Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-06-2016
Morre en Flo hebben eindelijk hun gouden mandje

Afgelopen week werd kattenbemiddeling gebeld door hele lieve mensen die Morre en Flo wilden adopteren. Neen, echt .... dat zijn twee aidskatten hoor?
Het maakte niet uit, er werd meteen gezegd dat ze geen buitenren hadden maar wel een grote serre. Ook was er vaak iemand thuis! Het was een hele bewuste keuze die de mensen hadden gemaakt. Het gesprek eindigde met de woorden: "ik weet dat ze zullen moeten wennen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed zal komen". Poehhhh, we werden er helemaal stil van. Zou het dan nu echt gaan gebeuren voor deze twee kanjers?
Gisteren was het dan zo ver, het kijkbezoek voor Morre en Flo had plaats. Iedereen zat vol spanning te wachten wat het resultaat hiervan ging worden. Later op de avond kregen we een mailtje van de opvangpapa van Morre en Flo.
Na net geen 4 jaar in de opvang, jaja .... ze zaten al van juli 2012 in de opvang, waren ze beiden vertrokken naar hun gouden mandje. Het zijn zo een fijne mensen die omgang met katten gewend zijn. Mevrouw heeft al een katje met kattenaids gehad, dus ze weten goed waar ze aan beginnen. Morre en Flo krijgen een grote serre ter beschikking en een grote kamer, om rustig te kunnen bekomen van het hele avontuur. Tijdens het kijkbezoek was Morre helemaal door het dolle heen met alle aandacht die hij kreeg. Flo ging afwachten tot de kust veilig was. Maar zo is Flo, zij geeft zich niet meteen helemaal bloot. Het was nu of nooit!
Afscheid nemen voor hun opvangpapa viel zwaar. Het is zo dubbel, je wilt hen het allerbeste geven, maar houden van betekent ook soms loslaten van. 
 
Wij wensen Morre en Flo het allerbeste van het allerbeste toe!
De opvangouders willen wij van harte bedanken, om hen die vier jaren te verzorgen, vertrouwen te geven, te leren genieten van het leven en van mensen .....
 
Het Buddy Kat team x

29-06-2016
Bob stelt zich voor

Hallo ..... wie ben jij dan?
Ik ben Bob, de nieuwe bewoner in Buddy Kat. Ik vind het allemaal nog een beetje spannend, ben een beetje verlegen. Maar als je me op de goede plekjes aait en kriebelt, ga ik heel snel kroelen en spinnen.
Kijk maar mee op dit filmpje, hoe vinden jullie mij? Geef me even wat tijd en het komt helemaal goed met mij ;-)
Liefs Bob(je)

 

23-06-2016
Morris, nieuwe bewoner in Buddy Kat

Tadaaaaa, maak kennis met onze nieuwe buddy Morris!
We hebben Morris overgenomen van het dierenasiel St.Truiden omdat hij aidspositief is bevonden.
Het is altijd spannend afwachten als er een nieuweling komt. Hoe gaat hij zich gedragen, is hij bang, is hij nieuwsgierig, is hij dominant, een fletskontje? 
Nou, bij Morris zat het meteen goed.
We zetten altijd de nieuwelingen even apart in de kleine ruimte. Zo kunnen ze wennen aan de nieuwe omgeving, aan de verzorgers en aan de andere bewoners van Buddy Kat. Na een paar dagen mogen ze dan in alle ruimtes komen en op verkenning gaan.
Euhhhhh, Morris had daar totaal geen problemen mee!
Je merkt meteen op dat Morris een hartstikke lief dier is, aanhankelijk en enorm geniet van veel aandacht. Hij kwam heel voorzichtig uit het transportmandje, keek eens rond en huppakeeeee .....hij ging meteen op onderzoek uit. Snuffel snuffel, kopje geven aan de verzorgster, weer snuffel snuffel, overal met zijn snoetje langs wrijven. Meteen naar de deur zo van, hey .... wat is daar te zien?
Deurtje open en voor Morris ging een hele grote wereld open, wowwwww. Hij kwam niet uitgesnuffeld, overal kijken, ruiken, hij had zelfs niet door dat Rik en Finn hem in de gaten hielden. Of het boeide hem gewoon niet, dat kan ook ;-)
Regelmatig kwam hij naar de verzorgster voor een knuffel en een aaitje. Gohhhh, wat ben jij een lief mannetje zeg!
Als jij zo blijft, kunnen we snel op zoek gaan naar een gouden mandje voor hem.

21-06-2016
Pim voelt zich helemaal happy

Ja ja, het is alweer iets meer dan een half jaartje geleden dat Pim naar zijn gouden mandje is vertrokken. Zou het goed met hem gaan? Lees maar snel de update van zijn baasje mee.
Wauw seg, is dat al een halfjaar geleden ?!
Pim is suuuuuuuuuperlief. Hij is goed voor me, soms kijkt hij me aan met een sip snoetje en dan weet ik: tijd om bij Pimmie in de zetel te ploffen. Hij brengt rust, en geeft zóveel liefde! We doen veel dutjes samen na een dag hard werken of voor Pim 'hard' euhm slapen ;-) En ook Denna mag er lekker bij, vinden ze wel gezellig met zijn tweetjes. Momenteel is hij gezond, en heb ik niets te klagen. 
We zouden hem graag een buitenren geven, maar moeten nog uitzoeken hoe we zoiets bouwen. Waar dat past of hij daar niet zomaar uitbreekt enz. enz. ... Ik zou hem voor geen geld van de wereld meer willen missen!
 
Nou, hier hoeven we niet te twijfelen dat Pim met zijn kontje in de boter is gevallen hé?

21-06-2016
Miesh is een echte diva geworden

Ons aids-poezenmeisje Miesh heeft iets meer dan één maand geleden haar gouden mandje gekregen. Hoe het met haar is?
Zet u eventjes neer en lees de update van haar baasje mee:
Met Miesh gaat alles zeer goed. Ze heeft haar vaste stekjes al gevonden hier in huis en komt regelmatig om knuffeltjes vragen. 
Mijn vriend en ik zijn dol op haar en noemen haar vaak 'onze diva', aangezien ze héél duidelijk laat weten wat ze wil. Ze komt ons namelijk wakker maken in de ochtend wanneer zij vindt dat ze eten moet krijgen. Ook het aaien bij haar gebeurt enkel op de plekjes die zij graag heeft. 
Een boze blik van onze Miesh laat duidelijk zien wat ze graag heeft en wat niet ;-) 
Slapen doet ze de hele dag door tot het moment dat wij naar bed gaan. Op dat moment beslist ze om haar gymnastiek te doen en vliegt ze van de ene ruimte naar de andere. Deze gewoonte brengt soms hilarische taferelen met zich mee. Maar buiten dit 'diva' deeltje van haar is ze ook een heel goede vriendin!
Je kan tegen haar babbelen en ze luistert echt! Ze miauwt op sommige momenten zelfs terug, geloof het of niet. 
Miesh is een deel geworden van deze familie en ik merk absoluut niet dat zij een Buddy Kat is. Ze is een echte vriendin op wie je altijd kan rekenen....
 
Nou Miesh, doe zo voort! Jouw mensjes zijn helemaal dol op jou ;-)

13-06-2016
Tiho

Vanavond is het voetbalfeest in het land. Maar wij hebben ook groot feest in Buddy Kat!
Kijk eens naar Tiho zijn nekje?
Ons mannetje heeft zolang gesukkeld met een wonde in zijn nekje dat maar niet wilde genezen. Tijd, geduld, liefde en verzorging van zijn opvangmama hebben dit als resultaat gegeven. Waar juichen we het meeste voor?
Een doelpunt of de genezing van Tiho zijn wonde ;-)

11-06-2016
Koning Marijn heeft het helemaal naar zijn zin!

Een tijdje geleden kregen we een melding van een aidspositieve kater. Of hij in de opvang van Buddy Kat kon komen om alzo een gouden mandje voor hem te vinden. De meldster had hem al geruime tijd verzorgd. Maar toen geconstateerd werd dat Marijn aidspositief was, raakte de meldster in paniek omdat ze zelf ook een aantal katten heeft. Ze bracht Marijn naar Buddy Kat en hij kreeg zijn mandje, speelgoed en eten mee. 
Het afscheid was hartverscheurend voor de meldster!
Marijn was ook triest want hij wist niet wat er aan de hand was. We hebben de meldster zoveel mogelijk tips gegeven zodat ze Marijn toch zou kunnen houden. Het was immers duidelijk dat dit 100% liefde van beide kanten was. Na wat aanpassingen in huis, kregen we de week nadien al een telefoontje met de vraag of Marijn terug naar huis mocht komen. Tuurlijk mocht dat, daar doen we het immers voor! Bij het wederzien was het overduidelijk dat de meldster-baasje en Marijn een perfecte match samen waren. Marijn bloeide helemaal op en bij de meldster rolden de tranen over de wangen. Deze keer van geluk dat ze haar mannetje terug in haar armen kon nemen. 
En kijk nu eens, is Marijn een koning of niet? Hij had het niet beter kunnen treffen volgens ons.

11-06-2016
Dank-u-wel

Fijn om te zien dat er zoveel mensen Buddy Kat een warm hart toedragen. Tenslotte gaat het om onze opvangers die er wonen.
Adoptiemama's op Afstand leven helemaal mee met hun adoptiekatje. Regelmatig sturen ze een mailtje om te vragen hoe het met het katje gaat. Sommige adoptiemama's sturen regelmatig een pakketje op met voeding, speeltjes en lekkers voor hun adoptiekatje op afstand.
Deze week hebben we weer een mooi pakketje ontvangen voor onze buddy's. Maar deze keer was er een leuke verrassing bij! Er zat ook wat lekkers voor de verzorgsters van Buddy Kat erbij in het pakket ;-)
 
Wat een lief gebaar, heel hartelijk dank!

07-06-2016
Hoe gaat het met onze Jonas?

Jonas mag zich ook een gelukskater noemen. 
Iets meer dan een maand geleden heeft ook hij zijn gouden mandje gekregen.
Of zijn baasje blij met hem is?
 
Lees de update over Jonas:
Jonas heet nu Billy Bob en hij is héél lief. Wij begrijpen elkaar. 
Hij niest nog wel een beetje maar dat gaat steeds beter. 
Hij maakt het heel goed en ik ben erg blij met hem, zijn karaktertje past wel bij mij. Grrrrreeeeetttzzz!

02-06-2016
Hoe gaat het met Monk en Max?

Wat vraagt u? Hoe het ondertussen met Monk en Max gaat?
Nou, deze mannen hebben zich helemaal gesetteld bij hun baasje.
Als Max een kastdeur hoort open gaan, is hij er als de katten bij om te zeuren voor eten.
Het hoeft niet lekker te zijn, als het maar veel is ;-)
En Monk .... die trappelt en sabbert zich helemaal suf.
Hij is vaker volledig in trance en laat alles rondom zich gebeuren ;-)
 Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg