Logo Adopteer Een Hond

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In AUGUSTUS 2020 hebben 3 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten

Geplaatst op 29-08-2020
Lola
VV

Lola

Hallo, mag ik me even voorstellen? En wat over mezelf vertellen?

Ik ben Lola, 3 jaren jong!
Maar door alles wat ik al heb meegemaakt voelt het al wel veel ouder.

Voordat ik hier in Villa Vagebond kwam wonen zwierf ik wat rond. Je weet wel, over straten, door tuinen en parken, altijd op zoek naar wat eetbaars en een slaapplek.
Maar …. nooit alleen, ik maakte deel uit van een grote groep hangjongeren.
Maar dan zonder kattenkwaad. Ja, dat zou je niet verwachten hè! πŸ˜‰
Het was altijd heel gezellig in onze groep. Zo gezellig dat ik opeens zwanger was. Toen bedacht ik me dat ik dan maar eens werk moest maken van een mooie plek waar ik mijn jongen ter wereld kon brengen én waar de drie V’s waren, je weet wel: Voedsel, Veiligheid en Vriendelijkheid!

En ineens wist waar ik moest zijn: op de kinderboerderij in Torhout. En het klopte precies, ik kreeg een kamer binnen om te bevallen van mijn 4 snoezige kittens. Natuurlijk moest ik er wel erg aan wennen dat er mensen bij me in de buurt kwamen. En die wilden dan ook nog eens aan mijn kinderen zitten! Ja, dat ging me echt een stapje te ver en blies en gromde ik de boel bij elkaar.
Alleen om ze een beetje af te schrikken hoor, want echt slaan of bijten, dat doe ik nooit.

Helaas overleed één van mijn kleintjes; de andere 3 groeiden op tot vrolijke kittens.
Voordat ik teruggezet en gesteriliseerd zou worden, werd ik getest op FIV. En wat denk je: positief. Normaal is dat een mooi woord maar nu niet: voor de stad Torhout voldoende reden om het doodvonnis uit te spreken over mijn 3 kleintjes en mij!! Ik schrok me wild.

Gelukkig was ik echt op de juiste plek beland, want de conciërge van de kinderboerderij adopteerde  enkele jaren geleden Rusty (nu Remus genaamd) van Buddykat. Ze wisten dus maar al te goed, dat het perfect mogelijk is om een kat met Aids in huis te hebben. Het heeft deze lieve mensen nog heel wat moeite en geld gekost, maar uiteindelijk mocht ik worden gesteriliseerd en terug naar huis.
Gelukkig vonden zij het leven van 4 katten wél belangrijk genoeg! Pfoe, wat een geluk!

Voor alle kittens werd vlotjes een plek gevonden, maar ik, arme mama, vond maar geen thuis…
Uiteindelijk ben ik na een tijdje op de wachtlijst van Buddykat te hebben gestaan in Villa Vagebond terecht gekomen.

En het is hier prima hoor, inclusief alle drie de 3 V’s. Alleen zijn er ook vaak mensen. Door al die wisselende gezichten is het soms wat te druk voor mij. Dus trek ik me terug in de hoogste mand in de Safari-kamer. Dan kan ik alles goed overzien en zie ik mijn kattenvrienden en -vriendinnen al van ver aankomen. Dat vind ik zo gezellig en dan denk ik weer aan vroeger; niet dat ik het zwerven mis hoor, helemaal niet, maar gezellig dat we het hadden! Een echte kattenkat, euh … poes, dat ben ik!

En nu mag ik dan op zoek naar een eigen thuis!!
Liefst zoals ik had bij de kinderboerderij. Met lieve rustige mensen; en wie weet kan me ik dan net als toen bij etenstijd wel eens rond hun benen draaien en me laten aaien.
Maar het meest hunker ik naar sociale soortgenootjes aan wie ik het goede voorbeeld kan nemen .
En waar ik het vooral weer gezellig πŸ˜‰mee kan hebben!

Dus lieve mensen, kijk eens wat voor prachtig dametje ik ben! πŸ₯°
Heb jij een plekje voor mij? Krijg ik nu binnenkort ook de kans om helemaal verder open te bloeien bij een geduldige familie? 😊 Ik hoop het zo!!

Stuur dan een mail naar: kattenbemiddeling@zwerfkat.com

Meer foto's van Lola: Lola-1   Lola-2   Lola-3   Lola-4

Geplaatst op 22-08-2020
Casper
VV

Casper

Hallo, mag ik me even voorstellen, ik ben Casper.
En nu hoor ik u denken: “Ah, Casper dat is toch dat vriendelijke spookje?”
Maar dat klopt niet, nou ja, niet helemaal. Vriendelijk ben ik zeker, maar absoluut geen spookje.
Om het jullie makkelijk te maken: onthoudt mij maar als Casper van het spRookje!

Want mijn levensverhaal lijkt daar best veel op. Net als in de meeste sprookjes begint het allemaal niet zo mooi, maar loopt het toch nog goed af!
Voordat ik hier kwam wonen zwierf ik al meer dan een jaar door een buurt. Volgens de overlevering was ik één van de bange, volwassen katten, zoals er daar blijkbaar meerdere rondlopen.
Alleen had ik nogal wat medische problemen. Veel last van mijn oren, korstjes en wondjes op zijn huid en kale plekken. Met de rest van de zwervers probeerde ik mijn kostje bij elkaar te scharrelen. Niet zo makkelijk allemaal, want ook mijn ogen zijn niet zoals ze zouden moeten zijn.
Dus toen ik op een dag werd gevangen, zag ik dat letterlijk niet aankomen.

En sindsdien woon ik in Villa Vagebond. Van daaruit werd ik meegenomen naar de dierenarts.
Die mensen praten altijd met van die moeilijke woorden, geen touw aan vast te knopen.
Allereerst kwam de mededeling dat ik slechtziend ben. Ja hèhè, vertel eens wat nieuws, dat wist ik al!
Ook ben ik FIV-positief, geen idee wat dat betekent, maar je schijnt er gewoon oud mee te kunnen worden.
En ik had entropion. “Wat-tis-tat-tan?”. Nou dat is een aandoening dat de oogleden teveel naar binnen krullen en het hoornvlies kunnen beschadigen. Maar daar ben ik ondertussen al aan geopereerd.
Dit was denk ik wel het minder mooie deel van het sprookje, nu komt het goede gedeelte!

In de Villa vinden ze me helemaal niet bang, ik laat me juist goed benaderen en als ik mensen hoor kom ik direct naar ze toe om kopjes te geven en een aai te krijgen.
Sterker nog, die lieve verzorgsters hier noemen me een knuffelbeer! Mensen, ik ben een KAT!
Soms is het allemaal wel wat druk. En dan zie ik het ook allemaal nog eens niet zo goed, daarom heb ik me een plekje toegeëigend in de kast. Kan ik van daaruit lekker alles in de gaten houden.

Ik hou ontzettend van eten, laatst nog, hupsakee, 3 bakjes gekookte kip achter elkaar naar binnen gewerkt. En ja, dan overeet ik mij soms.
Ondanks dat ik niet zo goed zie, vind ik toch overal mijn weg. En zonder zo’n rood-witte blindenstok. Die heb ik helemaal niet nodig, en rood-wit ben ik van mezelf al!

En nu mag ik, Casper-met-het-mooie-snoetje πŸ’— zoals ze me hier noemen, op zoek naar een fijn huisje voor mezelf. Het liefst ergens waar niet te veel katten en prikkels zijn, dus geen groot gezin, en geen kleine kinderen.
In de Villa ga ik niet naar buiten. Maar woon je ergens waar ik wel naar buiten kan, dan mag dat door mijn FIV en slechte ogen enkel in een afgesloten tuin of buitenren.

Ben jij degene die ervoor zorgt dat mijn sprookje eindigt met: “En Casper leefde nog lang en gelukkig!”. Stuur dan een mail naar: kattenbemiddeling@zwerfkat.com of klik op de link hieronder.

Geplaatst op 02-08-2020
Beau (en Belle)
VV

Beau en Belle

Bij onze moederorganisatie Vzw Zwerfkat in nood II kwam onlangs een melding binnen. Twee Ragdoll katten waren op zoek naar veilig onderdak. Lang geleden hadden hun baasjes graag knappe raskatten gewild en Belle & Beau in huis gehaald. Maar ze wilden wat later ook graag honden. Dat bleek niet zo’n goede match met Belle & Beau, dus de katten mochten het onderspit delven en werden buiten gezet. Belle & Beau hoopten toch nog ooit binnen te mogen of wat lekkers te krijgen dus bleven bedelen aan het raam. Maar de honden werden daar opgejaagd van, dus de katten moesten helemaal verdwijnen. Weg ermee, zo ver mogelijk uit de buurt.
Een vrouw uit de buurt trok zich het lot van de katten al die jaren wel aan. Ze gaf hen te eten en ze werden geneutraliseerd. Maar ze verdienden beter… een echte thuis, zoals ze altijd hadden gewild. Dus zo kwamen ze bij zwerfkat in nood terecht…

Na een positieve FIV-sneltest bij Beau werd nog een Western Blot afgenomen. Die bleek ook positief. Maar geen nood, we zien jullie nog altijd even graag en we gaan op zoek naar het beste huisje dat jullie maar kunnen dromen!

Beau en Belle (poes ook circa 8 jaar) worden alleen samen geplaatst.
Het zijn twee lieve en zachtaardige katjes.

Aangezien Beau FIV+ is, mogen ze alleen naar buiten in een afgesloten tuin of buitenren.

Meer foto's: Beau-1   Belle-1


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg