Joep

Kater

8 jaar


Ik val maar gelijk met de deur in huis lieve mensen: ik ben Joep en ik ben heel bijzonder!

Ja Joep, dat kan je nu wel zeggen, maar dan moet je wel wat meer over jezelf vertellen hoor, anders geloven de mensen je niet zo maar.
Oké, dan zal ik bij het begin beginnen. Voordat ik opgevangen werd in Villa Vagebond zwierf ik rond. Met andere katten kon ik het bijna altijd goed vinden, maar van mensen moest ik niet zoveel hebben. Dus toen ik gevangen werd en in de opvang kwam te wonen, bleef ik zoveel mogelijk op gepaste afstand van de verzorgsters. En aaien liet ik me al zeker niet.

Gelukkig waren er in de opvang nog een heleboel andere katjes met wie ik allemaal vrienden kon worden.
Maar toen begon ik te zien hoe lief de verzorgsters waren, met liefdevolle verzorging, aaitjes, knuffels. En zag ik hoe mijn vriendjes daarvan genoten.
Dát leek mij ook wel wat. Dus deed ik – zoals één van de verzorgsters het zo poëtisch verwoord – de deur van mijn hart van het slot 
😉.  Zachtjes maakten ze de deur open en mochten ze mijn wereld betreden. Ik geniet er met volle teugen van en dan komt er een zacht geknor uit mijn keeltje.

Ik ben een mooie en – al zeg ik het zelf – grote, indrukwekkende verschijning. Mijn vacht glimt als een spiegeltje en mijn ogen brengen mensen in betovering. Eén ander puntje dien ik voor de eerlijkheid dan nog wel te vermelden, ik ben FIV-positief. Maar hey, ik voel me prima, heb nergens last van en zeg nu zelf als je mij ziet... FIV, daar zou toch niemand aan gedacht hebben?

Nadat ik een tijd in Villa vagebond heb gewoond ben ik verhuisd naar een gastgezin, waar ze beter in de gaten kunnen houden dat ik niet te veel eet. In de Villa at ik ze blijkbaar de oren van het hoofd ha ha! Maar dat is heel simpel te verklaren; ik heb gewoon goed geluisterd naar wat mijn vader ooit tegen me zei: “Altijd goed eten Joepie” en daar houd ik me nog steeds aan.

Maar hoe goed er nu ook voor me wordt gezorgd, je zal begrijpen dat ik op zoek ben naar een mooie plek om voor altijd te gaan wonen.
Geef jij mij een mooi huisje voor altijd, dan heb ik jou heel veel terug te geven.
Mag ik jouw hartje verwarmen? Dan krijg jij de sleutel tot de mijne, zeker weten.
💖

Ik stel heel weinig eisen en zoals ik al heb verteld kan ik heel goed met soortgenootjes.

Ik hoef niet per se naar buiten te kunnen. Maar mocht je een afgeschermde tuin of buitenren (i.v.m. mijn FIV) hebben, dan hou ik mij zeker aanbevolen!
En voor wie het lastig vindt om mijn naam te onthouden, dan denk je maar aan wat ik ben:
Jong, Opgewekt, Energiek en Prachtig, of te wel J.O.E.P.



Wilt u deze poes hebben? Mail ons dan nu!