Logo Adopteer Een Hond

Baasje gezocht



Plume Kater 18 jaar


Voorlopig niet te reserveren wegens medische redenen.
 
 
Plume verscheen als oproep op facebook. Een mevrouw die een maand per jaar daar verbleef, had zich het lot van Plume aangetrokken.
Plume leefde 10 jaar gelukkig met zijn baasje in Griekenland, vanwege de crisis was ze genoodzaakt om terug te gaan naar haar geboorteland. Plume zou verzorgd worden in het sheltertje in hetzelfde gebouw, maar het was er te druk voor Plume, zodat hij steeds vaker verkoos om buiten te leven....totdat hij ziek begon te worden. Er volgde een reeks van behandelingen en operaties, vanwege een vermeende fistel. Behandelingen die hem meer kwaad dan goed hebben gedaan.
Hij bleek ook nog eens fiv-posititief te zijn, waardoor hij niet meer in de shelter kon verblijven en euthanasie de enige optie leek.
Een vrijwilliger van ons, volgde zijn oproep, en na overleg besloten we dat we hem konden helpen. We hebben de opvangmogelijkheid en de middelen om hem het beste te kunnen geven. Op zondag 4 september was het dan zover, Plume werd binnengebracht in ons kattenasiel Villa Vagebond. Na de eerste observatie, besloten we toch hem mee naar huis te nemen en de volgende dag meteen naar onze dierenarts te gaan. Er zat geen fistel, poliep of tumor. Plume heeft chronische niesziekte, zijn neusje is gespoeld en nu krijgt hij medicatie om het taaie slijm op te lossen. Het gat dat de Griekse dierenartsen, in zijn snoetje, geboord hebben om te fistel kleiner te laten worden, is een grote misser geweest. Zijn neusbot is kapot en dit bemoeilijkt zijn ademhaling en hij verslikt zich regelmatig met eten. We proberen dit gat zo goed mogelijk dicht te laten groeien, maar de schade is onomkeerbaar, helaas.
Toch geniet Plume zichtbaar van alle verzorging en de knuffels die hij krijgt. Hij is zeer mensgericht en wil het liefst op schoot liggen trappelen en kopjes geven.
We zullen nu alles in het werk stellen om zijn lichaam de kans te geven, om te herstellen.
Plume blijft nu bij een gastgezin, zodat hij alle aandacht krijgt, die hij nodig heeft.
 
U kunt Plume op afstand adopteren, hiermee draagt u bij aan de kosten die gemaakt worden voor zijn verzorging en medicatie.

Kan met katten: Ja
Kan met honden: Onbekend
Kan met grote kinderen: Onbekend
Kan met kleine kinderen: Ja
Moet naar buiten kunnen: Nee

Wilt u deze poes hebben? Mail ons dan nu!



Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat



© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg