Logo Adopteer Een Hond

Wat maken we mee


2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

19-11-2016
Plume voor en na

Daar is hij weer, onze lieve Plume! Kennen jullie hem nog?
Plume leefde 10 jaar gelukkig met zijn baasje in Griekenland, maar vanwege de crisis was ze genoodzaakt om terug te gaan naar haar geboorteland. Plume zou verzorgd worden in een sheltertje, maar het was er te druk voor Plume, zodat hij steeds vaker verkoos om buiten te leven....totdat hij ziek werd.
Er volgde een reeks van behandelingen en operaties, vanwege een vermeende fistel. Behandelingen die hem... helaas meer kwaad dan goed hebben gedaan.
Hij bleek ook nog eens aids-posititief te zijn, waardoor hij niet meer in de shelter kon verblijven en euthanasie de enige optie leek.
Een vrijwilliger van ons volgde zijn oproep, en na overleg besloten we hem te helpen.
Na de eerste observatie, besloten we meteen naar onze dierenarts te gaan. Er zat helemaal geen fistel, poliep of tumor. Plume heeft chronische niesziekte! Het gat dat de Griekse dierenartsen in zijn snoetje geboord hebben om te fistel kleiner te maken, is een grote misser geweest. Zijn neusbot is nu kapot en dit bemoeilijkt zijn ademhaling en hij verslikt zich regelmatig met eten. We proberen dit gat zo goed mogelijk dicht te laten groeien, maar de schade is onomkeerbaar, helaas. Zijn kopje is nu al enkele malen door de dierenarts gespoeld,en dat brengt enorme verlichting.

Plume geniet enorm van alle verzorging en de knuffels. Hij is zo ontzettend lief, en wil het liefst op schoot liggen trappelen en kopjes geven. Prrrrr... lekker ding!
Op de foto is het weer eens duidelijk, waarom we dit allemaal doen... HIERVOOR!

17-11-2016
Eden

Een warm welkom voor Eden!Wanneer een van onze Buddy's geplaatst wordt, is dat niet alleen goed nieuws voor de Buddy die een liefdevol thuis heeft gevonden maar ook voor een aidspositief katje dat op een plekje wacht in onze unieke opvang Buddy Kat.

Zo hebben we nu Eden mogen verwelkomen, een knappe kater van zes jaar oud. Hij was al maanden aan het zwerven en bleek erg ziek te zijn. Omdat hij nog niet naar Buddy Kat kon komen is hij tij...delijk elders opgevangen. Het was dringend nodig dat hij geholpen werd omdat een van zijn oogjes heel ziek was, dat oogje is inmiddels ook verwijderd. Tevens is hij verlost van al zijn pijnlijke tandjes.

Eden is op dit moment nog erg schuw en bang en zelfs een beetje boos. Dit begrijpen we maar al te goed, hij heeft ook zoveel indrukwekkende dingen meegemaakt de laatste tijd. Daarom verblijft hij eerst nog even in een aparte ruimte binnen Buddy Kat om tot rust te komen.

Lieve Eden, je naam betekent paradijs en dat is wat we ook voor jou gaan zoeken in de toekomst. Een liefdevol warm plekje, jouw eigen paradijsje op aarde.

Maar eerst mag je lekker bijkomen van alles wat je meegemaakt hebt. En weet je, je mag daar alle tijd voor nemen die je nodig hebt. Wij hebben geduld én heel veel knuffeltjes en kusjes voor je voor als je straks zover bent.

12-11-2016
Bob geplaatst!

Tadaaaaaaaa.

Ook onze clown Bob is namelijk vanmiddag vertrokken naar zijn gouden mandje. Vandaag kwam een heel leuke dame op bezoek bij Bob. Ze was op zoek naar een speelmaatje voor haar eigen kat die toevallig ook FIV-positief is. En als je het over spelen hebt dan ben je bij Bob aan het juiste adres.

Bob heeft het enorm getroffen, hij komt bij een heel lieve dame met ervaring met FIV katjes maar dat niet alleen.Ze heeft verstand van alle dieren want ze is dierenarts.

Lieve Bob, nu ben je samen met je favoriete speeltjes
vertrokken naar je gouden mandje. Wat zal het stil worden hier zonder jouw altijd vrolijke karakter. Maar we zijn zo blij dat ook jij nu nieuwe dingen gaat beleven, samen met een lief vrouwtje en zelfs een maatje. Beloof je ons dat je altijd blij blijft en heel erg gaat genieten? Het ga je goed ventje, ook jou missen we nu al.

10-11-2016
Noa geplaatst!

Yesssssssssssss!!!

Geloven jullie in liefde op het eerste gezicht of twijfelen jullie nog een beetje? Wij kunnen jullie nu vertellen dat het bestaat.

Zoals jullie weten zou Noa vandaag bezoek krijgen van mensen die "online" al voor haar gevallen waren. Alleen dan is het natuurlijk altijd de vraag of het ook in het echt klikt.

Vanmiddag was het dan eindelijk zo ver. Er kwamen twee heel leuke dames speciaal voor onze lieve meid. Ze keken Noa aan en Noa keek hen aan en ze waren alle drie verkocht. Noa gaf ze meteen kopjes, kwam lekker kletsen en was helemaal relaxed bij ze. Als dat geen liefde is!!

En wat heeft onze dame het goed getroffen. Noa krijgt niet alleen twee lieve baasjes maar ook meteen nieuwe vrienden: Tommy, een superknappe FIV-kater en twee honden.

Lieve Noa, we zijn superblij voor je maar we missen je wel stiekem al een beetje. Heel veel geluk meisje in je gouden mandje. Geniet van alle mooie dingen die je gaat meemaken en ben voor je nieuwe mama's net zo'n lieverd als je voor ons bent geweest.

01-11-2016
Kijkje in Buddy Kat!

01-11-2016
Noir maakt de klik...Noir zit al een tijdje in onze opvang, of ook wel: de schim van Buddy Kat , onze unieke aidskattenopvang.
Noir, liet zich weken niet zien. Hij zat het liefst in de buitenren, of ergens weggedoken in een klimpaal. We probeerden contact te maken, en vorige week, besloot hij heel dapper zelf toenadering te zoeken. Elke dag een beetje meer, op het gemakje, totdat... hij in dit filmpje zijn klik maakte!
Hij verscheen tijdens het avondeten, zomaar onverwachts. Wow...
En daarna, ja daarna zul je zelf even moeten zien in dit filmpje, want het was een wonderlijke avond :-)
Noir, you rock! Dappere man van ons x

01-11-2016
Simba is vertrokken naar zijn gouden mandje!

We zijn altijd blij te horen als een katje met bijzondere zorgen een warme thuis gevonden heeft. Voor de opvanggezinnen gaat zo'n vertrek steeds samen met vreugde én verdriet. Ook voor het opvanggezin van Simba:

"Met een dubbel gevoel kruip ik in de pen, ik heb afscheid genomen van mijn lieve Simba. Iets meer dan 1 jaar in opvang, een heel intens jaar. Simba kende diepe dalen. Telkens streden we samen en klom je weer uit je dal. Me...nig keer dacht ik dat jij je laatste adem blies. Maar je had karakter en dat werkte mee aan de overwinning. Genezen kan je niet, maar je ziekte is momenteel goed onder controle met medicijnen.

Ik zag je groeien van zakje botjes tot een mooie kater met gezond gewicht. Je doffe schrale vacht ging na ruime tijd weer glanzen en je kreeg weer een dikke, lange haardos . We noemden je wel eens plumeau. Je wilde altijd ijverig helpen, je staart werd gebruikt als kwast. Je dacht dat je de vaat wel kon doen. Of ik daar zo blij mee was? Tja….

Je woonde in onze keuken, je kon niet altijd overweg met je soortgenootjes. We hebben menig koffiekransjes achter de rug hé jongen, dat vond je fijn. Je was dikke vriendjes met onze hond Lucy, tenminste nadat je haar de nodige opleiding had gegeven. Lucy vond het dan ook maar raar dat je ineens in een vreemde reismand vertrok. Bij slaaptijd keek ze naar het lege plekje naast haar kussen. Geen mandje naast haar, geen Simba…

Je was mijn grote baby, zo lief tegen me aan liggen, zachte kopjes tegen mijn wang. Maar soms ging er wel eens een knopje om in dat kopje, dan kwam een duiveltje uit de doos met scherpe klauwen. Dat is je vergeven jongen, dat werd toegeschreven aan pijnscheutjes en fantoompijnen in je bekje. Voor 95% was je ook gewoon mijn grote lieve baby.

Vandaag was dan je grote dag, je mocht vertrekken naar je gouden mandje. Je krijgt het rijk voor jou alleen. Nu kan je je nieuwsgierig neusje achterna lopen en op verkenning gaan door de kamers. Ook al lopen de tranen om je vertrek, de wetenschap dat je nu rust en ruimte krijgt verzacht het verdriet. De eerste glimlach verdreef al een beetje de wolken toen je baasje liet weten dat jij je al goed liet aaien. Je ligt nog wat onwennig, een beetje overdonderd ook door de verhuis. Dit is iets waar je door heen moet jongen, even wennen aan je thuis. Je ‘papa’ zal goed voor je zorgen, je bent nu voor altijd thuis, geen verhuis meer voor jou.

Geniet van je nieuwe leventje jongen, geniet met volle teugen het is je zo gegund.

Dag vriendje, ik kom je opzoeken, dat is beloofd.

Dikke kus op je zachte kopje x"

Veel succes Simba, het ga je goed!

01-11-2016
Allerheiligen

Op Allerheiligen en Allerzielen herdenken we onze dierbare overledenen. Daarbij horen ook onze trouwe viervoeters die ons hebben verlaten.

Voor altijd in onze harten.Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg