Logo Adopteer Een Hond

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In JANUARI 2019 hebben 5 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten

Geplaatst op 20-01-2019
Ed
villa vagebond

VRIJ VOOR ADOPTIE

 

Er was eens een 6-jarige roodharige zwerfkat, zijn naam was Ed en hij woonde op een boerderij hier ver vandaan.
Elke dag werkte hij op het veld om aan eten te komen. Hij woonde samen met nog een aantal katten, ze hadden onderling een goede verstandshouding.
Elke morgen wachtte hij geduldig bij de poort, hij wist dat er eten onderweg was. Hij had maar drie pootjes en hupte als een konijntje over het erf.
Op een dag kwamen zijn vrienden verschrikt aangerend, ze hadden slecht nieuws. De boer was gestorven en de boerderij, de enige veilige plek in hun leven, afgebroken zou worden.
Ed werd boos, zijn hart was gekrenkt. Hij wreef voorzichtig met een zakdoekje over zijn betraande oogjes.
Er kwamen van die ijzeren kooien op het terrein, zachte stemmen fluisterden dat het goed kwam. Ed dacht: "Goed? Goed?? Mijn huis wordt afgebroken, hey joehoe!"
Edje werd gevangen en nagekeken door de dierenarts. Het verdict: Positief voor kattenaids.
Ed sloeg om zich heen, hij was furieus! En nu? Sjonge jonge zeg.
Weer mocht hij een autorit maken, ditmaal richting Maaseik, nl. kattenasiel Villa Vagebond.
Hij maakte al snel kennis met zijn medebewoners die hem een high five gaven en het ontbijt met hem deelden.
Ed slobberde dankbaar zijn maaltijdje op en sloop vervolgens in een klimpaalhuisje. Dit werd zijn nieuwe veilige onderkomen, weliswaar geen boerderij, maar je moet toch wat.
Mensen waren zijn vijanden, weg, ksssjjjt hup hup!!
Maar langzaam brokkelde zijn zorgvuldig opgebouwde pantser steen voor steen af. Er kwam weer licht en gloed in zijn oogjes, een zachte blik, een opening.
De mens was geen vijand meer, deze werd zijn vriend.
Kriebeltjes achter zijn oren, een aai over zijn koppetje, hij sloot vriendschap met zijn verzorgers. Hij wilde niet meer boos en bang zijn.
Zijn oogjes moeten regelmatig schoongemaakt worden, hij laat het soms wel, soms niet toe. Ed bepaalt.
Elke dag droomt Ed weg, hij weet dat hij voorgoed afscheid moest nemen van zijn boerderij, maar hij kijkt nu naar de toekomst. Wat zal hem dit brengen. Bestaan er mensen die hem nemen zoals hij is?
Edje sluit zijn oogjes en er ontsnapt een kleine zucht uit zijn keeltje. Dromen mag altijd, zijn soulmate bestaat, we moeten alleen nog even zoeken <3

Geplaatst op 20-01-2019
Petros
BK

I was a King once, ooit was ik een Koning…

Vroeger woonde ik in het verre Griekenland. Ik leefde er als een echte koning, had alles wat mijn hartje maar begeren kon. Op tijd en stond een lekkere hap, een aaitje over m’n bol en zon, veel zon…

Maar het tij keerde. Ik werd ziek, het snotteren wilde maar niet overgaan en ik kreeg een boel pijnlijke wonden. Wat ik ook probeerde, ik raakte er niet bovenop. Tot ik werd meegenomen door grote mensenhanden. Ze gaven me te eten en te drinken en beetje per beetje voelde ik me beter. Echter… ze vertelde me dat ik niet meer terug kon naar de plek waar ik vandaan kwam, want ik was FIV-positief. Ik kon nog een heel mooi leventje krijgen, zeiden ze, maar mijn kansen waren groter op een plek heel ver daar vandaan. Ik mocht mee in de buik van een grote vogel en niet veel later kwam ik aan in Buddy Kat.

Stilaan voel ik me terug een beetje koning, want ook hier heb ik zoveel van wat ik verlang: ik ben namelijk DOL op spelen, maar misschien nog wel méér op knuffelen. Een lekker hapje op zijn tijd, dat sla ik ook allerminst af.  En kijk.. dat hebben ze hier allemaal. Er is maar één ding dat ontbreekt om me terug helemaal Koning te voelen en dat is een eigen baasje wiens hart ik veroveren mag. Nou ja, daar ben ik nog naar op zoek! Ik ben een vrolijke jongen, altijd goed gehumeurd, dus ben jij op zoek naar een maatje dat jouw huis kan opvrolijken? Dan ben ik misschien wel jouw man! ;)

Wil je meer over mij te weten komen of me een bezoekje brengen?

Geplaatst op 14-01-2019
Sjakie
BK

Meer info volgt later

Geplaatst op 12-01-2019
Elvis
11

VRIJ VOOR ADOPTIE

Hey, it is me again , Elvis!

Zoals jullie misschien wel weten verblijf ik al een heel poosje in een gastgezin, maar omdat ik toch even moest wennen aan jullie mensen was ik nog niet vrij voor adoptie. Intussen ben ik klaar om op zoek te gaan naar een eigen mensen-familie.
Nu, om een goede match te vinden willen jullie misschien wel weten wat mijn grootste passie is? Heel eenvoudig… eten! Ik krijg vaak commentaren over mijn slechte manieren. Elvis, zeggen ze dan, niet zingen met je mond vol! Maar ik doe het lekker toch, hoor. Alvorens naar mijn eigen kommetje te lopen ga ik eerst bij de anderen gauw iets uit hun kommetje stelen. Behalve bij Flo dan. Flo deelt geen eten!
Maar met haar kan ik wel lekker dollen. Ik ga dan zo een beetje voor haar staan en begin stoer te doen. Hup, dan gaat ze op haar zij liggen en mept ze zo een beetje naar mij. Dan loop ik gauw weg en doe of ik echt onder de indruk ben. Maar wij kunnen het intussen wel met mekaar vinden. Af en toe gaan we zo eens dicht tegen elkaar staan spinnen en dan krijg ik een neusje van haar.

Mijn relatie met tweevoeters? Die blijft wat ingewikkeld, of zoals Facebook zou omschrijven ‘it’s complicated’. Weet je, ik ben niet zo’n katje dat mensen zomaar vertrouwt. Mijn opvangpapa vertrouw ik wel, met hem wil ik wel eens knuffelen, maar van andere mensen blijf ik bang. Mijn opvangmama heeft mij wel eens proberen te verschalken met eten, maar dan zeg ik: “Nou zet jij maar fijn dat kommetje daar neer en ga dan maar lekker naar buiten!”
Nou ja, het vertrouwen komt bij mij niet vanzelf, dat zal moeten groeien (een tip: veeel eten!). Ben jij zo iemand met veel geduld, iemand die graag de ware Elvis wil leren kennen achter mijn bange façade? Neem dan voor meer info vrijblijvend contact op met de kattenbemiddeling…

Greetz, en wie weet tot binnenkort!
Elvis

Geplaatst op 05-01-2019
Jon
VV

Later meer info


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg