Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

23-03-2017
Wat gaat er toch om in je koppetje

Stel je voor… het ene moment breng je nog rustig, nietsvermoedend door in je vertrouwde omgeving, jouw thuis waar je de afgelopen 6 jaar van je leven doorbracht. Het volgende moment word je plots afgezet op een onbekende plaats, met een hele boel andere katten en mensen die je niet kent. Zo verging het Sammy afgelopen week. Sammy is een ontzettend lief kereltje, maar weet nog niet goed wat hij van zijn nieuwe situatie moet denken (hoe zou je zelf zijn). Hij brengt het grootste deel van zijn tijd nog door helemaal verstijfd als een standbeeldje. Gisteren probeerde één van de verzorgers hem voorzichtig te benaderen. De eerste vijf minuten bleef hij stokstijf zitten, maar nadien kwam hij los en genoot zichtbaar van de liefdevolle aandacht en de zachte knuffels. Lieve jongen, wat speelt er toch in dat kopje van jou? Je worstelt duidelijk nog met de gebeurtenissen. Maar wees gerust: we gaan goed voor je zorgen en wanneer jij er klaar voor bent gaan we voor jou op zoek naar een warme thuis… eentje voor ALTIJD!

23-03-2017
Rollo geplaatst

Enige tijd geleden postte we nog een filmpje van hoe Rollo zich op korte tijd ontpopte van een zieke teruggetrokken kat tot een vrolijke, gezonde, knuffelkat. Intussen kunnen we jullie melden dat Rollo zelfs al een eigen gouden mandje gevonden heeft. Fantastisch toch!? Lieve Rollo, we wensen jou en je familie samen een hele mooie toekomst toe, laat je maar geweldig in de watten leggen daar. Veel succes lieve vriend!

23-03-2017
Slaap zacht lieve Basje

“Ik heb je neergelegd, alsof je lekker ligt te slapen. Voor mijn gevoel, moest ik dat doen.
Je oogjes gesloten, totale rust in jouw lijfje.
Waarom.......
Binnen enkele dagen zo ernstig ziek, dat er geen manier was om jou te kunnen helpen.
Die grens was bepaald, zelfs voordat ik het wilde beseffen. Lieve Basje, ik heb je nu kunnen knuffelen, maar op deze manier voelde het zo verdrietig. Geef mij dan maar een blazende Basje, waar ik niet aan mocht komen.
Ik hoop dat je toch mijn liefde gevoeld hebt, vanuit de afstand die je hield. Weet dat ik je nooit had laten gaan, als er een sprankje hoop geweest was. Geen angst en pijn meer voor jou. Ik geef je nu een kus en laat je rustig gaan....
Dag lieve Bas x
Je opvangmama”

We hadden het je graag gegund. Wat hadden we jou weer beter willen zien worden. Lieve Basje, we kunnen alleen maar hopen dat je nu rust hebt gevonden en op een fijne plek bent. Rust zacht lieverd…

16-03-2017
Vagebond

Gisteren moest ook onze Vagebond even naar de dierenarts om zijn tandjes te laten trekken. Echt veel zin had hij daar niet in: hij keek maar wat droevig uit zijn helder blauwe oogjes. Binnenkort denk je er wel anders over hoor lieverd, wanneer je merkt dat je voorgoed verlost bent van die pijnlijke tanden...

16-03-2017
Bas knapt beetje bij beetje op...Enige tijd geleden konden jullie lezen dat Basje van Villa Vagebond verhuisde naar een gastgezin omdat hij heel intensieve zorgen nodig heeft. Absoluut geen evidentie, want Bas is nog helemaal niet dol op mensen en alle gebeurtenissen waren nogal overrompelend voor hem.
Voorlopig moet hij nog even in de bench blijven. Deze moet telkens worden schoongemaakt, Bas moet zijn medicatie krijgen (wordt momenteel onder zijn eten gedraaid), zijn opvangmama houdt hem nauw in de gaten. Ze leert hem steeds beter kennen, herkent zijn gewoontes en stemt de zorgen er zo goed mogelijk op af.
Stilaan begint hij wat te ontspannen, slaapt hij rustig en diep en zijn tandvlees en neusje krijgen weer wat meer kleur. Wat doet het deugd om te zien dat alle zorgen beetje bij beetje hun vruchten beginnen af te werpen!

16-03-2017
Buddy Kat

Hoe begon het...

16-03-2017
Hello daar!Onze lieve Eden durft steeds een klein beetje meer. Dit weekend kwam hij zo maar even piepen terwijl onze vrijwilligster in Buddy Kat zat. Hij had haar goed in de gaten, maar was zo moedig om er gezellig (op afstand) bij te komen zitten. Tot ze opstond.. dan was hij natuurlijk wel ribbedebie.
Goed bezig hoor lieve Eden! We weten dat het voor jou moeilijk is om ons, mensen, te vertrouwen maar toch lijkt je nieuwsgierigheid diep van binnen wat geprikkeld te raken. Wie weet waartoe je nieuwsgierigheid jou verder nog leidt. We zien wel...

05-03-2017
Pistache mag gewoon blijven

Nou ja, soms gaan de dingen misschien gewoon zoals ze moeten gaan, nietwaar Pistache?
Een tijdje geleden vonden kleine herstellingswerken plaats in Buddy Kat. Omdat dit gepaard ging met wat lawaai, mochten de Buddy Katten die daar zin in hadden even overlopen naar het aanpalende huis van onze vrijwilliger. ‘Even’… dat was het plan. Na afloop van de werken keerden de Buddy Katten gewoon terug. Behalve Pistache, die liet duidelijk verstaan het daar stiekem wel heel erg naar zijn zin te hebben. Hij zocht de gezelligste hoekjes op en was helemaal in zijn sas. “Ok dan, laat hem maar blijven zo lang hij wil”. Weken gingen intussen voorbij en Pistache wil nog blijven, hij voelt zich gelukkig daar. En het gastgezin? Die zijn heel erg van hem gaan houden. Ze hebben dan ook besloten om hem te adopteren. Pistache heeft nu officieel zijn thuisje bij hen gevonden.
Wat ben je toch een slimme kapoen, Pistache. Geniet daar maar met volle teugen van je eigen warme thuis. Dat heb je vast en zeker verdiend!

05-03-2017
Veel succes, Rusty!

Oh jawel! Ook onze Rusty, die toch al een hele poos in Villa Vagebond verbleef, mocht dit weekend vertrekken naar een warme thuis. Enkele weken geleden was een jong koppel gevallen voor zijn ondeugende karaktertje en zijn lieve snoet. Wat leuk toch als mensen gewoon doorheen het label ‘aidspositief’ kunnen kijken, want dan zie je gewoon een ontzettend leuke kat! Het koppel is recent gaan samenwonen en bij hun warme thuis hoort voortaan ook Rusty!
Lieve Rusty, met jou vertrekt een heel vertrouwd gezichtje uit de Junglekamer, wat zal je gemist worden. Je hebt er toch een hele poos op gewacht, dat gouden mandje van jou, maar je gaat nu de tijd van je leven tegemoed.. Véél succes lieve schat!

05-03-2017
Basje...

Je had een baasje, en opeens was hij er niet meer. Je bleef alleen achter en je moest je maar zien te redden. Het huis van je baasje stond te koop, maar de familie keek niet naar je om. Je zat een jaar op straat, met je troosteloze oogjes.
De oude buurman gaf jou restjes keukenafval en zo bleef je in leven. Na een tijdje gaf iemand jou kattenbrokjes, ze wilde je helpen. Ook wilde ze je vangen om je van de straat te halen, maar ze werd van het terrein weggejaagd. Geen bemoeienis, jij zou gelukkig zijn. Maar was dat zo?
Al die eenzame dagen en nachten, dan is de wereld geen fijne plek meer. Als je dan ook nog zo ziek bent, is het helemaal triest.
In de winter zag men jou weer zitten, nog zieker en ineengedoken door de gure kou. Nu moesten er echt maatregelen genomen worden!
Je werd met een vangkooi gevangen, eindelijk kon men jou helpen...

We namen je over lieverd, maar och: Je bent zo verschrikkelijk bang, het vertrouwen in de mens was je door de tijd heen kwijtgeraakt.
Onze dierenarts slaakte een diepe zucht. Het was goed mis met jou Bas.
Ernstige spondylose, slechts 3 ruggenwervels zijn niet beschadigd! Daarnaast ook aids-positief.

Opvangmama schrijft: "Ik probeer je gerust te stellen en zachtjes tegen je aan te praten, want ik wil je helpen.
Je knippert af en toe eens met je oogjes, er zit een heel zacht hartje achter het gebries. Je hebt pijn en dat begrijp ik, daarom krijg je nu hele belangrijke medicijntjes voor je ruggetje en goede pijnstillers.
We gaan zorgen dat jij je beter en sterker gaat voelen, en ik wacht geduldig op jouw stapje naar mij toe. Het maakt niet uit hoe lang je hier voor nodig hebt, de klik zal er eens komen. We hebben het al zo vaak meegemaakt.
Jij bent zo'n katje, dat je bij de eerste aanblik doet smelten. Ik wil je in de watten leggen en je een thuisgevoel geven.
Hier mag je ontspannen en gewoon jezelf zijn....het komt echt goed, lieve schat."

04-03-2017
Onze lieve PÍche is vertrokken!

Enige tijd geleden lieten we jullie weten dat er opnieuw mensen gevallen waren voor zijn mooie karakter en lieve snoet. Pêche mocht echter nog niet meteen vertrekken want hij had helaas een flinke terugval. In tussentijd kreeg hij alle nodige zorgen en is hij opgeknapt.. Tijd dus voor het grote moment! Gisteren was het zo ver, Pêche werd opgehaald door zijn nieuwe baasjes om naar zijn Koninkrijk te verhuizen.
Pêche, mooie jongen, je knuffels zullen ontzettend gemist worden maar we zijn oh-zo-blij dat je nu je eigen mensen hebt waar je naar hartenlust mee kan knuffelen. Heel veel succes lieverd!

04-03-2017
Bas en Knuf

Welkom Bas en Knuf!


Vorig weekend zijn er verschillende katjes binnen gekomen.
Zo ook Bas en Knuf.

Bas is een gewezen huiskat en na het overlijden van de eigenaar gaan zwerven.
Bas is nog erg onder de indruk en verstopt zich veilig achter een krabpaal.

Knuf is bekend met vlooienallergie, en heeft een gedeeltelijke amputatie staart.
Knuf is door meldster bij eigenaar weggehaald omdat zij niet tegen de medische verzorging van de vlooienallergie kon. Zij wilde hem om deze reden laten inslapen.

Welkom heren, kom maar even goed tot rust. We gaan jullie goed verzorgen en later op zoek naar een goed en veilig thuis.Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg