Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

26-04-2018
Shadow is geplaatst!

Shadow is vertrokken!

Zo gaat dat dan… Je hebt een leuk smoeltje, tonnen positieve energie en een zacht, teder hartje…Dan moeten er wel eens mensen langskomen die als een blok voor je vallen. En vandaag was dat het geval voor onze Shadow. Hij mocht dus zijn koffers pakken en een ritje maken richting zijn forever thuis!
Wat zal onze lieve spring in ’t veld gemist worden, maar natúúrlijk zijn we dolgelukkig dat hij zijn eigen plekje gevonden heeft. 
Laat je baasjes je maar verwennen, lieve jongen, want we weten dat jij ook heel goed zal zijn voor hen. Geniet van elkaar!!  Laat je snel wat van je horen?
Dikke knuffels,
Team Buddy Kat

 

 

25-04-2018
Olav is niet meer...

Ach lieve Olav toch….

Wat hadden we gehoopt jou nog een tweede kans te mogen geven, maar het heeft niet mogen zijn. Ondanks onze opfrisbeurten en verwennerij bleef jij er verschrikkelijk suf bij lopen, ook eten lukte niet. Een extra onderzoek door onze dierenarts wees uit dat je een tumor had die door je kaak heen was gaan groeien. En die vieze tumor deed je afzien. Je had een enorme pijn, waar wij niets tegen konden beginnen. Het enige wat we nog voor je konden doen, was jou een verdere lijdensweg besparen. Want het ging niet meer voor jou…

Bij het eerste spuitje viel je al heel snel in een diepe slaap, je was duidelijk helemaal“op”…

Rust zacht lieve, lieve Olav. Je bent nu op een plek waar geen pijn en onrecht meer is. Je zit voor altijd in ons hart! 

 

 

 

20-04-2018
Olav is aidspositief

Olav is aidspositief…

Onlangs kregen we een melding uit Genk. Er werd al een tijdje een kat buiten gevoerd, maar nu bleek hij gewond te zijn boven het oog. Tijd om hulp in te schakelen en dus snelden we ter plaatse…
Olav had een behoorlijk abces boven zijn oog. Dat hebben we netjes schoongemaakt en verzorgd. Hij liet het allemaal gebeuren, ook al was het vast niet prettig..
Een fris badje kon hij ook wel gebruiken, want zijn prachtige pels kwam nog niet helemaal tot zijn recht…
Na de eerste zorgen werd ook meteen een FIV-sneltest afgenomen en die bleek positief. Inmiddels heeft ook de meer betrouwbare Western Blot test bevestigd dat hij aidspositief is.
Jammer, maar geen zorgen lieverd. We gaan jou heerlijk in de watten leggen en je kan gewoon aansluiten bij onze gezellige Buddy Kat-groep 

16-04-2018
Welkom Dolly!

 

Welkom Dolly!
Een geplaatst katje betekent natuurlijk ook dat er weer een plek vrijkomt bij ons in de opvang, dus konden we onze wachtlijst opnieuw aanspreken. En zo mochten we Dolly verwelkomen!
Dolly is een dame van ongeveer 7 jaar en kwam enige tijd geleden bij de meldster in Stekene aanlopen via een bos achter aan haar tuin. Met een vangkooi slaagde ze er in om haar te vangen en naar de dierenarts te brengen voor sterilisatie. Naast sterilisatie werd er bij de dierenarts ook een FIV-sneltest afgenomen, die bleek positief waarna ook een Western Blot test gebeurde en ja … die was ook positief. Buiten plaatsen was dus niet meer aan de orde, dus ging de meldster op zoek naar een andere oplossing en zo kwam ze bij Buddy Kat terecht. 
Dolly mag dan wel eerst wat wilde streken vertoond hebben, intussen laat ze zich met plezier aaien… 
Wees welkom lieve Dolly, maak het je comfortabel. Binnenkort gaan we voor jou op zoek naar een eigen warme thuis!

Voorlopig is Dolly enkel op afstand te adopteren.

 

07-04-2018
Douwe geplaatst!

Onze gevoelige knuffelbeer is geplaatst! Joehoeee....
Zijn baasje had al een tijdje een oogje op hem. Toen onze knappe jongen vrij kwam voor adoptie, greep ze meteen haar kans
Spreid je vleugels lieverd, wees jezelf en hou het zelfvertrouwen vast. Je hebt dit zo verdiend.
Je hebt geen makkelijke weg afgelegd. Maar hier ben je sterker uit gekomen, want nu ga je het helemaal maken bij je forever mensen.
Geniet, maak veel plezier, we gaan je missen, maar we zijn vooral ongelooflijk blij voor jou
Kusjes van je Buddy Kat verzorgers xxx

05-04-2018
Gabber is terug...

Onze lieve jongeman is terug van plaatsing... Wegens bijzondere omstandigheden kon hij niet blijven. Zijn vriendinnetje Pixie ( van een andere organisatie) kwam ook mee, zij is aids-positief getest via een snaptest, dus we gaan eerst eens een fatsoenlijke western blot doen!

05-04-2018
Welkom Hidde

Naast Bill en Shadow zijn er nog twee katjes binnen gekomen die positief testte op de FIV-sneltest. Op basis van de veel betrouwbaardere Western Blot test bleek uiteindelijk Bill geen FIV te hebben, Shadow wel.
Ook Clarence en Hidde testte positief op de FIV-sneltest. Het resultaat van de Western Blot test van Clarence is intussen binnen: ook hij blijkt GEEN kattenaids te hebben.
Voor Hidde is het helaas wel prijs. Deze schat is aids-positief getest.

05-04-2018
NIeuwe fiv kat

Hallokes!

Aangenaam! Shadow is mijn naam! Ooit was het leven goed en woonde ik samen met Figaro en de hond bij een koppel. De liefde tussen alle gezinsleden was immens maar dat bleef helaas niet duren. Baasjes kwamen niet meer overeen en gingen scheiden. En wie is daar dan meestal de dupe van? Inderdaad! De aanwezige huisdieren, ikke, Figaro en de hond dus. daarvoor heeft de meldster zelfs de politie moeten inschakelen want in eerste instantie bleven wij allemaal bij baasje wonen maar die was nooit thuis. We werden verwaarloosd… Gelukkig mocht onze blaffer uiteindelijk, na een heel gedoe, toch naar bazinnetje en wij? Wij kregen een one-way-ticket naar Villa Vagebond. Voor Figaro is het allemaal heel snel gegaan, zij vond in een recordtempo een nieuwe thuis maak ikke? Voor mij zal het niet zo gemakkelijk zijn want ik werd fiv-positief gediagnosticeerd. Maar hey?! Ik voel daar niet van hoor! Ik ben nog piepjong (1 jaar) en voel me kiplekker. Ik ben eigenlijk gewoon drager van het virus, het is nog niet “uitgebroken” en als het aan mij ligt zal het nog lang duren eer ik in fase 2, 3 of 4 kom want ik ben van plan om mij heel goed te soigneren! Wist je dat aidskatten gemakkelijk 10 jaar en zelfs ouder kunnen worden? Moet je maar eens aan de mensen van Buddy Kat vragen! Die kunnen je succesverhalen aan de lopende band vertellen! Dus schrijf me aub niet af! “Afschrijven” vind ik meer iets boekhoudkundig wat je bijvoorbeeld kan doen met rollend materieel.
Bon, het is wat het is. Ik blijf niet in het verleden hangen en ben niet rancuneus. Mijn positieve ingesteldheid is mijn grootste troef! Mijn motto is: pluk de dag! Met andere woorden: leef vollenbak in het heden. Het verleden is gepasseerd en de toekomst hangt af van lotsbestemming. Zelf heb ik weinig in de pap te brokken maar jij?! Jij kan mijn perspectief een handje helpen in de goede richting. Hoe? Wel, gewoon door mij te adopteren, mij te soigneren en mij eens kans te geven op een goed bestaan gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen! Wat krijg je in ruil? Onnoémelijk véél vriendschap en opperste adoratie want ik ben heel lief en een knuffelaar van de bovenste plank. Immens veel actie en real life cat-tv ! Schaf die National Geographic maar af. Als je mij bezig ziet, heb je totaal geen behoefte aan andere dierenprogramma’s
Ik ben enerzijds een gek typke maar anderzijds ben ik serieus en besef ik dat mijn lot in jouw handen ligt! Wie geeft mij een kans? Wie gaat met mij een romantische, doch levenslange verbintenis aan? Kalverliefde is niet zo mijn ding. Ik ben meer voor een duurzame en stabiele relatie. Jij ook? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met kattenbemiddeling om eens kennis te komen maken.Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg