Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-06-2017
Welkom Clark!

Welkom Clark !

Alweer een nieuwkomer onder de aids-positieve katjes.
Clark zwierf lange tijd rond door de straten van Bredene aan de Belgische kust. Tot hij op een dag gevangen werd in kader van een castratieproject en, jawel, onze jongen bleek aidspositief. Helemaal geen goed nieuws want binnen dit project worden aidspositieve katten normaal ingeslapen.
De aanmeldster besloot Clark mee naar huis te nemen, ging op zoek naar een gepast plekje voor hem en kwam zo bij Buddy Kat terecht. Inslapen? Geen sprake van! Kom jij maar lekker bij ons binnen, lieve Clark.
Jij mag gewoon jezelf zijn, je hebt net als elke andere kat recht op een mooi leventje. Van zodra jij er klaar voor bent gaan we voor jou een fijne thuis zoeken, zeker weten!

25-06-2017
Dinti uit Roemenië!

Deze lieve jongen verbleef na een positieve aids-test al een hele poos in een veel te kleine kooi in een dierenartsenpraktijk in Roemenië.
Heel wat pogingen ten spijt kon men voor Dinti geen nieuwe thuis vinden. Gevolg? Deze zachtaardige kerel moest uur na uur, dag na dag, week na week in een veel te klein kooitje blijven wonen. Eten, drinken en behoefte doen, allemaal op hetzelfde kleine oppervlak. Ons hart brak. Dinti snakte naar knuffels en liefde en da...t probeerde hij met alle moeite duidelijk te maken vanachter die ijzeren tralies.
Onze hulp (via Buddy Kat) werd gevraagd en na wat heen en weer mailen en bellen, werd besloten dat er een plekje vrijgemaakt kon worden voor deze jongen. Zo gezegd zo gedaan en na wat praktisch geregel was het na 1 maand eindelijk zover! De grote busreis naar België...

Afgelopen weekend was het grote moment! Zijn bestemming was bereikt in de junglekamer van Villa Vagebond. Hoe zou hij het vinden?
Het deurtje ging open en eindelijk mocht hij rondlopen! En vond ie het geweldig? HELEMAAL!
Lekker rondneuzen, iedereen goeie dag zeggen, een zaligggg moment
Zijn lieve oogjes spraken boekdelen en hij wist niet waar hij overal moest snuffelen.
Ja lieve jongen dit is het dan, voorlopig. Is het goed voor je?
Sommige mensen snappen niet dat wij jou uit Roemenië hebben laten overkomen, maar dat boeit niet. Wij snappen het wel, en jij bent net zo belangrijk en waardevol als welk diertje dan ook.
Welkom Dinti, welkom welkom x

10-06-2017
Het ga je goed Vagebond!

Jawel hoor, vandaag kwam er een hele lieve dame voor hem langs, de klik zat goed en Vagebond mocht dus zijn koffertje (inclusief zijn favoriete mand) nemen om te vertrekken naar zijn eigen gloednieuwe thuis! Vagebond zal er de enige kat in huis zijn, wat heel goed is voor hem. Zijn baasje heeft trouwens al ervaring met een FIV-positieve kat, wat ook mooi meegenomen is!
Ach lieve Vagebond, je zal in Buddy Kat zeker en vast gemist worden, maar volgens ons ben je met je neusje helemaal recht in de boter gevallen en dat maakt ons heel gelukkig. ;) Laat je maar goed in de watten leggen, wij kijken er naar uit om snel wat van je te horen!
Succes lieve zachte Vagebond! X

08-06-2017
Welkom Vincent!

Sinds deze week vervoegt deze lieve jongen de Buddy Kat-familie. Hij verblijft samen met Sammy en Knuf in de Junglekamer van Villa Vagebond.
Vincent leidde al een hele tijd een zwerversbestaan toen hij in kader van een zwerfkattenproject gevangen, steriel gemaakt en nadien terug uitgezet werd. Na dit gebeuren was Vincent meer dan een maand niet meer te bespeuren, maar toen hij plots terug opdook was hij helemaal onderkomen. De arme jongen had heel wat wonden ...en kale plekken maar was tegelijk plots heel aanhankelijk geworden. Hij werd door een asiel opgevangen, zodat ze hem konden oplappen en nadien ter adoptie stellen. Vincent kon echter helemaal niet aarden in een asiel-omgeving en bovendien testte hij FIV-positief via de Western Blot test. Er werd dus gezocht naar een gepaste oplossing voor deze lieve jongen en zo kwam hij op de wachtlijst van Buddy Kat terecht. Deze week was het zover… Vincent mocht zijn intrek bij ons nemen! Zozo Vincent, de afgelopen maanden is jouw wereld overhoop gegooid, kom nu maar eerst even tot rust bij ons, dan gaan wij binnenkort voor jou op zoek naar een gepaste thuis! ;)

04-06-2017
Kennis is macht zegt men wel eens… gebrek aan kennis is dat helaas ook…We vragen jullie regelmatig –ja, misschien wel tot vervelens toe- om onze informatie over FIV te delen. We vertellen er dan bij dat het belangrijk is, dat er levens van afhangen, dat heel wat lieve, gelukkige katten na een positieve FIV-test zonder pardon worden geëuthanaseerd, allemaal door een gebrek aan kennis! Dit gebeurt veel en veel te vaak.

Soms neemt het gebrek aan kennis écht onbevattelijke, schrijnende proporties aan. Zo kregen we afgelopen week een aanmelding voor een FIV-positieve kat die bij een dierenarts verbleef, een ‘bijzonder zachtaardige kat’ zoals ze hem zelf omschreef, waar ze een opvang voor zochten. Zoals steeds vroegen we een Western Blot-test op, dat is namelijk nog steeds de meest betrouwbare FIV-test, opnieuw bevestigd in wetenschappelijk onderzoek van dit jaar (2017), gevoerd door Prof. Hartmann, autoriteit op vlak van FIV. De dierenarts in kwestie was echter overtuigd van de test die zij gebruikte en was van mening dat de Western Blot test volledig overbodig en verouderd was. Nouja, we zijn het wel gewend dat mensen niet meteen staan te springen om een nieuwe test uit te voeren, dus drongen we aan of ze a.u.b. de Western Blot test kon afnemen...

Het antwoord dat we vervolgens ontvingen sloeg ons met verstomming en brak onze harten. De kat was inmiddels geëuthanaseerd. Bam! Gedaan.
De bijzonder zachtaardige kat was niet meer. Zonder pardon, koud en kil gedood.
Alsof dat nog niet genoeg was, werden we getrakteerd op een mail vol verwijten hoe “zeer betreurenswaardig” ze het vond dat we niet openstonden voor vernieuwing, andere tests en dat we maar beter onze gegevens kunnen updaten zodat wij in de toekomst geen dieren meer hoeven te discrimineren…

Beste dierenarts, we volgen wel degelijk alle ontwikkelingen op en wensten dat ook u dit had gedaan. In dat geval had de combinatie van uw onwetendheid, eigenwijsheid en onwil geen onschuldig leven moeten kosten. Hadden we maar geweten dat u zo weinig om een dierenleven gaf...

Voor deze kat is het helaas te laat, maar we kunnen alleen maar hopen dat we door het delen van zijn verhaal kunnen voorkomen dat dit opnieuw gebeurt. Als dat kan, heeft het leven van deze onschuldige ziel toch andere dieren kunnen redden….

Voor wie interesse heeft in de meest recente inzichten omtrent FIV: Deze kan je terugvinden in de publicatie “Feline immunodeficiency virus infection – update on diagnosis and treatment” van K. Hartmann (2017).Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg