Lola

Poes

3 jaar


Welkom Lola!

Deze week kwam een nieuwe poes bij ons binnen.
Afgelopen lente kwam ze hoogzwanger aanlopen op een kinderboerderij in Torhout. Op de kinderboerderij gaf men haar een kamer binnen om te bevallen van haar 4 snoezige kittens. Lola weerde zich als een echte leeuwin voor haar jongen! Ze blies en gromde de boel bij elkaar als mensen in de buurt van haar jongen kwamen. Zelf is ze afkomstig van een zwerfkattenpopulatie, haar vertrouwen in mensen is dus erg laag… maar echt slaan of bijten, dat deed ze nooit.
Helaas haalde één van haar kittens het niet, en overleed op de leeftijd van 4 weken. De andere 3 groeiden op tot vrolijke kittens. Toen ze 12 weken oud waren, wou de stad Torhout Lola laten steriliseren en terug uitzetten waar ze vandaan kwam omdat ze niet tam genoeg was.
De snaptest gebeurt voor het steriliseren en de test bleek positief voor FIV. Dit zou normaal gezien het einde van haar leven en dat van haar kleintjes betekend hebben!

Gelukkig had Lola het juiste huisje gezocht om aan te kloppen, want de conciërge van de kinderboerderij adopteerde bij ons enkele jaren geleden Rusty (nu Remus genaamd). Ze wisten dus maar al te goed, dat het perfect mogelijk is om een kat met Aids in huis te hebben. Na lang onderhandelen met medewerkers van stad Torhout en de desbetreffende dierenarts, is Lola gesteriliseerd terug naar huis gekeerd. Maar de stad had nog een leuke mededeling: van dan af waren alle kosten voor opvang en sterilistaties voor mama en de kittens voor het opvanggezin… Gelukkig vonden zij het leven van 4 katten wél belangrijk genoeg!

Voor alle kittens werd vlotjes een thuis gevonden, ook al wisten de mensen dat de kittens mogelijks aids-positief zijn (voor de leeftijd van 6 maanden kan dit niet getest worden, aangezien de kittens nog antistoffen van de moederpoes met zich meedragen). De adoptanten kregen de nodige info mee over kattenaids en vonden dit geen probleem. Maar mama Lola, die vond maar geen thuis… zij stond intussen al even op onze wachtlijst en deze week was het haar beurt om binnen te komen…
Wees welkom lieve meid… we geven je alle tijd om hier te wennen, en nadien gaan we ook voor jou op zoek naar een eigen thuis! Wilt u deze poes hebben? Mail ons dan nu!