Logo Adopteer Een Hond

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In JANUARI 2012 hebben 3 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten

Geplaatst op 30-01-2012
Moustache
20- Hoensbroek

Het zijn toch altijd van die kleine wondertjes die je opeens zo gelukkig kunnen maken, het hoeft geen miljoen te zijn, of die nieuwe auto.

Als gastgezin van een jong aidskatertje, worstelde ik met het feit dat Moustache nadat hij genoeg aangesterkt was, niet bij mij in de opvang kon blijven.

Hij heeft toch niet voor deze ziekte gevraagd, maar zou hierdoor wel van een normaal gezin verstoken blijven. En daar lag ik in de nacht toch vaak aan te denken. Moustache was in het begin wat stilletjes, wilde alleen slapen en eten, had geen idee wat spelen was. Nu is hij een gezonde knaap geworden die wel houdt van een robbertje vechten  met een balletje en een touwtje.
Een echte lieve knuffel.

De medewerker van Buddykat had me wel verteld dat ook deze katten een goede kans maken, maar echt geloven deed ik dat niet.

Katten van deze leeftijd delven vaak het onderspit ten opzichte van een kitten. En dan ook nog aids positief!

Maar wat schetst mijn verbazing, een telefoontje van een lieve vrouw die op zoek was naar een aidskat en deze moeilijk vinden kon. Hoe is het mogelijk?

Ze had nog nooit eerder van Buddykat gehoord en hoorde bij toeval hiervan. Ja, maar waarom zoek je nou een aidskat? Omdat je zelf ook een katje hebt wat positief is bevonden en niet meer naar buiten kan en dit katje gun je dan een kameraad. Moustache!

Geweldig, dezelfde leeftijd, dus dat wordt spelen…. Heerlijk ook nog lieve honden en andere beestjes, het kan niet op.

Net gehoord dat de eerste dag al prima verlopen is en dat hij met het andere katje en met 1 hond al vriendschap gesloten heeft.

Mijn dag kan niet meer stuk en dank je wel lieve mensen dat jullie deze dieren een warm hart toe dragen  en dank je Buddykat, want zonder jullie opvang had mijn lieve Moustache geen kans gehad.

O ja, Moustache krijgt een nieuwe naam:  STAR!! En weet u waarom, het aanwezige katje van deze lieve mensen is een tijgertje en die heet: STRIPES!!!

Dikke mik……………STAR EN STRIPES!!!!!!!!!!!!

Geweldig! Dit kan alleen maar goed gaan.

Knuffel voor jullie allemaal, namens Jacqueline, gastgezin van Moustache.

Reactie eigenaar

Wij zijn de trotse eigenaars van Moustache (nu draagt hij de naam Stars). Ons gezin bestond al uit 4 honden, 4 konijnen, 1 varkentje, 2 chinchillas en 1 fiv katje (Stripes).
Stripes kwam bij ons als ziek katje. Dit wisten wij natuurlijk niet. Toen bleek dat hij kattenaids had waren wij er kapot van, ons katje zou nooit buiten mogen. Onze dierenarts stelde ons wel gerust dat onze kat zeker ook kans had op een gelukkig en lang leven.
Sommige mensen zeiden ons ook dat een kat die niet buiten mag nooit gelukkig kan zijn. Dat we hem beter zouden laten inslapen. We deden dit niet en ons katje is nu een perfect gelukkige fiv-kat van ongeveer 10 maanden oud!
Het enige wat hij miste was een vriendje. Wij werken allebei en hij zat overdag alleen omdat hij de oudste hond anders teveel zou vermoeien met zijn actieve karaktertje.
Na een tijdje zoeken kwamen we bij buddykat terecht. Een organisatie die fiv-katjes niet afschrijft, maar ze helpt aan een goede thuis. Ik zag op hun site Moustache, een kater van 11 maanden. Ongeveer dezelfde leeftijd als onze Stripes.
Ik belde dan ook direct en ben de dag erna al gaan kijken. Na een rit van 2uur en 20 minuten zag ik onze Moustache voor het eerst. ik was direct verkocht!
Ik nam hem mee naar huis. We noemden hem Stars.
Hier stelde ik de katten via de benchmethode aan elkaar voor. Dit ging goed, maar het stond onze Stars helemaal niet aan om in een bench te zitten, dus we lieten hem al snel los: de eerste nacht kroop hij al uit zichzelf bij mij! Echt een schatje! Ondertussen klinkt het tussen hem, Stripes, onze kleinste hond, de chinchillas en de konijnen. De grotere honden worden later voorgesteld als alles een beetje bekoeld is.
Donderdag namen we hem mee voor een bezoek aan de dierenarts, dit ging niet van een leien dakje, Stars wou namelijk echt niet meer in een klein kotje. Maar we moesten hem toch meenemen om hem toch eens te laten controleren door de dierenarts. Bij de dierenarts was hij braaf en de dierenarts vond ook niets van mankementjes. Thuisgekomen was Stars natuurlijk een beetje aangedaan van alle drukte om hem te vangen.
Nu is het vertrouwen al terug een beetje beter, maar nog niet terug wat het geweest is in het begin, wat natuurlijk ook normaal is. Maar we laten hem nu nog wat bekomen en als hij in onze buurt komt roepen we hem bij ons en komt hij op onze schoot gesprongen. Dus ik ben er wel van overtuigd dat dit zeker nog zal beteren

Geplaatst op 25-01-2012
Matzie
BK

Een heel tijdje terug ontving Buddykat een telefoontje van een meneer die vertelde dat hij een FIV-kat had bij zijn thuis. Deze moest weg om bepaalde redenen en Buddykat werd voor het blok gezet. Ophalen of inslapen…

Aangekomen bij deze mensen, werd al snel duidelijk dat Matzie verre van gewensd was… De vrouw des huizes tierde dat ze blij was om van die rotkat af te zijn. Bij het opvanggezin aangekomen werd duidelijk dat Matzie een beetje verlegen was en wegkroop in het begin. Wie weet wat de arme schat allemaal had moeten doorstaan…

Na een tijdje mocht hij dan naar Buddykat komen, er was een plaatsje vrij. Allemaal goed en wel tot slimme Matzie door een gaatje de vrijheid zag en er vandoor ging! De collega probeerde hem nog tegen te houden, maar het was te laat. Hij was er vandoor…

Twee maanden lang heeft hij rondgezworven tot hij terug opdook in de tuin. Een vangkooi erbij en ietsje later zat hij terug veilig binnen bij Buddykat. Hier werd nog maar eens duidelijk hoe schrikachtig hij was. Onzeker misschien wel, en onderdanig naar andere katten toe. Bij het minste geluid of de kleinste beweging kroop hij weg onder een klimpaal. Hij had zijn eigen veilige plekje en week hier niet van af. Beetje bij beetje ging het beter met hem en begon hij ons te vertrouwen. Hij had niet liever dan dat we hem eindeloos aaiden. Hij ontpopte zich tot een echte hartedief! Zo lief en zachtaardig. En niet te vergeten wat een knappe kerel!

Maar er kwam geen reactie voor hem… Niemand was echt geïnteresseerd. We snapten het echt niet. Zo een schat! We waren gewoon te ongeduldig…

Want eindelijk is het nu zover! Onze Matzie heeft zijn eigen dik verdiende plekje gevonden. En nog straffer, vlak bij Buddykat. Peter en Stef zijn voor Matzies charme gevallen als een blok. Hij is ook zo onweerstaanbaar J Een nieuwe thuis met 3 hondjes erbij. Stilletjes aan begint hij los te komen, hij heeft wat geduld nodig Peter en Stef, maar geloof me als ik zeg: Matzie is de moeite waard!

Geniet ervan Matzie, je verdient het…

Christy en de rest van het Buddy Kat team

Geplaatst op 18-01-2012
Willem
BK

WILLEM KWAM, ZAG EN VEROVERDE EEN PLEKJE IN ONS HART!!
Vooral om nooit meer weg te gaan.
Willem had een eigen plekje nodig, meer rust, geen gedoe met andere katten en alle aandacht voor hem. Zo werd hij aangekondigd. Aan ons het verzoek of wij hem tijdelijk onderdak wilde verschaffen.
Voor ons was het belangrijk dat Willem gewoon mee zou kunnen draaien in het gezin. En dat doet hij.
In eerste instantie nog wat mopperig zijn ongenoegen uitend als het niet naar zijn zin ging of soms nog gaat. En dan hebben we het over, onze hond die teveel met hem wil(de) spelen, als hij aan de kant wordt geduwd op ons bed, als zijn nagels worden geknipt, als hij op de verkeerde plekken wordt geaaid. Dat maakt hem vooral charmant en past geheel bij hem, we zijn er niet van onder de indruk. Maar bovenal is hij onze erg gezellige, aanhalige, volgzame en bij momenten speelse grote kater. En hij houdt van eten, niet van alles, hij heeft zijn voorkeuren. We moeten zelfs oppassen als de koelkast openstaat, ik heb hem er al eens uit moeten halen!
We zijn blij met hem, vanaf het eerste moment dat hij er was en we zijn blij dat hij blijft. Hij hoort erbij!!
Groeten
Connie

Update 26-2-2012
Het gaat nog steeds erg goed met Willem en we zijn ook nog steeds erg blij met hem, met andere woorden hij hoort erbij en het lijkt bijna wel alsof hij er al lang is.
Hij is ook gewend aan ons en vooral ook aan de hond, het grommen en blazen is eigenlijk zo goed als voorbij, behalve als hij echt te opdringerig is. Dat geldt ook voor ons, we 'mogen' aaien op de gebruikelijke plekken maar kom vooral niet aan de romp, dat levert ons een haal op.......Het blijft dus af en toe een mopperpot, maar dat mag!
Zijn gezondheid is volgens mij ook wel goed, soms tranen zijn ogen maar daar blijft het wel bij. Hij laat zich lekker 'gaarstomen'  boven de verwarming en gebruikt de vissenkom als drinkplek, hoeft hij tenminste niet al te ver te lopen.
Groeten,
Connie

 


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg