ed: de dierenarts vond zijn gebit nog in redelijk goede conditie.

Ach jongen toch, neem je tijd maar. Geniet intussen van de warmte en al het lekkere eten. Daarna zal je wel merken dat er bovendien ook heel veel liefde bij ons te verkrijgen valt…

12-02-2018
Gabber

Gabber is FIV-positief!

Gabber kwam een tijdje geleden bij ons binnen in Villa Vagebond. Na een eerste positieve FIV-sneltest werd om meer uitsluitsel te bieden ook de Western Blot test afgenomen. En daar kregen we inmiddels het resultaat van binnen. Gabber is FIV-positief.
Jammer, natuurlijk hadden we het liever anders gezien, maar ook met FIV kan deze guitige jongen nog een heel mooi en kwaliteitsvol leventje hebben. Gabber laat het intussen helemaal niet aan zijn hartje komen. Hij is de vrolijkheid zelve, sluipt graag rond door Villa Vagebond en doet alle harten smelten met zijn guitige blik!   Want daar verandert hélemaal niets aan... ook niet na een positieve aidstest!

01-02-2018
Welkom Rififi!

Deze knappe verschijning is een druk baasje. Hij zit nog maar enkele dagen bij ons in de opvang en meneertje kijkt zijn ogen uit!
Eventjes zijn achtergrond...
Rififi zwierf rond in de Belgische Ardennen, totdat hij werd opgemerkt door een lieve dame. Ze kon hem niet achtergelaten en besloot hem mee naar huis te nemen. Dat bleek een uitstekende keuze!
Helaas kon Rififi niet bij de dame blijven, dus moest hij een tijdje bij de buurvrouw in een soort berghok bivakeren.
Rififi bleek aids-positief te zijn. Rot voor hem, maar zoals we allemaal weten: Aids-positief is geen doodsbrief. Hij heeft nog een prachtig leven voor de boeg, dus kom maar lekker bij ons!
Rififi is een grappig kereltje, met zijn mooie lange zwarte manen. Hij kan niet stilzitten en moet ALLES ontdekken. Zijn nieuwsgierige neus is overal te vinden! Wat wil je, als je ineens zoveel prikkels krijgt en mag rondlopen
Nou, je bent een echte lieverd, straks gaan we op zoek naar een warm mandje voor jouAdoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg