Logo Adopteer Een Hond

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In NOVEMBER 2021 hebben 6 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten

Geplaatst op 24-11-2021
Perla
VV

In mei 2021 stond mijn wereld op z'n kop. Ik woonde toen nog buiten en had ongelooflijke buikpijn. Ik werd gevangen en naar de dierenarts gebracht. Deze zag niet niet wat er scheelde, dus ik verhuisde prompt weer, ditmaal naar de plek waar ik nu zit. Het werd toen WEL duidelijk wat ik mankeerde. Ik had een baarmoederontsteking en dat deed kei veel pijn. Nou, toen is dat ding uit mijn lijf gehaald, want wat moet je ermee. Hèhè, dat was ook weer opgelost, nu kan ik me richten op mijn omgeving!

Ik besef dat het niet makkelijk is, want er zijn heel veel vrolijke pluizenbolletjes die ubercute kijken en op schootjes willen neerploffen. Ik ben geen schoothanger, ik wil voorlopig ook nog even niet aangeraakt worden. Wil niet zeggen dat dit niet gaat gebeuren, want mijn hart heeft een grote ruimte vrijgehouden voor de mooie dingen. Voor liefde, vertrouwen en geduld. De deur lijkt misschien gesloten, maar daarachter is licht, de deur is niet op slot.

Ik ben aids-positief, dit betekent dat ik enkel drager ben, niet dat ik ziek ben. Ik voel me goed, mijn vachtje glanst, enkel mijn ogen willen die glans weer krijgen. Het is nooit verkeerd om even op afstand te blijven, even te observeren, een inschatting te maken of ik de grote tweebeners toelaat in mijn bubbel. In dat proces begeef ik mij nog even. Is niet erg, want zodra ik die barrière afbreek wil ik er vol voor gaan, zonder teleurstellingen, snap je.

Andere katjes kunnen mij zeer bekoren, zij geven mij een basis van vooruitgaan.
Ik durf elke dag meer. Ik beweeg me in open ruimtes zonder te sluipen. Mijn zelfvertrouwen groeit. Mijn proces kan ook jouw proces worden, een weg die we samen kunnen afleggen. De deur van mijn hart staat alvast op een kier," als jij zegt: "Kom Perla, ik geloof in jou, ga je met me mee?

Liefs Perla πŸ’—

Omdat ze andere katjes wel leuk vindt, wordt ze alleen samen met een ander katje geplaatst of ergens waar al een katje is.
In Villa Vagebond gaat Perla niet naar buiten. Maar als ze naar buiten kan mag dat vanwege haar FIV enkel in een afgesloten tuin of buitenren.

Geplaatst op 13-11-2021
Jimmy
VV

Jimmy

Het was koud, ik zocht een veilige plek en besloot een poging te wagen bij een stel huizen. De wind was om te snijden, zo guur...

Windvrij zou mij al een pak schelen, een plek waar ik mijn natte vacht kon drogen, waar ik mezelf kon opwarmen.
Ik vond mijn plek, maar ik vond ook een paar ogen die mij streng aan het observeren waren. Oeps.
Ik had niet veel tijd, ik was ineens gevangen, ritje hier en ritje daar en ik was klaar. Veel heb ik niet te vertellen πŸ˜‰
Maar goed, de dierenarts was dus ook een rit en ik bleek aids-positief te zijn. Maar mijn gespierde lijf, mijn TOP conditie, gaf al aan dat mijn leven nog heel lang en gelukkig kon zijn. Ik loop er niet mee te koop, maar mijn spierballen zijn TOP. Dus. Maar.

Ik zit nu in Villa Vagebond. Leuke tent hier, liefdevol ook, fijne mensen, maar druk druk met al die katten.
Pas op, ik vind soortgenoten echt niet verkeerd, maar liefst 1 a 2 of zo. Beetje ouder, geen hieperdepiepjes. Ben ik ook niet.
Ik voel me momenteel veilig in een kamer die ik eigenlijk nooit verlaat. Ik zoek een rustpunt waar ik zelfvertrouwen kan opbouwen.
Ik zie echter veel verschillende gezichten en dan kan ik me niet hechten, snap je. Ik heb liefst 1 mens nodig, mijn mens. Een knuffelcontact in de corona πŸ˜‰
Oja, dat knuffelen dus. Ik laat me nu al voorzichtig aaien over mijn koppetje en het doet me wel wat. Ik krijg er een warm gevoel van. Rust, zachtheid en een tedere streling over mijn hoofdje. Mijn hart smelt beetje bij beetje, maar nogmaals... daar is geduld voor nodig.

Ben jij van het geduldige en liefdevolle? Dan wil ik echt heel graag met jou wat afspreken. Ik heb niet veel nodig, maar ik snak er wel naar, naar dat liefdevolle gebaar van jou.
Spreken we wat af? Veel liefs van mij πŸ˜˜
 

Geplaatst op 13-11-2021
Karel
VV

Ja, en ik ben me er eentje. Ik heb iedereen GEFOPT. Het was hilarisch.

Kijk. Ik heb een tijdje door de straten van Tongeren gescharreld en ik had aan elk teentje een andere chick. Ik was hot weet je wel.
Beetje showen met mijn spierbundels, beetje hip lopen.
De man van Minous vond me trouwens niet cool, toen hij erachter kwam dat ik blijkbaar zijn vrouwtje had veroverd. Kan ik niks aan doen. Niet mijn probleem! Alhoewel.. die knokpartij deed auwie.
Maar goed, ik kreeg buiten mijn hapje en schuilplek van een aardige mensenvrouw, totdat ze het nodig vond mij te vangen om naar de dierenarts te gaan. Castratie noemden ze het. HA, zo grappig. Ik had helemaal niks, dus ik was al geholpen. Zeiden ze...

Ik kwam daarna op een andere plek, een plek waar ik dus nu zit.
Nou echt hè, ik keek mijn ogen uit! Niet zozeer de mensen, want daar had ik niet zoveel mee. Maar Benthe, zucht... daar wilde ik wel een beschuitje mee eten, die was hotter dan hot. Zo'n knappe kat.
Dus ik ging een beetje loeien en zo, haar beetje stalken. De mensen keken vreemd op. Ik hoorde hen nog mompelen "hij was toch gecastreerd."
Shit, ze hadden me door..
En daar ging ik weer, naar de dierenarts. Helluppp.
Ik wist heus wel dat ik nog INTACT was, ik had alles in mijn buik verstopt πŸ˜ƒ
Maar goed, mijn balletjes zijn nu echt tjop tjop.

Ik ben een stoere jongen weet je, heb een ego hoog te houden. Ik ben ook nog eens aids-positief, maar dat ga ik niet aan de grote klok hangen. Zo ga ik hier ook niet zeggen dat ik de laaste tijd mensenhanden en hun geaai ook best kan waarderen. Weg imago!

Ik zoek een plek waar het niet zo druk is. Geen kindjes, geen andere katten (ik vind niet iedereen cool dus men wil geen risico nemen), wel een paar grote mensen die me de tijd geven. Mij vertellen hoe gespierd ik ben, knap, wijs, een grote meneer. Mij vooral tijd geven, want ik heb heel veel in mijn mars, maar dan wil ik wel een eerlijke kans krijgen.
Grote man met klein hartje, pssst. Dussss.
Waar is Benthe?
Doei!!!

In de Villa gaat Karel niet naar buiten, maar als er de mogelijkheid is naar buiten te gaan, mag dit enkel in een afgesloten tuin of buitenren i.v.m. FIV.

Geplaatst op 13-11-2021
Wodan
VV

Rust is het toverwoord. Tijd nemen om je hoofd leeg te maken, om dichter bij jezelf te komen. Ik kan dat allemaal en daar wil ik jou bij helpen.

Vroeger wilde ik altijd mindful coach worden, maar ik was te druk bezig om buiten te overleven en kon geen studie betalen. Daarnaast zeiden ze me altijd: "Daar verdien je geen brood mee jongen." Maar sinds ik hier zit, heb ik mezelf tools geleerd, handvaten gevonden om te onthaasten. En dat bevalt mij prima! De spanning vloeit zo uit mijn lijf, wanneer ik mijn dutjes doe in mijn schuilhut, of wanneer ik rek en strekoefeningen doe om vervolgens van zij te wisselen.
Maar het is niet alleen soezen wat ik doe, ik zorg voor een goede buikademhaling en minimaliseer alle stressmomenten die ik zou kunnen ervaren. Ik kies de rustigste kamer, ik vermijd speelgoed, hou van zachte helende handen en een kalmerende stem. Kindervoetjes gaan 1 kamer verder, daar is het feestje, want hier is het zennnn. En dat hou ik ook graag zo πŸ˜‰
Kom gewoon bij me zitten, praat over de dagelijkse dingen, eventuele lieve woordjes mogen ook uitgesproken worden, en voel rust.....
Dan luister ik naar je, doe ik soms mijn ogen toe en zend jou al mijn genegenheid op afstand. Daarna mag je jouw hand zachtjes over mijn koppetje laten glijden, en nog eens en dan nog eens. En ontspan. Achter mijn grote wangen mag je kriebelen en je zult zien: Onze vriendschap is beklonken. Zo simpel is het. Jij ontspannen, ik zen en samen kunnen we de wereld aan.
Hoe klinkt dat. Best goed hè? Vond ik ook.
Dan rest mij nog 1 belangrijk detail te vertellen. Ik ben aids-positief. Heb ik allang geaccepteerd, is niet het einde van de wereld, en zeker niet de mijne. Ik ben gespierd, mega sterk, een doorgewinterde survivor.
Andere katten geen probleem, tenzij het van die kleine druktemakertjes zijn, maar die gaan mij toch saai vinden πŸ˜‰
Carpe Diem πŸ’—.

Indien Wodan naar buiten kan, mag dan omwille van zijn FIV uitsluitend in een afgesloten tuin of buitenren. In Villa Vagebond gaat hij niet naar buiten.

Geplaatst op 13-11-2021
George
VV

Welkom George πŸ’—

In Maaseik liep al geruime tijd een kater. Hij kreeg geen eten meer en men wilde hem liefst zo snel mogelijk weg hebben.
Gelukkig voor hem, konden we een plekje regelen in onze Villa Vagebond.
Je moet er toch niet aan denken dat hij maar aan zijn lot overgelaten werd.

Na controle door onze dierenarts bleek dat George FIV-positief was met de sneltest.
De ter controle uitgevoerde Western Blottest heeft dit bevestigd.

George is superlief, aanhankelijk en dankbaar, hij kan maar geen genoeg krijgen van alle aandacht.
Welkom lieve George, bij ons krijg je wel eten en mag je zo lang blijven als je maar wil πŸ’—

Indien George naar buiten kan, mag dat vanwege zijn FIV uitsluitend in een afgesloten tuin of buitenren.

Geplaatst op 07-11-2021
Wiske
BK

Wiske

Ik zoek een gezellig huisje met lieve mensen, een lekker bakje eten en een schoot om weg te dromen. Veel aaitjes, veel knuffels, want mijn hart loopt over! Ik ben de liefste van de liefste en eigenlijk NOG liever.
Zo, dat gezegd hebbende vertel ik kort even iets over mezelf. Ik ben een zachtaardige lieve meid, helemaal jouw type. Jij houdt van zachtaardige katjes, dat weet ik. Jij houdt er ook van om eens je hart te luchten, te vertellen wie leuk doet en wie er stom gedaan heeft. Ik luister, knipper met mijn oogjes, stap uit mijn verblijf om jou eens een warme omhelzing te geven. Met liefdevolle ogen volg ik je gebaren, de mimiek van je gezicht. Ik kan je lezen. Wie heeft er nou geen nood aan een luisterend oor, een zacht kopje strijkend langs je benen en een knorrend tevreden geluidje die de ruimte vult. Op schoot liggen is mijn aller-aller-aller-grootste dagbesteding met de nodige massages ;-) Ik geef me helemaal over als je mijn koppetje streelt, zo fijn.
Ik zou graag jouw zonnestraaltje willen zijn, maar dan wil ik ook dat jij mijn beste vriend word.
Ik heb ook altijd heel veel te vertellen, mijn snoezige piepgeluidjes zullen jou bekoren, dan knik je maar dat je me begrijpt, vind ik leuk.
Ik ben aids-positief getest, maar dat is geen doodsvonnis. Ik kan nog heel lang een gelukkig leven leiden, ik voel me gezond, mijn lichaam is sportief en sterk.
Ik kan prima overweg met andere katten, gewoon 1 of 2, helemaal geen probleem mee.
Een gezin met kinderen lijkt me ook gezellig, maar geen kleine rennende voetjes, kleine mensjes die heel hard kunnen gillen van plezier, dan schrik ik me een hoedje.
We kunnen gewoon eens afspreken? Ik zal op je schoot kruipen en we kunnen gerust knuffelen, want daar heb ik nu al zin in!
Lieve kus van mij, tot snel? πŸΎvan WiskeπŸ’—

Stuur voor Wiske een mailtje naar: kattenbemiddeling@zwerfkat.com


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg