Logo Adopteer Een Hond

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In FEBRUARI 2019 hebben 4 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten

Geplaatst op 10-02-2019
Merlijn
16

VRIJ VOOR ADOPTIE
 
Het begin van iets moois
 
Ik ben Merlijn, de tovenaar!
Ik heb mijn puntmuts ingeruild en mijn baard afgeschoren. Ik ga nu door het leven als een rode kater met mooie lange snorharen. Deze radartjes wijzen mij de weg en laten grenzen overschrijden.
In het begin was ik bang, maar dat was de start. Een start is het begin van een reis. Geen strakke wegen, maar kronkelpaden die mij naar het einde brengen. En daarna maak ik een nieuw begin. Ik blijf mezelf verbazen.
Ik heb veel meegemaakt, maar dat hoort bij het leven. Tien jaar oud en drager van het kattenaidsvirus. Ik kan misschien toveren, maar ik ga mijn levenspad niet saborteren. Ja doei, dat kun je echt niet maken.
Ik ben echter niet ziek, ik voel me gezond en sterk. Mijn toverdrankjes zijn nog lang niet uitgeput. Ik kan nog wel een hele tijd mee, en dat wil ik ook.
Ik heb vrienden gemaakt, twee soortgenootjes die het beste in mij naar boven halen. Ik geef ze handvaten om sterk te zijn, zij geven mij het zelfvertrouwen en de aanmoediging om van mensen te houden.
Ik draai ze allemaal om mijn pootje en in alle rust, zoals ik het graag heb, doen mijn magische krachten hun werk.
Niet te snel, op het gemak, geef me ruimte en ik neem je mee in mijn wondere wereld...
Wil je in vervoering raken en hou jij ook van rust en sereniteit? Dan wil ik met jou kennismaken en roer ik in de pot om het allerlekkerste drankje voor jou te brouwen. Dan toasten we op een nieuw begin en gaan we samen door het leven.
Abacadabra! Knipoog, Merlijn
 

 

Geplaatst op 08-02-2019
Hidde
VV

VRIJ VOOR ADOPTIE

 

Hallo iedereen,

Hidde hier.

Hoe vind je mijn foto? Men heeft mij eens netjes kunnen kieken want meestal vlucht ik snel naar buiten van zodra het kattenluikje opengaat en dan kom ik van heel den dag niet meer binnen. Of ik verstop mij in een hoekje achter de krabpaal. Je zal wel al snappen dat ik niet zo gek ben van mensen? Oke, dit is geen goeie binnenkomer als promo-blabla maar ik ben wel eerlijk hé? Krijg ik daarvoor ook goeie punten? En ik zal dan maar meteen een volgend puntje aanhalen: ik ben ook fiv+. Maar hey! Kijk eens naar mijn postuur! Ik zie er gezond uit hé? Ik voél mij ook goed! Waarom ik hier beland ben?

Tja, vroeger had ik, samen met 3 vriendjes, een bazinnetje maar die moest naar een verzorgingstehuis. Ik bleef dus achter maar gelukkig kreeg ik eten van de buurvrouw die zelfs een groot hondenhok omgetoverd had tot een warme slaapplaats met stro. Voor mij was dit een heus paradijs. Tja, ik ben snel tevreden en stel geen hoge eisen. Inmiddels verblijf ik al 3 maanden in dit luxe resort maar het wordt tijd om te verkassen. ’t Schijnt dat er een opnamestop is en ik moet plaats maken voor nieuwe en hoogdringende gevallen die zorgen nodig hebben.

Oke, ik ben niet zo supersociaal maar verder ben ik in topconditie en dus heeft men mij zijn fiat gegeven om op zoek te gaan naar een nieuwe thuis. Liefst zou ik in een thuis terechtkomen waar ook een afgesloten tuin is want buiten zitten, is echt mijn ding omdat de mensen mij daar gerust laten.

Daarentegen kan ik wel heel goed opschieten met andere katten. Dat zijn toch extra punten? Wie maakt de rekening van de plus- en minpunten? Slaat de balans naar links of rechts? Positief of negatief? Want denk goed na en adopteer nooit zomaar. Adopteer bewust! Adopteer mij ;-)

Geplaatst op 08-02-2019
Filou
BK

VRIJ VOOR ADOPTIE

 

Hou jij van spelen?

Hey, ik ben het.. Filou! Pipo de clown, de gangmaker op elk feestje, de circusartiest, de gekke bekkentrekker. 
Sta jij stevig in je schoenen en heb je nood aan wat vertier in huis? Kies mij! 
Ik breng hartjes op hol met mijn snoezelige snoet, en ik probeer altijd mee te leven tijdens jouw grootste verhalen. Ik knik meelevend, draai mijn hoofd van links naar rechts, zodat je weet dat ik het begrepen heb. Natuurlijk luister ik niet zo heel intensief, want ik wil je gewoon paaien. 
Ik ben niet zo van de soortgenoten, word ik beetje zenuwachtig van. Ik heb jou liever voor mij alleen, vind ik veel gezelliger. 
Ik ben aids-positief, maar zeg nu zelf.. ik zie er nou niet bepaald ziek en zielig uit.  Mijn lichaam mag gezien worden; beetje spierbundel her en der, een glanzend vachtje en een volle toet! Aids-positief is niet eng, das gewoon een dingetje wat nou eenmaal zo is. Ik ga niet meteen dood, ik kan zelfs sterven van ouderdom, hoe vind je die ;-) Nah, valt dat ook weer mee.
Ik bruis van de energie en ben altijd in voor een geintje of een mooie fotoshoot. Met mij mag je gezien worden, ik steel de show. Ha!
Omdat ik naast een lief karakter ook een beetje onbesuisd ben, zijn kleine kindjes niet zo aan mij besteed. Maar dat is niet erg, want we hebben elkaar en dat is voor mij meer dan voldoende.
Heb jij nood aan een beste vriend? Filou is mij naam... doe maar even hieronder invullen op het formuliertje, praten we later even bij ;-)
Toeledoe! Filou x

Geplaatst op 02-02-2019
Koutcho
VV

Koutcho mag op zoek naar zijn definitieve huisje!

Een paar maanden geleden, kwam Koutcho via de grote vlieger aan in ons land. Helemaal uit Griekenland, omdat we hem wilden helpen.
Koutcho is aids-positief, 1 blind oogje en had deels een verlamd pootje. Deze grote charmeur kroop al snel in ieders hart. Hobbelend op zijn drie pootjes, waarbij zijn vierde pootje wat erbij bengelde en soms erg in de weg zat, kon hij maar geen genoeg van ons mensen krijgen.
Onze dierenarts keek hem fronsend aan. Hmm, zijn blinde ontstoken oogje moest eruit, zijn gebit was slecht ( tanden trekken), zijn voorpootje moest geamputeerd worden. Kortom: Koutcho had nog een weggetje af te leggen op medisch vlak...

Ondertussen zijn al deze operaties achter de rug!  Koutcho huppelt nu op drie pootjes, zijn stoute oogje is eruit en zijn vervelende tandjes zijn getrokken. Koutcho is weer helemaal fris en fruitig! Klaar om zijn nieuwe uitdaging aan te gaan, een spannend avontuur, om de rest van zijn leven gekoesterd te worden en geliefd te zijn door zijn voor-altijd-baasje(s).
Koutcho is zo'n typisch ik-kruip-in-je-hart- katje om daar stevig verankerd, rotsvast genesteld te blijven zitten. Hij is dol op mensen! Een zalig diertje die zijn tweede kans dubbel en dwars verdient.
Wie o wie opent zijn/haar hart, om deze guitige schattige knappe Griek nog heel wat jaartjes liefde te bieden.
Hij is er echt aan toe, om zijn koffertje te pakken.
Koutcho is prachtig, dapper, lief, een echte kanjer om van het houden!


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg