Logo Adopteer Een Hond

Baasje gezochtWally (enkel adoptie op afstand) Kater 10 jaar


Wally is op ziekteverlof
Sinds kort is het een beetje stiller in ons kattencafé 'Kat op Schoot' want gangmaker Wally is verhuisd naar een opvanggezin. Fiv-katje Wally maakte sinds de opening het mooie weer in ons cafeetje en gooide zich altijd vol enthousiasme op zijn taak als gastheer door onvermoeibaar mensen te begroeten, met hen te knuffelen, spelen én bij hen om snackjes te bedelen 😉.
Maar de laatste tijd merkten de verzorgers dat Wally niet meer zijn vrolijke zelve was: hij trok zich steeds vaker terug uit de drukte van het café om in zijn eentje de rust van de keuken op te zoeken.
Knappe Wally sukkelt namelijk al sinds hij deze zomer bij ons binnenkwam met diarree die we maar niet onder controle kregen. Medicatie, lichtverteerbare voeding en ettelijke onderzoeken bij de dierenarts werden allemaal uitgeprobeerd en brachten allemaal geen zoden aan de dijk. Ook de oorzaak van zijn darmproblemen bleef steeds een mysterie, tot recent dan toch een hartverscheurende diagnose viel: Wally heeft waarschijnlijk darmkanker...😔 De diagnose kan niet met 100 procent zekerheid gesteld worden omdat er geen tumoren in zijn darmen aanwezig zijn, maar de kanker zou op een andere manier in zijn lijfje kunnen woekeren. Geen leuk nieuws om te krijgen, maar we bleven niet bij de pakken neerzitten en startten meteen een behandeling met cortisonen op. En hoewel die gelukkig heel goed lijkt aan te slaan en we vrij snel een opvallende verbetering in Wally's toestand zagen, gaf onze jongen duidelijk aan dat hij nu vooral nood heeft aan rust. Aangezien het welzijn van de katjes uiteraard steeds voorop staat bij 'Kat op Schoot', werd dan ook beslist om Wally bij één van zijn vaste verzorgsters op ziekteverlof te sturen om zijn behandeling daar in alle sereniteit verder te zetten.
Hoelang dit ziekteverlof zal duren en of Wally überhaupt nog terug zal keren naar het café kunnen we momenteel niet zeggen. Hij zal sowieso voor lange tijd bij zijn opvangmama blijven, en enkel de toekomst zal uitwijzen of hij zich op een gegeven moment terug goed genoeg zal voelen om zijn rol als gastheer in 'Kat op Schoot' terug op te nemen...
We kregen voor Wally ook redelijk wat adoptievragen binnen. Ons antwoord daarop was steeds dat hij nog niet vrij was voor adoptie, en het is vanzelfsprekend dat dit, omwille van zijn (vermoedelijke) diagnose, ook niet snel gaat veranderen.
Wally voelt zich in elk geval prima in zijn sas in zijn nieuwe stekje: hij is er de koning te rijk, in die mate zelfs dat hij al liefkozend 'King Wally' genoemd wordt 👑. Hij vindt er de rust die hij nu zo nodig heeft, voelt zich helemaal relaxed en comfortabel en kan zich daardoor helemaal richten op zijn behandeling.
En of hij nu terugkeert naar 'Kat op Schoot' of niet, Wally heeft in zijn tijd in ons cafeetje heel wat hartjes geraakt en blijft voor altijd een ere-cafékatje ❤
 


Kan met katten: Ja
Kan met honden: Nee
Kan met grote kinderen: Ja
Kan met kleine kinderen: Ja
Moet naar buiten kunnen: Nee

Bijzonderheden:overleden

Wilt u deze poes hebben? Mail ons dan nu!Adoptie
kattenbemiddeling@buddykat.be
0031 (0) 6-27301673 of 0031 (0) 6-12132248 (NL)
0032 (0) 495-285127 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE56035501397788
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
Vermelding: Buddykat© Buddykat. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van Buddykat.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg