Logo Adopteer Een Hond

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In APRIL 2016 hebben 4 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten

Geplaatst op 29-04-2016
Miesh
121

Miesh en Shmie namen we over van onze collega's Dierenasiel Sint -Truiden omdat ze aids-positief zijn.

 

Lieve Miesh,
 
Lieve mensen hadden je op straat gevonden en hadden je laten onderzoeken bij de dierenarts. Al snel bleek dat je aidspositief was.
In november kwam je bij ons in de opvang, via Buddy Kat. Wat was je een leuk katje!
Speels, lief, nieuwsgierig en vooral een grote babbelkous.
 
We hebben enorm genoten van je gekke kuren, de fratsen die je al eens kon uithalen, 
onze persoonlijke wekdienst ’s morgens.
 
Gisteren ben je vertrokken naar je nieuwe definitieve thuisje, waar je lekker alleen bent, 
alle aandacht alleen kan opeisen en je je heerlijk kan laten verwennen.
 
We zullen je missen, lieve Miezel, maar je komt zeker in een warm nestje terecht nu.
 
Dikke kus,
Je opvangmama Dorien
 
Geplaatst op 26-04-2016
Jonas
Buddy Kat

Een lieve kater, gevonden bij verlaten fabriek. Later meer info.

Hallo Jonas, ben jij onze nieuwe aidskater in Buddy Kat? 
Welkom jongen!
Hoi hoi, ja, ik heb een nieuwe naam hier gekregen en blijkbaar is dat Jonas hihi. Ik ben een knap rood-wit mannetje en mijn leeftijd is geschat op ongeveer vier jaar oud. Vertel jij maar eens hoe je bij ons bent terecht gekomen, gaat dat lukken, denk je?
Nou ... ik liep al enkele weken rond bij een verlaten fabriek. Mensen hadden me opgemerkt en hebben het even in de gaten gehouden. Blijkbaar ben ik gedumpt want ik ben Super Sociaal! Alleen heb ik de pech dat ik aidspositief ben getest. Maar ja, ik lig er niet van wakker, er is van alles te doen hoor. Je leeft maar één keer, ik zorg dat ik mijn tijd goed om krijg ;-) Ik werd in een mandje gestopt en naar Buddy Kat gebracht.
Zoooo, wat mag dat wel wezen?
Ze zetten mijn mandje neer op de grond in een kleine ruimte. O ja, voor ik het vergeet, mijn bijnaam is Jan zonder Vrees. Dusssss, ik meteen dat mandje uit om op onderzoek te gaan. Zag ik dat er nog een kater op het plankje lag. Ja, zo sociaal als ik ben, ben ik even gedag gaan zeggen. Snoetjes tegen elkaar en ik heb me netjes voorgesteld. Ik ben Jonas, wie ben jij? Dat bleek dus Ollie te zijn. Gohhhh wat is dat voor een verlegen kater! Nou, mijn ontdekkingstocht ging verder. Eens aan een paaltje hier ruiken, aan een dekentje daar ruiken en toen kreeg ik in de gaten dat de tussendeur dicht was.
Waarom nou? Ik wil weten wat daar achter te doen is?
Met smekende ogen keek ik naar die tweevoeter zo van pleassse, mag ik eens gaan kijken daar. Natuurlijk kon ze mijn blik niet weerstaan, hahaha. Hoppa, de deur werd voor me open gedaan en ik met mijn staartje en kopje recht omhoog weer verder op verkenning.
Nou zeg, kom ik daar zo een witte kop tegen, deed die raar? Die werd kwaad, begon te miauwen, weet ik niet wat met hem scheelde. Ik heb gehoord dat hij Tiho heet en hij niet blij is met mijn aanwezigheid. Dat had ik meteen wel begrepen, maar puhhh, ik trek me daar weinig van aan hoor.
Goed, die tweevoeter (blijkt een verzorgster van ons te zijn), heeft me dan maar opgepakt en me terug in de ruimte gezet bij Ollie.
Deurtje dicht en daar zat ik dan. Hhmmm, moet ik me toch nog eens over bedenken. Dat Tiho kwaad is op mij, kan ik toch niets aan doen. Ik wil ook graag in alle ruimtes vertoeven. Dus .... ik zou zeggen, hou deze pagina in de gaten.
Verhaaltje wordt vervolgd :-)
 
Doeiiiii Jonas
Geplaatst op 13-04-2016
Koos
BK

Deze kater namen we over van een dierenasiel omdat hij aids positief is.
 
Ik ben het stralende middelpunt in Buddy Kat met de nadruk op 'stralend'. 
Iedere dag zorg ik ervoor dat mijn zwarte pak proper blijft en het zonnetje straalt. 
Ik zet mijn allerliefste snoetje op en wacht rustig op de verzorgster die van dienst is. 
Als ze er is, laat ik me meteen horen want dan is het etenstijd. 
Ik weet het, ze hebben me een beetje verwend en er zijn bepaalde dingen die ik niet meer lekker vind. Maar gohhhh, hoe zou je zelf zijn als je zoveel keuze hebt gekregen van tevoren ;-)
Nadat ik heb gegeten, vlei ik me neer op de bank. Kom maar bij me zitten, jaaaaa, hier zo, kort naast me. Dan kan ik meteen op je schoot kruipen, heerlijk die handen over mijn rugje en kopje voelen strelen. 
Wil je al stoppen? Neeeeee, ga nog even door joh, ik geniet hier zo van! 
Mijn motortje draait dan op volle toeren en heel soms begin ik gewoon letterlijk te kwijlen van genot, hihi. 
Als de verzorgster begint met kuisen en afwassen en al die dingen, zet ik mijn zielige snoetje weer op. Dat werkt hoor, binnen de kortste tijd komt ze weer bij me zitten en krijg ik knuffelronde 2-3-4 ......
Het enige wat ik niet zo leuk vind, zijn andere katten. 
Oké, met Ollie kan ik het goed vinden maar hij is dan ook ontzettend rustig.
Maar liefst zou ik een huisje met mensen willen krijgen, helemaal voor mij alleen. 
Je krijgt er vast en zeker geen spijt van. 
Ik wijk niet van je zijde en ik beloon je met kopjes, pootjes kneden en prrrr prrrr prrrr.
Ik wacht al heel erg lang op dat zogezegde gouden mandje.
See you soon, ik wacht op jou, doeiiiii.
 
Koosje xx
Geplaatst op 13-04-2016
Ollie
BK

Deze zieke kater komt van de vangactie in de Ardennen.

Toe maar Ollie, stel jezelf maar even voor, we blijven lekker bij je zitten.
Hoi, en goh. Mijn grote moment is aangebroken en ik weet even niet wat ik moet zeggen. Ik ben hier al een half jaar, en nu pas ben ik eraan toe om geadopteerd te worden. Dat voelt ja, gewoon een beetje eng en onwennig. Ik heb geen PR skills, ik ben gewoon Ollie. Ollie van de Ardennen. Wat moet ik zeggen. Dat ik veel heb meegemaakt? Ja, dat klopt, heel veel meegemaakt zelfs en dat was geen lachertje. Er lopen nog veel vrienden buiten, anoniem, hunkerend naar een warm plekje, een veilige haven.
Ik heb gewoon geluk gehad, juiste tijd, juiste plek. Bij de vuilnisbakken, op zoek naar wat eetbaars, daar werd ik gespot. Ik was ziek en blijkbaar zagen ze dit aan mijn oogjes. Het duurde niet lang, of ze hadden me te pakken. Zo voelde dat in eerste instantie, want ik was niet zo thuis met menselijk contact. Meestal hield ik me gedeisd en liep ik al sluipend door het park.
Ik ben aidspositief, zeg het maar even. Mijn tandjes zijn getrokken en mijn bekkie is gezond. Mijn ogen kunnen weer stralen, want mijn hartje is geheeld.
Ik geniet van handen, van zachte streeltjes. Ik wist niet, dat contact met jullie zo hemels kon zijn. Ik durf zelfs mijn buikje te tonen, daar mag je zachtjes kriebelen. Rust is een must. Ik ben niet zo van kleine rennende kindervoetjes, ik kan nog wel eens schrikken van onverwachtse geluiden.
Maar het rammelde blikje met temptation snoepjes? Dat geluidje kan ik wel waarderen, dan kom ik aangehuppeld om te smakken :-) Mijn ronkmachientje gaat aan, en met knedende voetjes, kijk ik lodderig in je ogen. Ik ben gewoon Ollie.
Andere katten zijn prima, maar die moeten niet zo de baas willen spelen, want dan kruip ik weer op mijn plankje.
Als ik mezelf moest omschrijven met 5 woorden? Dan zou dit zijn: Gevoelig, aanhankelijk, verlegen, zacht en een heel groot hart.
Ik mag nu op zoek gaan naar mijn soulmate, mijn beste vriend voor het leven, voor eens en altijd. Waar ik nog meer ga opbloeien en waar het niet erg is, dat ik aidspositief ben. Heb jij liefde te geven? Jij krijgt het dubbel terug. Ollie, 5 jaar x

Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg