Logo Adopteer Een Hond

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In DECEMBER 2021 hebben 3 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten

Geplaatst op 22-12-2021
Dora
BK

Van de euthanasiespuit naar een gouden mandje! En zo werkt dat, zo gaat dat.
In een ander dierenasiel zou ze de euthanasiespuit krijgen vanwege onplaatsbaar. Wij willen zo hard tonen dat deze schitterende dieren absoluut WEL plaatsbaar zijn.
En hier alweer het levend bewijs!
Ons Doortje, onze zalige, kleffe, knappe, grappige, speelse en charmante dame. Want dat is ze, charmant en stiekem erg grappig, ook al heeft ze dat niet in de smiezen.
Tijl, haar medebewoner, ligt graag op schoot. Maar zij ook. Hij is meestal eerst, maar boeien. Ze neemt een aanloop, springt op de eerste rij, waardoor Tijl naar achter moet schuiven met een zeer verongelijkte blik.
Dora ploft niet echt subtiel op schoot en deelt de meest natte zoen uit in ons oor met een luide prrrrrrr.
Krijgt ze een valeriaanzakje dan is ze uren zoet en rolt ze op haar rug alle kanten op met het zakje stevig tussen haar voorpootjes.
Onze verzorgster had stiekem al een oogje op haar en ineens ging de telefoon: "Zeg, ik wil Dora adopteren, mag het alsjebliefttt."
Na overleg is besloten dat zij Dora in haar armen mocht sluiten. Een bekende, een groeiende liefde waar wij zeker van zijn: Dit komt goed ðŸ’—
En psst... ze blijft stiekem in de Buddy kat familie.
Dora meid, we gaan je missen, maar Tijl niet. Tijl hangt de vlag uit.
Doe het goed lieve schat, jij bent ene uit duizenden!!


Ik vergeet sommige momenten uit het leven nooit meer. Mijn leven kreeg onlangs een dramatische wending. Ik kwam binnen bij een dierenasiel en stond op de behandeltafel bij de dierenarts en deelde kusjes uit. Hoopvol en blij vanwege de aandacht.

Maar toen wilde ik het liefst mijn oortjes dichtdrukken, mijn ogen sluiten en me proberen te verplaatsen naar een andere tijd. Ik was er even niet, want die ene zin kwam oorverdovend binnen: 'ze is aids-positief, onplaatsbaar, ze moet een spuitje krijgen'.
Mijn leven was in één klap niets meer waard, ik deed er niet meer toe, ook al schreeuwde ik van binnen: 'Ik ben lief, voel me goed, ik wil niet dood!' Mijn hart sloeg over en raakte in paniek. Niet met mij, nee, nee...
Ik wist niet dat er achter de schermen om mij gevochten werd, gevochten om mij in leven te houden. Zwerfkat in Nood heeft alles uit de kast gehaald om mij van die tikkende bom te verwijderen.
Het lukte en hoe...
Mijn veilig onderkomen is hier in Buddy Kat, de aidskattenopvang van Zwerfkat in Nood. Mijn leven kreeg weer glans, mijn hart gooide haar deur open en ik omarmde letterlijk mijn personeel.
De liefde in mijn hart barst uit haar voegen. Ik wil niets liever dan op schoot liggen, mijn kopje dichtbij de liefdevolle mens. Mijn natte snoet tegen haar hals, een luid gespin, knedende pootjes vol geluk.
Zo wil ik oud worden, met mijn mens. Op schoot, kronkelend van blijheid en warmte.
Ik heb weer een toekomst een vooruitziende blik, dit is mij de wereld waard. Ik ben het waard.
Mijn naam is Dora, een geliefde kat, aids-positief maar ik ben NIET ten dode opgeschreven. No way, echt niet.
Ik weet wie ik ben, ik heb ontzettend veel te geven, het liefst heel heel dichtbij jou. Mijn snoet tegen de jouwe, wij samen één.
Andere katjes geen probleem, ik maak met niemand ruzie, ik ga op schoot gewoon op de eerste rij liggen, dan schuift de ander vanzelf. Lukt altijd.
Wil jij mijn veilige haven zijn, mijn toekomst, mijn warme schoot... Ik ben de beste schootligger van heel de aardbol. Yes.
Alvast duizend natte kusjes van mij in je nek, op je wang, in je oor en op je voorhoofdje. Kus! ðŸ’—

Geplaatst op 18-12-2021
Robin
VV

Het lijkt wel alsof ik lui ben. Altijd vakantie heb.

Misschien is dat wel zo, maar het heeft zo'n nare bijklank, vind je niet? Lui.
Ik ontspan me graag, klinkt meteen een heel stuk beter.

Ik zit erover te denken om misschien wat yogalessen te geven, kwestie van beetje bijverdienen, want ik heb niks op de bank. Lijkt me leuk. Komen jullie in groepjes van 8 of zo. Je eigen handdoek meenemen, dat dan weer wel, want ik wil niet dat je in mijn hangmat kruipt.
Dan zet ik een leuk muziekje op en dan ga ik in mijn hangding liggen en dan doen jullie mij na. Op jullie handdoek. En na een uur rekenen we af en dan ga je weer naar huis. Ik beloof je: je gaat herboren zijn! Dan zeg je: "Die Robin, die kan er wat van."
Ik vind het belangrijk om altijd zen in je eigen lijf te zijn. Even wat wandelen, zitten, liggen, slapen, eten, wandelen. Meer moet een mens niet willen EN kat.

Ik zoek trouwens wel een nieuw onderkomen, ik ben enkel op hotel hier. Mensen zijn heel lief voor me, echt. Ik ben ook lief terug. Aaien is kei fijn en gezellig. Niet te opdringerig trouwens, dan raak ik uit mijn zen modus. Wil ik niet en jij ook niet.
Maar stel, je bent een beetje hieperdepiep van binnen, dan heb je altijd je full time Inner Coach in huis. Hey, handig!
Gaan we samen dutjes doen en nippen aan een catmilkcocktail en eventueel binge-watchen?
Andere katjes zijn oke, maar ik deel bv niet mijn mandje met hen, vind ik een beetje erover. Maar ik tolereer hen en zij mij. Maar alleen zijn kan ik ook ontzettend goed ðŸ˜ƒ
Oh, een dingetje. Ik ben aids-positief. En neen ik ga niet snel dood, ben niet ziek, ik draag gewoon dat virus en daar heb ik vrede mee.
Eigenlijk ben ik een makkelijke jongen. Lief, leuk, zen, lui (nee!) en zoek een maatje voor het leven!

Liefs Robin x

Meer foto's: Robin-1   Robin-2   Robin-3   Robin-4

Geplaatst op 03-12-2021
Guus
VV

Hai. Ik ben Guus. Ik solliciteer naar een permanente woning. Aantal slaapkamers vind ik niet belangrijk. Open keuken is misschien belangrijk, hangt er vanaf hoe snel ik naar de koelkast kan, maar voor de rest: ik doe niet moeilijk.

Ik heb eigenlijk alleen maar liefde nodig. Van jou. Afgezaagd misschien, maar tis wel zo. Geduld, respect, liefde en nog meer van die dingen. KEI belangrijk!
Ik heb een tijd in een zwerfkattenkolonie gewoond, werd gevangen, bleek aids-positief te zijn (ja lap, daar heb je 'm weer, dat fiv dingetje) en toen was er weer effe paniek. Waar moest ik naartoe. Waar kon ik bivakkeren, is er ergens een plekje?
Jazeker, hier!
Ze vonden mij in het begin kei zielig, mijn snoetje zag er wat gehavend uit en ik dook wat weg. Ansich wel goed, ik kreeg hier al die verzorgers op mijn poot. Bezorgde blikken en ach gossie kreetjes. Ik wilde eigenlijk roepen: "Ik hou stiekem van knuffelen, maar ik durf nog niet, joehoe." Maar dat gekir vond ik wel koddig, dus ik bewaarde mijn geheimpje.
Andere katten kan ik prima mee overweg, ben een zachte ziel, een lieverd, een peacemaker.
Mijn geheimpje kon ik trouwens niet langer bewaren, ik snakte naar een aaitje over mijn koppie. Dus kom maar, aai mij!
Ik laat me verleiden door lekkere hapjes, schattige woorden, dan kom ik over de streep en mag je me strelen. Zaligggg, zucht. Echt zo fijn.
Benader me met rust, neem de tijd en ik ben je vriend. Een lekkere snack in je hand helpt altijd, dan ga ik los haha.
Kortom: ik geniet van jouw handen, neem je tijd en dan ontrafel je mijn geheim. Er zit zoveel liefde in me, maar het is soms moeilijk in asielomstandigheden om deze vrij en open te tonen. Ik wil echt...
Ik hoop dat je ook geneigd bent om lieve woordjes te fluisteren, ik wacht op jou💗
Ik heb geen koffer, ik ben gewoon met mij, mezelf en ik.

Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg